• Els Micro 2014 posen sobre la taula les canviants relacions de la professió amb els departaments de premsa

  17 abril, 2015
  La demarcació Terres de l’Ebre del Col•legi de Periodistes va entregar ahir els guardons del Premis Micro 2014 a l’alcalde d’ Alcanar, Alfons Montserrat, pel que fa al Micro Obert, i a la periodista Montse Alomà, pel que fa al Micro Tancat.

  La presidenta de la demarcació, Sílvia Tejedor, va presentar l’acte de lliurament dels guardons recordant que els Premis Micro s’atorguen a entitats, persones o institucions que faciliten la tasca del periodista o, al contrari, la dificulten, i que les votacions provenen dels professionals i mitjans del territori.

  De manera molt especial, la presidenta va agrair a la periodista Montse Alomà, cap de premsa de la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, la seva generositat en haver fet el viatge en cotxe des de Barcelona a Tortosa per recollir el Micro Tancat, ja que aquest guardó no sempre és ben rebut pel seu guanyador i, en algunes ocasions, no ha estat ni recollit. Amb les obertes explicacions, però, de la cap de premsa, i les preguntes i respostes que es van donar entre ella i els periodistes assistents a l’acte, es va encetar un petit debat sobre el paper que juguen actualment els departaments de premsa d' empreses, entitats i institucions i les seves no sempre afortunades relacions amb els professionals de carrer.

  Montse Alomà va explicar la complexitat del treball que es realitza des del departament de premsa de la Conselleria d’Agricultura, que gestiona, va dir, més de quatre mil sol·licituds d’informació a l’any, mentre que només compta amb quatre persones per realitzar aquesta tasca. La periodista es va referir als conflictes d’interessos que es presenten i com costa de trobar els equilibris, fins i tot dins el propi departament. A les preguntes dels periodistes presents, que es referien un i altre cop a la dificultat d’accedir amb rapidesa a les fons d’informació adequades , la cap de premsa va argumentar que això passa perquè des dels departaments de premsa es busca sempre el millor portaveu quan els temes que es tracten són sovint transversals i complexos, i cal, per això mateix, que el missatge sigui només un i clar per no generar confusió.

  Pel que fa al Premi Micro Obert, que va guanyar l’alcalde d’ Alcanar, Alfons Montserrat, “per atendre els mitjans de comunicació i fer declaracions fins i tot en temes polèmics o conflictius i perquè l’alcalde és també dels polítics que acostuma a tornar trucades”, Sílvia Tejedor va recordar la gran quantitat de fets noticiables que s’havien donat darrerament a Alcanar, el més conflictiu dels quals, la intervenció judicial que va tenir lloc el passat novembre en relació a pressumptes irregularitats urbanístiques. En rebre el premi, l’ alcalde va agrair també als mitjans i professionals el seu interès en conèixer i compendre els esdeveniments fins i tot en els temes més complexos.

  Els Premis Micro de les Terres de l’Ebre es celebren des de l’any 2006 i va ser el 2010 que es va encarregar al prestigiós ceramista ebrenc, Joan Panisello, els guardons que actualment s’entreguen: una carxofa de ceràmica que, segons la categoria de premi que s’atorga, encén el llum roig o el llum negre.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.