• L'Ebre gaudeix d'una entrevista distesa i amena amb l'escriptora Giménez Bartlett

  17 maig, 2021

  El cicle d’entrevistes Periodisme Sud va portar el passat divendres al vespre l’escriptora Alicia Giménez Bartlett a la seu del Col·legi de Periodistes a Tortosa. La conversa va ser dirigida per la periodista col·legiada i redactora del Diari de Tarragona Marina Pallás.

  Giménez Bartlett és autora, entre d’altres, de Donde nadie te encuentre, Premi Nadal el 2011, i Hombres desnudos, Premi Planeta el 2015, a més de la sèrie de novel·la negra protagonitzada per la inspectora Petra Delicado, traduïda i llegida arreu del món.

  Actualment viu a Vinaròs, però va passar la seua infantesa i adolescència a Tortosa, records que va explicar durant la conversa al Col·legi de Periodistes. De caràcter proper i directe, Giménez va protagonitzar una sessió distesa i a estones plena d’humor. Amb relació a l’escriptura, l’autora va explicar que va ser una vocació molt precoç: “No sé d’on ve, és una maledicció. Des de sempre el que m’agradava fer era escriure. Ja al Col·legi de les Teresianes a Tortosa sempre responia que volia ser escriptora”. Giménez Bartlett va assegurar que és molt disciplinada a l'hora d'escriue "si no et poses un horari i el compleixes, malament", va apuntar i va explicar que escriu "cada dia excepte els caps de setmana. Convius amb la ficció, però hi ha un moment que has de tallar perquè si no mai acabaries". I va reconèixer que és de les escriptores que escriu i reescriu un llibre les vegades que calga, fins que quede bé.

  La conversa també va girar entorn del sector editorial, la relació entre el periodisme i la literatura, i sobre la dificultat de ser versemblant a l'hora d’escriure. “Quan a mi em cau un llibre de les mans és quan no és versemblant. S’ha d’anar poc a poc i no voler ser tan sorprenent”, va expressar l’escriptora.

  Amb relació al maquis la Pastora, protagonista del seu llibre Donde nadie te encuentre, l’escriptora va explicar que tota la vida havia sentit a parlar d’aquest personatge, però “tot era silenci”. Després d’escriure el llibre amb el suport de la documentació del llibre La Pastora, del monte al mito, de José Calvo, “finalment molts veïns de la zona després de trobades o clubs de lectura m’explicaven més detalls de La Pastora”. Giménez va remarcar que al llibre sempre va intentar “no jutjar ni donar opinió sobre aquest personatge”.

  La conversa va celebrar-se a la seu del Col·legi de Periodistes davant d’una quinzena d’assistents, amb mesures de seguretat per la Covid-19, i també es va poder seguir en directe a través del Canal de Youtube del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  En finalitzar la conversa, els assistents van poder fer-li preguntes directament a l’escriptora. L’entrevista es pot tornar a veure en el següent enllaç:  https://www.youtube.com/watch?v=bEoX7d6Ck88

   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.