• Últimes hores per votar les Mosques Borda i Grossa!

  30 setembre, 2020

  Descobreix qui són els finalistes d'aquest any i decideix que vols que guanyi! 

  Ja tenim finalistes per a les Mosques Grossa i Borda d'aquest 2020!
  I hem obert les votacions perquè els periodistes gironins, sigueu col·legiats o no, decidiu qui se les mereix. Els vots es poden fer arribar fins al 9 d'octubre, a les 12 del migdia, al correu secretariagirona@periodistes.cat

  Els candidats a rebre la Mosca Grossa 2020 (que es lliura a la persona o entitat que amb la seva accessibilitat hagi facilitat més la tasca informativa dels mitjans de comunicació) són:

  • Anna Diago, responsable de comunicació de l’Ajuntament d’Olot 

  Predisposada, atenta i amb bon humor
  "Sempre està predisposada a respondre, les 24 hores del dia”, coincideixen els periodistes que l’han proposat, que també remarquen la seva bona voluntat per buscar alternatives quan les peticions no es poden materialitzar. Tot i que el consistori de vegades “declina respondre’ns, l’Anna Diago sempre manté el bon humor i “busca facilitar-nos la feina”

  • Glòria Ametller i Francesc Solà, responsables de comunicació de l’ICS Girona

  Al peu del canó en moments difícils
  L'equip del departament de Salut a Girona ha estat al peu del canó des de l’inici de la pandèmia del coronavirus. Dades diàries de la regió sanitària de Girona, notes de premsa amb informació detallada i, més recentment, bona gestió pel què fa als cribratges que s’han fet a Girona, Sant Joan de les Abadesses o Salt. Els periodistes remarquen el “fàcil contacte telefònic” i que “sempre han estat disposats a resoldre els dubtes” que els han sorgit.

  • Joan Cama, cap de premsa de l’Ajuntament de Palamós

  Un gran facilitador de feina
  Les n propostes lloen que “ho fa tot sempre molt fàcil”, que sempre respon al telèfon i que sempre estigui disponible: “hi és sempre i per a tot, per a tots els mitjans i totes les persones”. I destaquen, a més, el seu tracte amable. 

  • Oficina de Comunicació de l’Ajuntament de Girona

  Bona sintonia amb els mitjans
  Les nominacions destaquen que la pandèmia ha donat visibilitat a la gran tasca del departament de comunicació de l’Ajuntament, que s’ha ocupat de cobrir totes les necessitats que poguessin tenir els mitjans a través de l’enviament periòdic de notes de premsa i de l’organització de compareixences setmanals. Ja durant el temporal Glòria “va evidenciar-se la bona relació i sintonia entre l’Oficina de Comunicació i els periodistes”, diuen, i també la bona disposició en tot moment dels integrants del govern municipal. 

   

  A l'altra cara de la moneda, hi ha els aspirants a rebre la Mosca Borda, que es lliura a la persona o entitat que hagi oposat més resistència a les sol·licituds d'informació per part dels periodistes, i/o s’hagi mostrat més susceptible envers les informacions aparegudes sobre ella. Aquest any, els finalistes són:

  • Ajuntament de Sant Joan les Fonts 


  Manca de transparència
  Les propostes asseguren que, tot i que compta amb un bon departament de comunicació, el consistori sovint no accedeix a respondre preguntes ni fer aclariments sobre les notes de premsa que envien, un fet que “denota manca de transparència”. També és habitual que ignorin les peticions dels mitjans de comunicació.

  • La Liga de Fútbol Profesional

  Complicar la feina dels periodistes
  Les nominacions a l’entitat presidida per Javier Tebas critiquen el protocol d’accés als estadis després del confinament, que “ha limitat de manera exagerada el nombre de professionals que hi poden accedir” i, per tant, ha impedit fer la seva feina a mitjans que s’hi dedicaven, especialment els més petits. En aquest sentit, destaquen l’arbitrarietat a l’hora d’acreditar periodistes i les traves que posen a la feina dels fotògrafs. També lamenten que tota la comunicació es faci en castellà.

  • Vibra Comunicació (empresa responsable de comunicació dels festivals Strenes, Acústica, Acustiqueta i Sons del Món) i Promo Arts Music (empresa organitzadora dels festivals)

  Intromissió excessiva
  L’empresa de comunicació contractada per Promo Arts Music peca, tal i com assenyalen les nominacions, d’una intromissió desmesurada “i fora de les seves competències” sobre la feina dels periodistes. Aquesta voluntat de control ha arribat a l’extrem que el responsable de comunicació dels festivals ha demanat als periodistes que cobrien les Nits d'Acústica que no publiquessin imatges sense el seu previ vistiplau.

  Les Mosques de la Informació tindran lloc el dimarts 13 d'octubre, a les 8 del vespre, a l'Aula Magna de la Casa de cultura de la Diputació de Girona. En aquest acte –que cada any organitzem des de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya- se sabrà qui s'endú la Mosca Borda i la Mosca Grossa; i també és lliuraran les Mosques de Sant Narcís i del Col·legi.

  En aquesta edició, a causa de la pandèmia del coronavirus, l'aforament és estrictament limitat i cal inscripció prèvia (secretariagirona@periodistes.cat). 

  Premis:
  Premis Mosques de la Informació
  Documents relacionats

  1 Comentari

  1. (no verificat)
   proposo com a mosca grossa 2020: Glòria Ametller i Francesc Solà, responsables de comunicació de l’ICS Girona

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.