• Demarcacions
 • El lliurament de les Mosques de la Informació ha tingut lloc aquest vespre a l’Aula Magna de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona

  Comunicat conjunt dels professionals de la informació davant les agressions.

  Us demanem màxima difusió a les xarxes i, si voleu adherir-vos, podeu enviar un correu a comunicacio@periodistes.cat 

  El mític article de Manuel Vázquez Montalbán compleix el 50è aniversari de la seva publicació a la revista Triunfo. Et convidem a assistir a l'acte homenatge que organitza el Col·legi de Periodistes i el Futbol Club Barcelona el dijous 24 d'octubre, a les 18:30h, a la seu de Barcelona del Col·legi. Inscripcions limitades! 

  L'objectiu de la campanya no és altre que denunciar els constants atacs a periodistes que cobreixen informació a peu de carrer. Ahir mateix una desena de periodistes van patir algun tipus d'agressió arran de les càrregues policials. Una de les accions de la campanya és el llançament d'un vídeo per exigir que se'ns respecti per garantir la llibertat d'informació. Ajuda'ns a difondre'l entre els teus contactes a través de les aplicacions de missatgeria instantània (Whatsapp, Telegram, etc.) o xarxes socials (Twitter, Instagram, Facebook...). 

  El pròxim dimarts 29 d'octubre es donarà el tret de sortida a la VI edició del cicle de conferències de la Comissió Intercol·legial de Sèniors. El Col·legi de Metges de Barcelona serà l'encarregat d'acollir la primera xerrada, "Has de ser-hi. Fotoperiodisme en estat pur", que tindrà lloc dimarts 29 d'octubre a les 18h. Entrada lliure i oberta a tothom. 

  Pots aprendre a millorar les campanyes d’e-mail màrqueting, conèixer Indesign, aprofundir en la comunicació corporativa, practicar el factchecking, desenvolupar tècniques de storytelling, treballar el protocol, analitzar el tractament de la violència masclista o usar eines de visualització de dades.

  Alberto Gómez

  Mentre que els televisors són cada vegada més grans i emeten en major qualitat, alguns periodistes fan la feina amb mòbils, sense operadors de càmera. Per a uns això és fer passos enrere. Altres, en canvi, defensen que són els nous temps i que les imatges gravades des d’un telèfon aporten frescor i permeten una immediatesa que no s’aconsegueix amb les càmeres convencionals. Un debat fruit del canvi tecnològic que ha comportat el paradigma digital. 

  Karma Peiró

  Les mentides disfressades d’informació, conegudes com fake news, s’han convertit en un problema de primer ordre. Davant d’aquest greu problema, el blockchain, la nova tecnologia descentralitzada i encriptada promet transformar el periodisme i acabar l’espiral de desinformació automatitzada que corre per les xarxes socials. Diferents veus crítiques alerten, però, sobre aquests vaticinis que, fins avui, no han passat de la teoria a la pràctica.

  Jordi Rovira

  Eldiario.es és una història d’èxit creada a partir de la confiança amb el lector, la transparència i un periodisme de qualitat. Darrere d’aquest mitjà hi ha Ignacio Escolar, que ha consolidat un model de negoci gràcies a entendre la professió amb uns principis en què destaquen el compromís i l’honestedat. Els sis anys de vida d’Eldiario.es, però, no només ens diuen molt sobre com s’han de fer les coses, sinó que també, per un efecte mirall, retraten certs vicis i carències heretats del passat.

  Francesc Ponsa

  La Universitat Pompeu Fabra i la Fundació Catalana Síndrome de Down organitzen cursos de ràdio per a persones amb discapacitat intel·lectual. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Francesc Ponsa t'ho explica. 

  Irene Riart

  Mercè Rodoreda, una de les escriptores del segle XX més llegides en llengua catalana, va seguir la seva vocació d'escriptora gràcies a l'ofici de periodista. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Irene Riart ens explica com les entrevistes i els reportatges es van convertir en matèria primera per a la seva literatura. 

  5 novembre
  09:30 - 13:30 - Sala Miquel Diumé del Col·legi de Periodistes de Girona
  6 novembre
  09:30 a 14:30 - Sala Miquel Diumé del Col·legi de Periodistes de Girona
  11 novembre
  10:00 - 14:00 - Sala Miquel Diumé del Col·legi de Periodistes de Girona
  12 novembre
  09:30 - 14:30 - Demarcació Catalunya Central - Aula de formació