• Les Petxines 2020 ja tenen guanyadors

  15 desembre, 2020

  La vint-i-vuitena festa de les Petxines de la Informació, la primera edició virtual de la història d'aquesta festa, ja té guanyadors. Premsa de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona s’endú la Petxina Oberta; la Petxina Tancada recau en Interior; i el programa Connecta 10 obté la majoria dels vots de la Petxina Km. 0. 

  Les Petxines de la Informació, organitzades per la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, ja tenen guanyadors. Un total de 47 col·legiats i col·legiades han participat en un procés de votació que, a causa de la Covid-19, ha estat virtual per primera vegada en les 28 edicions de la festa.

  Un cop fet el recompte dels vots, els resultats atorguen la Petxina Oberta, que reconeix la font informativa que ha atès amb rigor, diligència i efectivitat els requeriments dels periodistes, al departament de premsa de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona “per mantenir-se al peu del canó a l’hora d’atendre les peticions dels professionals de la comunicació, tot i la complexa situació sanitària derivada de la pandèmia de la COVID-19”.

  Els altres candidats han estat l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i el Departament de comunicació del Port de Tarragona.

  D’altra banda, el Departament d’Interior, en l’etapa del conseller Miquel Buch, és mereixedor de la Petxina Tancada “pel menysteniment cap a la premsa local durant les hores posteriors a l’accident químic a l’empresa Iqoxe del polígon petroquímic de Tarragona”, segons els col·legiats. El guardó vol ser un toc d’atenció a aquella font informativa que, pel seu hermetisme i poca accessibilitat, ha dificultat la feina dels mitjans de comunicació.

  Iqoxe i PortAventura completaven la terna de candidats a la Petxina Tancada.

  La Petxina Km. 0, convocada amb l’objectiu de distingir el producte periodístic de proximitat i amb vocació de servei al territori, recau en el programa 'Connecta 10 comarques' de TAC12, “per l’aposta pel territori d’aquest programa de connexions en directe que es realitza conjuntament amb Canal Reus, Canal Terres de l'Ebre i Canal 21”.

  També optaven a guanyar en aquesta categoria el diari digital Tarragona21.com i L’Espluga FM Ràdio

  La junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes lliurarà als seus guanyadors les estatuetes d’aquesta vint-i-vuitena edició davant la impossibilitat de fer un acte presencial, amb la intenció de recuperar, l’estiu que ve, l’esperit tradicional de les Petxines.

   

  Premis:
  Premis Petxines de la Informació

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.