• Inauguració de l’exposició sobre la locutora de ràdio M. Maltilde Almendros i taula rodona sobre la Premsa en femení

  6 setembre, 2022

  El dimecres 14 de setembre s’inaugurarà a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa l’exposició Maria Matilde Almendros: una vida i dues passions, un acte organitzat per la Demarcació de Terres de l’Ebre del CPC conjuntament amb l’Institut Català de les Dones (ICD), promotor de la mostra en commemoració del centenari del naixement de la locutora i actriu manresana. Tot seguit hi haurà un col·loqui a càrrec de diverses periodistes del territori que parlaran sobre el Periodisme en femení.

  La inauguració de la mostra, a les 19 hores, anirà a càrrec del president de la demarcació del CPC, Josep Baubí, i de la directora territorial del departament d’Igualtat i Feminisme, Mar Lleixà. Seguidament, tindrà lloc el debat-col·loqui entre periodistes del CPC del territori de diferents generacions Vera Talarn de Ràdio Flix, Leonor Bertomeu de Ràdio Delta.cat, Sílvia Alarcon de Canal 21 Ebre i Marina Pallás del Diari de Tarragona a l’Ebre, que seran moderades per la comissària de l’any Maria Matilde Almendros, la periodista manresana directora del Canal Taronja i de Ràdio Manresa, Pilar Goñi.

  L'acte, obert a tothom, tindrà lloc a les 19 hores a la biblioteca de Tortosa. L’exposició s’hi podrà visitar tot el mes de setembre.

  Maria Matilde Almendros, nascuda a Manresa. està considerada com una de les precursores de les primeres emissions de ràdio en català després de la Guerra Civil Espanyola. Va participar en la fundació de Ràdio 4, on va ser la primera veu que es va sentir en l’emissió inaugural de l’emissora. Va ser la veu del mític programa radiofònic de RNE a Barcelona De España para los españoles, un espai de missatges i discos dedicats per als emigrants per Europa. La seua qualitat de veu, dicció i habilitats interpretatives va fer que, a més de la seua carrera com a actriu dramàtica anterior a la seua faceta de locutora de ràdio, desenvolupés també una important carrera com a actriu de doblatge en castellà.

  Durant la seua carrera professional, va rebre nombrosos premis i guardons, com el Premi Ondas com a millor de locutora de ràdio l'any 1969 i la Creu de Sant Jordi l'any 1990, com a reconeixement a la seua carrera professional.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.