• El Gepec agraeix el Premi Micro 2022 i el Micro Tancat es queda sense recollir

  3 juliol, 2023

  La Demarcació de Terres de l’Ebre va lliurar dijous passat els Premis Micro 2022. El Micro Obert el va recollir el representant de l’organització ecologista GEPEC, Joaquim Estellé, que es va mostrar molt agraït, mentre que el Micro Tancat que enguany se l'ha emportat el Servei de premsa de l'anterior consistori tortosí es va quedar a sobre de la taula perquè els guanyadors van declinar recollir un premi amb què no estan d'acord. 

  El representant de l’organització ecologista GEPEC, Joaquim Estellé, es va mostrar molt agraït pel MIcro Obert i va ressaltar la seua importància: «nosaltres, el GEPEC, poca cosa faríem sense l’equip de periodistes que es fan altaveu de totes les coses que fem». Els col·legiats i col·legiades de la Demarcació, amb els seus vots, han volgut reconèixer la tasca que fa l’entitat ecologista de fiscalització de la transició ecològica al territori davant l’allau de projecte d’energia renovables i sobretot la col·laboració de l’entitat amb els mitjans de comunicació, per tal de poder fer una radiografia de l’impacte que poden tenir aquests centrals i plantes.


  El Micro Tancat 2022 ha recaigut en el Servei de premsa de l’anterior govern de l’Ajuntament de Tortosa, canviat després de les passades eleccions municipals, que va declinar recollir el guardó perquè considera que no s'ajusta a la realitat de la seua feina i va optar per enviar una carta explicant la seua decisió. Sobre aquest fet es va voler manifestar el president de la Demarcació Josep Baubí que va destacar que «sabem que els Micros tancats no agraden a ningú, a mi tampoc m’agradaria, però s’han de prendre en esportivitat, com una festa, perquè sols són un toc d’atenció per a poder canviar la situació» i va afegir que, en llegir la carta del guardonat que va declinar acudir a l’acte, «hem assegurat la seua llibertat d’expressió», però va recordar que l’esperit dels premis és que la gent puga vindre a l’acte a acceptar o a criticar la decisió del premi i així intercanviar opinions o demanar parers. El president col·legial, en un altre sentit, va aprofitar per a reclamar més atenció dels mitjans públics cap a les Terres de l’Ebre «els mitjans públics de la Generalitat ignoren les Terres de l’Ebre i nosaltres també tenim dret a sortir en els mitjans d’àmbit català».


  Cal recordar que els Premis Micro, escollits per vot secret dels col·legiats i col·legiades que hi volen participar, pretenen ser un reconeixement per les facilitats que els periodistes es troben a l’hora de desenvolupar la seua tasca diària, en el cas del Micro Obert; i, en el cas del Micro Tancat, volen ser un toc d’atenció perquè situacions que dificulten la tasca dels periodistes, puguen ser reconduïdes.

  Pel que fa al tercer Premi Micro, el Micro Daurat, que enguany se l’emportarà el periodista Tomàs Alcoverro, es lliurarà al mes de setembre perquè actualment el guardonat està fora del país.


  Els guardons, un any més, han consistit en  una ceràmica en forma de carxofa, realitzada pel reconegut ceramista ebrenc, Joan Panisello.

   

   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.