• Inauguració de l'exposició "Maria Matilde Almendros: una veu i dues passions" i posterior debat

  2 juny, 2022

  La seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes acollirà la inauguració de l'exposició "Maria Matilde Almendros: una veu i dues passions" i un debat sobre el paper i l'evolució de les dones als mitjans de comunicació el pròxim 13 de juny, a les 18.00 hores a la seu de Barcelona del Col·legi. 

  L'Institut Català de les Dones (ICD) amb el suport del Col·legi de Periodistes de Catalunya i l'Ajuntament de Manresa celebra dues noves activitats per celebrar l'Any Maria Matilde Almendros. La periodista manresana va ser precursora de les primeres emissions radiofòniques en català després de la Guerra civil, en el programa de Ràdio Club Manresa l'any 1940. L'acte tindrà lloc el pròxim dilluns 13 de juny a les 18.00 h a la seu de Barcelona del Col·legi. 

  En primer lloc, s'inaugurarà l'exposició "Maria Matilde Almendros: una veu i dues passions" a càrrec d'Elvira Altés Rufias, comissària de l’exposició i col·legiada. Abans comptarem amb les intervencions de Joan Maria Morros Cuadras, degà del Col·legi; Meritxell Benedí Altés, presidenta de l'Institut Català de les Dones i Marc Aloy i Guàrdia, alcalde de l'Ajuntament de Manresa. L'exhibició es podrà visitar de manera gratuïta fins al 31 de juliol.

  A continuació, es debatrà sobre el paper i l'evolució de les dones als mitjans de comunicació amb una taula rodona formada per Núria De José, vicedegana del Col·legi; Àngels Fusté GamisansMaria Rosa Badia Sopeña. En un estudi elaborat pel Reuters Institute for the Study of Journalism es conclou que només un 21% de les dones ocupa la direcció de mitjans de comunicació, tot i que representen el 40% del total de periodistes. El sostre de vidre no és l'únic obstacle amb què es troben, sinó que la bretxa salarial i les desigualtats en les relacions laborals, l'exercici professional o la hipersexualització continuen presents en la nostra societat. 

  Maria Matilde Almendros (Manresa, Bages, 1922 - Barcelona, Barcelonès, 1995) va deixar rastre a les ones radiofòniques amb la seva veu amable i alegre i, sobretot, amb la seva polida dicció bilingüe. La periodista va presentar "De España para los españoles", un programa dedicat a llegir cartes i peticions de música pels immigrants espanyols als països europeus. Durant la seva carrera professional, va rebre nombrosos premis i guardons, entre els quals destaquen el Premi Ondas com a millor de locutora de ràdio l’any 1969 i la Creu de Sant Jordi l’any 1990. 

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.