• S'inaugura l'exposició "Disset mirades a dotze mesos" amb les fotos presentades als Premis Carles Rahola de Comunicació Local

  11 juny, 2013
  La Demarcació de Girona del Col•legi de Periodistes de Catalunya acull l'exposició "Disset mirades a dotze mesos", que recull el centenar llarg d’imatges que es van presentar a la quarta edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local.
  Foto: JOAN CASTRO
  Foto: JOAN CASTRO


  La inauguració de Disset mirades a dotze mesos va tenir lloc el dijous 13 de juny a la tarda, i va comptar amb la presència de Narcís Genís i Jordi Grau -president i vicepresident, respectivament, de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes-; Joan Giraut, president de la Diputació de Girona; Albert Ballesta, director dels Serveis Territorials d'Interior de Girona; i Roser Urra, regidora de Joventut i de Serveis Administratius de l'Ajuntament de Girona. A l'acte hi van assistir nombrosos periodistes i fotoperiodistes.

  L’exposició, organitzada pel CPC-Girona i la Diputació de Girona, està integrada per 103 fotografies que recullen alguns dels fets més destacats que es van publicar als mitjans en el període comprès entre la tercera i la quarta edició dels premis, i recuperen temes que potser van passar més desapercebuts però que també van tenir la seva transcendència informativa i, sobretot, gràfica.

  El foc que va arrasar l’Empordà l’estiu passat ha estat el protagonista destacat de la darrera edició dels premis, amb imatges colpidores que encara ara ens impacten profundament: les expressions d’impotència i desolació de les persones que veien com el foc s’enduia part de la seva vida, la dedicació i l’esgotament dels equips d’emergència que van treballar sense pausa per intentar fer més petita la tragèdia, el vermell intens de les flames, el gris amenaçador del fum i el negre absolut que va cobrir el paisatge després de l’incendi. De fet, tant la sèrie guanyadora ( Gràcies, Josep!, de Joan Castro) com la sèrie finalista ( Impotència, de Lluís Serrat) estan centrades en aquesta tragèdia, tot i que cadascuna té un enfocament ben diferent.

  Però aquesta exposició va molt més enllà i mostra també el moviment popular per aturar els desnonaments o com va viure Sopa de Cabra els seus apoteòsics concerts al Palau Sant Jordi de Barcelona. Hi ha referències al moviment independentista que ha renascut amb força els darrers temps i imatges de denúncia social que evidencien les contradiccions de la nostra societat. Hi ha fotos protagonitzades per artistes, per polítics, per animals, per una assassina i per la força de la naturalesa. Un recorregut imprescindible a través de fotografies d’altíssim nivell.

  Disset mirades a dotze mesos inclou fotos de David Aparicio, Cèlia Atset, David Borrat, Albert Busquets, Jordi Busquets, Joan Castro, Carles Colomer, Pere Duran, Dolors Gibert, David Julià, Eddy Kelele, Manel Lladó, Marina López, Aniol Resclosa, Àngel Reynal, Jordi Ribot i Lluís Serrat, i es pot visitar fins al 31 de juliol (de dilluns a divendres, de 10 a 13h, i també els dimecres a la tarda, de 16 a 19h).

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.