• Ramon Besa obre avui la XII Setmana dels Rahola

  16 febrer, 2024

  El reconegut cronista protagonitzarà, juntament amb Xevi Masachs, la conversa «No sé si m’explico. La lluita per fer de periodista i saber-ho comunicar».

  L'activitat és oberta a tothom i tindrà lloc a les 6 de la tarda, a l’aula magna de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.

  Ramon Besa protagonitzarà, juntament amb Xevi Masachs, la conversa «No sé si m’explico. La lluita per fer de periodista i saber-ho comunicar».
  Ramon Besa protagonitzarà, juntament amb Xevi Masachs, la conversa «No sé si m’explico. La lluita per fer de periodista i saber-ho comunicar».

  Tot està a punt perquè avui, dilluns 19 de febrer, arrenqui la XII Setmana dels Rahola, el cicle d’activitats vinculades al periodisme i la comunicació que organitzem cada any la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  La primera activitat serà la conversa «No sé si m’explico. La lluita per fer de periodista i saber-ho comunicar», que tindrà com a protagonista el redactor d’El País Ramon Besa, una de les plomes més reconegudes del periodisme de casa nostra. Premi Nacional de Periodisme i doctor honoris causa per la Universitat de Vic, conversarà amb el periodista Xevi Masachs sobre la seva trajectòria, sobre l’ètica periodística i sobre com ha evolucionat l’ofici en els últims anys.

  L’acte tindrà lloc a l’aula magna de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona a partir de les 6 de la tarda. Aquesta conversa donarà el tret de sortida a la programació d’aquesta edició, que porta per títol «La batalla informativa» i reuneix un cartell amb professionals de prestigi reconegut.

  Totes les activitats de la XII Setmana dels Rahola tenen entrada lliure i es concentraran en només set dies:

  • El dimecres 21 de febrer, a les 6 de la tarda, Tomàs Alcoverro, el periodista occidental que més temps ha exercit com a corresponsal a l’Orient Mitjà, conversarà amb la periodista Mar Camps a l’auditori Enric Mirambell i Belloc de la Biblioteca Pública Carles Rahola de Girona. Intentarà fer-nos entendre i explicar-nos el món àrab des de dins.
  • L’endemà, dijous 22 de febrer, també a les 6 de la tarda, la ràdio serà la protagonista d’una taula rodona amb tres periodistes amb molt pes a les comarques de Girona: Carme Martínez (directora de Ràdio Girona - Cadena SER), Clara Jordan (delegada de Catalunya Ràdio a Girona) i Sílvia Espinosa (vicedegana de la Facultat de Turisme i Comunicació de la Universitat de Girona). Un homenatge a la ràdio i la seva evolució, ara que es compliran, el proper 14 de novembre, cent anys de la primera emissió de ràdio a Catalunya. L’acte també tindrà lloc a l’auditori Enric Mirambell i Belloc de la Biblioteca Pública Carles Rahola.
  • El dissabte 24 de febrer, a les 12 del migdia, el fotoperiodista Bernat Armangué, Premi Pulitzer 2023 per la cobertura de la guerra a Ucraïna, conversarà amb la periodista Mar Bosch sobre les seves vivències professionals, moltes de les quals han estat en zones de conflictes bèl·lics. Serà a l’aula magna de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.
  • I el dilluns 26 de febrer, a les 6 de la tarda, Vicent Partal reflexionarà amb la periodista Marta Masó sobre el moment del periodisme actual. La conversa amb el director de Vilaweb i president de l’European Journalism Centre tindrà lloc a l’aula magna de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.

  La XII Setmana dels Rahola tindrà com a colofó la gala de lliurament dels XV Premis Carles Rahola de Comunicació Local, el dijous 29 de febrer, a les 8 del vespre, a l’Auditori de Girona. Els encarregats de conduir-la enguany seran Andreu Juanola i Manel Vidal, presentadors del pòdcast satíric La sotana.

  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.