• El dibuix d'Aran Rísquez guanya el Concurs de Nadales Periodístiques

  13 desembre, 2021

  Aquest any hem rebut disset obres realitzades per nens i nenes d'entre cinc i deu anys, que ho han posat molt díficil al jurat

  El dibuix de l'Aran Rísquez és el guanyador del Concurs de Nadales Periodístiques.
  Autor:
  Aran Rísquez

  Ja tenim dibuix guanyador de la dotzena edició del Concurs de Nadales Periodístiques! L’obra de l'Aran Rísquez Domínguez protagonitzarà la nadala d’aquest any de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes. 

  En total hem rebut disset dibuixos realitzat per nens i nenes d'entre cinc i deu anys, que ho han posat molt difícil als membres del jurat a l'hora d'escollir-ne un. El dibuix de l'Aran mostra els Tres Reis, cadascun amb l'element més representatiu de les tres modalitats clàssiques del periodisme: una llibreta i un bolígraf per a la premsa, un micròfon per a la ràdio i una càmera per a la televisió. Al seu costat, un camell amb uns auriculars posats dona el punt divertit al dibuix, que destaca també pels seus colors, el traç definit i la netedat de la realització. 

  L'Aran fa cinquè de primària, i és dels petits de la seva classe (just acaba de fer els 10 anys, però en tenia nou quan va fer el dibuix). Li agrada molt jugar a fútbol sala, dibuixar, fer manualitats, construir legos i llegir llibres de manga, i està impacient per anar a buscar el premi que ha guanyat: un lot de llibres valorat en 50 euros que podrà escollir ell mateix a la Llibreria 22 de Girona, que com cada any col·labora en aquesta activitat cedint part del premi. 

  En aquesta edició, l'arbre ha estat l'element nadalenc que més s'ha repetit, però també hem vist el pessebre amb Jesús, Josep i Maria, uns quants ninots de neu, el tió i el Pare Nöel, regals, estrelles i fins i tot a l'Alèxia Putellas amb la Pilota d'Or. A banda del periodisme més convencional, les noves tecnologies també han tingut el seu protagonisme, representades per tauletes, ordinadors i mòbils. En una nadala es reivindica el temps que es passa amb la família i en una altra hi ha una clara reivindicació feminista. I tot i que el dibuix "clàssic" és el que més hem vist, també hi ha hagut algun collage i fins i tot una obra amb influències de Kandinsky

  Els  nens i nenes que han participat en aquesta novena edició del Concurs de Nadales Periodístiques són la Maria Carbajo, de 5 anys; la Núria Casellas, de 6 anys; en Pau Casellas, de 9 anys; la Berta Fernández, de 6 anys;  en Guim Fernández, de 8 anys; en Víctor Igual, de 8 anys; l’Alba Masachs, de 8 anys; la Jordina Masachs, de 6 anys; la Mariona Masachs, de 10 anys; l'Abril Núñez, de 9 anys; la Daniela Núñez, de 9 anys; en Biel Petit, de 5 anys;l'Arcadi Post, de 9 anys; l'Arnau Ramos, de 6 anys;l'Aran Rísquez, de 9 anys; l’Anna Serra, de 9 anys; i la Cèlia Solà, de 8 anys.

  Tots rebran un petit obsequi per agrair-los la seva participació al concurs. 

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.