• Jornada de valoració del manifest 8M: "Les periodistes parem, las periodistas paramos"

  29 maig, 2018

  Us convidem a assistir a l'acte per posar en comú totes les accions del manifest "Les periodistes parem, las periodistas paramos" del passat mes de març i definir les pròximes actuacions. Cal inscripció prèvia a coordinacioxidpic.cat@gmail.com.

  El Col·legi de Periodistes col·labora en la jornada de valoració i debat del manifest del 8 de març "Les periodistes parem, las periodistas paramos". L'acte està organitzat per la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya - Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere i tindrà lloc el pròxim dilluns 11 de juny a les 15:00h a la demarcació de Barcelona del Col·legi de Periodistes. Per assistir-hi cal inscriure's a coordinacioxidpic.cat@gmail.com.

  L'acte comptarà amb la participació de la degana Neus Bonet qui serà l'encarregada d'obrir l'acte. Montserrat Minobis i Alícia Oliver presentaran una jornada que farà un repàs de l'impacte del manifest i que tindrà l'objectiu d'establir un calendari comú de possibles accions conjuntes per continuar amb el procés obert arran del 8 de març. També es comptarà amb les intervencions de: 

  • Magda Bandera, en representació de les impulsores del Manifest de Madrid “Las periodistas paramos”; 
  • Núria Segura i Esperanza Escribano, de “Les periodistes parem”.
  • Mavi Carrasco, presidenta de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC).
  • Zuliana Lainez, presidenta de la Federación de Periodistas de América Latina y el Caribe (FEPALC – FIP).
  • Laia Serra, responsable d’Igualtat del Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC).
  • Alba Garcia, responsable de Dones, Diversitats i Polítiques LGTBI de CCOO de Catalunya i Montse Ros, Portaveu, Organització i Comunicació del mateix sindicat.
  • Eva Gajardo, responsable d’Igualtat de la UGT de Catalunya i Montserrat Boix, periodista i membre del sindicat.

  El manifest del 8M reclama que els mitjans de comunicació i les empreses periodístiques tinguin en compte les reivindicacions de les periodistes i les professionals de la comunicació. Reduir la diferència salarial entre homes i dones, tenir la possibilitat d'ocupar alts càrrecs en mitjans de comunicació, denunciar la situació laboral de periodistes freelance i falses autònomes o d'assetjament sexual per companys i superiors són algunes de les reclamacions que exigim. 

  Data: Dilluns 11 de juny

  Hora: 15:00h - 19:00h 

  Lloc: Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla Catalunya núm. 10, Barcelona)

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.