• Els periodistes tarragonins lliuren les Petxines 2019

  20 juny, 2019

  El Teatret del Serrallo va acollir la XXVII Festa de les Petxines de la Informació, organitzada per la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  Autor:
  Laura Casadevall

  Durant la gala, dedicada al company Xavier Zaragoza recentment traspassat, s’han lliurat la Petxina Oberta, que reconeix la font informativa que ha atès amb rigor, diligència i efectivitat els requeriments dels periodistes; la Petxina Tancada, que vol ser un toc d’atenció a aquella font informativa que, pel seu hermetisme i poca accessibilitat, ha dificultat la feina dels mitjans de comunicació; i la Petxina Km. 0, amb l’objectiu de distingir el producte periodístic de proximitat i amb vocació de servei al territori.

  Al marge de les votacions i per decisió de la junta de govern, també s’ha lliurat la Petxina Daurada, que enguany ha distingit la periodista Yolanda García Hernández (Barakaldo, 1961), històrica de la ràdio de casa nostra.

  L’equip de comunicació del Concurs de Castells, pel “gran desplegament realitzat amb l’objectiu d’atendre amb diligència els requeriments dels periodistes davant d’un esdeveniment d’aquestes característiques”, ha estat guardonat amb la Petxina Oberta, a la qual també estaven nominats els gabinets de comunicació del Servei Català de Trànsit i del CF Reus Deportiu.

  La Petxina Tancada ha estat per a Josep Poblet, per “la manera com va anunciar que no optaria a la reelecció com a alcalde de Vila-seca després de 26 anys al càrrec”, superant en nombre de vots els altres candidats: la Confraria de Pescadors de Tarragona i el Monestir de Poblet.

  Finalment, la Petxina Km. 0 ha recaigut en  Revista Cambrils “per mantenir la publicació en paper després de 66 anys d’història i ser pionera en la seva presència a la xarxa, que es remunta a l’any 1996”. En aquesta categoria també hi figuraven L’Om / femsafareig.cat i RTV El Vendrell.

  Reforç dels vincles amb la URV

  Com a novetat i en la línia iniciada aquest mandat de reforç dels vincles entre el Col·legi i la Universitat Rovira i Virgili, aquest any s’ha fet una menció especial, La Perla de l’Any, als estudiants de Periodisme que van organitzar els debats amb els alcaldables de Reus i Tarragona amb motiu del 26-M.

  A més, s’ha lliurat un diploma als millors treballs periodístics realitzats pels estudiants de Periodisme sobre cada una de les conferències del cicle Experiència de Periodista de 2019. Mercè Casas (per la crònica sobre Laura Rosel); Rut Queralt (crònica sobre Ricard Torquemada); Jan Magarolas (crònica sobre Carlos Enrique Bayo) i Estel Romeu (crònica sobre Emilio Morenatti) han estat els guanyadors.

  Periodistes jubilats i premis

  Finalment, s’ha distingit amb el pin del Col·legi Tomàs Carot, col·legiat que s’ha jubilat després de molts anys d’exercici professional.

  Al marge de l’entrega de premis, la Festa de les Petxines ha repartit regals entre els col·legiats i col·legiades, gràcies a la col·laboració de Repsol, PortAventura, Festival Internacional de Música de Cambrils, Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus, Sala Zero, Cellers Tarroné, DO Tarragona, Celler Josep Grau Viticultor, Fet a Tarragona,  NW La Revista de Reus, Costa Daurada Estació Nàutica, DOP Siurana i Vermuts Miró.

  Posteriorment, s’ha servit un pica-pica, regat pels vins de les DO Conca de Barberà, DO Catalunya, DO Montsant, DOQ Priorat, DO Penedès i DO Terra Alta.

  Premis:
  Premis Petxines de la Informació

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.