• El VIII Premi Terres de l’Ebre de Periodisme arriba amb importants novetats

  24 maig, 2022

  Ja s’ha obert la convocatòria del VIII Premi Terres de l’Ebre de Periodisme, organitzat per la demarcació de Terres de l’Ebre del CPC amb el suport de Repsol. Esta vuitena edició arriba amb dos importants novetats. D’una banda,  es creen tres categories ben diferenciades i, de l’altra, s’incrementa la quantia total del premi per a fer front precisament a la nova distribució

  Premiats del VII Premi Terres de l'Ebre de Periodisme
  Autor:
  Rosa Garcia
  Font:
  CPC Terres de l'Ebre

  Si fins ara el Premi escollia tres guanyadors: primer, segon i tercer premi, sense distingir entre els diferents àmbits del treball periodístic, a partir d’esta edició, a proposta dels membres del jurat de les diferents edicions, el premi es distribuirà en tres categories i només hi haurà un premi per categoria:

  - Ebre Audiovisual: premi al millor treball en format audiovisual (emès a la televisió, plataformes o altres suports).

  - Ebre Radiodifusió: premi al millor treball radiofònic (emès en cadenes radiofòniques digitals o de freqüència modulada, o en altres suports com a pòdcast).

  - Ebre Premsa i Digital: millor treball de premsa escrita i/o fotoperiodisme (publicat en premsa tradicional i mitjans digitals).

  Totes tres rebran el mateix guardó de 1.500 euros, en el cas que el guanyador siga col·legiat del CPC, i el 50% del premi si no és membre del Col·legi. Els membres dels jurats de les darreres edicions consideraven que era molt difícil valorar, per exemple, un treball audiovisual davant d’un de premsa escrita o d’un de radiofònic, per la qual cosa sempre serà més justa la nova distribució.

  Per a fer front precisament a esta nova distribució, el patrocinador del Premi, la companyia Repsol, ha augmentat en 1.000 euros més la dotació que hi destinava fins ara, arribant als 7.000 euros actuals que serveixen per a cobrir el premi i la seua organització.

  El termini per a presentar treballs al Premi finalitzarà el 3 de juliol de 2022. La temàtica continua sent qualsevol relacionada amb les Terres de l’Ebre.

  Quant al jurat, enguany es renova gairebé al cent per cent. S’incorporen el productor executiu i director de programes Tono Hernández, actualment al capdavant del programa Eufòria de la televisió catalana; el corresponsal de TV3 a les Terres de l'Ebre, Víctor Sorribes; el periodista i escriptor, Toni Orensanz; el periodista de Ràdio Móra d'Ebre, Andreu Prunera, i continua exercint de secretària la periodista de l'ACN i vicepresidenta del CPC a la demarcació ebrenca, Anna Ferràs.

   

   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.