• Demarcacions
 • La Junta de Govern del Col·legi de Periodistes  li reconeix l’excel·lència i l’ètica periodística amb la qual ha exercit durant la seva dilatada trajectòria, especialment en el tractament informatiu de l’actualitat a l’Orient Mitjà.

  Josep Cuní, director del programa "Aquí, amb Josep Cuní" de la cadena SER; Maria Josep Recoder, degana de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB; Agnès Marqués, directora del programa "No ho sé" de RAC1; Lluis Caelles, periodista de TV3 i Marta López, periodista d'El Periódico de Catalunya participen el pròxim dimarts 9 de juny, a les 17:00h, en una nova sessió del cicle "Converses Confinades". Places limitades!

  Nous webinars i cursos cada setmana!

  El Centre de Formació i Desenvolupament del Col·legi t'ofereix cursos online i webinars que pots fer des de casa: aprofita aquests dies per aprendre i ampliar el teu currículum! 

  Donem l'enhorabona al col·legiat amb motiu del seu nomenament com a 'doctor honoris causa' per la Universitat de Girona, a proposta del Departament de Filologia i Comunicació. Casasús ha estat reconegut per la seva trajectòria en recerca, docència i divulgació cultural. 

  El degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, per acord de la Junta de Govern, convoca l'Assemblea General Ordinària per al dilluns, 6 de juliol, a les 15:30 hores. Es donarà a conèixer la memòria d'activitats del 2019 i s'aprovaran, si escau, els resultats de l’exercici 2019 i el pressupost del 2020.

  El Col·legi de Periodistes organitza un webinar especial sobre els ajuts i altres mesures econòmiques que s’han posat en marxa arran de la pandèmia, especialment adreçats als autònoms i a les empreses. Aquesta sessió vol donar resposta a la petició formulada per diversos col·legiats i col·legiades interessats a conèixer-los a fons. El webinar, gratuït per a tots els membres, se celebrarà el dimarts 9 de juny, a les 10.00h i anirà a càrrec de Jordi Masvidal, assessor fiscal del Col·legi. Cal inscripció prèvia a través de la web.

  Jordi Pacheco

  Durant la segona meitat del segle passat, a les redaccions era freqüent la figura del capellà periodista qui, llevat d’algunes excepcions, esdevenia responsable de la secció de Religió dels diaris. La creixent desaparició de la informació religiosa als mitjans d’àmbit general, unit al fet que actualment els que s’ocupen del fet religiós siguin periodistes laics especialitzats, ha provocat que aquesta singular tipologia de professional de la informació hagi quasi desaparegut.

  Carme Escales

  Llengua i cultura marquen i defineixen els espais mediàtics a Bèlgica. Una cosa és Flandes, al nord i on parlen neerlandès, i l’altra Valònia, al sud, on parlen francès. Les audiències de televisions i ràdios i les preferències dels lectors de premsa escrita queden determinades, doncs, per un país construït a partir de dues comunitats que, en realitat,  –com reflecteix el consum dels respectius mitjans de comunicació– viuen d’esquena l’una de l’altra.  
   

  Alberto Escusol

  Després d’uns anys d’incertesa, els mitjans de comunicació tradicionals aprofiten la major capacitat de recursos i l’alta quota de mercat per ser l’alternativa confiable davant un entorn de desinformació i notícies falses. A més, les principals capçaleres de cada país atreuen més subscripcions, en un moment en què el percentatge d’usuaris que paguen per informar-se s’ha estancat.  Aquestes són les principals conclusions del Digital News Report 2019.
   

  Marta Campabadal

  A partir de l'11 de març els mitjans de comunicació van començar a donar cobertura sobre la COVID-19, gairebé unànime i monotemàtica. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Marta Campabadal ens explica com ens afecta la desinformació sobre la pandèmia.

  Adrián Caballero

  Al març la televisió en obert a Espanya va aconseguir el major consum des de 1992. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Adrián Caballero ens explica com els programes d'entreteniment han jugat un paper clau durant el confinament. 

  Borsa de treball

  02/06/2020 Barcelona
  25/05/2020 Barcelona
  11/05/2020 El Masnou
  11/05/2020 Barcelona