• Demarcacions
 • El degà i la Junta de Govern del Col·legi de Periodistes et conviden a aquesta trobada entre els periodistes col·legiats/des i l’alcaldessa de Barcelona, que es farà avui dimecres, 27 de gener a les 18:00 hores. La sessió serà virtual i cal inscripció prèvia a l'acte. 

  El jurat atorga el premi als periodistes Adrià Soldevila, Sergi Escudero i Sique Rodríguez pel treball d’investigació conegut com a ‘BarçaGate’ sobre l’empresa contractada pel Barça per crear estats d’opinió a les xarxes socials i que es va emetre al programa de SER Catalunya 'Què t’hi jugues?'. El premi que, per primera vegada està dotat econòmicament, amb 1.000 €, es lliurarà el pròxim 28 de febrer, a les 12 del migdia, en un acte a l'Espai de la Plana de l'Om de Manresa. 

  Vine a practicar esport a les instal·lacions d'un dels millors clubs de Barcelona i gaudeix de descomptes exclusius en les tarifes del 2021.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya i Barcelona Activa inicien una ronda de sis master class arran del conveni que es va signar el passat mes de novembre. El periodista i membre de la junta del Col·legi de Periodistes, Pipo Serrano, serà l'encarregat d'obrir el cicle amb una sessió per a reflexionar sobre una societat hiperconnectada. L'activitat és gratuïta per als col·legiats/des i tindrà lloc el pròxim 2 de febrer de 18:30 h a 20:00 h. Places limitades!

  Nous webinars i cursos cada setmana!

  El Centre de Formació i Desenvolupament del Col·legi t'ofereix cursos online i webinars que pots fer des de casa: aprofita aquests dies per aprendre i ampliar el teu currículum! 

  Els col·legiats i col·legiades teniu un 20% de descompte en la compra de fins a dues entrades de les obres del teatre Poliorama. Per gaudir de l'avantatge cal accedir a través de l'enllaç promocional que podeu demanar a serveis@periodistes.cat o trucant al 93 317 19 20. 

  Simona Levi / Xnet / Robert Guixaró / Max Carbonell / Gemma Palau / Elizabeth Bodi / Gemma García

  El llibre Fake you. Fake news i desinformació (Raig Verd, 2019) és un projecte dirigit per Simona Levi –impulsora de la plataforma d’activisme digital Xnet– que analitza com governs, partits polítics, importants mitjans de comunicació, corporacions i grans fortunes participen de la manipulació informativa, així com de les retallades de la llibertat d’expressió. En aquestes pàgines, reproduïm alguns extractes del capítol dedicat a la producció de fake news i a l’ecosistema informatiu que sovint fa possible que hi tinguin recorregut.

  Jordi Benavente

  Tots els periodistes tenen al llarg de la trajectòria professional una sèrie de temes que, per una raó o altra, han quedat a mig camí. Són treballs que es queden en l’aire perpètuament o que, senzillament, són impossibles de realitzar per una qüestió de pressupost, manca de fonts o de temps, entre altres raons. Son històries, en definitiva, que no surten mai del cap dels creadors, però que l’acompanyen sempre més com un tema inacabat, irrealitzable, impossible de tirar endavant.  Aquest reportatge –el millor del darrer trimestre de 2019 del  Report.cat–, se centra en alguns d’aquests projectes frustrats.

  Eudald Coll

  Des de fa un temps, molts dels actors del Procés sovint no tenen rostre ni identitat perquè s’amaguen darrere unes paraules en clau o unes sigles. I és que enmig d’una persecució política, policial i judicial implacable als líders independentistes, moltes persones han optat per actuar sense donar la cara. Però, com afecta aquest fet la feina diària dels nombrosos professionals de la informació? I fins a quin punt això condiciona la informació que donen?

  Karen Montero

  La manera de consumir de les audiències està canviant cada vegada més i plataformes d'streaming com Twitch estan obrint nous escenaris en el paradigma de la comunicació actual. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Karen Montero explica com aquesta plataforma desafia la comunicació audiovisual amb propostes innovadores.

  Maria Asmarat

  Milers de seguidors de Trump van assaltar el 6 de gener el Capitoli de Washington. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Maria Asmarat explica les claus del creixement de la teoria QAnon, un fenomen global que va liderar l'ocupació del màxim símbol de la democràcia dels Estats Units.

  Borsa de treball

  27/01/2021 Barcelona
  27/01/2021 Barcelona
  22/01/2021 Barcelona
  20/01/2021 Barcelona