• Una "selfie" de Maria, Josep i el nen guanya el Concurs de Nadales Periodístiques

  12 desembre, 2018

  El dibuix de la Mariona Serra Codina ha estat elegit per protagonitzar la nadala d’aquest any de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes

  El dibuix guanyador del concurs.
  Autor:
  Mariona Serra Codina

  Ja tenim dibuix guanyador de la novena edició del Concurs de Nadales Periodístiques! L’obra de la Mariona Serra Codina ha estat elegida pel jurat per protagonitzar la nadala d’aquest any de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes. 

  Aquest any hem rebut catorze dibuixos, tots preciosos, realitzats per dotze  nens i nenes d'entre 3 i 11 anys (els pots veure tots a la galeria que hi ha al peu d'aquesta notícia), però el dibuix de la Mariona ha captivat el jurat per la imaginació i l’humor, a més de pel traç ben definit, els colors vius i la perspectiva, que converteix l’espectador en el protagonista d’una selfie que s’estan fent els tres personatges principals del pessebre: Jesús, Maria i Josep

  La versió moderna i desenfadada de la nativitat de Jesús que ha fet la Mariona dóna èmfasi la intenció comunicativa del dibuix, que s’intueix perfectament: uns pares que volen difondre la bona notícia del naixement del seu fill a les xarxes socials a través d’aquesta foto en la qual trenquen els estereotips clàssics, amb Maria fent un llengot, el nen saludant, i Josep fent el signe de la victòria. 

  La Mariona té deu anys, li encanta dibuixar i hi té molta traça: ja ha guanyat algun altre concurs. L’artista s’endú  un lot de llibres valorat en 50 euros que podrà escollir ella mateixa a la Llibreria 22 de Girona, que col·labora en aquesta activitat cedint part del premi. 

  Catorze dibuixos que ho han posat difícil al jurat

  El jurat, un any més, no ho ha tingut gens fàcil a l’hora de decidir la nadala guanyadora perquè tots els dibuixos que s’han presentat tenien molta qualitat i creativitat. I alguns, a més, són francament divertits! En aquesta edició s’han representat sobretot pessebres i els Tres Reis, però també hi ha hagut tions, arbres de Nadal, un Pare Nöel sobrevolant Girona i fins i tot una nadala minimalista feta amb botons enganxats sobre paper de diari. Com ja és habitual, els estils han estat ben diferents: des de l’abstracte més agosarat al realisme, i s’han utilitzat sobretot retoladors i llapis de colors, tot i que també hi ha hagut collage. 

  Els  nens i nenes que han participat en aquesta novena edició del Concurs de Nadales Periodístiques són la Gal·la Aran, de 4 anys; la Berta Fernández, de 3 anys; en Guim Fernández, de 5 anys; l’Alba Masachs, de 5 anys; la Mariona Masachs, de 7 anys; en Joel Isaac Piquer, de 8 anys; l’Anna Serra, de 6 anys; la Mariona Serra, de 10 anys; en Kilian Simon, de 3 anys; la Miranda Simon, de 7 anys; la Júlia Torras, d’11 anys, i la Maria Torras, d’11 anys. Tots rebran un petit obsequi per agrair-los la seva participació al concurs. 
   

  • Una periodista cobreix la cavalcada dels Tres Reis.
   Foto:
   Gal·la Aran
  • Un abre, el tió, regals i estrelles. I un micròfon!
   Foto:
   Kilian Simon
  • Un pessebre amb pastors ben informats.
   Foto:
   Alba Masachs
  • Els Tres Reis també llegeixen el diari.
   Foto:
   Anna Serra
  • Nadal abstracte amb periodista.
   Foto:
   Berta Fernández
  • Sopa de lletres nadalenca amb missatge amagat.
   Foto:
   Guim Fernández
  • Els Tres Reis envoltats de lletres, que representen el periodisme.
   Foto:
   Guim Fernández
  • Arbre de Nadal amb periodista al costat fent un reportatge nadalenc.
   Arbre de Nadal amb periodista al costat fent un reportatge nadalenc.
   Foto:
   Guim Fernández
  • Auca sobre el naixement de Jesús i com es va comunicar.
   Foto:
   Joel Isaac Piquer
  • El Pare Nöel repartint regals periodístics sobre Girona.
   Foto:
   Júlia Torras.
  • Al·legoria nadalenca sobre paper de diari.
   Foto:
   Maria Torras.
  • El naixement de Jesús és rebut amb alegria per un periodista.
   Foto:
   Mariona Masachs.
  • Una selfie per mostrar al món que Jesús és nat.
   Foto:
   Mariona Serra
  • Una fada/àngel periodista entrevista el tió.
   Foto:
   Miranda Simon

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.