• La conversa inexistent

  Aida Deturck
  -
  31 octubre, 2017

  Com gestionen els mitjans de comunicació les xarxes socials per mantenir aquell vincle entre el mitjà i l'audiència? Sense una interacció amb els seguidors, el mitjà no té sortida en el món digital, per això la figura del community manager és imprescindible perquè no deixa de ser la veu de l'organització. Quin és el comportament de l'audiència i com actuen els mitjans a l'hora de contestar? Un dels punts negatius de les xarxes socials és l'existència dels trols amb apunts provocatius a les xarxes socials i que poden perjudicar el mitjà, però, com s'hauria d'actuar en aquests casos? L'Aida Deturck ens explica, des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, el community management dels mitjans.

  Cada mitjà gestiona les seves xarxes de forma diferent. El community manager és l'encarregat d'actuar estratègicament en el món digital i tenir l'habilitat de reaccionar amb immediatesa devant l'audiència i qualsevol situació de crisis. Oriol Colominas, director de Social Media de l'ARA explica com es gestionen les xarxes de comunicació del diari, quin és el paper del community manager i quina és l'estratègia que utilitzen.

  Els trols, per una altra banda, són un problema a les xarxes perquè volen provocar el diari amb els comentaris que publiquen. Colominas i Ander Oliden, redactor en cap de Portada i xarxes socials del diario.es, expliquen quina és l'atenció que se li ha de donar als trols i com s'ha de reaccionar quan els diaris reben moltes respostes i tuits.

  La funció del community manager en un diari consisteix bàsicament en establir un vincle entre el mitjà i la seva audiència, però això no vol dir que hagin de respondre tots els comentaris que deixen els usuaris. El mitjà, com explica l'Ander Oliden posant l'exemple del seu diari, té la funció de difondre continguts en les seves xarxes i sovint generen debats i els contesten, però en poques ocasions, sobretot per l'ampli volum de comentaris i la manca de recursos.

  Llegeix l'article sencer aquí.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.