• Resum de l'assemblea informativa de la Demarcació de Girona

  7 juny, 2017

  Hi van assistir una quinzena de col·legiats que van conèixer de primera mà els projectes més immediats de la Junta per a la nostra Demarcació

  Un moment de l'assemblea informativa de Girona.
  Els assistents escolten Sílvia Planas, Joan Ventura i Xevi Masachs.
  1 juny, 2017
  Autor:
  Anna Estartús

  L’Assemblea General anual de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya es va celebrar el dijous 1 de juny de 2017, amb l’assistència d’una quinzena de periodistes dels 334 que actualment hi ha col·legiats a Girona. Mitja dotzena van excusar la seva assistència.

  En la reunió es va presentar la Memòria d’activitats del 2016, es van repassar les principals actuacions de l’any passat i d’aquest, i es va parlar dels projectes de futur més immediats. Els col·legiats assistents també van exposar diferents idees i suggeriments.

  L’ordre del dia de l’Assemblea General va incloure els següents punts:


  1. Informe del president i presentació de la Memòria d’activitats 2016

  El president de la Junta, Joan Ventura, donar la benvinguda a tots els assistents i, una vegada més, va lamentar la manca de participació dels periodistes en les activitats del Col·legi.

  Juntament amb la secretària de la Junta, Sílvia Planas, va repassar algunes de les actuacions més destacades del passat exercici: les activitats de la Setmana dels Rahola i els Premis Carles Rahola de Comunicació Local (conjuntament amb la Diputació de Girona), les Mosques de la Informació, els debats i taules rodones que s’han realitzat, el cicle organitzat conjuntament amb la Biblioteca Carles Rahola “Llegir diaris i no morir en l’intent”, la jornada d’intercanvi de coneixements sobre salut, la col·laboració en la campanya “Periodistes per la pau” promoguda per la Coordinadora d’ONG Solidàries, les diverses exposicions que s’han pogut veure, el sopar Off the Rècord amb el periodista Enric Juliana...

  El tresorer de la Junta, Xevi Masachs, va explicar la situació econòmica del Col·legi que, segons va remarcar, “és de contenció”, i va assegurar que a la nostra Demarcació el pressupost es dedica, sobretot, a oferir activitats per als col·legiats. En aquest sentit, va animar els periodistes a millorar el seu currículum apuntant-se als cursos de formació que es programen.  


  2. Activitats en curs, objectiu de l’actual exercici i projectes de futur

  Sílvia Planas i Joan Ventura van enumerar els principals projectes que es preveuen per a aquest any, fent especial atenció als Premis Gabinets de Comunicació, que se celebraran a Girona, i a l’exposició que reunirà dibuixos de Joan Antoni Poch (JAP) sobre la immigració i els refugiats. També van avançar que s’està treballant per realitzar una jornada dedicada a la fotògrafa Joana Biarnés, que s’espera que pugui comptar amb la seva presència.

  La vicepresidenta de la Junta, Laura Fanals, va exposar la intenció del Col·legi de lluitar contra la precarietat laboral, i va comentar que es vol organitzar una jornada de treball a Barcelona durant la tardor per “debatre i consensuar des del Col·legi” línies d’actuació que permetin millorar la situació dels periodistes.

   

  3. Precs i preguntes

  Abans de donar l’assemblea per finalitzada, el president va voler donar la benvinguda a una de les persones que s’ha col·legiat aquest any i que va assistir a la reunió, Anna Font, que va aprofitar per recordar que de vegades és difícil per als periodistes poder assistir als actes degut als seus horaris poc previsibles.

  L’assemblea va cloure’s amb un brindis amb cava i una estona de converses disteses entre els assistents.  

  • Joan Ventura va donar la benvinguda als assistents.
   Joan Ventura va donar la benvinguda als assistents.
   Foto:
   Anna Estartús
  • Sílvia Planas, Joan Ventura i Xevi Masachs.
   Sílvia Planas, Joan Ventura i Xevi Masachs.
   Foto:
   Anna Estartús
  • Assemblea anual informativa de la Demarcació de Girona.
   Foto:
   Anna Estartús
  • Laura Fanals, Joan Ventura i Xevi Masachs.
   Laura Fanals, Joan Ventura i Xevi Masachs.
   Foto:
   Anna Estartús

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.