Report.cat

 • Laura Saula

  Qui no ha sentit ni utilitzat mai les expressions "és un invent del tebeo" o "està més vist que el tebeo"? Des del Report.cat el setmanari digital del Col·legi, Laura Saula repassa la història de la revista TBO que celebra el seu 100è aniversari. 

  Neus Suñer

  Assassinat masclista, violència masclista o 'feminicidi'?  Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Neus Suñer ens parla del terme 'femicidi' i quines són les perspectives d'alguns mitjans en relació a aquests fets. 

  Marta Alemany

  Voleu saber com els mitjans gestionen els milers de comentaris que els arriben a través del web? Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Marta Alemany parla d'aquest tema amb quatre de les capçaleres més importants.  

  El paper de les dones als espais d’opinió dels mitjans de comunicació catalans està lluny de la paritat. Aquesta és la principal conclusió de l’informe del grup #OnSónLesDones, presentat el passat dimarts al Col·legi de Periodistes per les periodistes Natza Farré, Gina Diéguez i Fulvia Nicolàs i que ofereix un recompte estadístic de la presència de dones a les tertúlies televisives i radiofòniques així com als articles d’opinió dels mitjans escrits. Pots llegir-ho a Report.Cat

  El passat 20 de febrer es van complir 100 anys del naixement d'Enriqueta Teixidó. Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Francisco J. Rodríguez ens explica la vida de la primera dona que va guanyar una oposició per ser locutora de ràdio a Catalunya.

  @Capçalera

  El periodista John McCusker escriu articles sobre els problemes de salut mental que poden arribar a patir els periodistes. Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Manel Domene ens ho explica.

  L'Institut Reuter d'Estudis de Periodisme de la Universitat d'Oxford ha presentat el seu informe anual Journalism, Media and Technology Trends and Predictions 2017. Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Laura Saula ens explica les 8 novetats de l'estudi encapçalat pel periodista i estrateg digital Nic Newman

  Sabíeu que l’iPad va complir set anys el passat 27 de gener? Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Adrián Caballero ens parla de Rodger Fidler, un periodista que ja va introduir el concepte de tauleta als anys vuitanta.

  El terme fact check ha agafat certa popularitat després del cas Nadia destapat per un mitjà de comunicació. Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Sílvia Garcia ens descobreix les claus d’aquesta premissa bàsica del periodisme.

  @ignasiRenom

  Quina és la "dieta mediàtica" de l'alcaldessa de Barcelona? Aquesta va ser la pregunta de Report.Cat a la 34ena edició de la conferència anual de l'alcalde que es va fer aquest dilluns. Perquè la forma d’informar-se pot determinar la presa de decisions.

  Quines són les noves tendències del periodisme i les condicions laborals dels professionals? Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Adrián Caballero ens resumeix les dades més interessants de l’Informe anual de la professió periodística.

  Fins ara, els trolls polítics s'utilitzaven per generar opinió a favor d’un candidat, partit o política concreta. Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Adrián Caballero ens descobreix quin ús en fan alguns governs.

  El fotoperiodisme de qualitat i compromès està sent menystingut en molts mitjans. Si més no així ho posa de manifest la fotografia considerada World Press Photo of the Year presa pel freelance australià Warren Richardson. Pots llegir-ho a Report.Cat.

  La informació ambiental als mitjans de comunicació encara és escassa. Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Judit Alonso ens descobreix les novetats de la trobada organitzada per la UICN.

  @JordiSalinas
  Ja podeu consultar aquest article el·laborat per diferents col·laboradors col·legiats del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, i que han seleccionat les principals claus recollides sintèticament en aquest article.

  El llibre “Periodisme Samurai. Les claus per a ser un bon periodista polític” és una barreja d’un manual d’instruccions i un llibre d’autoajuda. Des de Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, David Miró ens explica en deu punts les claus de l'obra.

  El text i la fotografia han passat a un segon pla a l’hora de consumir informació. Des de Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Adrián Caballero ressalta les noves narratives digitals que tenen per objectiu atreure l'atenció del públic més jove.

  Persuadir o manipular? Avui dia, els límits d’aquestes dues paraules estan molt poc definits. Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Laura Saula destaca la importància de la persuasió en la comunicació corporativa.

  Aquesta setmana es compleixen 10 anys de l'assassinat de la periodista Anna Politkóvskaia. Report.Cat, el setmanari digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya li dedica el seu particular homenatge.