• El degà lliura els premis Micro 2012 i presenta l’informe “Nínxols d’ocupació per a periodistes"

  19 abril, 2013
  El passat 12 d’abril Josep Maria Martí va ser a Tortosa per fer lliurament dels premis Micro Obert i Micro Tancat 2012, presentar l’informe “Nínxols d’ocupació per a periodistes” i fer balanç dels tres anys de funcionament de l’actual Junta de Govern.

  El lliurament de la setena edició dels premis Micro Obert i Micro Tancat va tenir lloc a la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa i va ser presentat per Josep Baubí, de Catalunya Ràdio. La Plataforma d’afectats per la fallida de la cooperativa de l’Aldea i l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Andreu Martí, van ser, respectivament, els guardonats amb els Micro 2011, que van rebre de mans del degà, els primers, i de la presidenta de la demarcació, Amparo Moreno, el segon. Es anuals premis Micro. que la demarcació Terres de l’Ebre atorga a persones o institucions del territori en funció de la seva transparència informativa, son decidits pels professionals del territori i consisteixen en una ceràmica de l’artista Joan Panisello, feta per a l’ocasió.

  La plataforma d’afectats per la fallida de la cooperativa de l’Aldea van aprofitar l’ocasió per agrair als periodistes de les Terres de l’Ebre la seva col·laboració i, en solidaritat a la seva feina i les retallades que pateien, van dir que exposarien el guardó en la fira de l’Arròs i el Comerç que es va inaugurar el mateix dia12. Per la seva part, l’alcalde de l’Ametlla de Mar va recollir el Micro Tancat agraint l’oportunitat que se li donava per iniciar “a partir d’ara un camí que serà només cap a millor”

  Informe “Nínxols d’ocupació”
  Una hora abans del lliurament dels premis, a la seu de la demarcació, Josep Maria Martí va presentar als col•legiats l’informe “Nínxols d’ocupació per a periodistes; crisi, oportunitats en el sector i necessitats de formació”, el qual ha estat elaborat pel Laboratori Digital. Media, Strategy and Regulation de la Facultat de Comunicació Blanquerna (Universitat Ramon Llull) sota la direcció del professor Josep Lluís Micó. L’estudi analitza la situació de la professió tenint en compte la crisi que pateix, a nivell nacional i internacional i identificant els possibles sectors cap a on s’hauria d’anar.

  “El futur majoritari del periodisme –conclou l ‘estudi- està lluny de les redaccions tradicionals. I a les redaccions, els periodistes ja estan assumint els papers de fotògrafs, documentalistes, etc.” En aquest context, “l’emprenedoria i l’autoocupació es presenten com una solució, si més no parcial, a la complicada situació. La comunicació corporativa, incloent l’entorn 2.0 amb figures com el community manager, són l’esperança dels periodistes que busquen feina els últims anys”.

  Aquest estudi orientarà el pla estratègic del Col·legi pel que fa, sobretot, a la formació que s’anirà impartint en el Centre de Formació i Desenvolupament.

  Balanç 2010-2013
  Pel que fa al balanç dels tres anys de funcionament de l’actual Junta de Govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya, el degà va explicar, entre altres moltes coses, els resultats de l’any 2012 en la Borsa de Treball, amb un total de 879 col·legiats inscrits i una oferta de 189 llocs de treball provinents de 125 empreses inscrites; la important participació de col·legiats al Centre de Formació -2.534 a tot Catalunya també el 2012- i el creixement de col·legiats en general que, a les Terres de l’Ebre, ha passat de 23 el desembre de 2008 a 38 el desembre de 2012.

  En definitiva, Josep Maria Martí va voler destacar “els grans esforços de modernització del Col·legi que s’han fet i s’estan fent en la perspectiva de que serveixi i sigui útils a la gent. Així, per exemple, es vol aconseguir que els cursos que es fan a Barcelona puguin també arribar ben aviat a les Terres de l’Ebre mitjançant videoconferència.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.