• Xavier Pallarés i el gabinet de premsa d' Abertis reben els premis Micro Obert i Tancat 2016

  27 novembre, 2017

  La demarcació va lliurar el passat divendres el guardó Micro Obert al delegat del govern a les Terres de l’ Ebre, Xavier Pallarés, destituït el passat novembre per aplicació de l’article 155, en un acte que va comptar també amb la presència de la periodista de tribunals, Fàtima Llambrich.

  Autor:
  Fotos: Joan Revillas

  Després de diversos ajornaments de l’acte per motiu dels esdeveniments polítics dels darrers mesos, la professió i el polítics del territori van poder aplegar-se per fi el passat divendres, a la seu del Col•legi de Periodistes Tortosa, per lliurar els anuals premis Micro que, corresponents al 2016, van anar a parar, pel que fa al Micro Obert, a Xavier Pallarés i, pel que fa al Micro Tancat, al gabinet de premsa de l’ empresa Abertis.

  Xavier Pallarés va obtenir el Micro Obert  “per agafar sempre el telèfon i ser molt assequible a l’ hora de fer declaracions”, mentre que premsa d’ Abertis va ser guanyador del Micro Tancat “per la complicació del tràmit de demanar permís per fer gravacions a l’ AP7”.

  En rebre el guardó Xavier Pallarés va recordar que havia quedat ja finalista del Micro Obert en anterior edicions però que sempre havia conservat l’ esperança d’ aconseguir-ho i va dir que ell sempre havia intentat fer fàcil la tasca de comunicació amb el professionals, mentre que, a la vegada, agraïa als periodistes que  també se la haguessin posat fàcil a ell. Després de compartir el premi amb el seu equip de la delegació territorial, va manifestar que ell es seguia considerant delegat del govern “mentre no hi vegi un altre – va dir-, i fins que no hi hagi un nou govern al nostre país restablert legítimament” per a poder fer, si de cas, “el traspàs de les meves funcions”. Xavier Pallarés va ser nomenat delegat del Govern a Terres de l’ Ebre per primer cop el gener del 2011.

  El gabinet de premsa d’ Abertis, mereixedor del  Micro Tancat 2016, va excusar dies abans la seva presència en l’ acte de lliurament dels premis traslladant però la seva salutació als membres del Col•legi i al jurat del premi i afegint que, de cara a l’any que ve, treballarem per tal de no ser mereixedors d’aquest guardó”.

  Fàtima Llambrich, periodista de tribunals
  La segona part de l’acte dels Premis Micro 2016 va comptar amb la presència de la veterana periodista de tribunals Fàtima Llambrich, autora del llibre “Sense cadàver”, sobre el conegut cas del doble homicidi que va condemnar a 30 anys de presó a Ramon Laso.

  Fàtima Llambrich va compartir amb els presents les seves consideracions sobre diferents aspectes de la informació de tribunals com és el cas de la tria del vocabulari a emprar; la dificultat que té  contrastar la informació quan el periodista no segueix directament, a sala, els esdeveniments; el tema de les influències que poden pesar sobre un tribunal popular;  el diferent tractament que poden tenir les notícies generades a Barcelona capital envers la resta del país i, també, com l’escassetat de professionals i mitjans condicionen la informació. Aquest últim tema és el que la periodista va resumir com el problema de “la immediatesa”. Els assistents a l’acte van mostrar a la periodista la seva perplexitat per les filtracions, la qual cosa la periodista va relativitzar segons “que es donin en fase d’instrucció o no”, recalcant la importància, altre cop, d’ estar present a sala durant el judici.

  La periodista i criminòloga Fàtima Llambrich es ben coneguda per la seva tasca als Informatius de TV3 i és també Màster en Seguretat i Prevenció  per la UAB i Postgraduada en Tècniques Avançades en Perfilació  Criminal i Psicologia Investigativa per la Universitat de Barcelona.

  Va presentar l’acte la presidenta de la Junta a Terres de l’ Ebre, Sílvia Tejedor, mentre que el ceramista Joan Panisello, autor de les ceràmiques dels Micro, va entregar el guardó a Xavier Pallarés.

   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.