• Jornada per a periodistes sobre la comunicació dels incendis forestals

  1 juny, 2021

  El 10 de juny tindrà lloc a l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà) la jornada “Incendis forestals: com ens preparem per informar sobre aquesta emergència i els seus efectes en la població i les infraestructures?”, adreçada a periodistes en actiu i en què hi prendran part experts d’emergències i gestors del territori.

  La Fundació Pau Costa, els Bombers de la Generalitat de Catalunya, el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, el Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya s’han aliat per organitzar aquesta jornada.

  L’objectiu és crear aliances entre periodistes, professionals de les emergències i gestors del territori, per informar adequadament a la població abans, durant i després d’un incendi, contribuint positivament a la reducció dels efectes dels grans incendis forestals.

  En aquest sentit, des del punt de vista de l'emergència és important respectar un protocol de comunicació en emergències per facilitar tant la tasca dels professionals de emergència com dels mitjans de comunicació. Així mateix, la sensibilització hauria d'anar de la mà quan es parla d’incendis forestals, sent la prevenció clau per a contextualitzar la notícia o informació.

  La jornada està dirigida a periodistes en actiu, amb un límit de 20 participants i transport gratuït des de Barcelona. S’oferirà manutenció als assistents de la trobada, que es desenvoluparà entre el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí i una sortida al camp per a treballar sobre el terreny.

  Les inscripcions es realitzen a través del següent enllaç: https://bit.ly/3flBxTz

  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.