• Finalitza amb èxit la IV edició del Servei d’Assessorament Periodístic (SAP) per a entitats

  21 febrer, 2020

  Aquest servei, coordinat per la Xarxa Europea de Dones Periodistes amb la col·laboració de la Borsa de Treball del Col·legi de Periodistes, ha assessorat i ha acompanyat en temes de comunicació a 10 ONG de Pau, Desenvolupament i Drets Humans de la ciutat de Barcelona.

  Foto: Fundació Ulls del Món

  En aquesta edició hem tornat a fer una crida a la Borsa de Treball del Col·legi de Periodistes per tal d’actualitzar els currículums i n’hem rebut 38 (30 dones i 8 homes). La política de selecció ha estat molt clara, a partir del perfil demanat, prioritzar les persones a l’atur o freelance.

  Durant 6 mesos i de forma puntual s’ha donat servei a les següents entitats: Comitè 1r de desembre-Plataforma Unitària d’ONG Sida de Catalunya, Metges del Món, Ulls del Món, Ahead, FETS, Pen Català, Àfrica Pozitiv, REDS, Antioqueños Unidos en Cataluña por Colombia i Dunia Kato. Les demandes han estat diverses, des de la difusió d’algun acte de l’entitat a la millora de les seves pàgines web.

  Enguany han participat 10 periodistes que han aconseguit conèixer de primera mà les rutines de les entitats i han entès millor tant les seves necessitats comunicatives com les mancances que tenen. També les dificultats a l’hora de traslladar les activitats que realitzen aquestes organitzacions als mitjans de comunicació.

  El SAP els ha permès adquirir més experiència i conèixer les pròpies dinàmiques de les entitats petites, de vegades difícils, pel que fa a mantenir els terminis acordats; han conegut projectes internacionals i han tingut contacte amb persones tant de l’entitat catalana com de les contraparts d’aquesta, de manera que han pogut augmentar les seves fonts informatives potencials.

  Pel que fa a la transparència, les entitats han sabut què les professionals cobraven, de manera que han pogut valorar monetàriament la feina que suposa una bona dedicació a la comunicació.

  Aquest servei gratuït per a les entitats però remunerat per als i les periodistes, ha estat  possible, un cop més, gràcies al suport de la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.