• Demarcacions
 • El jurat li reconeix la seva trajectòria professional que posa de manifest la necessitat, la importància i la força del periodisme. El lliurament del premi es farà el pròxim dia 18 de novembre, a les 18:30, a la Sala d’Actes del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Inscripcions limitades! 

  Més de 30 experts reflexionaran sobre comunicació corporativa i periodistes de fonts, el pròxim dijous 28 de novembre a les 9:30h a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. 

  L'Associació de Dones Periodistes de Catalunya celebra una nova edició dels Premis de Comunicació No Sexista i del Premi Margarita Rivière al rigor periodístic. L'acte de lliurament tindrà lloc el pròxim divendres 15 de novembre a les 19:00h a l'Auditori del CaixaForum de Barcelona. 

  El director va ser nominat al guardó per la seva protesta pacífica contra l'ocupació il·legal russa a la seva Crimea natal. El pròxim dilluns 18 de novembre a les 9:30h Sentsov participarà en una trobada de premsa a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes. Inscripció obligatòria.

  Amb quins mecanismes de control es pot detectar el frau? Quines són les conseqüències de la corrupció a una societat democràtica? Vine a la visita guiada de l'exposició "Corrupció! Revolta ètica" el pròxim dimarts 19 de novembre a les 11:00h al Palau Robert. Inscripció obligatòria

  Aprendràs molt amb els cursos de noves funcionalitats de les xarxes socials, fact checking, tècniques de periodisme escrit, generació d’idees per a blocs, cinema documental periodístic, protecció de dades, presentacions en PowerPoint, parlar en públic i reputació online.

  Òscar Garcia

  Els partits d’ultradreta tenen una presència cada cop més significativa als parlaments dels països europeus i, des de fa poc, també a Espanya. Amb una estratègia comunicativa, aquestes formacions utilitzen els mitjans de comunicació com a altaveu de les seves reivindicacions o els critiquen quan no els fan seguidisme. Tenint això en compte, com cal presentar-los davant de l’audiència? Els mitjans es debaten entre la por a la sobreinformació o a perdre l’equanimitat a l’hora de parlar d’ells. El debat està obert.

  Jordi Rovira

  Està malalt però està fort. No vol escriure les memòries perquè assegura que es deu al secret professional, i per això la conversa amb qui va fundar El Periódico de Catalunya i va viure temps convulsos està plena d’off the records. Malgrat tot, parla clar i les seves conviccions segueixen vigents, com el primer dia. Són les mateixes idees que han guiat la seva trajectòria professional i la seva vida. Antonio Franco en estat pur.

  Francesc Ponsa

  La proliferació de notícies falses a la Xarxa és un fenomen creixent, clau per a l’ascens electoral de determinades posicions ideològiques. Estaments com la Comissió Europea s’han posat en alerta per frenar aquesta amenaça per a la democràcia. Una major regulació, la transparència sobre l’origen de les informacions, l’alfabetització mediàtica o la cooperació amb els organismes verificadors són algunes de les principals mesures adoptades, mentre que diferents organismes i entitats segueixen debatent al voltant d’un tema candent. Prova d’això és que el Col·legi de Periodistes va coorganitzar amb el CAC una jornada al Parlament de Catalunya per reflexionar sobre aquesta problemàtica. 

  Jordi Benavente

  Hi ha temes inabastables i, com a conseqüència, reportatges que no podrem tancar mai. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Jordi Benavente ha consultat una sèrie de professionals de la comunicació per demostrar que de vegades estar envoltats d'idees i d'històries és més important que tenir un reportatge acabat.

  Aida Deturck

  Des que el passat 14 d'octubre va fer-se pública la resolució del Tribunal Suprem, els platós televisius han recorregut a tertulians i a imatges sovint descontextualitzades i centrades en el conflicte al carrer. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Aida Deturck ens porta les claus de la cobertura de Betevé que ha generat crítiques molt positives tant a Catalunya com a la resta de l’Estat.

  Técnicas avanzadas de periodismo escrito

  Edicions obertes:
  Internet

  Workshop de generació d’idees per a blocs

  Edicions obertes:
  Barcelona

  Protección de Datos para periodistas

  Edicions obertes:
  Internet

  Taller de cinema documental periodístic

  Edicions obertes:
  Barcelona

  Borsa de treball

  14/11/2019 Barcelona
  13/11/2019 Andorra la Vella
  12/11/2019 Barcelona
  07/11/2019 Tarragona
  20 novembre
  09:30 - 13:30 - Sala Miquel Diumé del Col·legi de Periodistes de Girona
  27 novembre
  20:00 - 21:15 - Sala d'actes Centre Cultural El Casino de Manresa