Report.cat

 • Karen Montero

  Les xarxes socials s'omplen diàriament d'imatges i fotografies d'una qualitat excel·lent. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, la periodista Karen Montero recomana algunes aplicacions per millorar les teves fotografies amb el mòbil. 

  Albert Malla

  La pandèmia i la guerra d'Ucraïna han ocupat darrerament l'agenda mediàtica dels mitjans. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, el periodista Albert Malla respon el perquè hi ha una baixada d'interès en les notícies i quin paper hi juguen les xarxes socials. 

  Marta Santisteban

  Les generacions més joves tenen hàbits de consum informatiu molt diferents a les generacions anteriors. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, la periodista Marta Santisteban desvela com s'informen a través del testimoni d'aquests joves. 

  Alberto Gómez

  Es compleixen 50 anys del Watergate, un escàndol que no només va canviar la política. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Alberto Gómez recorda com el periodisme i els periodistes Bob Woodward i Carl Bernstein van ser admirats per tothom. 

  Adrián Caballero

  Hi ha una davallada important en l'interès per informar-se, segons el Digital News Report 2022. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Adrián Caballero extreu les principals conclusions de l'estudi elaborat pel Reuters Institute for the Study of Journalism. 

  Núria Segura

  L'atac de Rússia a Ucraïna ha provocat la difusió de centenars de vídeos i imatges, molts d'ells falsos. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, la periodista Núria Segura repassa l'orígen de la desinformació en conflictes bèl·lics des de la Guerra de les Gàl·lies fins a l'actualitat. 

  Feridoon Aryan

  Els periodistes de l'Afganistan que intentaven continuar treballant sota els talibans han estat sotmesos a pallisses i alguns empresonats. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Feridoon Aryan, periodista afganès refugiat a Barcelona, detalla la situació de la professió al país.

  MARC SOLANES

  El conflicte d’Ucraïna posa de nou en evidència les pèssimes condicions laborals dels periodistes freelance. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Marc Solanes explica el testimoni d'alguns d'ells.

  Martí Figueras

  L'espectacle de live journalism, Diario Vivo, arriba al Teatre Apolo el dilluns 16 de maig. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Marti Figueras escriu un reportatge sobre què podrem veure a dalt de l'escenari. 

  Alberto Gómez

  Alguns mitjans de comunicació van publicar la mort de Mino Raiola, cèlebre agent de futbolistes, quan realment no havia passat. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Alberto Gómez proposa algunes recomanacions perquè aquest error no es torni a repetir.

  Elisabet Cassà

  El Saló Internacional del Còmic de Barcelona celebrarà una nova edició als recintes de Montjuïc entre el 6 i el 8 de maig. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Elisabet Cassà ens recomana alguns títols on el periodisme gràfic és el protagonista. 

  Laura Saula

  Hi ha noms de periodistes que, tot i haver arriscat la seva vida per a poder informar des de territoris en guerra, sovint cauen en l’oblit. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Laura Saula recorda la figura d’Àngela Graupera qui a  principis del segle XX va enviar notícies i informacions des del front de Sèrbia i, més endavant, des de Grècia. 

  Andrea López Tomás

  La cobertura mediàtica de la guerra d'Ucraïna ha estat molt comentada i ha generat nous debats com els prejudicis racistes. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Andrea López Tomás explica la importància del llenguatge en el periodisme per evitar caure en estigmes. 

  Irene Riart

  La invasió d'Ucraïna ha creat un terrabastall informatiu. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Irene Riart explica els perills de la sobrecàrrega d'informació per a la salut mental dels espectadors. 

  ALBERT MALLA NICOLAU

  Xarli Diego ha estat un home de ràdio, de televisió, de premsa i de comunicació al llarg de la seva carrera. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Albert Malla recorda la trajectòria i vivències del veterà periodista a qui es rendirà homenatge el pròxim 31 de març a la seu del Col·legi.  

  Francesc Ponsa

  Els efectes del canvi climàtic augmenten mentre els líders polítics intenten prendre mesures. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Francesc Ponsa analitza com els think tanks negacionistes al canvi climàtic, amb l'ajuda dels mitjans de comunicació, opten per l'entorpiment de les solucions. 

  EUGENI MADUEÑO

  El periodista José Martí Gómez va morir el passat dimarts als 84 anys. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Eugeni Madueño reprodueix el text llegit al funeral celebrat al tanatori de Les Corts el 24 de febrer de 2022. 

  Gemma Bufias

  Podríem afirmar, sense por d’equivocar–nos, que l’arribada de la COVID–19 ha causat un gir de 360 graus a les nostres vides. Però com la pandèmia ha afectat les rutines i la tasca dels periodistes a les redaccions? Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Gemma Bufias recull el testimoni de diferents membres de les redaccions d'alguns mitjans 

  Marta Campabadal

  En els últims mesos, els conflictes relacionats amb les armes de foc als Estats Units han estat presents a les notícies d’aquest país i d’arreu. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Marta Campabadal desglossa un seguit de recomanacions d'experts de com informar de notícies sobre tirotejos.

  Jordi Pacheco

  Els mitjans cada cop aborden més problemàtiques com els abusos a menors o la violència contra les dones. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Jordi Pacheco planteja perquè els mitjans de comunicació són claus per avançar cap a un món més just, humà i igualitari.