• La presidenta de la CHE, Maria Dolores Pascual, contesta a les preguntes dels periodistes a l’Ebre

  7 novembre, 2023

  Una quinzena de periodistes han participat aquest matí en un esmorzar off the record amb la presidenta de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, Maria Dolores Pascual, organitzada per la Demarcació de Terres de l’Ebre a Tortosa.

  En una conversa distesa a l’hora de l’esmorzar la presidenta de la CHE ha aprofundit en diversos temes que afecten l’organisme que presideix i ha respost a totes i cadascuna de les preguntes dels periodistes. Pascual ha posat l’accent en el greu episodi de sequera extrema d’enguany, mai viscut amb anterioritat en mesos de primavera, i que servirà, entre altres, per a establir un seguit de protocols i per a saber com actuar si es torna a repetir, i ha explicat projectes nous, com ara el que estudiarà a partir de demà a l’embassament de Mequinensa, com moure i transportar els sediments dels fons del riu.

  Un cop acabat l’off the record, Pacual no ha tingut cap problema en respondre públicament a diversos temes d’actualitat que estan creant polèmica al territori, com ara la possibilitat o no de construir un nou hospital a la ciutat de Tortosa en els terrenys inundables oferts per l’Ajuntament i la construcció de tres assuts i centrals hidroelèctriques al tram final del riu.

  En el primer cas, la presidenta de la CHE ha remès a un canvi recent de normativa que possibilita en casos molt excepcionals i molt ben justificats, és a dir, quan no hi ha una altra alternativa al municipi, que es puga construir en terrenys de flux preferent (inundables). D’acord amb aquesta nova normativa menys restrictiva que l’anterior, si es presenten els preceptius informes del servei d’urbanisme territorials i de l’ACA, justificant la inexistència de terrenys alternatiu i proposant mesures de seguretat de les persones i de la construcció, la CHE donarà llum verd als terrenys que ha ofert l’ajuntament tortosí per a construir el nou hospital de referència a les Terres de l’Ebre.

  Pel que fa al projecte per a construir tres assuts i hidroelèctriques al tram final del riu, Pascual ha assegurat que la CHE s’hi oposa per qüestions mediambientals.

  La trobada d’avui amb els mitjans de comunicació s’emmarca en un afany de més transparència en les polítiques i projectes endegats per la CHE, així com en un afany del CPC d’aproximar les fonts d’informació de primera mà als periodistes.

   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.