• La setena edició de la premsa a les escoles arriba a 10 instituts del Camp de Tarragona

  4 febrer, 2016
  Uns 600 alumnes de centres de secundària de les comarques tarragonines es beneficiaran d'aquest programa, que té com a objectiu el foment entre els alumnes de l'interès per l'actualitat, l'esperit crític i la reflexió.

  Aquesta setmana comença la setena edició del programa “la premsa a les escoles” que arribarà a un total de 70 centres de ensenyament de secundària de tota Catalunya, 20 més que en passades edicions. Durant tot el mes de febrer, prop d’una vintena de col·legiats/des de totes les demarcacions del Col·legi de Periodistes de Catalunya es desplaçaran a diferents centres escolars, repartits proporcionalment. Així, a la Demarcació de Tarragona hi participen 10 centres i se’n beneficiaran prop de 600 alumnes.


  La iniciativa, impulsada conjuntament pel Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Obra social “la Caixa”, a través d’eduCaixa, des de l’any 2009, parteix del consens entre ambdues institucions de la importància que té el coneixement de l'actualitat per a la formació integral dels ciutadans.


  En el cas del Camp de Tarragona, les escoles beneficiades seran: INS Altafulla, INS La Mar de la Frau (Cambrils), INS Tarragona, INS Jaume I (Salou), INS Martí Franquès (Tarragona), INS Mare de Déu de la Serra (Montblanc), INS La Talaia (Segur de Calafell), INS Roda de Berà, INS Torredembarra i INS Joan Amigó (L’Espluga de Francolí).


  Cada sessió compta amb una participació mitjana d’entre 40 i 80 alumnes que tenen l’oportunitat d’analitzar, entre d’altres temes, les diferents visions de la realitat que aporten els mitjans de comunicació, conèixer millor l’ofici dels periodistes, la seva funció i els seus valors. En molts casos també es fan tallers per veure de forma pràctica com treballen els professionals ela comunicació.


  Els periodistes que hi participen en el projecte tenen tots una àmplia trajectòria professional en l'àmbit periodístic que els hi permet transmetre la seva experiència i el seu coneixement sobre l’ofici i la importància que tenen els mitjans de comunicació en la nostra societat. Per això es fan servir exemples i casos pràctics amb diferents materials, com projeccions de vídeos, portades històriques de diaris i notícies recents.  Valoració del projecte

  eduCaixa, el programa educatiu de l'Obra Social "la Caixa" i el Col·legi de Periodistes de Catalunya, comparteixen un objectiu comú: fomentar el coneixement dels mitjans de comunicació, promoure el respecte al pluralisme informatiu i crear consciència del paper que exerceixen aquests mitjans en una societat democràtica, lliure i plural. La iniciativa, a més, constitueix, avui més que mai, una recurs imprescindible de cara a conèixer i posicionar-se davant d’una realitat complexa i constantment canviant.


  La valoració dels programa “la premsa a les escoles” per part dels alumnes, professors i periodistes participants és molt positiva. En l’edició de l’any passat, la mitjana dels centres educatius que van participar-hi, van atorgar un notable alt a la iniciativa, mentre que els professionals que hi van participar, tots col·legiats i col·legiades, van fer també una valoració molt satisfactòria de l’experiència. Bona prova de l’excel·lent acollida és la llista d’espera que cada any es produeix a l’hora de formular les sol·licituds.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.