• Neix Transparent, eina per a l’avaluació de les entitats sense ànim de lucre

  13 abril, 2016
  La setmana passada es va presentar a Barcelona i es va posar en marxa la plataforma Transparent, destinada a entitats sense ànim de lucre i els professionals que gestionen els seus webs.

  La col•legiada, expresidenta de la demarcació Terres de l’Ebre i directora d’ El Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural –LPCCP-, de la UAB, Amparo Moreno, va compartir la presentació d’aquesta eina amb Pedro Molina, responsable del projecte, que va explicar el seu funcionament. Es tracta, va dir Amparo Moreno, “ d’una eina pensada per a que les entitats sense ànims de lucre puguin proporcionar una informació no només transparent, sinó també entenedora i de qualitat”

  Transparent, http://transpar-ent.info, és una eina que s’ha forjat des de fa dos anys gràcies a la col•laboració del LPCCP amb l’Ajuntament de Barcelona i La Generalitat, i que beu de l’experiència del Mapa Inforparticipa, http://mapainfoparticipa.com/index/home/, projecte també del LPCCP, mitjançant el qual s’avaluen les pàgines webs dels ajuntaments. En l’elaboració de Transparent hi han col•laborat també les pròpies entitats sense ànim de lucre a qui va adreçat el web, que ara disposen ja d’una eina amb la qual valorar i millorar el seu grau de transparència i aconseguir fins i tot una acreditació del nivell assolit en aquest objectiu. El web permet registrar-se i es pot fer servir de manera oberta i gratuïta i es tracta, doncs, de complir positivament els 45 indicadors d’avaluació que presenta.

  En l’acte de presentació, que va tenir lloc a la sala d’actes del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, hi van ser presents també Bernat Valls, director general d’Acció Cívica i Comunitària, Núria Espuny, directora general de Transparència, Dades Obertes i Qualitat Democràtica, Joan Llinares, gerent de Recursos de l’Ajuntament de Barcelona i Xavier Ribes, Comissionat del Rector per a la Societat de la Informació de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’aforament a l’acte era per subscripció i, en quedar sense satisfer la demanda de més de quaranta entitats, s’està estudiant la possibilitat de fer un segon acte.

  També es preveu desenvolupar en els propers mesos un pla de formació per a que les entitats i les persones que gestionen les seves pàgines web, siguin o no professionals de la comunicació, coneguin bé el seu funcionament i característiques. Amb Transparent es dóna, a més, una resposta de cara al Pla Nacional de l’Associacionisme i el Voluntariat, i a les respectives lleis, estatal i catalana, de transparència.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.