• L'exposició de Fotoperiodisme del Camp de Tarragona recala a Torredembarra

  4 octubre, 2023

  La Sala Lluís d’Icart del Castell de Torredembarra acull fins al 27 d’octubre de 2023 l’exposició “Premi de Fotoperiodisme Camp de Tarragona”, que recull les 44 fotografies presentades a la tercera convocatòria de la categoria Fotoperiodisme Camp de Tarragona.

  Autor:
  Anna F. / Aj. Torredembarra

  Aquesta categoria forma part del XXXV Premi de Periodisme Mañé i Flaquer (2022), organitzat per l’Ajuntament de Torredembarra i la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb el patrocini de Repsol i la col·laboració del Port de Tarragona.

  L’exposició, produïda pel Port de Tarragona, té la voluntat de fomentar la consciència social i promoure el valor del fotoperiodisme compromès i la seva capacitat per atraure l'atenció sobre temes importants. En aquest sentit, les instantànies exposades, totes elles vinculades informativament al Camp de Tarragona, són testimonis gràfics de situacions d'actualitat, denúncies, fets rellevants i moments que han marcat la nostra història recent.

   

  Així, l’espectador pot reviure alguns dels fets més noticiables ocorreguts a les comarques tarragonines entre l’1 de setembre de 2021 i el 31 d’agost de 2022, com ara la devastació dels temporals, les seqüeles dels llargs episodis de sequera, el drama humà que hi ha darrere qualsevol desnonament, les tràgiques conseqüències del tiroteig perpetrat per un extreballador de Securitas, la bellesa acrobàtica de la Fira del Circ Trapezi o les llums multicolors de les Festes Decennals de Valls, entre d’altres.

  En total, comprèn 44 fotografies capturades per 13 fotoperiodistes: Fabián Acidres, Jordi Borràs, Marc Colilla, Christian Creixell, Ariadna Escoda, Carles Esporrín, Xavi Jurio, Anna Lofi, Alba Mariné, Tjerk van der Meulen, David Oliete, Laia Solanellas i Josep Lluís Sellart. La imatge guanyadora d’aquesta edició va ser ““Desnonament”, de Josep Lluís Sellart; i les finalistes: “Les filles del pastor”, de Jordi Borràs, i “Canvi climàtic”, de Carles Esporrín.

  La mostra de fotoperiodisme recala a Torredembarra després de fer estada al Tinglado número 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona. Properament, es podrà veure el Centre de Lectura de Reus.

  Exposició "Premi de Fotoperiodisme Camp de Tarragona"

  Del 4 al 27 d’octubre de 2023

  De dilluns a divendres, de 10 a 17 h

  Sala Lluís d'Icart, accés pel Pati del Castell. Torredembarra

  Premis:
  Premi Mañé i Flaquer de Periodisme
  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.