• Vuitanta-cinc treballs opten als XIII Premis Carles Rahola de Comunicació Local

  18 gener, 2022

  Els guardons, dotats amb 8.000 euros, estan organitzats conjuntament per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya

  La cerimònia d’entrega dels premis tindrà lloc el dijous 24 de febrer, a les vuit del vespre, a l’Auditori Palau de Congressos de Girona

  La Beca dels Premis Carles Rahola, destinada a periodistes col·legiats i convocada per l’Ajuntament de Girona, ha rebut tres propostes

   

  La tretzena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, organitzats per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, ha rebut vuitanta-cinc treballs, presentats per vuitanta-un participants, en el conjunt de les seves set categories. Tot i que la participació ha baixat una mica respecte de l’any passat, les xifres es mantenen en la banda alta de la mitjana dels Premis i situen aquesta edició com la setena en nombre de treballs i la sisena en nombre de participants.

  La categoria que ha registrat més participació ha estat la de fotografia de premsa que, amb quaranta-dos treballs presentats per quinze professionals, ha superat amb escreix els trenta treballs que van optar-hi l’any passat. Segueix, en nombre de treballs presentats, la categoria de premsa: vint-i-sis en total, realitzats per vint-i-vuit periodistes. 

  En tercer lloc se situa el premi a la millor informació digital, amb cinc propostes presentades per vint participants. Al Premi Miquel Diumé al millor treball en ràdio hi opten quatre programes, realitzats per sis persones, mentre que a la categoria de projecte de comunicació periodística s’hi han presentat tres treballs, elaborats per set participants. També hi ha tres treballs, però presentats per tres persones, que opten a ser el millor treball en televisió, i dos aspirants a la categoria de comunicació institucional. 

  Els Premis Carles Rahola de Comunicació Local tenen com a objectiu reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines i fomentar la creativitat informativa en qualsevol format, àmbit i estructura. Totes les categories estan dotades amb 1.000 euros, llevat del premi al millor projecte de comunicació periodística, que té una dotació de 2.000 euros. 

  El resum de les xifres de participació d’aquesta edició dels Premis és el següent:

  • Fotografia: 42 treballs de 15 autors
  • Premsa: 26 treballs de 28 autors
  • Informació digital: 5 treballs de 20 autors
  • Ràdio: 4 treballs de 6 autors
  • Projecte de comunicació periodística: 3 treballs de 7 autors
  • Televisió: 3 treballs de 3 autors
  • Comunicació institucional: 2 treballs de 2 autors

   

  Tres candidatures a la Beca dels Premis Carles Rahola

  La VIII Beca dels Premis Carles Rahola, convocada per l’Ajuntament de Girona amb la col·laboració de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes i la Diputació de Girona, dotada amb 3.000 euros, vol fomentar la recerca sobre la història del periodisme a les comarques gironines, i s’adreça, en anys alterns, a periodistes col·legiats i a estudiants universitaris. En aquesta edició està destinada a professionals, i s’hi han presentat tres candidatures.

  Els noms dels guanyadors dels XIII Premis Carles Rahola de Comunicació Local i de la Beca dels Premis Carles Rahola es faran públics en el transcurs de l’acte de lliurament dels guardons, que tindrà lloc el dijous 24 de febrer, a les vuit del vespre, a l’Auditori de Girona.

  Desena Setmana dels Rahola

  La Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, amb la col·laboració de la Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola, la Universitat de Girona i l’Ajuntament de la ciutat, estan preparant la X Setmana dels Rahola, prèvia al lliurament dels guardons. Per commemorar-ne els deu anys, s’està treballant en una programació de màxima qualitat, que inclourà un grapat d’actes públics centrats en la comunicació i l’actualitat i que es presentarà a principis del mes de febrer.

  Premis:
  Premis Carles Rahola de Comunicació Local

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.