• Demarcacions
 • Què són les fake news? Qui les crea? Amb quin propòsit? Descobreix-ho el pròxim dimarts 27 de setembre, a les 18.00 h, a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes. Comptarem amb les intervencions de Nereida Carrillo, autora del llibre; Carlos Baraibar, periodista de Catalunya Ràdio i Montserrat Jiménez, professora. 

  Aquesta ha estat la primera conferencia sobre "Els reptes ètics del periodisme”; una sèrie de jornades organitzades per a commemorar els 30 anys del Codi Deontològic dels Periodistes de Catalunya i els 25 anys del Consell de la Informació de Catalunya. Periodistes, societat civil, universitats i directors dels principals mitjans van concloure que "lluitar contra l’odi està en les nostres mans, la dels periodistes".

  Si ets autònom o vols fer el pas, vine a la presentació de la nova guia fiscal i laboral que ha editat el Col·legi de Periodistes de Catalunya amb la col·laboració de l'assessor Jordi Masvidal. L'acte se celebrarà de manera presencial i online el 28 de setembre, de 10 h a 12 h, a la seu de Barcelona del Col·legi. Inscripció obligatòria. Gratuït per a col·legiats/des amb esmorzar inclòs. 

  El periodisme mòbil és avui una habilitat imprescindible per a qualsevol periodista. Apunta't a la masterclass gratuïta amb un gran expert en aquest camp. Places limitades! 

  Els participants a l'activitat.

  Una vintena llarga de col·legiats i familiars vam gaudir de la visita guiada al Castell de Montsoriu i a l'Espai Cabrera del Museu Etnològic del Montseny La Gabella

  La cadena hotelera té més de 150 hotels arreu del món. Si busques allotjament de cara a les pròximes vacances, aprofita el 10% de descompte per a col·legiats i col·legiades. 

  David Meseguer

  Tot i l’absència de lluita armada, la complicada convivència entre unionistes i republicans és el principal indicador que el conflicte polític segueix latent. Una polarització de la societat que afecta tots els aspectes de l’esfera social, també el mediàtic. En aquesta conjuntura, periodistes i mitjans d’Irlanda del Nord acostumen a seguir el mateix patró sectari que abans de la signatura dels acords de pau de 1998. Tot i alguns avenços, com donar més veu a les víctimes, aspectes com la tria de les fonts o l’ús del llenguatge van en consonància amb una línia editorial enfocada a defensar els interessos de les respectives comunitats.

  Marga Durá

  A noranta-dos anys, Horacio Seguí és un dels grans noms de la fotografia catalana i espanyola. Malgrat que es va especialitzar en la fotografia esportiva, també va immortalitzar altres àmbits com el musical i el polític. I va ser dels que va defensar, amb convicció, els drets d’autoria del col·lectiu. El seu valuós llegat és la crònica d’una època i per això el Col·legi de Periodistes va preparar una exposició sobre l’obra d’aquest veterà de la professió que manté intacta la pulsió que l’empenyé a treballar intensament. “Segueixo sent fotoperiodista”, assegura.

  Nick Couldy

  La comunicació actual de milers de milions de persones del planeta funciona gràcies a algoritmes que cada cop saben més coses de nosaltres. Per això, la comprensió de les dinàmiques digitals és una habilitat que necessitem dominar. Així ho destaca Nick Couldry – catedràtic de Mitjans, Comunicació i Teoria Social a la London School of Economics– al llibre "Els mitjans. Per què són importants" (Saldonar), en què l’expert reflexiona sobre les implicacions d’aquests sistemes informàtics que recopilen multitud de dades sobre les nostres vides. A continuació, reproduïm un extracte del llibre.

  La ultradreta dirigida per Giorgia Meloni aconsegueix la victòria per primera vegada en unes eleccions a Itàlia. Meloni s'ha guanyat el públic amb un discurs populista, racista, xenòfob i homòfob. Però, si la vencedora no hagués conquistat els mitjans de comunicació, hauria obtingut els mateixos resultats?

  Anna Murià ha sigut una de les escriptores més longeves de la literatura catalana, en canvi, la seva figura encara és desconeguda pel gran públic. Des de Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Elisabet Cassà recomana la periodista Anna Murià, qui va ser reconeguda per seu paper com a primera directora en un diari en català.

  Borsa de treball

  26/09/2022 Barcelona
  23/09/2022 Manresa
  22/09/2022 Barcelona
  21/09/2022 Barcelona