Report.cat

 • Manel Domene

  L'ofici del periodista se situa a la jerarquia de la perillositat. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Manel Domene revela com exercir el periodisme sabent com enfrontar els riscos.

  Martí Figueras

  El fotoperiodista Albert Garcia va ser detingut el 18 d'octubre de 2019 a la plaça Urquinaona mentre cobria la manifestació arran de la sentència del Procés. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Martí Figueras relata els fets que han portat al fotoperiodista d’El País a judici.

  Jordi Pacheco

  Al llarg de la història vaticana hi ha hagut molts episodis truculents, com el cas Luciani, que no han pogut ser encara esclarits a causa del mur de silenci que acostuma a aixecar la institució en situacions crítiques. Des del Report.cat Jordi Pacheco revela com treballen els periodistes a l'estat més petit del món. 

  Judit Alonso

  El magazín La Mira va celebrar la segona edició de Miravisions, la jornada de fotoperiodisme de Catalunya, l'últim cap de setmana de setembre. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Judit Alonso repassa les principals conclusions d'aquesta iniciativa que vol convertir-se en referent del sector.

  Laura Saula

  L'autor de la novel·la No diguis res assegura que el periodisme d’investigació no ha mort i anima els joves amb aspiracions periodístiques a descobrir històries. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Laura Saula reflexiona sobre la xerrada entre Radden i la periodista Mònica Terribas que es va celebrar el passat 22 de setembre al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. 

  Anna Lladó

  L'exèrcit estatunidenc va abandonar Afganistan el passat 30 d'agost i va deixar el país en mans dels talibans, després de vint anys d'ocupació militar. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Anna Lladó destaca els punts claus del Memorial Xavier Batalla celebrat el passat 21 de setembre. 

  Irene Riart

  La meitat de les capçaleres estatunidenques podrien desaparèixer aquest 2021. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Irene Riart explica la difícil situació de diaris petits i mitjans i la inversió dels multimilionaris per salvar-les. 

  Gemma Bufias

  Els periodistes també fem vacances i a l'estiu cal buscar les notícies gairebé sota les pedres. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Gemma Bufias aprofundeix en com els mitjans s'organitzen i tracten temes més lleugers. 

  JUAN PABLO TORRENTS-FAURA

  El primer curs de periodisme de la UAB s'inicia entre els anys 1971 i 1972. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Juan Pablo Torrents-Faura repassa els cinquanta anys de la facultat de Ciències de la Informació.  

  Francisco J. Rodríguez Baena

  Es compleixen vuitanta-cinc anys de l’assassinat de Josep Maria Planes a mans d’una patrulla anarquista. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Francisco J. Rodríguez recorda la història d'un dels pioners del periodisme d'investigació a Catalunya. 

  Sandra Balagué

  Aquest 26 de juliol es commemoren cent anys del naixement de Victòria Pujolar. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Sandra Balagué repassa la trajectòria de la veu de La Pirenaica, la ràdio antifranquista. 

  Irenen Riart

  Facebook, Spotify o Twitter estan desenvolupant aplicacions similars a Clubhouse. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Irene Riart descobreix un format que suposa una nova oportunitat per al periodisme transmèdia. 

  Elisabet Cassà

  Quin futur li espera al periodisme de viatges? Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Elisabet Cassà explica com les noves tecnologies i la COVID-19 han afectat de ple el periodisme de viatges. 

  Ana Boltà

  El butlletí informatiu o newsletter és una eina informativa cada vegada més estesa i emprada tant per empreses com per marques o blocs personals. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Ana Boltà recomana deu newsletters per a periodistes. 

  Adrián Caballero

  La pandèmia de la COVID-19 no ha provocat un augment en la confiança en la informació ni en el nombre de subscriptors. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Adrián Caballero repassa les principals conclusions del Digital News Report 2021. 

  Es compleixen setanta-cinc anys del naixement de la periodista Montserrat Roig. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Laura Saula repassa la trajectòria d'una referent periodística i del moviment feminista. 

  Marta Campabadal

  Hi ha molts mitjans de comunicació importants que en els darrers anys han volgut expandir la seva influència amb la creació d’una televisió. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Marta Campabadal cita alguns exemples d’èxit i fracàs de mitjans a l’estat espanyol en els darrers temps. 

  Alberto Gómez

  Quants de nosaltres hem estat fent scroll durant minuts per trobar un contingut d'interès? Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Alberto Gómez ens mostra els pros i contres de la dependència constant dels periodistes amb les xarxes socials.

  Francesc Ponsa

  Molts estudiosos consideren que les xarxes socials han afavorit l’eclosió del populisme. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Francesc Ponsa analitza a fons el missatge populista alimentat per la pandèmia i la campanya de les eleccions a l'Assemblea de Madrid. 

  Laura Saula

  Si es fa amb consciència, capturar una imatge pot servir com a pont entre el conscient i l’inconscient, una manera de desbloquejar i veure amb distància emocions silenciades i experiències mai verbalitzades. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Laura Saula ens descobreix l'exposició fotogràfica Material Sensible que acull el Centre Cultural La Casa Elizalde de Barcelona. 

  Gemma Bufias

  Des del naixement de la impremta moderna de Gutenberg, l’any 1450, el periodisme ha sofert una revolució de tres-cents seixanta graus. Tan sols ha calgut un quart de segle per trencar l’hegemonia que va tenir el paper durant més de quatre segles. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Gemma Bufias, analitza l'oferta de subscripcions a deu mitjans.