Report.cat

 • Francesc Farré

  Àfrica viu un moment delicat i són molt pocs els països d’aquest continent que gaudeixen d'un bon grau de llibertat de premsa. Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Francesc Farré ens descobreix la situació periodística del continent africà. 

  Manel Domene

  Hi ha periodistes amb jornades de treball de 12 o més hores, cosa que redueix el seu temps d’oci i descans i causa un elevat desgast físic i mental. Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Manel Domene ens explica en què consisteix el burnout o 'cremar-se' a la feina i com prevenir-ho. 

  Adrián Caballero

  El Centre d’Estudis d’Opinió va fer públiques les dades del primer baròmetre del 2017 a principis del mes d'abril. Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Adrián Caballero ens presenta el quart capítol sobre quins són els hàbits de consum informatiu dels catalans, en relació amb el nivell educatiu i la classe social. 

  Pep Corral

  Josep Maria Planes va ser una de les figures clau de la premsa catalana de principis del segle XX. Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Pep Corral ret homenatge al periodista manresà amb motiu de l'Any Planes. 

  Adrián Caballero

  El Centre d’Estudis d’Opinió va fer públiques les dades del primer baròmetre del 2017 a principis del mes d'abril. Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Adrián Caballero ens presenta el tercer capítol sobre quins són els hàbits de consum informatiu dels catalans. 

  Adrián Caballero

  El Centre d’Estudis d’Opinió va fer públiques les dades del primer baròmetre del 2017 a principis del mes d'abril. Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Adrián Caballero ens presenta el segon capítol sobre quins són els hàbits de consum informatiu dels catalans. 

  Adrián Caballero

  El Centre d’Estudis d’Opinió va fer públiques les dades del primer baròmetre del 2017 a principis del mes d'abril. Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Adrián Caballero ens presenta el primer capítol sobre quins són els hàbits de consum informatiu dels catalans. 

  Laura Saula

  Dogan Tiliç és corresponsal d'EFE a Turquia, columnista al diari BirGün i VII Premi Internacional de Llibertat de Premsa. Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Laura Saula entrevista el periodista turc amb motiu del III Simposi de la Llibertat de la Premsa, organitzat per la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes. 

  Santiago Vilanova repassa aquesta setmana en un article al Report.Cat, la publicació digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, la llarga travessa dels professionals amb "doble militància"; la periodística i ecologista.

  Anna Galdón

  Els mitjans d'arreu estan col·laborant a engrandir les expectatives electorals dels partits populistes i d'extrema dreta. Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Anna Galdón ens descobreix l'auge d'aquest fenomen polític i com els seus líders s'han convertit en mitjans de masses. 

  Els periodistes treballem amb les paraules i ens dirigim a un públic determinat, però saber fer un bon discurs no és una feina fàcil. Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Mercè Martínez ens dóna les claus per a redactar discursos. 

  Pepe Baeza

  La imatge a la premsa és, juntament amb el text, una forma de transmetre continguts informatius. Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Pepe Baeza reivindica el paper i la importància de fotògrafs i editors gràfics per a un periodisme de qualitat, independent i creïble. 

  Ester Dachs

  Hi ha discurs d’odi en els mitjans catalans i espanyols? Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Ester Dachs ens analitza com alguns mitjans fan ús del discurs de l'odi i com les ONG's i altres entitats ho denuncien. 

  Josep Lluís Silva

  El professor John Wihbey va visitar el Col·legi el passat dilluns per explicar-nos quines són les tendències dels mitjans de comunicació dels EUA. Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Josep Lluís Silva ens explica quines van ser les línies generals de la trobada i l'alt grau d'importància que té el mòbil. 

  Laura Saula

  Qui no ha sentit ni utilitzat mai les expressions "és un invent del tebeo" o "està més vist que el tebeo"? Des del Report.cat el setmanari digital del Col·legi, Laura Saula repassa la història de la revista TBO que celebra el seu 100è aniversari. 

  Neus Suñer

  Assassinat masclista, violència masclista o 'feminicidi'?  Des del Report.cat, el setmanari digital del Col·legi, Neus Suñer ens parla del terme 'femicidi' i quines són les perspectives d'alguns mitjans en relació a aquests fets.