• Demarcacions
 • La Junta de Govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya vol reconèixer el seu compromís amb l'entitat el pròxim dimarts 31 de maig, a les 18.00 h, als jardins del Palau Robert. 

  El periodista i el seu mitjà són referents a l'Amèrica Central per les seves investigacions sobre corrupció i violència. Vine a la trobada del pròxim dimecres 25 de maig, a les 9.30 h, a la seu de Barcelona del Col·legi. Places limitades!

  Un dels dubtes que sovint ocupa a les redaccions té a veure amb la llengua i el gènere. Cal apostar pel desdoblament del llenguatge o en les nostres rutines periodístiques n'hi ha prou amb el genèric masculí?. En parlarem el dimecres 25 de maig, a les 18:00 hores, a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes amb la participació de Montse Boix, periodista de TVE i membre de l'Observatori d'Igualtat de la Corporació de RTVE i Ernest Rusinés, cap d’Assessorament Lingüístic de la CCMA. Moderarà la sessió Marta Corcoy, delegada de gènere del Col·legi i presidenta de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya. Activitat exclusiva per a col·legiats i precol·legiats que també es podrà seguir a través de Zoom. Amb aquesta sessió, s'inicia un seguit de Converses de periodisme i comunicació. 

  Vols mantenir actualitzats els teus equipaments audiovisuals? El Banc Sabadell ha llançat una nova línia de rènting exclusiva per a periodistes col·legiats amb una única quota mensual i amb assegurança inclosa. 

  L'activitat reconeixerà Manuel Vázquez Montalbán, Josep Maria Huertas Claveria, Francesc Candel i Montserrat Roig, quatre dels grans cronistes de la història de Catalunya i vinculats al Col·legi de Periodistes de Catalunya. Apunta a l'agenda el dia dijous 26 de maig, a les 9.30 h, a la Biblioteca de Catalunya. Cal inscripció a bncdifusio@bcn.cat

  El judici al fundador de WikiLeaks criminalitzaria les pràctiques periodístiques i seria un precedent d’efectes irreparables per les democràcies del món.

  Adrián Caballero

  Segons el Digital News Report 2021, Espanya és el segon país del món on més gent consumeix podcast. Aquest nou format no només atrau cada cop més audiència, sinó també més creadors. Molts d’ells comencen com un hobby, però més d’un ha demostrat que el podcàsting pot ser, per si mateix, un negoci profitós. Sigui per la via dels patrocinis, dels models freemium o amb podcasts directament de pagament, no cal tenir grans audiències i la clau passa per mantenir un enfocament temàtic i d’estil molt concret.

  Alberto Gómez

  En poc menys de vint anys, els podcasts han anat agafant volada fins a convertir-se en un producte que, actualment, consumeixen milions de persones a tot el món. La combinació d’un programa de qualitat amb el fet que l’oient el pot escoltar quan vol ha provocat un augment considerable d’aquest fenomen. Ara bé, un podcast és alguna cosa més que un programa de ràdio que es pot escoltar en qualsevol moment. És una altra cosa. I els mitjans de comunicació, que cada cop aposten més per aquest format, sembla ser que ja ho han entès.

  Nick Couldy

  La comunicació actual de milers de milions de persones del planeta funciona gràcies a algoritmes que cada cop saben més coses de nosaltres. Per això, la comprensió de les dinàmiques digitals és una habilitat que necessitem dominar. Així ho destaca Nick Couldry – catedràtic de Mitjans, Comunicació i Teoria Social a la London School of Economics– al llibre "Els mitjans. Per què són importants" (Saldonar), en què l’expert reflexiona sobre les implicacions d’aquests sistemes informàtics que recopilen multitud de dades sobre les nostres vides. A continuació, reproduïm un extracte del llibre.

  Martí Figueras

  L'espectacle de live journalism, Diario Vivo, arriba al Teatre Apolo el dilluns 16 de maig. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Marti Figueras escriu un reportatge sobre què podrem veure a dalt de l'escenari. 

  Elisabet Cassà

  El Saló Internacional del Còmic de Barcelona celebrarà una nova edició als recintes de Montjuïc entre el 6 i el 8 de maig. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Elisabet Cassà ens recomana alguns títols on el periodisme gràfic és el protagonista. 

  Borsa de treball

  17/05/2022 Barcelona
  16/05/2022 Barcelona
  12/05/2022 Tortosa
  04/05/2022 Barcelona
  29 abril
  10:00-14:00 - Museu de l'Aigua de Salt
  2 maig
  - Centre Cívic de Vilajuïga