• Demarcacions
 • El Col·legi de Periodistes col·labora amb l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya en una trobada amb els corresponsals a Brussel·les per analitzar en quin punt es troba la Unió Europea. L'acte es podrà seguir el pròxim divendres 7 de maig a les 9:30 h. a través del canal de YouTube del Col·legi. 

  El planeta està sacsejat des de fa més d’un any per la pandèmia del Covid-19. Des del primer dia, periodistes, informadors gràfics, fotoperiodistes i la resta de professionals que treballen en l’àmbit de la comunicació han estat al peu del canó per informar puntualment de l’evolució d’aquesta crisi sanitària, econòmica i social. Ha quedat demostrat, una vegada més, que els periodistes són professionals essencials. El periodisme és imprescindible en democràcia, encara més en moments de crisi com l’actual. Amb motiu del Dia Mundial de la Llibertat de Premsa, des del Col·legi de Periodistes de Catalunya, denunciem que s’hagi aprofitat la pandèmia per agreujar i intentar normalitzar pràctiques antidemocràtiques. Algunes, ja es venien produint, com hem denunciat nombroses vegades, però s’han accentuat fins a límits extremadament preocupants perquè retallen la llibertat de premsa i, per tant, el dret a la informació de la ciutadania.

   

  El Col·legi de Periodistes i Barcelona Activa comencen una nova edició de l'itinerari d’orientació en la recerca de feina, format per quatre sessions formatives gratuïtes. Aquest itinerari, titulat El talent que em fa brillar, se celebrarà els dilluns 10, 17, 24 i 31 de maig de 18:00 h a 19:00 h i està dirigit exclusivament als membres del Col·legi de Periodistes.

  Aquest divendres 7 de maig a les 18 hores, dintre del cicle d’entrevistes Periodisme Sud tindrem l’oportunitat de parlar amb el director de la revista 5W i escriptor, Agus Morales. L’encarregada en aquest cas de mantenir la conversa serà la periodista ebrenca Júlia Albesa. Serà una entrevista telemàtica que tothom qui vulga podrà seguir pel canal de YouTube del CPC. Si es vol participar fent alguna pregunta al convidat es pot fer el mateix divendres a través del xat de YouTube o si ja sabeu què us interessa saber del nostre convidat, podeu fer arribar ja la vostra pregunta al correu: ebre@periodistes.cat.

  La sisena edició del Simposi de Llibertat del premsa va donar inici amb un minut de silenci pels dos periodistes assasinats a Burkina Faso.

  El periodista Josep Corbella, especialista en ciència i salut, va ser el convidat ahir al cicle ‘Pessics de Vida’, que organitzen conjuntament la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Ajuntament de Manresa. Corbella va conversar amb la periodista Montserrat Xixons sobre la seva trajectòria de més de 30 anys posant en valor la ciència a la societat. 

  Jordi Benavente

  Hi ha entrevistes bones i entrevistes dolentes. I dins de les bones hi ha una altra categoria que són totes aquelles que s'excedeixen, que superen els cànons establerts entre entrevistat i entrevistador. Es tracta de les entrevistes que passen a la història i que es converteixen en petites peces d'art fruit d'una conversa que, a poc a poc, va prenent més i més rellevància. Són entrevistes especials, desbordades. En aquest reportatge del Report.cat -guanyador de la beca Ferrer Eguizábal al millor article del segon trimestre de l'any- es repassen algunes d'aquelles entrevistes mítiques. 

  Laura Saula

  Avui en dia, a Instagram, trobem reconeguts xefs i nutricionistes com Carlos Ríos, Carla Zaplana o Raquel Bernácer que expliquen en detall què cal menjar i com fer-ho, o fins i tot hi pengen les seves receptes cuiners com Nandu Jubany, convertit en tot un referent a Instagram. Ara bé, és possible que l'èxit de la gastronomia en aquest entorn digital suposi una amenaça per als periodistes gastronòmics de sempre? En quina situació es troba la disciplina davant del rol preponderant de les xarxes socials?

  Francesc Ponsa

  Alguns mitjans han entès que l'audiència ha de ser al mig de l'estratègia comunicativa. Això significa que la fan partícip de les seves decisions, com els temes a tractar o l'opinió respecte dels continguts. Aquesta dinàmica permet millorar els continguts aportant la visió del receptor, però també implica riscs, com la possible vulgarització dels continguts o desviar-se de la vocació de servei públic que tenen els mitjans de comunicació. 

  Irene Riart

  Amb la pandèmia els patrons de consum de continguts en streaming han canviat i el gènere documental està agafant cada vegada més forçaDes del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Irene Riart ens revela per què Netflix o HBO inverteixen cada vegada més recursos en produir i comprar documentals i docusèries.

  Elisabet Cassà

  Per segon any, la diada de Sant Jordi ha quedat marcada per la pandèmia. Tot i això, el confinament ha afavorit tant l'escriptura com la publicació de nous llibres. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Elisabet Cassà ens descobreix les últimes novetats literàries que han arribat al Centre de documentació Montserrat Roig escrites pels col·legiats i col·legiades.

  Borsa de treball

  04/05/2021 Barcelona
  04/05/2021 Barcelona
  30/04/2021 Barcelona
  30/04/2021 Barcelona