• Pren possessió la nova Junta de Girona

  9 març, 2018

  La llista "Més periodisme", integrada per Joan Ventura, Jordi Grau, Xavier Cusell, Xevi Masachs, Sílvia Planas i Elisabet Don, s'ha proclamat automàticament en ser l'única que s'ha presentat 

  Neus Bonet repeteix com a degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya

  La Junta de Girona del Col·legi de Periodistes.
  Xavier Cusell, Sílvia Planas, Xevi Masachas, Joan Ventura, Elisabet Don i Jordi Grau, al Pont de Pedra de Girona.
  14 març, 2018
  Autor:
  Anna Estartús

  El periodista Joan Ventura torna a presidir la Junta de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, després que s’hagi fet el traspàs de poders i càrrecs entre els integrants de la Junta sortint i l’entrant. L’actual Junta es completa amb Jordi Grau (vicepresident), Xevi Masachs (tresorer), Xavier Cusell (secretari), i Sílvia Planas i Elisabet Don (vocals), i manté la línia de continuïtat dels darrers anys a la demarcació.

  Ventura és president de la Junta de Girona des del març de 2014. Pel què fa als altres membres de l’actual Junta, Masachs continua com a tresorer, mentre que Planas i Cusell, que també repeteixen, s’han intercanviat els càrrecs. Grau s’incorpora com a vicepresident, tot i que ja havia ostentat aquest mateix càrrec en l’anterior Junta (entre els anys 2005 i 2014). L’única persona que forma part de la Junta per primera vegada és Elisabet Don. La fins ara vicepresidenta, Laura Fanals, ha cessat en el seu càrrec ja que s’ha exhaurit el seu mandat; i Tania Tapia, que ha estat vocal els últims anys, cessa per incompatibilitat laboral. El traspàs de càrrecs i poders entre la Junta sortint i la nova s'ha fet ja, tot i que la nova Junta no començarà a exercir amb plens poders fins a la constitució de la Junta de Govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya, el proper 21 de març. 

  La candidatura “Més periodisme” ha estat l’única que s’ha presentat a la demarcació de Girona, i ha quedat automàticament proclamada després que la Junta Electoral Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya l’hagi certificat validant la documentació i els avals que havia presentat, de conformitat amb el que estableixen els Estatuts Col·legials i el Reglament Intern de Règim Electoral. Aquesta candidatura va presentar 46 avals, quasi el triple dels que eren necessaris.

  Igualment, al Deganat del Col·legi es va presentar una única candidatura, la de Neus Bonet, que ha revalidat automàticament el càrrec. La periodista, que es va estrenar com a degana al 2014, encapçalava la candidatura a la demarcació de Barcelona.

  Pel què fa a la resta de demarcacions del Col·legi de Periodistes, també s'ha presentat una única candidatura a cadascuna d'elles i han quedat automàticament proclamades després que la Junta Electoral Central les hagi certificat. Així, Coia Ballester presidirà la Junta de Tarragona; Josep Baubí, la de les Terres de l'Ebre; Rafael Gimena, la de Lleida; i Enric Badia, la de la Catalunya Central.

  Joan Ventura i Brugulat (Llagostera, 1955), ha exercit tota la seva vida periodística al diari El Punt. El 1985 va entrar en plantilla com a redactor i hi ha realitzat tota mena d’activitats fins a esdevenir el director de l’edició gironina (1994-1997). Ha estat director de Presència (1998-99) i director regional de les comarques barcelonines i conseller delegat de Comit Premsa BCN (feina vinculada amb gestió) del 2000 al 2005. El 2006 torna a la redacció dirigint el suplement Punt de Festa. Del 2008 al 2009 és el director adjunt d’informació general del diari. El desembre del 2009 assumeix novament la direcció de la revista Presència i  l’estiu del 2011 també del suplement Sortim. A finals del 2012 és nomenat director adjunt de la informació cultural d’El Punt Avui fins al setembre de 2016, que es va prejubilar, si bé continua escrivint al diari. Va ser membre fundador del Butlletí de Llagostera (1980), publicació en la qual segueix col·laborant; ha escrit el llibre L’aprenent de barber (2015) i, des del març de 2014 és el president del Col·legi de Periodistes de Catalunya a la demarcació de Girona.

  Jordi Grau és periodista, ha estat director adjunt d’El Punt Avui i director d’El 9 EsportiuXavier Cusell és periodista a RTVE, gestiona les xarxes socials i els continguts a Internet de Ràdio 4; Xevi Masachs és redactor a L’Esportiu de Catalunya; Sílvia Planas és responsable tècnica de l’oficina de Comunicació de l’Ajuntament de Girona; i Elisabet Don és redactora al Diari de Girona

  Neus Bonet és editora del cap de setmana a Catalunya Ràdio. Ha estat professora de ràdio a la UPF, i va tenir una part molt activa a l'inici de Catalunya Informació. Ha dirigit i presentat diversos programes (L’aparadorEl Matí de Catalunya Ràdio), així com els informatius més emblemàtics d’aquesta emissora. Durant alguns anys va ser directora de continguts d’Ona Catalana i directora de programes de Catalunya Ràdio. Ha obtingut diversos guardons per la seva trajectòria professional.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.