• IV Simposi sobre Llibertat de Premsa a Lleida, 2-3 maig

  6 abril, 2018

  Enguany, el Simposi versarà sobre 'La llibertat de premsa i el periodisme responsable'. Comptarà amb ponents que debatran sobre el tractament informatiu davant la diversitat (LGBTI, Immigració, Fet Religiós), davant les víctimes (Tragèdies, Violència de Gènere, Infància) i la responsabilitat del periodista davant el conflicte.

  Un any més, i ja són 4 edicions, la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Universitat de Lleida organitzen el Simposi sobre Llibertat de Premsa, que enguany se centrarà amb la temàtica del periodisme responsable.

  Noms destacats del camp del periodisme i universitats prendran part en aquesta quarta edició, que tindrà lloc els dies 2 i 3 de maig a  Lleida i que en breu obrirà el termini d'inscripcions.

  La novetat d'aquesta cuarta edició és que el Simposi se celebrarà a l'edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida, a la Sala d'Actes.

  INSCRIPCIONS gratuïtes OBERTES

  Programa IV SIMPOSI DE LLIBERTAT DE PREMSA, 2-3 maig 

  Llibertat de Premsa i Periodisme Responsable

   

  2 de maig

  16-18 h Tallers Simposi Llibertat de Premsa  INFORMACIÓ TALLERS

  18:30 h Taula autoritats inauguració. Conferència inaugural a càrrec de Carles Prats, membre de la Junta de Govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya i periodista a TV3. Presenta: Lorena Metaute, periodista del diari Segre.

  3 de maig

  MATÍ 

  10-11:30 h El periodisme responsable davant la diversitat. Modera: David Velasco, director del grup COPE a Lleida i Tarragona.

  • LGBTI: Identitats LGBTI i discurs periodístic: reptes pendents en la cobertura de sexualitats no normatives, Adolfo Carratalá, professor de Periodisme de la Universitat de València.
  • Immigració: Periodisme ètic o periodisme correcte? Què tenim i què volem. Jose Peñín, responsable premsa SOS RACISME.
  • Fet religiós:  La diversitat religiosa als mitjans: un llarg camí per recórrer, Laura Fanals, periodista del Diari de Girona.

  11:30-12 h Pausa.

  12-13:30 h El periodisme davant les víctimes. Modera: Xavier Manau, responsable de l’edició digital del diari La Mañana.

  ‘Tractament informatiu dels infants’: Intervenció de M.  Jesús Larios,  adjunta al Síndic de Greuges, protecció dels infants i adolescents.

  Taula rodona

  • Tragèdies: L'empatia del periodista, Xan Codesido, Vocal del Colexio Profesional de Xornalistas de Galicia i redactor dels Servizos Informativos de TVGalicia.
  • Violència de Gènere:  Violència masclista i violència mediàtica, Ana Bernal Triviño, profesora doctora de la UOC i periodista

  TARDA

  16:30 h-17:30 h La responsabilitat del periodista davant el conflicte.

  • Modera: Rosa Ma. Calaf, periodista.
  • Xavier Giró, codirector del màster en Comunicació de Conflictes Armats, Pau i Moviments Socials (Universitat Autònoma Barcelona).
  • Ramón Lobo, periodista.

  17:30-18 h Conclusions tallers i taules.

  18 h-18:45 h CLAUSURA a càrrec de Carlos Quílez, periodista i coordinador d'investigació del diari digital ‘Crónica Global’.  Presenta: Carolina Gili, delegada de la CCMA a Lleida.

  18:45 h Taula d’autoritats de clausura.

  ENTITATS COL·LABORADORES: Diputació de Lleida i Ajuntament de Lleida

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.