• Sentit homenatge al periodista manresà Josep M. Planes

  25 agost, 2016
  Manresa, la ciutat natal de Planes, li va retre la setmana passada un merescut homenatge coincidint amb els 80 anys de la seva mort a mans de la FAI. La Comissió de l’Any Planes, de la qual forma part el Col·legi de Periodistes, van ser-ne l'organitzadora.

  Amb la lectura dels últims escrits publicats pel periodista i amb la companyia del so d’un violoncel, Manresa va recordar la setmana passada Josep M. Planes, amb tota probabilitat el millor periodista nascut a la ciutat i un dels més significats de Catalunya. Planes, tot i viure només 29 anys, va ser un periodista amb talent literari, fermament compromès amb la veritat i la llibertat d’expressió i d’informació. Ahir va fer 80 anys que va ser assassinat a mans d’un escamot de la FAI. La seva mort va ser una represàlia per haver denunciat públicament la vinculació entre el pistolerisme anarquista i la mort del cap de policia Miquel Badia i el seu germà Josep.

  La Comissió Any Planes, que aplega entitats entre les quals el Col·legi de Periodistes, va organitzar l’acte dins de la programació d’un any dedicat al periodista per reivindicar la seva figura i la seva obra. La iniciativa ha de culminar amb el reconeixement de Planes com a Manresà Il·lustre per part de l’Ajuntament de Manresa.

  L’acte va comptar amb els parlaments del biògraf del periodista, Jordi Finestres, de la primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Manresa, Mireia Estefanell, i de Joan Planes, que va parlar en nom dels familiars del periodista. Un ram de flors dipositat davant la casa del carrer de la Canal on va néixer va tancar l’homenatge conduït per la periodista Àngels Fusté.

  Durant la jornada, per donar a conèixer el periodista, i dins la Festa Major de Manresa, es va fer una visita per diferents espais de la ciutat vinculats a l'oci nocturn de principis del segle XX que va incloure lectures d'escrits de Planes.
  • La resident actual del pis natal de Planes i la neboda del periodista
   La resident actual del pis natal de Planes i la neboda del periodista
  • Ofrena floral
   Ofrena floral
  • Un moment de la visita al carrer de la Canal
   Un moment de la visita al carrer de la Canal

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.