• Ja hi ha finalistes a les Petxines 2023

  31 maig, 2023

  Divendres, 9 de juny de 2023, a les 20h, tindrà lloc al Teatret del Serrallo (Tarragona) la celebració de la Festa de les Petxines de la Informació, que enguany arriba a la trentena-unena edició i ja té finalistes.

  En virtut de les candidatures proposades pels col·legiats i col·legiades de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes, tindrà els següents finalistes:

  - Petxina Oberta: distingeix la font informativa que ha atès amb rigor, diligència i efectivitat els requeriments dels periodistes.

  • Ajuntament de l’Espluga de Francolí

  Per atendre les peticions d’informació dels mitjans de comunicació al voltant de diverses crisis, com els aiguats de l’octubre de 2019 o la sequera actual.

  • Unió de Pagesos

  Per la l’actitud proactiva a l’hora d’informar sobre un sector en crisi permanent, agreujada per la sequera i l’emergència climàtica.

  • Tarraco Viva

  Per 25 anys contribuint a la divulgació i la comunicació de la història en els mitjans de comunicació.

   

  - Petxina Tancada: distingeix la font informativa que, pel seu hermetisme i poca accessibilitat, ha dificultat la feina dels mitjans de comunicació.

  • Ajuntament de Salou

  Per no facilitar prou l'accés a la informació, demanar les preguntes prèviament a entrevistes i denegar algunes peticions dels periodistes d’entrevistar l’alcalde del municipi, Pere Granados.

  • Iqoxe

  Per l’opacitat i poca transparència comunicativa durant el procediment judicial obert a causa de l’explosió de l’any 2020.

  • Aeroport de Reus

  Per perpetuar una política comunicativa de baixa intensitat, que ofereix pocs continguts als periodistes, tot i ser una infraestructura clau del territori.

   

  - Petxina Km. 0: distingeix el producte periodístic de proximitat, cuinat a foc lent i amb vocació de servei al territori.

  • Golfes (Ràdio Ciutat de Tarragona)

  Per apostar per un registre radiofònic fresc i desenfadat, que connecta amb les noves generacions d’oients.

  • Suplement ARA Camp de Tarragona

  Per l’aposta d’un diari generalista per la informació local, amb reportatges que permeten conèixer la realitat del territori.

  • Secció d’esports de Tarragona Ràdio

  Per la cobertura des de fa anys de l'actualitat esportiva dels clubs i esportistes de la ciutat, fent cobertures especials en fases decisives de promoció o ascens.

  Durant la festa també s’atorgarà, per decisió de la junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes i al marge de les votacions, la Petxina Daurada a un/a periodista vinculat al territori, en senyal de reconeixement a la seva trajectòria professional. El nom del guardonat/ada es farà públic en els propers dies.

  Les votacions a Petxina Oberta, Petxina Tancada i Petxina Km. 0 es realitzaran in situ el mateix dia de la festa. En depositar la butlleta, els col·legiats i col·legiades rebran una participació per a la tradicional rifa que sortejarà productes i experiències culturals i d’oci.

  Els periodistes col·legiats Biel Roquet-Jalmar i Elisenda Rovira s’estrenaran com a presentadors de la gala.

   

   

   

   

   

  Premis:
  Premis Petxines de la Informació

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.