• La Demarcació Terres de l’Ebre lliura els Premis Micro 2018

  8 juny, 2019

  La Demarcació Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya va lliurar divendres 7 de juny en una sala plena de gom a gom els Premis Micros corresponents a l’any 2018. El primer a rebre el Micro Obert de mans del vicepresident del Col·legi Albert Mestre, va ser el responsable de comunicació dels Mossos d’Esquadra a la Regió Policial Terres de l’Ebre, Toni Giménez. Giménez va agrair aquest guardó que reconeix les facilitats que posa als periodistes a l’hora de desenvolupar la seua tasca dia a dia. Giménez va explicar que la seua feina té dos eixos, un de principal, que és difondre les actuacions destacades a les Terres de l’Ebre dels mossos i un segon que és respondre les peticions dels periodistes amb la màxima transparència i rigor possibles. El responsable de comunicació dels Mossos va reconèixer la bona acollida que ell va tindre per part dels periodistes ebrencs als quals sempre intenta donar resposta tot i que, com va matisar, hi ha «certs límits» a la informació que es pot donar des d’un cos policial, com és “entorpir una investigació policial i la protecció de les víctimes”. L’agent policial també va agrair que els periodistes, en el seu moment, insistissin per a tenir una oficina de comunicació a Terres de l’Ebre, ja que en un principi la comunicació estava centralitzada a Tarragona. Giménez va voler fer extensiu el reconeixement a tots els seus companys de l’àrea de comunicació.

  Pel que fa al Micro Tancat, que busca ser un toc d’atenció a aquelles persones o institucions que dificulten l’accés a la informació dels professionals de la comunicació, es va atorgar als responsables de la comunicació del Concurs Garnatxes del Món a la Terra Alta, però no s’hi va recollir. Tal com va explicar el vicepresident de la demarcació per primera vegada en la història d’aquests premis es va haver de deixar a sobre de la taula “perquè des del Col·legi no hem pogut posar cara i ulls als guanyadors d’aquest premi, ja que ningú n’ha volgut assumir la responsabilitat”.

  En l’edició d’enguany es va lliurar per primer cop el Micro Daurat, que s’ha creat per a distingir, reconèixer i agrair la dedicació al món de la comunicació per part d’alguns dels professionals del territori. És un premi amb el qual, segons va explicar la secretària del col·legi, Sílvia Tejedor, “volem reconèixer la feina que fan els nostres companys i companyes”. El primer guardonat amb aquest Micro va ser Joan Nadal Canalda. Nadal, nascut el 1930 a Ulldecona, va ser l’impulsor de Ràdio Ulldecona. La va crear el 1949 i després d’anar cremant etapes encara resta oberta avui dia. En l’etapa actual Ràdio Ulldecona tira endavant amb Televisió Ulldecona, i aquests mitjans permeten a Joan Nadal mantenir-se actiu i mantenir viva la seua passió de tota una vida per la ràdio, la televisió i el periodisme comarcal. Joan Nadal va sorprendre els seus acompanyants agafant el micro i dirigint unes paraules als assistents “jo vaig ser deixeble del senyor Lluís Mestre, ell em va ensenyar tot el poc o molt que sé. El premi hauria de ser per a ell. Un record i moltes gràcies”. Com en el cas dels altres premis és una carxofa realitzada pel reconegut ceramista ebrenc, Joan Panisello, i com el Micro Obert té una llum roja, mentre que el Micro Tancat en té una de negra.

  Seguidament al lliurament dels Premis Micro hi va haver una conferència a càrrec de Maria Mestre sobre el naixement i els inicis de la ràdio a Tortosa. Maria és la filla del fundador de la ràdio de la capital del Baix Ebre, Lluís Mestre. Mestre, acompanyada pel president de la demarcació Josep Baubí, va fer una xerrada molt amena, plena de records i bones fotografies.

   

   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.