• L'exposició "RaholaFoto2021" arriba a la UdG

  10 desembre, 2021

  La mostra recull una selecció de les imatges que es van presentar a la dotzena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, la majoria dedicades a la pandèmia del coronavirus

  L'exposició “RaholaFoto2021”,  una selecció de les 109 imatges que es van presentar a la dotzena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, arriba a la biblioteca del campus Centre de la Universitat de Girona, al carrer Emili Grahit. La mostra –de la qual se n’ha editat un catàleg- està organitzada per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i es pot visitar fins al dia 28 de gener (de dilluns a divendres, de 8 del matí a 9 del vespre, i els dissabte, de 8 del matí a 3 de la tarda. La mostra estarà tancada durant les festes de Nadal, del 24 de desembre al 6 de gener). Després de passar per Brunyola i Figueres, la "RaholaFoto2021" torna ara a Girona. 

  L'exposició correspon a una selecció, ampliada en el catàleg, dels trenta treballs fotogràfics que es van presentar a la dotzena edició dels Premis, centrada en l’any 2020. Semblava que el temporal Gloria havia de ser-ne el protagonista, però les destrosses que va deixar a les comarques gironines van passar a la categoria d’anècdota quan, al març, va irrompre el coronavirus per canviar-ho tot.

  Tant la fotografia guanyadora -de Toni Ferragut- com la finalista-de David Aparicio- copsen de manera magistral el duríssim rastre que deixa la COVID-19 dins els hospitals. No són les úniques. La majoria de les imatges presentades mostraven com un virus va sacsejar les nostres vides i les va alterar durant molt més temps del que havíem previst. 

  Una vegada més, els fotoperiodistes van tenir un paper essencial a l’hora de confrontar-nos amb una realitat que, sobretot als primers mesos, les autoritats preferien que s’expliqués amb xifres i no amb imatges. Fotografies com les que integren aquesta exposició són necessàries per recordar-nos que darrere dels números i de les estadístiques hi ha persones, amb les seves emocions, pors i esperances.

  “RaholaFoto2021” inclou fotos de Martí Albesa, David Aparicio, Cèlia Atset, Joan Castro, Pere Duran, Toni Ferragut, Dolors Gibert, Eduard Martí, Aniol Resclosa, Jordi  Ribot, Glòria Sánchez i Marc Sanye.

  Les institucions, associacions i entitats que vulguin acollir aquesta exposició poden demanar-la per mitjà del portal web www.ddgi.cat/exposicions, on trobaran tota la informació necessària i el full de sol·licitud en línia.

  Premis:
  Premis Carles Rahola de Comunicació Local
  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.