Report.cat

 • Jordi Rovira

  Llegir molt, provar nous mètodes narratius o cuidar la vida fora de la feina són alguns consells per a joves periodistes. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, el periodista Jordi Rovira recull algunes recomanacions dels professionals més veterans. 

  Marta Alemany

  Els editors de notícies tenen previst augmentar la seva cobertura sobre el canvi climàtic aquest 2023. Però hi ha projectes a través de plataformes com TikTok, Instagram i Twitch i pòdcasts on també ens podem informar sobre medi ambient i el canvi climàtic. La periodista Marta Alemany recomana algunes d'aquestes iniciatives. 

  Nerea Cabello

  El metavers és una realitat en alguns sectors com l'esport o la moda, però altres sectors professionals com el periodisme no han acabat de tenir cabuda en ell. L'entrada del periodisme al metavers es tracta d'una gran hipòtesi sense comprovar i es desconeix si serà una realitat o un gran error.

  Laura Balagué

  Els fotoperiodistes Ricard Garcia Vilanova i Santi Palacios conversen amb Tamara Saeb, responsable de Comunicació Operacional de Metges Sense Fronteres, en un acte amb motiu del World Press Photo 2022. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Laura Balagué detalla la conversa entre fotoperiodistes.

  Karen Montero

  Es compleixen trenta anys del Codi deontològic dels periodistes. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Karen Montero descriu els seus inicis. 

  Clàudia Fuertes

  Sembla que l’auge de la King’s League, la lliga de futbol de futbol 7 creada per Gerard Piqué que reuneix personalitats destacades del futbol i streamers d’Internet, només ha fet que començar. La Final Four d’aquesta competició es va celebrar al Camp Nou el diumenge 26 de març.

  ChatGPT

  Aquest article està escrit íntegrament per la intel·ligència artificial ChatGPT a partir de la premissa ‘escriu un article sobre els avantatges de ChatGPT per periodistes’.

  Robert Sendra

  Quan naveguem per internet és molt probable que ens trobem amb un text elaborat per la intel·ligència artificial. Aquesta tecnologia ha arribat a les redaccions per quedar-se. I davant d’aquesta realitat, als periodistes ens poden sorgir dues preguntes: “perdré la feina?”, “com m’adaptaré a la nova situació?”

  Karen Montero

  Les decisions preses per l'empresa liderada per Elon Musk generen incerteses sobre el seu futur, i l'aplicació de l'ocellet blau sembla estar en números vermells quant a imatge.

  Núria Segura

  Un dels principals maldecaps de les xarxes socials és com reduir el nombre de desinformacions que es difonen a través d'elles. Per això s'implementen certes mesures per fer-hi front.

  Aina Palomer

  Que les violències masclistes i els feminicidis obrin les notícies i ocupin portades de diaris és, en part, gràcies a les primeres recomanacions del Tractament de les Violències Masclistes en els Mitjans de Comunicació.

  Marta Alemany

  Des del Report.cat, parlem amb Candela Ollé, Sílvia Martínez i Marina Mora per elaborar una llista que destaquen les tendències més importants d'aquest 2023.

  Marta Santisteban

  Sant Francesc de Sales és el patró dels periodistes i se celebra cada 24 de gener. Aquest paper li va atorgar Papa Pius XI recordant que "els periodistes han de mostrar en qualsevol moment que el rigor sempre ha estat unit a la moderació i la caritat, que era la característica especial de Sant Francesc".

  Pressions, programes espies, agressions verbals o físiques o linxaments a les xarxes socials són algunes de les adversitats amb les quals hi viuen els periodistes i els mitjans de comunicació. La col·legiada Núria Segura ens explica què implica la llei europea sobre mitjans de comunicació.

  Els mitjans de comunicació locals sovint tenen dubtes sobre com s'han d'informar els partits d'extrema dreta, sobretot en període electoral. És per aquest motiu que el Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Federació de Mitjans de Comunicació Local de Catalunya van celebrar una jornada sobre com informar de l'extrema dreta en els mitjans locals.

  Bàrbara Padilla

  Com haurien de tractar els mitjans de comunicació locals els partits que fomenten valors antidemocràtics sense convertir-se en altaveu del discurs de l’odi, la xenofòbia i el racisme? Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Bàrbara Padilla escriu la crònica de la jornada sobre com informar de l’extrema dreta des dels mitjans locals. 

  Marta Gellhorn va ser coneguda per ser la tercera dona d'Ernest Hemingway i no pas pel seu paper com a reportera, novel·lista i assagista. Va ser una de les primeres persones periodistes a trepitjar Dachau, el camp de concentració, i va enrolar com a camillera per assistir al desembarcament de Normandia.