Report.cat

 • Anna Lladó

  En un futur no molt llunyà es podrà interactuar amb avatars reals i artificials, sense haver de sortir de casa, a través d'unes ulleres de realitat virtual. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Anna Lladó, explica que és el Metavers i com el periodisme podrà informar els lectors i espectadors a través d’experiències immersives.

  Bàrbara Padilla

  El Col·legi de Periodistes va concedir el passat dilluns 8 de novembre a la tarda el premi Ofici de Periodista a Antonio Franco. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Bàrbara Padilla escriu la crònica de l'homenatge a un dels majors referents del periodisme en democràcia.

  JOAN PALOMES

  La cobertura informativa que donen els mitjans de comunicació sobre els més de vuit mil joves migrats sols menors d’edat que han arribat a Catalunya és clau en la creació de l’opinió pública que determina l’exclusió o la integració d'aquests infants i adolescents. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Joan Palomés repassa els punts clau de l'estudi sobre la cobertura dels menors estrangers no acompanyats que el Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Fundació FC Barcelona van presentar ahir. 

  Francesc Ponsa

  Les plataformes de streaming estan canviant els hàbits de consum musical de moltes persones, sobretot dels joves. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Francesc Ponsa analitza la situació de la radiofórmula i què poden oferir les emissores per seguir endavant. 

  Francisco J. Rodríguez Baena

  L'accés a la informació és un dret, i més avui dia que és imprescindible per descodificar el món on vivim i fiscalitzar els poders. Per tant, per què hauries de pagar per informar-te? Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Francisco J. Rodríguez Baena explica a quins reptes s'enfronten els mitjans i per què els lectors haurien de subscriure's a almenys un mitjà. 

  Laura Saula

  El director del diari Novaya Gazeta, Dmitry Muratov, ha guanyat el Premi Nobel de la Pau contra tot pronòstic. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Laura Saula explica la història d'un dels mitjans més valents a l'hora de fer periodisme d'investigació. 

  Manel Domene

  L'ofici del periodista se situa a la jerarquia de la perillositat. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Manel Domene revela com exercir el periodisme sabent com enfrontar els riscos.

  Martí Figueras

  El fotoperiodista Albert Garcia va ser detingut el 18 d'octubre de 2019 a la plaça Urquinaona mentre cobria la manifestació arran de la sentència del Procés. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Martí Figueras relata els fets que han portat al fotoperiodista d’El País a judici.

  Jordi Pacheco

  Al llarg de la història vaticana hi ha hagut molts episodis truculents, com el cas Luciani, que no han pogut ser encara esclarits a causa del mur de silenci que acostuma a aixecar la institució en situacions crítiques. Des del Report.cat Jordi Pacheco revela com treballen els periodistes a l'estat més petit del món. 

  Judit Alonso

  El magazín La Mira va celebrar la segona edició de Miravisions, la jornada de fotoperiodisme de Catalunya, l'últim cap de setmana de setembre. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Judit Alonso repassa les principals conclusions d'aquesta iniciativa que vol convertir-se en referent del sector.

  Laura Saula

  L'autor de la novel·la No diguis res assegura que el periodisme d’investigació no ha mort i anima els joves amb aspiracions periodístiques a descobrir històries. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Laura Saula reflexiona sobre la xerrada entre Radden i la periodista Mònica Terribas que es va celebrar el passat 22 de setembre al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. 

  Anna Lladó

  L'exèrcit estatunidenc va abandonar Afganistan el passat 30 d'agost i va deixar el país en mans dels talibans, després de vint anys d'ocupació militar. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Anna Lladó destaca els punts claus del Memorial Xavier Batalla celebrat el passat 21 de setembre. 

  Irene Riart

  La meitat de les capçaleres estatunidenques podrien desaparèixer aquest 2021. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Irene Riart explica la difícil situació de diaris petits i mitjans i la inversió dels multimilionaris per salvar-les. 

  Gemma Bufias

  Els periodistes també fem vacances i a l'estiu cal buscar les notícies gairebé sota les pedres. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Gemma Bufias aprofundeix en com els mitjans s'organitzen i tracten temes més lleugers. 

  JUAN PABLO TORRENTS-FAURA

  El primer curs de periodisme de la UAB s'inicia entre els anys 1971 i 1972. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Juan Pablo Torrents-Faura repassa els cinquanta anys de la facultat de Ciències de la Informació.  

  Francisco J. Rodríguez Baena

  Es compleixen vuitanta-cinc anys de l’assassinat de Josep Maria Planes a mans d’una patrulla anarquista. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Francisco J. Rodríguez recorda la història d'un dels pioners del periodisme d'investigació a Catalunya. 

  Sandra Balagué

  Aquest 26 de juliol es commemoren cent anys del naixement de Victòria Pujolar. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Sandra Balagué repassa la trajectòria de la veu de La Pirenaica, la ràdio antifranquista. 

  Irenen Riart

  Facebook, Spotify o Twitter estan desenvolupant aplicacions similars a Clubhouse. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Irene Riart descobreix un format que suposa una nova oportunitat per al periodisme transmèdia. 

  Elisabet Cassà

  Quin futur li espera al periodisme de viatges? Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Elisabet Cassà explica com les noves tecnologies i la COVID-19 han afectat de ple el periodisme de viatges. 

  Ana Boltà

  El butlletí informatiu o newsletter és una eina informativa cada vegada més estesa i emprada tant per empreses com per marques o blocs personals. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Ana Boltà recomana deu newsletters per a periodistes.