• Demarcacions
 • Els periodistes estem preparats per treballar en xarxa i crear noves idees de negoci. Vine a conèixer professionals com tu en aquesta sessió de networking i emprenedoria que celebrarem el pròxim dimarts 1 de febrer, de 10.00 h a 12.00 h, a la seu de Barcelona del Col·legi. Activitat gratuïta per a col·legiats i col·legiades. Cal inscripció prèvia per assistir-hi. 

  L’exfutbolista anglès va entrar en el món de la comunicació després de penjar les botes. El jurat ha valorat la seva capacitat comunicativa, així com la seva mirada irònica i crítica del futbol.

  El sector de la comunicació està en constant evolució i és imprescindible formar-se per poder garantir un periodisme de qualitat. No t'ho pensis més i aprofita el 10% de descompte en graus i màsters universitaris i el 20% (fins al 13 de gener) en postgraus.

  Has emès un podcast en català durant l'any 2021? Presenta't a la primera edició dels guardons creats pel magazín La Mira amb la col·laboració de Catalunya Ràdio. Tens temps fins al 31 de març a les 23.59 h. 

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya acull una exposició del col·legiat Horacio Seguí que es podrà visitar a la seu de Barcelona fins a la pròxima primavera. Seguí ha marcat una època com ho evidencia el seu patrimoni fotogràfic.

  Inicia't al SEO, endinsa't al Metaver o aprèn a utilitzar Flourish per crear infografies. Els col·legiats i col·legiades teniu descomptes especials en els cursos que organitza el Col·legi de Periodistes. 

  Vicenç Lozano

  El Vaticà és un lloc on el secretisme i l’opacitat estan a l’ordre del dia. Al llibre "Intrigues i poder al Vaticà" (Pòrtic, 2021), Vicenç Lozano, periodista i historiador que ha treballat com a corresponsal de TV3 a Roma, analitza, amb nombroses anècdotes, la complexitat i les dificultats a l’hora d’informar sobre el que passa a dins dels murs vaticans. En aquestes pàgines, reproduïm extractes del tercer capítol (“Que difícil és fer aquí de periodista”) d’un llibre que s’endinsa en les claus del poder de l’Església catòlica.

  Albert Lladó Romero

  El periodisme que té lloc a l’Àfrica sovint és un gran desconegut per a molts professionals de la informació occidentals. Quedà massa lluny. En molts països, com Mali, el setè país més extens del continent, la convulsa situació política condiciona l’exercici de la professió. En aquest estat, situat al cor de l’Àfrica occidental, la premsa pateix nombrosos problemes, sobretot des de la intervenció militar de tropes franceses del 2013 amb l’objectiu d’aturar els combatents gihadistes. I això passa enmig d’una revolució tecnològica que a poc a poc, gràcies als sectors més joves de la població, està condicionant el poder.

  Susana Pérez-Soler / José Luis Gómez Galarzo

  Els mitjans de comunicació de les facultats de Periodisme elaborats per estudiants de grau són una eina excel·lent per posar en pràctica els coneixements adquirits durant l’etapa universitària. Permeten que els alumnes es familiaritzin amb les rutines periodístiques, que comencin a crear una agenda de fonts pròpia i que assumeixin la responsabilitat d’allò que diuen. Als Estats Units, aquest tipus de publicacions han destapat exclusives d’impacte nacional i han format periodistes amb una sòlida trajectòria professional. A Catalunya, la implantació d’aquestes publicacions encara és incipient, però comencen a haver-hi propostes destacables. 

  Laura Saula

  El dijous 27 de gener es compleix un segle de la mort Nellie Bly, una de les pioneres del periodisme d’investigació. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Laura Saula repassa la trajectòria professional de la periodista estatunidenca. 

  Núria Segura

  Els mitjans de comunicació han incorporat la intel·ligència artificial per escriure els continguts més mecànics o automatitzats. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Núria Segura analitza com les redaccions posen en pràctica un element que complementa la feina dels periodistes. 

  Borsa de treball

  27/01/2022 Barcelona
  26/01/2022 BARCELONA
  26/01/2022 BARCELONA
  26/01/2022 Bages i Moianès
  17 gener
  09:00 - 17:00 - Sala gran de Can Geli de l'Era
  19 febrer
  10:30 - Biblioteca Ernest Lluch