• Demarcacions
 • El Col·legi de Periodistes de Catalunya posa a la teva disposició 14 places de coworking per a treballar de manera flexible i amb tota la comoditat possible. L'horari del servei és de dilluns a dijous de 9:30h a 14:00h i de 15:00h a 19:30h i divendres de 10:00h a 14:00h. Demana més informació a reservasales@perodistes.cat

  El col·legiat i fundador d'El Periódico, Antonio Franco Estellada, va morir el passat cap de setmana als 74 anys. Va ser el precursor de les portades en color, d'un règim igualitari sense distinció entre reporters, compaginadors, fotògrafs i fundador de l'edició catalana del mateix mitjà. La seva mort després de deu anys de convivència amb el càncer ha deixat el periodisme català i espanyol de dol

  El proper dijous 30 de setembre la Sala Teatre del CCCB acull una xerrada amb el reconegut escriptor Richard Ford, guanyador dels premis Pulitzer i Princesa d'Astúries. L'escriptor Borja Bagunyà serà l'encarregat de conduir l'acte sobre la trajectòria literària de l'autor i la seva particular mirada sobre el context polític i social actual.

  Les entitats sotasignades, entre elles el Col·legi de Periodistes, demanen que el Parlament de Catalunya renovi la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals a través d'un procés que superi les quotes de partit i aposti per uns mitjans independents, veraços i de qualitat. El document es va presentar el passat dilluns a la seu de Barcelona del Col·legi. 

  El suplement cultural de La Vanguardia va arribar als 1.000 números el passat 18 de setembre i commemora la fita amb una exposició a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona. Els col·legiats i col·legiades podreu visitar-la el dijous 7 d'octubre a les 19:00h acompanyats del director del suplement Sergio Vila-Sanjuán. Confirma la teva assistència aquí

  Millora la relació amb els mitjans de comunicació, aprèn a fer periodisme cultural o descobreix la narrativa de marca. Els col·legiats i col·legiades teniu descomptes especials en els cursos que organitza el Col·legi de Periodistes. 

  Jordi Rovira

  Hi ha professionals que han excel·lit dins el seu àmbit, però que per una raó o una altra, resten oblidats en les cròniques del seu temps. I si això passa sovint amb homes, en el cas de les dones víctimes per una invisibilitat crònica, encara és més habitual. El cas de Mey Rahola és un d'aquests casos. Va ser una pionera avançada al seu temps exercint la fotografia artística quan la mirada femenina era poc més que una excepció. La recent investigació de la seva figura i obra a poc a poc està aconseguint posar-la al lloc que li pertoca. 

  David Meseguer

  Un reportatge multimèdia sobre el paper del futbol en el camp d'extermini d'Auschwitz o un podcast del primer esquiador que va trencar l'hegemonia nòrdica de l'esquí de fons en unes olimpíades són alguns dels projectes guanyadors en les darreres edicions dels premis concedits per l'Associació Internacional de Periodistes Esportius. Uns guardons que, a mode de termòmetre, constaten com els nous formats i la tecnologia s'han posat al servei de relats que transcendeixen la competició i expliquen les històries humanes, així com els contextos sociopolítics que s'amaguen darrere de les victòries o les derrotes.

  Adrián Caballero

  No és fàcil, però en el periodisme esportiu hi ha vida més enllà de maximitzar visites, la pesca de clics o el posicionament SEO i de xarxes. Mitjans com The Athletic, que ingressa 60 milions d'euros amb un model de subscripció, i La Media Inglesa, que obté un 80% dels ingressos de la comunitat, en són la prova. Fins i tot hi ha espai per a projectes unipersonals amb el suport de milers de ciutadans que reconeixen també una manera diferent d'informar i analitzar l'esport.

  Laura Saula

  L'autor de la novel·la No diguis res assegura que el periodisme d’investigació no ha mort i anima els joves amb aspiracions periodístiques a descobrir històries. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Laura Saula reflexiona sobre la xerrada entre Radden i la periodista Mònica Terribas que es va celebrar el passat 22 de setembre al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. 

  Irene Riart

  La meitat de les capçaleres estatunidenques podrien desaparèixer aquest 2021. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Irene Riart explica la difícil situació de diaris petits i mitjans i la inversió dels multimilionaris per salvar-les. 

  Borsa de treball

  27/09/2021 Rosselló
  27/09/2021 Barcelona
  22/09/2021 Sant Adrià del Besos
  16/09/2021 Barcelona
  14 setembre
  10:00-14:00 - Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes (Nou del Teatre 1, 2n 1a)
  29 setembre
  19:00 - Plana de l'Om, 08241 Manresa, Barcelona, Espanya