• El programa Espais de Sao Fonda s'emporta el VI Premi Terres de l’Ebre de Periodisme

  30 març, 2021

  El conjunt de 12 capítols del programa Espais de Sao Fonda,  coproduït i emès per Canal Terres de l’Ebre i presentat per José Luis González,  s’ha emportat el VI Premi Terres de l’Ebre de Periodisme, organitzat per la Demarcació Terres de l’Ebre del CPC. El segon premi és per al reportatge del periodista Andreu Prunera La història dels oblidats: soldats de l'Ebre al Valle de los Caído i el tercer per a 26M El Reportatge, de Dani Sainz de Aja.  

  L’edició del 2020 del Premi Terres de l’Ebre de Periodisme, que guardonava els treballs periodistes emesos o escrits al llarg del 2019, ha incorporat un important increment en la quantia dels guardons. Gràcies al patrocini de Repsol, el Premi ha passat dels 1.000 euros atorgats fins ara a un sol guardonat, als 4.000 euros a repartir proporcionalment entre els tres treballs finalistes. 

  El treball guanyador, Espais de saó fonda, és un programa d’art on s’entrevisten els artistes del territori en el moment de la creació de la seua obra. Amb una gran cura de l’estètica i emprant un llenguatge entenedor, vol ser un programa d’entreteniment per a tots els públics.Pel que fa al segon premi, l’ha guanyat el treball periodístic La història dels oblidats: soldats de l'Ebre al Valle de los Caídos, publicat al setmanari l’Ebre per Andreu Prunera. En aquest cas es tracta d’una sèrie de dos reportatges que parlen de les despulles d’uns 4.000 excombatents i represaliats de la Guerra Civil que van sortir de les Terres de l’Ebre cap al Valle de los Caidos.  El tercer premi se l’ha endut el 26M El Reportatge, una sèrie audiovisual al voltant de les eleccions municipals del maig de 2019 del periodista Dani Sainz de Aja, emès també a Canal Terres de l'Ebre.

  El jurat, format pels periodistes Amparo Moreno, Fàtima Llambrich, Daniel Arasa, Jordi Duran i en representació del CPC, Anna Ferràs, ha valorat en els tres treballs guanyadors els criteris d'investigació i d'aportació d'informació desconeguda, així com el treball de documentació, el conjunt de les fonts i la seva diversitat, el contrast de la informació i una elaboració que manté les bones pràctiques d'informació sobre temàtiques de les Terres de l'Ebre.

  El premi es va lliurar en el marc de la Nit de la Comunicació de divendres passat i no dins de l’any 2020 pels continus confinaments per la COVID-19. Està previst que en les pròximes setmanes es donen a conèixer les bases del VII Premi Terres de l’Ebre de Periodisme, que inclouran algunes modificacions respecte a les publicades fins ara.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.