Report.cat

  • Jordi Rovira

    Llegir molt, provar nous mètodes narratius o cuidar la vida fora de la feina són alguns consells per a joves periodistes. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, el periodista Jordi Rovira recull algunes recomanacions dels professionals més veterans. 

    Clàudia Fuertes

    Durant la diada de Sant Jordi, el Col·legi de Periodistes de Catalunya tindrà una parada davant de la seu de la demarcació de Barcelona. A més, diferents col·legiats signaran exemplars de les seves obres. Us presentem deu llibres per regalar aquest Sant Jordi.

    Marta Alemany

    Els editors de notícies tenen previst augmentar la seva cobertura sobre el canvi climàtic aquest 2023. Però hi ha projectes a través de plataformes com TikTok, Instagram i Twitch i pòdcasts on també ens podem informar sobre medi ambient i el canvi climàtic. La periodista Marta Alemany recomana algunes d'aquestes iniciatives. 

    Nerea Cabello

    El metavers és una realitat en alguns sectors com l'esport o la moda, però altres sectors professionals com el periodisme no han acabat de tenir cabuda en ell. L'entrada del periodisme al metavers es tracta d'una gran hipòtesi sense comprovar i es desconeix si serà una realitat o un gran error.

    Laura Balagué

    Els fotoperiodistes Ricard Garcia Vilanova i Santi Palacios conversen amb Tamara Saeb, responsable de Comunicació Operacional de Metges Sense Fronteres, en un acte amb motiu del World Press Photo 2022. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Laura Balagué detalla la conversa entre fotoperiodistes.

    Karen Montero

    Es compleixen trenta anys del Codi deontològic dels periodistes. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Karen Montero descriu els seus inicis. 

    Varis autors

    Just Cabot és, segons el seu biògraf Valentí Soler, el periodista més intel·ligent i ben informat de la Barcelona dels anys trenta. O com també diria l’escriptor coetani Rafael Tasis, un mestre de periodistes.

    Núria Segura

    Cada cop més persones decideixen canviar de canal o apagar el televisor quan começa l'informatiu. Els motius són la pandèmia de la Covid, l’actual crisi marcada per la inflació o els conflictes bèl·lics com el d’Ucraïna.

    Laura Saula

    Ara fa trenta anys que en els quioscos apareix el primer número d’Enderrock. Un nou mitjà acaba de sortir a la llum i trepitja fort. Actualment, té una tirada de deu mil revistes mensuals, més de quatre mil subscriptors i tota una sèrie de multiplataformes des d’on es difon la música catalana arreu del territori.

    Adrián Caballero

    Avui en dia, els continguts multimèdia són cada vegada més importants en el periodisme, ja que la majoria de les persones accedeixen a les notícies a trravés d'Internet. Quins són els cinc avantatges que aporten les noves narratives multimèdia al contingut periodístic? 

    Clàudia Fuertes

    Sembla que l’auge de la King’s League, la lliga de futbol de futbol 7 creada per Gerard Piqué que reuneix personalitats destacades del futbol i streamers d’Internet, només ha fet que començar. La Final Four d’aquesta competició es va celebrar al Camp Nou el diumenge 26 de març.

    ChatGPT

    Aquest article està escrit íntegrament per la intel·ligència artificial ChatGPT a partir de la premissa ‘escriu un article sobre els avantatges de ChatGPT per periodistes’.

    Robert Sendra

    Quan naveguem per internet és molt probable que ens trobem amb un text elaborat per la intel·ligència artificial. Aquesta tecnologia ha arribat a les redaccions per quedar-se. I davant d’aquesta realitat, als periodistes ens poden sorgir dues preguntes: “perdré la feina?”, “com m’adaptaré a la nova situació?”

    Karen Montero

    Les decisions preses per l'empresa liderada per Elon Musk generen incerteses sobre el seu futur, i l'aplicació de l'ocellet blau sembla estar en números vermells quant a imatge.

    Núria Segura

    Un dels principals maldecaps de les xarxes socials és com reduir el nombre de desinformacions que es difonen a través d'elles. Per això s'implementen certes mesures per fer-hi front.

    Aina Palomer

    Que les violències masclistes i els feminicidis obrin les notícies i ocupin portades de diaris és, en part, gràcies a les primeres recomanacions del Tractament de les Violències Masclistes en els Mitjans de Comunicació.

    Marta Alemany

    Des del Report.cat, parlem amb Candela Ollé, Sílvia Martínez i Marina Mora per elaborar una llista que destaquen les tendències més importants d'aquest 2023.

    Marta Santisteban

    Sant Francesc de Sales és el patró dels periodistes i se celebra cada 24 de gener. Aquest paper li va atorgar Papa Pius XI recordant que "els periodistes han de mostrar en qualsevol moment que el rigor sempre ha estat unit a la moderació i la caritat, que era la característica especial de Sant Francesc".