• ERC guanya "El Joc dels Candidats", a Manresa, enmig d'un clima d'esportivitat política

  17 maig, 2015
  Nou de les deu candidatures que opten a l'alcaldia de Manresa han participat aquest migdia en "El Joc dels Candidats". Els assistents han respost preguntes sobre la ciutat, han hagut d'escriure una piulada sense faltes i participar en el joc de la cadira.
  Tots els participants amb els guanyadors al centre.
  Tots els participants amb els guanyadors al centre.

  l L’equip format pel cap de llista d’ERC, Pere Culell, ha guanyat la quarta edició del “Joc dels candidats”, el “10 al ple”, que s'ha celebrat aquest migdia al pati del teatre Kursaal de Manresa i que ha organitzat la Demarcació de la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes i l’Associació Cultural El Galliner. El joc pretenia posar a prova el coneixement que tenen de la ciutat els candidats que aspiren a governar-la i, sobretot, trencar la seriositat de la campanya bo i sabent que guanyar o perdre no té cap mena de transcendència més enllà de la prova.

  En el joc hi han participat nou de les deu candidatures que es presenten a les eleccions municipals a Manresa, ja que Ciutadans ha declinat la invitació. Les candidatures s’han organitzat en equips de tres persones, tots encapçalats pel cap de llista excepte CiU. El candidat a l’alcaldia per la formació nacionalista, Valentí Junyent, ha excusat la seva presència per motius d’agenda.

  Els equips han hagut de superar un total de vuit proves, entre les quals hi havia preguntes de coneixement de la ciutat, de cultura i llengua, i proves d’habilitat. Cap dels equips ha sabut respondre, per exemple, on era l’antic Col·legi Carrero Blanco, quantes llars municipals funcionen a Manresa, quin va ser l’any que es va fer la primera edició de la novel·la ‘K.L. Reich’ de Joaquim Amat Piniella ni quins cellers de la DO Pla de Bages hi ha a la ciutat. Només CiU ha sabut quin any es va inaugurar la Sala Ciutat, i només Democràcia Municipal ha encertat l’any que la Fira de Manresa es va celebrar a l’Hotel Pere III.

  En una segona prova, els candidats han hagut d’identificar cinc músiques que acompanyen la imatgeria manresana. ERC ha estat la formació que més domini d’aquest tema ha demostrat. Els equips també han hagut de mostrar el seu coneixement de la llengua i han hagut d’escriure correctament sis paraules (sivella, plebiscit, bup-bup, bivitelí i vicissitud). Els més experts en llengua han estat els integrants de la llista d’ICV.

  Una altra prova que han hagut de superar els caps de llista consistia a escriure una piulada per Twitter venent els atractius de Manresa, una prova que no ha puntuat en positiu i que només ha restat punts als equips que han fet faltes d’ortografia (PP, PxC i Millor Manresa).

  El joc ha acabat amb les proves més disteses, reservades als dos membres de l’equip que no eren cap de llista. Un d’ells havia de fer una construcció en peces de fusta que representés algun edifici emblemàtic de Manresa mentre que l’altre es jugava els punts al joc de la cadira. La Seu, el Pont Nou, l’edifici judicial, el Pont Vell, la Torre de Santa Caterina i Can Jorba han estat les estructures que han intentat reproduir. En aquesta prova, les millors valoracions del jurat han estat per a les construccions fetes pel PSC i ERC. Mentrestant, un integrant de la candidatura Millor Manresa guanyava el joc de les cadires.

  El Joc dels Candidats ha estat presentat pel músic i locutor Xavier Serrano. Els membres del jurat encarregats de supervisar totes les proves han estat Francesc Comas (historiador), Àngels Freixanet (escultora) i David Pintó (director teatral). Han col·laborat en aquest acte els mitjans de comunicació local, Manresana d'Equipaments Escènics (MEES), Kursaal Espai Gastronòmic i el CAE.

  • Joc de la cadira
   Joc de la cadira
  • Tots els equips mostraven el resultat a les proves en una pissarra.
   Tots els equips mostraven el resultat a les proves en una pissarra.
  • El jurat
   El jurat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.