• "Margarita Rivière, obrint portes" reivindica la trajectòria vital i professional de la periodista

  4 octubre, 2016
  "Obrint portes" recull fotografies i documents que repassen les grans passions de la periodista, i es pot visitar a la seu de Girona del Col·legi de Periodistes fins al gener de l'any vinent

  La Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya acull l’exposició “Margarita Rivière, obrint portes”, una iniciativa del grup de treball de Cultura i Innovació del Col·legi. La mostra és un homenatge a la periodista Margarita Rivière, que va morir l’any passat, i fa visibles les grans passions que va tenir al llarg de la seva trajectòria: la moda, la cultura, el periodisme, la salut (especialment, la femenina) i la política i els càrrecs de responsabilitat.

  La mostra està formada per una vintena de panells que recopilen fotografies i documents, i gira sobre la idea d’obrir portes, “perquè això és el que va fer Margarita tota la seva vida”, segons una de les integrants del grup de Cultura i Innovació.

  La moda va ser la primera porta que va obrir Rivière: la seva carrera periodística es va iniciar l’any 1965 com a corresponsal a Espanya de la revista francesa Marie Claire . Durant els tres anys que hi va treballar va reivindicar que la moda va més enllà de les trivialitats que normalment l’envolten.

  Margarita Rivière també va ser de les primeres dones que van entrar al tradicionalment masculí món del periodisme, treballant en unes redaccions que ni tan sols tenien lavabos per a elles. Va ocupar càrrecs de responsabilitat al Diario de Barcelona, El Periódico de Catalunya o l’ Agència Efe, entre altres mitjans. La mostra també s’atura en una de les especialitats de Rivière, l’entrevista, i en la seva passió per la literatura i l’escriptura: va publicar més de trenta llibres.

  La periodista va col·laborar amb el doctor Santiago Dexeus per endinsar-se en el món de la salut de la dona i de la contracepció; i va analitzar els canvis polítics i socials que es produïen al seu entorn. Margarita Rivière, en definitiva, va tocar molts temes “i tots de manera brillant”, assenyalen els organitzadors de l’exposició.

  “Margarita Rivière, obrint portes” es pot visitar fins al gener de 2017 a la seu de Girona del Col·legi de Periodistes (de dilluns a divendres, de 10 a 13h, i també els dimecres a la tarda, de 16 a 19h).

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.