• Demarcacions
 • El Col·legi de Periodistes de Catalunya estem satisfets de l'aprovació d'una iniciativa que hem impulsat a demanda dels col·legiats/des i en la que s'ha treballat intensament. La reclamació es va traslladar a partits polítics i institucions, entre altres a la delegació del Govern a Catalunya, el passat mes de febrer, amb el compromís de fer-la arribar als ministeris corresponents. Disposar d'una classificació específica per a periodistes afavorirà l’activitat dels professionals de la informació i la comunicació. 

  Els dos finalistes empaten en nombre de vots i per primer cop es lliura una Mosca Grossa "ex aequo"

  Quim Fernàndez es fa amb la Mosca Borda amb un 58% dels vots, després de fer campanya per aconseguir-la

  El proper divendres 22 d’octubre finalitza el termini de recepció de treballs del XXXIV Premi de Periodisme Mañé i Flaquer. El premi es lliurarà a Torredembarra el 26 de novembre i està dotat amb 20.000 euros

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya i UNICEF van convocar una trobada amb la premsa per a explicar el programa COVAX de vacunació contra la COVID-19 que continua afectant bona part del planeta. Tot i que a Catalunya es comencen a aixecar bona part de les restriccions, a altres països encara tenen problemes per accedir a les vacunes. Quins són encara els reptes més urgents? 

  Un aforisme és una "proposició concisa, completa i sovint enginyosa que enuncia una norma científica, filosòfica o moral, sense argumentar-la" segons defineix el diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans. Es podria considerar doncs un gènere periodístic? El col·legiat Joan-Ignasi Ortuño presenta aquesta qüestió en una exposició que es va inaugurar el passat dimarts 19 d'octubre i que es pot visitar a la seu de Barcelona del Col·legi fins al dilluns 22 de novembre. 

  El Palau de Congressos d'Osca acollirà una vegada més les jornades sobre periodisme digital els dies 3, 4 i 5 de novembre. Les ponències se centraran en la relació entre Twitter i el periodisme, el tractament de la violència de gènere o la fugida de periodistes de l'Amèrica Llatina. Els col·legiats i col·legiades disposen de 20 euros de descompte sobre l'entrada general. 

  Jordi Rovira

  Hi ha professionals que han excel·lit dins el seu àmbit, però que per una raó o una altra, resten oblidats en les cròniques del seu temps. I si això passa sovint amb homes, en el cas de les dones víctimes per una invisibilitat crònica, encara és més habitual. El cas de Mey Rahola és un d'aquests casos. Va ser una pionera avançada al seu temps exercint la fotografia artística quan la mirada femenina era poc més que una excepció. La recent investigació de la seva figura i obra a poc a poc està aconseguint posar-la al lloc que li pertoca. 

  David Meseguer

  Un reportatge multimèdia sobre el paper del futbol en el camp d'extermini d'Auschwitz o un podcast del primer esquiador que va trencar l'hegemonia nòrdica de l'esquí de fons en unes olimpíades són alguns dels projectes guanyadors en les darreres edicions dels premis concedits per l'Associació Internacional de Periodistes Esportius. Uns guardons que, a mode de termòmetre, constaten com els nous formats i la tecnologia s'han posat al servei de relats que transcendeixen la competició i expliquen les històries humanes, així com els contextos sociopolítics que s'amaguen darrere de les victòries o les derrotes.

  Adrián Caballero

  No és fàcil, però en el periodisme esportiu hi ha vida més enllà de maximitzar visites, la pesca de clics o el posicionament SEO i de xarxes. Mitjans com The Athletic, que ingressa 60 milions d'euros amb un model de subscripció, i La Media Inglesa, que obté un 80% dels ingressos de la comunitat, en són la prova. Fins i tot hi ha espai per a projectes unipersonals amb el suport de milers de ciutadans que reconeixen també una manera diferent d'informar i analitzar l'esport.

  Manel Domene

  L'ofici del periodista se situa a la jerarquia de la perillositat. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Manel Domene revela com exercir el periodisme sabent com enfrontar els riscos.

  Martí Figueras

  El fotoperiodista Albert Garcia va ser detingut el 18 d'octubre de 2019 a la plaça Urquinaona mentre cobria la manifestació arran de la sentència del Procés. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Martí Figueras relata els fets que han portat al fotoperiodista d’El País a judici.

  Introducción a la Analítica web

  Edicions obertes:
  Internet

  Gestió avançada d'Intranets Corporatives

  Edicions obertes:
  Internet

  Introducció al màrqueting d'influencers

  Edicions obertes:
  Internet

  Com parlar en públic de forma eficaç

  Edicions obertes:
  Barcelona

  Borsa de treball

  20/10/2021 Barcelona
  18/10/2021 Tortosa
  15/10/2021 Barcelona
  06/10/2021 Barcelona