• El setmanari L'Ebre guanya el premi a la Millor Portada de l'Any a la Nit de les Revistes i Premsa en Català

  1 juny, 2015
  El setmanari L'Ebre va rebre el premi a la Millor Portada de l'Any de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català 2015 que, sota el lema "Som la veu, som país, som futur". va reunir a editors de premsa, revistes i mitjans digitals.

  L'acte es va dur a terme a l’Espai Endesa i va ser presentat per l’escriptor i periodista Màrius Serra. La portada que va rebre la menció, escollida per votació popular entre tots els assistentes a la gala correspon al número 651 del setmanari del dia 12 de setembre de l’any passat. Amb el titular ‘ President pose les urnes’ era la portada del dia després d’un 11S històric al país.

  Entre les moltes mencions que es van entregar, cal destacar el premi al setmanari penedesenc ‘ El 3 de vuit’, com a millor publicació de premsa comarcal, la capçalera de referència de l’Alt i el Baix Penedès, amb una tirada de 4.000 exemplars i una audiència de 32.000 lectors i que enguany celebrarà els 33 anys de publicació. Altres premiats de la nit van ser ‘ La revista Saó’, el mensual ‘ La Borrufa’ i el diari digital del Camp.cat, l’empresa Totmedia, la recent creada revista digital esportiva Fosbury, la revista Gironés i a la capçalera digital de cultura Nuvol.com.

  També van rebre mencions Antoni Bassas i l’Assemblea Nacional Catalana. Per primera vegada, els guardons van atorgar-se a través de la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals. Sota el paraigua d’aquesta Federació, que es va crear l’any passat, s’hi apleguen l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC) i l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC). “ Amb els premis volem reconèixer aquells mitjans que s’han sabut transformar malgrat les dificultats”, va afirmar dimecres el president de la Federació i de l’APPEC i director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau. De fet, el jurat s’ha fixat en mitjans locals i comarcals que “han aconseguit reinventar-se i buscar nous públics sense perdre el seu caràcter de proximitat”. Sota el lema “ Som veu, som país, som futur”, a la gala es va deixar clar que el sector “ és potent i està preparat per al futur de la comunicació” i es va recordar que hi ha més de 500 mitjans en català i prop de 3 milions de lectors. Durant la nit també es va reivindicar més suport del govern català i es va demanar “ que garanteixi la competitivitat d’un sector que ja és una estructura d’estat”.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.