• El periodista Josep Bayerri rep el Micro Daurat 2020

  31 maig, 2021

  El periodista i escriptor Josep Bayerri ha rebut el Premi Micro Daurat que atorga la Demarcació del Col·legi de Periodistes de Catalunya a les Terres de l’Ebre com a reconeixement a la seua llarga trajectòria en el món del periodisme. El CPC també ha fet lliurament dels Micros Tancat i Obert del 2019 i 2020

  El periodista i escriptor Josep Bayerri ha rebut el premi MICRO DAURAT que atorga la Demarcació del Col·legi de Periodistes de Catalunya a les Terres de l’Ebre com a reconeixement a la seva llarga trajectòria en el món del periodisme.

  Bayerri (Tortosa 1944) ha combinat el periodisme de trinxera, les cròniques periodístiques i la recerca i amb setanta-sis anys continua escrivint articles d’opinió al setmanari L’EBRE. Fundador del setmanari EBRE INFORMES l’any 1977, Bayerri és considerat com un referent per a tota una generació de periodistes ebrencs. Durant l’acte de lliurament, que va tenir lloc el dimecres 26 de maig a la seu de la Demarcació Terres de l’Ebre, Bayerri va agrair aquest reconeixement i va fer un repàs de la seua extensa trajectòria periodística: des dels seus inicis com a corresponsal de La Vanguardia a les Terres de l’Ebre (amb tan sols dinou anys), fins a les col·laboracions en mitjans com El País, Mundo Diario, Avui, Ràdio Popular de Reus, Ràdio Tortosa, Nou Diari o El Punt Avui. També va assegurar que mai ha pogut deixar la tasca periodística “perquè el cuquet del periodisme sempre l’he portat dins”.

  Micros 2019

  La Demarcació Terres de l’Ebre també ha lliurat els Premis Micro 2019 i 2020. De forma excepcional enguany han coincidit dues edicions, ja que els premis Micro 2019 es van haver d’ajornar a causa de les restriccions derivades de la covid19. Els Premis Micro s’atorguen a partir de les propostes i la votació secreta que fan els col·legiats i col·legiades. L’objectiu dels premis és valorar les seu dia a dia de treball.

  El Premi Micro Obert 2019 el va recollir el director de l’Arxiu Històric del Baix Ebre, Albert Curto, que es va mostrar molt agraït de rebre un reconeixement per part del col·lectiu dels periodistes que considera “parents propers, perquè els periodistes i els historiadors ens dediquem a les notícies”.

  L’alcaldessa de Tortosa Meritxell Roigé, va rebre el Premi Micro Tancat per “qüestionar el criteri periodístic i el tractament d’algunes informacions”. Roigé va assegurar que “no comparteix l’opinió dels periodistes” que van votar-la, perquè considera que els motius de la seua nominació no responen a l’esperit del Premi. També va recordar que és un dels alcaldes que més rodes de premsa i compareixences convoca cada any i va afirmar que el premi se li atorga per discrepar públicament del tractament i el seguiment informatiu de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals a les Terres de l’Ebre en la cobertura dels World Sport Games i no per la seua manca d’accessibilitat.

  Micros 2020

  La responsable de comunicació de l’Institut Català de la Salut (ICS) a les Terres de l’Ebre, Ana de Pablo, va recollir el Premi Micro Obert 2020 per “la seua accessibilitat i bona feina durant els darrers anys”. De Pablo va assegurar que és un premi “que m’ha fet molt feliç” i va remarcar que compartirà el premi amb tot el comitè de direcció de l’ICS a les Terres de l’Ebre “perquè la política comunicativa no és sols d’una persona sinó una qüestió d’empresa”. També va recordar que treballem amb la “màxima informació i transparència” de cara als periodistes perquè “sou els missatgers de la veritat i la informació és un benefici per a la ciutadania”.

  Finalment, la portaveu de l’empresa Padesa, Eva Abancens, va rebre el Premi Micro Tancat 2020 per “l’opacitat i el tractament de la informació durant els brots que es van detectar a l’empresa a la tardor del 2010”. Abancens va reconèixer que “va ser un error no ocupar-se de la comunicació durant els primers mesos” i va justificar aquesta mancança pel fet que l’empresa estava molt ocupada en evitar nous brots i garantir el benestar dels animals. També va recordar que van saber rectificar i contractar un gabinet de comunicació que els ha ajudat a millorar la seua política comunicativa. La portaveu de Padesa va aprofitar per lamentar que algunes de les informacions aparegudes al voltant de l’empresa van estar, al seu entendre, mancades d’objectivitat i rigor i va demanar més autocrítica per part dels professionals del periodisme.

  El president de la Demarcació Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Josep Baubí, va agrair la presència de tots els premiats i va recordar que la voluntat dels Premis Micro Obert i Micro Tancat és millorar l’accés a la informació.

   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.