• Demarcacions
 • El degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, convoca l'Assemblea General Ordinària per al dimecres 26 de juny, a les 18:00 hores en primera convocatòria. Es donarà a conèixer la memòria d'activitats del 2023 i s'aprovaran, si escau, els resultats de l’exercici 2023 i el pressupost del 2024.

  L'Institut Reuters de la Universitat d'Oxford ha publicat el Digital News Report 2024, l'estudi més exhaustiu sobre el consum de notícies a escala global. Aquest any, els resultats mostren a nivell mundial una clara preferència pel vídeo com a format principal per consumir notícies, una creixent infoxicació i una preocupant pèrdua d'interès en les notícies.

  Els assistents al sopar de l'any passat.

  El tradicional sopar per inaugurar l'estiu tindrà lloc el dijous 11 de juliol al restaurant La Rosaleda de la Devesa de Girona.

  L'única condició indispensable per assistir-hi és ser periodista: tant se val si ets col·legiat o no, si exerceixes o on vius! 

  Els guardons distingeixen les millors pràctiques en comunicació corporativa, reconeixent la innovació i l'excel·lència en projectes del 2023-24. El termini per a la presentació d'originals finalitza el 30 de setembre de 2024. 

  El pròxim dijous 27 de juny la nostra Demarcació organitza una nova conversa emmarcada dintre del cicle Periodisme Sud. En aquest cas parlarem de l’extrema dreta i del periodisme en un territori de cruïlla com és el nostre, envoltada de territoris on l'extrema dreta està guanyant terreny.

  La conversa serà amb els periodistes Emma Zafón, del País Valencia, i  Rubén Lombarte, de Ràdio Matarranya, a la Franja aragonesa, que seran moderats pel tresorer de la Demarcació i periodista ebrenc, Oriol Gracià.

  L’acte, obert a tothom, tindrà lloc a les 19 hores a la seu col·legial, al carrer Ramon Berenguer IV, 26 de Tortosa.

  La fundació HelpAge International Espanya, SomSeniors i el Col·legi de Periodistes de Catalunya van presentar una nova guia de comunicació que pretén sensibilitzar i adaptar la comunicació envers les persones de més de 65 anys. L'acte va tenir lloc el dimarts 18 de juny a les 11:00 hores a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya, 10, Barcelona). Consulta la guia. 

  David Meseguer

  Un dels grans reptes de la ràdio actual és fer atractiva la seva presència digital per captar noves audiències, principalment entre els joves, que en bona part han desconnectat de les ones. En aquest sentit, què s’està fent a casa nostra per aconseguir-ho? Quins són els formats i les temàtiques pels quals s’està apostant més en l’àmbit nacional pel que fa al pòdcast? Les experiències de Catalunya Ràdio, RAC+1 i PRISA Audio ajuden a dimensionar l’estat actual del pòdcast i permeten dibuixar com pot evolucionar el fenomen en els anys vinents.

  Elvira Altés

  En aquests 100 anys, des de l’arribada de la ràdio a Catalunya, les dones han treballat per assolir espais, presència, credibilitat i prestigi en aquest mitjà de comunicació. Després de les dècades d’invisibilitat que va suposar el franquisme, l’arribada de la democràcia va permetre que a les ones sovintegessin, cada cop més, veus femenines. Però actualment encara, malgrat el segle transcorregut, no s’ha obtingut la igualtat professional amb els homes, que continuen ocupant despatxos i franges matinals i presentant programes amb més pressupost i equip.

  Francisco J. Rodríguez Baena

  La preferència de consumir ràdio en directe a través de dispositius mòbils creix any rere any i les emissores s'adapten a aquest canvi. 

  Neus Aldeguer

  El passat 21 de maig el Col·legi de Periodistes de Catalunya celebrava un acte als Jardins de la Maternitat, per retre homenatge als professionals de la informació de més de trenta-cinc anys de col·legiació. Una commemoració que té lloc cada any i que és un homenatge a professionals de la informació que han viscut, des de primera línia, el canvi sofert pel periodisme, on han canviat les dinàmiques de treball.

  Aina Palomer

  La societat es troba en un moment de lluita de forces i és necessari prendre partit. Censures de pel·lícules LGTBI+, agressions, vexacions i assassinats a gent del col·lectiu tenen lloc, enmig d’una onada d’extrema dreta que estén discursos populistes.

  Borsa de treball

  20/06/2024 Tortosa
  14/06/2024 Tarragona
  13/06/2024 Sant Just Desvern
  13/06/2024 Sant Pol de Mar
  26 juny
  18:00 - 20:00 - Principal - Sala d'actes