Report.cat

 • Adrián Caballero

  El Centre d’Estudis d’Opinió va fer públiques les dades del primer baròmetre del 2017 a principis del mes d'abril. Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Adrián Caballero ens presenta el primer capítol sobre quins són els hàbits de consum informatiu dels catalans. 

  Laura Saula

  Dogan Tiliç és corresponsal d'EFE a Turquia, columnista al diari BirGün i VII Premi Internacional de Llibertat de Premsa. Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Laura Saula entrevista el periodista turc amb motiu del III Simposi de la Llibertat de la Premsa, organitzat per la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes. 

  Anna Galdón

  Els mitjans d'arreu estan col·laborant a engrandir les expectatives electorals dels partits populistes i d'extrema dreta. Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Anna Galdón ens descobreix l'auge d'aquest fenomen polític i com els seus líders s'han convertit en mitjans de masses. 

  Els periodistes treballem amb les paraules i ens dirigim a un públic determinat, però saber fer un bon discurs no és una feina fàcil. Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Mercè Martínez ens dóna les claus per a redactar discursos. 

  Santiago Vilanova repassa aquesta setmana en un article al Report.Cat, la publicació digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, la llarga travessa dels professionals amb "doble militància"; la periodística i ecologista.

  Pepe Baeza

  La imatge a la premsa és, juntament amb el text, una forma de transmetre continguts informatius. Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Pepe Baeza reivindica el paper i la importància de fotògrafs i editors gràfics per a un periodisme de qualitat, independent i creïble. 

  Ester Dachs

  Hi ha discurs d’odi en els mitjans catalans i espanyols? Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Ester Dachs ens analitza com alguns mitjans fan ús del discurs de l'odi i com les ONG's i altres entitats ho denuncien. 

  Josep Lluís Silva

  El professor John Wihbey va visitar el Col·legi el passat dilluns per explicar-nos quines són les tendències dels mitjans de comunicació dels EUA. Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Josep Lluís Silva ens explica quines van ser les línies generals de la trobada i l'alt grau d'importància que té el mòbil. 

  Laura Saula

  Qui no ha sentit ni utilitzat mai les expressions "és un invent del tebeo" o "està més vist que el tebeo"? Des del Report.cat el setmanari digital del Col·legi, Laura Saula repassa la història de la revista TBO que celebra el seu 100è aniversari. 

  Neus Suñer

  Assassinat masclista, violència masclista o 'feminicidi'?  Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Neus Suñer ens parla del terme 'femicidi' i quines són les perspectives d'alguns mitjans en relació a aquests fets. 

  Marta Alemany

  Voleu saber com els mitjans gestionen els milers de comentaris que els arriben a través del web? Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Marta Alemany parla d'aquest tema amb quatre de les capçaleres més importants.  

  El paper de les dones als espais d’opinió dels mitjans de comunicació catalans està lluny de la paritat. Aquesta és la principal conclusió de l’informe del grup #OnSónLesDones, presentat el passat dimarts al Col·legi de Periodistes per les periodistes Natza Farré, Gina Diéguez i Fulvia Nicolàs i que ofereix un recompte estadístic de la presència de dones a les tertúlies televisives i radiofòniques així com als articles d’opinió dels mitjans escrits. Pots llegir-ho a Report.Cat

  El passat 20 de febrer es van complir 100 anys del naixement d'Enriqueta Teixidó. Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Francisco J. Rodríguez ens explica la vida de la primera dona que va guanyar una oposició per ser locutora de ràdio a Catalunya.

  L'Institut Reuter d'Estudis de Periodisme de la Universitat d'Oxford ha presentat el seu informe anual Journalism, Media and Technology Trends and Predictions 2017. Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Laura Saula ens explica les 8 novetats de l'estudi encapçalat pel periodista i estrateg digital Nic Newman

  @Capçalera

  El periodista John McCusker escriu articles sobre els problemes de salut mental que poden arribar a patir els periodistes. Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Manel Domene ens ho explica.

  Sabíeu que l’iPad va complir set anys el passat 27 de gener? Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Adrián Caballero ens parla de Rodger Fidler, un periodista que ja va introduir el concepte de tauleta als anys vuitanta.