• Jordi Valls: "La feina d’alcalde és absorbent i no la repetiria"

  28 gener, 2021

  El director general de Mercabarna, Jordi Valls, va obrir l’edició de 2021 del cicle “Pessics de Vida”, que organitzen la demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes i l’Ajuntament de Manresa. Entrevistat pel periodista Xavier Domènech, Valls va repassar la seva trajectòria professional, que l'ha portat a viure al Regne Unit, Santiago de Xile i Mèxic. Li va donar la benvinguda l'actual alcalde Marc Aloy, que va destacar que Valls ha estat el batlle que més anys ha estat al capdavant de la ciutat.

  Un moment de l'entrevista a Jordi Valls.
  27 gener, 2021
  Autor:
  Oscar Bayona /Regió7

  Jordi Valls va ser alcalde de Manresa durant 11 anys però en va estar fins a 18 a l'Ajuntament, en un temps en què Manresa va viure una gran transformació. Fill d'una família de peixaters, va estudiar a la Badia Solé i, més endavant, es va llicenciar en Dret. Preguntat sobre quina creia que era la seva professió va respondre que “crec que soc bo ordenant coses, lligant projectes i persones”Sobre la feina d'alcalde va dir que és molt “maca” i que en política municipal “s'aprèn molt”, però també va reconèixer que és molt “absorbent” i que “no la repetiria”.

  Del seu pas com a conseller d’Indústria només en va fer una referència numèrica: els “222 dies” que va ocupar el càrrec. També va ser diputat i, quan va deixar-ho, va presidir l'Autoritat Portuària de Barcelona (2007-2011). Una nova feina com a responsable d'Agbar a la Gran Bretanya el va portar amb la seva família a Bristol. “Portava massa temps en exposició pública i va ser una cura d’humilitat”, va confessar Valls.

  Després va treballar a Santiago de Xile i Mèxic, com a director general del Grupo Suez a Llatinoamèrica, fins al 2020. En l’actualitat és el director general de Mercabarna, el polígon alimentari de Barcelona. En aquest sentit va posar de relleu que l’alimentació és un “vector polític de discussió important”.

  Al tram final de la conversa, i responent a la pregunta feta per l’actual alcalde Marc Aloy sobre com veu Manresa, Valls va dir que cal seguir apostant pel Barri Antic de la ciutat i que s’ha d’ajudar la gent a nivell social i fer projectes de futur creïbles. Pel que fa a la situació actual del país va demanar “treballar en el més urgent sense que ningú hagi de renunciar a res” .

  Podeu veure l’entrevista íntegra en el següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=pz8SEDgUB78

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.