• "RaholaFoto2021" viatja a Figueres

  8 novembre, 2021

  La mostra, recull una selecció de les imatges que es van presentar a la dotzena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, es pot visitar fins al 3 de desembre a la Fundació Clerch i Nicolau.

  11 novembre, 2021
  Autor:
  Miquel Millan
  Font:
  Diputació de Girona

  L'exposició “RaholaFoto2021”, una selecció de les 109 imatges que es van presentar a la dotzena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, arriba a la Fundació Clerch i Nicolau de Figueres. La mostra –de la qual se n’ha editat un catàleg- està organitzada per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i es pot visitar fins al 3 desembre (de dilluns a divendres, de 9 del matí a 9 del vespre). 

  L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó; el diputat de la Diputació de Girona Jordi Masquef; i el president de la Fundació Clerch i Nicolau, Lluís Martínez van inaugurar la mostra amb uns breus discursos en els que van remarcar la importància del fotoperiodisme i van recordar també la figura de Carles Rahola. Després, la periodista Anna Estartús -coordinadora,juntament amb Noemí Pedró i Pep Ros, de l'exposició- va oferir una visita guiada a la mostra. A l'acte hi van assistir tres dels fotògrafs que tenen imatges a l'exposició: Dolors Gibert, Eduard Martí i Marc Sanye

  "RaholaFoto2021" correspon a una selecció, ampliada en el catàleg, dels trenta treballs fotogràfics que es van presentar a la dotzena edició dels Premis, centrada en l’any 2020. Semblava que el temporal Gloria havia de ser-ne el protagonista, però les destrosses que va deixar a les comarques gironines van passar a la categoria d’anècdota quan, al març, va irrompre el coronavirus per canviar-ho tot.

  Tant la fotografia guanyadora -de Toni Ferragut- com la finalista-de David Aparicio- copsen de manera magistral el duríssim rastre que deixa la COVID-19 dins els hospitals. No són les úniques. La majoria de les imatges presentades mostraven com un virus va sacsejar les nostres vides i les va alterar durant molt més temps del que havíem previst. 

  Una vegada més, els fotoperiodistes van tenir un paper essencial a l’hora de confrontar-nos amb una realitat que, sobretot als primers mesos, les autoritats preferien que s’expliqués amb xifres i no amb imatges. Fotografies com les que integren aquesta exposició són necessàries per recordar-nos que darrere dels números i de les estadístiques hi ha persones, amb les seves emocions, pors i esperances.

  “RaholaFoto2021” inclou fotos de Martí Albesa, David Aparicio, Cèlia Atset, Joan Castro, Pere Duran, Toni Ferragut, Dolors Gibert, Eduard Martí, Aniol Resclosa, Jordi  Ribot, Glòria Sánchez i Marc Sanye.

  Les institucions, associacions i entitats que vulguin acollir aquesta exposició poden demanar-la per mitjà del portal web www.ddgi.cat/exposicions, on trobaran tota la informació necessària i el full de sol·licitud en línia.

  Premis:
  Premis Carles Rahola de Comunicació Local
  • La mostra es pot visitar a la Fundació Clerch i Nicolau.
   Foto:
   Miquel Milan
  • Un moment de la inauguració.
   Foto:
   Miquel Millan
  • Lluís Martínez, Agnès Lladó i Jordi Masquef.
   Foto:
   Miquel Millan
  • Marc Sanye, Eduard Martí, Dolors Gibert, Agnès Lladó, Jordi Masquef i Lluís Martínez
   Foto:
   Miquel Millan
  • La inauguració va comptar també amb una visita comentada a la mostra.
   Foto:
   Miquel Millan
  • La inauguració va comptar també amb una visita comentada a la mostra.
   Foto:
   Miquel Millan
  • Un dels assistents fulleja el catàleg de l'exposició RaholaFoto2021
   Foto:
   Miquel Millan
  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.