• La Clara Castillón guanya el Concurs de Nadales Periodístiques

  13 desembre, 2022

  En aquesta edició hem rebut vint dibuixos (tots xulíssims!) de nens i nenes d'entre tres i onze anys

  El dibuix guanyador d'aquest any.
  El dibuix guanyador d'aquest any.
  Autor:
  Clara Castillón Garro

  Ja tenim dibuix guanyador de la tretzena edició del Concurs de Nadales Periodístiques! El dibuix de la Clara Castillón Garro, de 7 anys, protagonitzarà la nadala d’aquest 2022  de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes. 

  En total hem rebut vint-i-un dibuixos realitzat per nens i nenes d'entre tres i onze anys, que ho han posat molt difícil als membres del jurat a l'hora d'escollir el guanyador. Cadascun té alguna cosa que el fa especial i, de fet, qualsevol d'ells podria il·lustrar perfectament la nadala d'aquest any. Però calia elegir-ne i, finalment, ha estat el de la Clara. El seu dibuix uneix de manera original i senzilla els dos elements que demanàvem: el Nadal i el periodisme. Ho fa a través d'un Diari de les Bones Notícies, en la portada del qual veiem un tió que ha portat la pau, amb el titular "S'ha acabat la guerra", un altre titular que anuncia "Adéu a la Covid" i una tercera notícia que informa que "Tots els nens i nenes del món tindran menjar, aigua i joguines", amb un Pare Nöel carregat amb un sac immens que, segons diu, "pesa més que mai". Una nadala plena d'esperança, en la que destaca també el traç definit i la netedat de la realització. 

  La Clara té set anys i fa segon de primària. Tant ella com els seus pares estan impacients per anar a buscar el premi que ha guanyat: un lot de llibres valorat en 50 euros que podrà escollir ella mateixa a la Llibreria 22 de Girona, que com cada any col·labora en aquesta activitat cedint part del premi. 

  En aquesta edició, el tió i el Pare Nöel han estat els elements nadalencs que més s'han repetit, tot i que l'arbre i els regals no s'han quedat gaire enrere. També hem vist els Reis d'Orient (amb un Melcior convertit en periodista), el pessebre, moltes estrelles i, fins i tot, algunes mosques!  El periodisme convencional (premsa, ràdio i televisió) ha estat el protagonista dels dibuixos d'aquest any, encara que també hi ha hagut un Pare Nöel podcaster. I tot i que el dibuix "clàssic" és el que més hem vist, també hi ha hagut obres més conceptuals, un collage i fins i tot una nadala que pot recordar de lluny a Van Gogh

  Els  nens i nenes que han participat en aquesta tretzena edició del Concurs de Nadales Periodístiques són la Gal·la Aran Roig, de 8 anys; en Max Aran Roig, de 4 anys; en Jordi Artes Vilosa, de 6 anys; la Maria Carbajo López, de 6 anys; la Clara Castillón Garro, de 7 anys; la Berta Fernández Valentí, de 7 anys; la Júlia Goy Vilosa, de 6 anys; la Mar Goy Vilosa, de 9 anys; l'Oriol Goy Vilosa, de 4 anys; la Luna Lacuesta Campo, de 9 anys; l'Oriol Margelí Cle, de 6 anys; la Jordina Masachs Ruhí, de 7 anys; la Mariona Masachs Ruhí, d'11 anys; la Leia Oms Rodríguez, de 9 anys; la Júlia Petit Matas, de 8 anys; en Biel Petit Oller, de 6 anys; en Martí Reixach Montaño, de 8 anys; en Xavier Reixach Montaño, de 10 anys; la Laia Torrellas Gibert, de 9 anys; l'Arç Vall Francàs, de 3 anys; i l'Arió Viladiu Rodríguez, de 5 anys.

  Tots rebran un petit obsequi per agrair-los la seva participació al concurs.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.