• La cap de comunicació de l’HTVC Ana de Pablo i l’empresa Padesa, guanyadors dels Premis Micro 2020

  20 març, 2021

  Els col·legiats i col·legiades de la Demarcació Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes han escollit la responsable de comunicació de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, Ana de Pablo, com a guanyadora del  Micro Obert 2020. Per contra,  els col·legiats i col·legiades han valorat que l’empresa Padesa és mereixedora del Micro Tancat 2020. El Micro Daurat es lliurarà al veterà periodista Josep Bayerri  en reconeixement a la seua trajectòria.

   

  En el cas d’Ana de Pablo, el Micro Obert se li concedeix  “per la seua accessibilitat i bona feina amb els i les periodistes de les Terres de l’Ebre durant molts anys”. En el cas de  Padesa, se li atorga el Micro Tancat “pel silenci corporatiu i per la mala gestió en la comunicació relacionada amb els brots de la COVID que van afectar la seua empresa”.   

  Els Premis Micro són un guardó que atorga  la Demarcació Terres de l’Ebre del CPC des de fa quinze anys.  El Micro Obert serveix per a   reconèixer aquelles persones o institucions que faciliten la feina als periodistes, mentre que el Micro Tancat és un toc d’atenció cap a aquelles persones o institucions que no volen col·laborar amb els professionals de la comunicació i que fins i tot dificulten o volen interferir en el treball periodístic. En aquest darrer cas, el premi vol ajudar a revertir aquesta situació per garantir un bon accés a la informació.

  D’altra banda, la junta de la Demarcació Terres de l’Ebre del CPC ha decidit atorgar el Micro Daurat 2020 al periodista tortosí Josep Bayerri. En aquest cas, es vol reconèixer la seua llarga trajectòria en el món del periodisme, sent un referent per a molts professionals de la comunicació del territori en els seus inicis, així com fundador d’un mitjà referent a les Terres de l’Ebre com és el setmanari Ebre Informes, actual Ebre.

  L’acte de lliurament dels guardons està previst que es realitze, si la situació sanitària ho permet, la pròxima primavera. En aquest mateix acte es farà el lliurament dels Micros del 2019, que s’han anat ajornant per les successives restriccions de mobilitat decretades pel govern. En aquest cas, el Micro Obert se li lliurarà al director de l’Arxiu Històric Comarcal, Albert Curto, i el Micro Tancat a l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.

  Currículum de JOSEP BAYERRI RAGA

  Va nàixer a Tortosa el 20 d'octubre de l'any 1944 i és diplomat en arquitectura tècnica (especialitat d'urbanisme), graduat en periodisme, llicenciat en Ciències de la Informació i professor d'ensenyament secundari a l'àrea de tecnologia. Al llarg del temps ha centrat la seua activitat en àmbits diferents: com a professional de l'arquitectura, la construcció i l'urbanisme (1968-1983); com a periodista i informador radiofònic (1964-1985), sent col·laborador-corresponsal de La Vanguardia, i treballant en la recerca pedagògica i la docència a Formació Professional i a l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) de la Universitat Politècnica de Catalunya (1982-1995).

  Recuperada la Democràcia va tenir presència activa al món institucional, polític i sindical, ocupant diversos càrrecs. Va ser fundador del PSC (1972) i de l'Assemblea Democràtica del Baix Ebre (1973). El maig del 1983 va ser elegit regidor de l' Ajuntament de Tortosa per la candidatura d'UPM (Unió de Progrés Municipal). Va ser fundador i director de diverses publicacions entre les quals destaca el setmanari Ebre Informes del qual va ser editor (1978-1985) i director (1978-1983).

  També ha obtingut diversos guardons literaris i ha escrit diversos treballs de recerca històrica a més d'estudis socioeconòmics. El 28 juny de 2013 va rebre el Premi d'Honor de Comunicació Local de la Diputació de Barcelona.

   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.