• Esmorzar amb el periodista Can Dündar

  7 juny, 2017

  El Col·legi organitza un esmorzar off the record amb el periodista turc Can Dündar, guanyador del Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2017. L'acte tindrà lloc el 29 de juny a les 10:00h. Places limitades! 

  El Col·legi de Periodistes amb la col·laboració de l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) programa un esmorzar amb el periodista Can Dündar el dijous 29 de juny a les 10:00h a la seu del Col·legi. Can Dündar rebrà aquest mateix dia, a les 12:30 a l'Aula Europa (veure invitació) el Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2017 per  la seva defensa de la llibertat d'expressió en un context especialment hostil com és el cas de Turquia, la presó més gran de periodistes del món amb 150 membres de la professió actualment engarjolats.

  Can Dündar és un dels periodistes més prestigiosos de Turquia i l'any 2015 va ser detingut quan era director del diari de centreesquerra Cumhuriyet. La causa de la seva detenció va ser la publicació d'unes fotografies d'un lliurament d'armes que relacionaven els Serveis Secrets Turcs amb els grups rebels sirians. El Tribunal Suprem va posar Can Dündar en llibertat provisional, però el president de Turquía, Recep Tayyip Erdogan, no va acceptar la resolució judicial i va exigir als tribunals interiors que no acatessin la sentència del Suprem. 

  El 6 de maig de 2016 Dündar va ser objecte d’un intent d'assassinat davant del Palau de Justícia d'Istanbul, durant un recés del judici que se seguia contra ell. Va sortir il·lès, però un altre periodista va resultar ferit a la cama. Aquell mateix dia va ser condemnat a cinc anys i deu mesos de presó per "filtrar informació secreta de l'Estat". Després de la sentència, Dündar va optar per sortir del país i des de llavors viu exiliat a Berlín.

  Aquells col·legiats/des que desitgin participar en la conversa hauran d'inscriure's a comunicacio@periodistes.cat. Les places són limitades per a 20 col·legiats

  Data: 29 de juny

  Hora: 10:00h

  Lloc: Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla Catalunya núm. 10, Barcelona)

  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.