• Josep Bayerri, Premi d'Honor 2013 de la Diputació de Barcelona

  5 juny, 2013
  Josep Bayerri Raga ha estat guardonat amb el Premi d’Honor al Periodisme de proximitat de Catalunya corresponent a l’any 2013. El guardó se li entregarà, junt amb la resta de premiats, el 28 de juny a Igualada.

  Tots els anys, des del 1981, la Diputació de Barcelona promou uns premis nacionals adreçats a reconèixer la millor tasca dels mitjans informatius de proximitat d’abast territorial, comarcal o local de Catalunya. Hi ha quatre premis adreçats a la premsa escrita, la radio, la televisió i la comunicació municipal. El primer d’aquests, sota el nom de “Premi Tasis-Torrent”, fou guanyat pel setmanari “La Veu de l’Ebre” l’any 2002.

  A
  més, hi ha el premi d’honor destinat a una persona en mèrit a la trajectòria al llarg de tota la vida professional en el camp de la comunicació. En anys anteriors havien estat guardonats, entre altres: Aveli Artis “Tisner”, Narcís Jordi Aragó, Josep Maria Huertas Claveria, Teresa Pàmies, Carmen Alcalde, Gonçal Mascuñan, Josep Maria Espinas, Josep Pernau i Maria Eugenia Ibáñez.

  Enguany fa justament mig segle que Josep Bayerri va començar la seva tasca periodística com a guionista de Radio Tortosa i com a corresponsal de “La Vanguardia”. Pel primer obtingué el premi al millor programa cultural i folklòric de Catalunya l’any 1965. Quan a “La Vanguardia”, exercí com a corresponsal fins l’any 1978; un dels treballs més significatius fou la col·lecció de 12 reportatges sobre “Las Riberas catalanas del Ebro” publicats el setembre de 1969. El 1966 havia obtingut el premi “Manuel Brunet” de Periodisme pel treball sobre el “carrilet” de La Cava i la vida al Delta. Fou corresponsal de “Hoja del Lunes”, entre 1974 i 1982, els mateixos anys que exercí com a redactor informatiu de Radio Popular de Reus. En diverses èpoques fou corresponsal de “Mundo Diario”, “L’Avui”, “El Pais” i col·laborador de les revistes “Economia Mediterranea” i “Destino”. En la seva joventut fou director de les revistes locals “Noria” (1966) i “Amunt” (1968); la tasca més important, però, fou la creació del setmanari “Ebre Informes” del que fou director i editor entre 1978 i 1985 Josep Bayerri és titulat per l’Escola Oficial de Periodisme (1975), i llicenciat en Ciències de la Informació (1994), amb la tesina sobre “Classes socials i grups de poder a Tortosa de finals del XIX” . Participa en la fundació del Grup de Premsa i Radio de Tortosa del que fou Secretari (1968-1977), de l’Associació Catalana de la Premsa comarcal de la que fou Vicepresident (1980-1982) i de la Associació de la Comunicació de la Regió de l’Ebre que fundà i presidí (1999-2002). A més d’altres llibres, en l’àmbit del periodisme va escriure “Cronicas tortosinas 75” (1976), “La Reconstrucció de Tortosa” (1992) i “Teodoro Gonzalez i la Tortosa de la Restauració a traves de la premsa” (1996).

  Retirat de la vida professional i jubilat col·legiat a la demarcació de les Terres de l’Ebre, durant els últims anys ha continuat participant a la premsa com a columnista a “Nou Diari”, “La Vanguardia”, “El Punt”, “L’Avui”, i darrerament cròniques quinzenals a “L’Ebre” i un programa a la Televisió Local.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.