• La periodista Ana Salvá explicarà quins són els elements a tenir en compte per a treballar com a periodista freelance el pròxim dilluns 12 de novembre a les 18:30h a la seu de Barcelona del Col·legi. Apunta't a aquesta master class organitzada des del Centre de Formació i Desenvolupament. Activitat gratuïta per a col·legiats/des. 

  El Consell de la Informació de Catalunya organitza una xerrada amb el periodista Joaquim Maria Puyal el pròxim dijous 15 de novembre a la Biblioteca Les Corts-Miquel Llongueras a les 19:00h. 

  Alejandro Formanchuk és un dels principals referents a escala internacional en temes de comunicació corporativa. Vine el pròxim dimecres 7 de novembre a les 18:00h a la seu de Barcelona del Col·legi i participa en l'acte coorganitzat amb l'Associació de Comunicació Pública. Places limitades. Cal inscripció.

  La mort prematura de la periodista i exmembre la de Junta de Govern del Col·legi de Periodistes va ser una pèrdua molt gran. Vine a l'acte d'homenatge que organitza l'Ateneu Barcelonès el pròxim dimecres 21 de novembre a les 19:00h. 

  La degana del Col·legi de Periodistes, Neus Bonet, participarà en la inauguració d'aquesta jornada que promou conjuntament la Sindicatura de Greuges i el Consell de la Informació de Catalunya sobre les funcions d'ambdues institucions. Serà el pròxim dimecres 14 de novembre a les 16:00h a la seu del Síndic de Greuges de Catalunya. Data límit inscripcions: 13 de novembre. 

  El Memorial Joan Gomis es convoca des de l'any 2006 amb l'objectiu de recordar la figura de Joan Gomis i el seu compromís i treball en favor de la pau i els drets humans i contra la pobresa, l'exclusió social i les desigualtats Nord-Sud. L'acte de lliurament de la XIII edició tindrà lloc el pròxim dijous 15 de novembre a les 19:00h a la seu de Barcelona del Col·legi. 

  Berta Rodríguez

  El Nadal és una bona època per retrobar-se, amb calma, amb un bon llibre. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Berta Rodríguez et proposa alguns llibres sobre periodisme i comunicació per llegir aquestes festes. 

  Laura Saula

  Fa pocs anys les newsletters estaven condemnades a mort. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Laura Saula ens explica com la situació d'aquesta eina ha fet un canvi radical cap a millor. 

  Francesc Ponsa

  En pocs anys, la televisió per Internet ha revolucionat la manera de consumir-la. Plataformes com Netflix, HBO, Filmin o Movistar+, per posar els exemples més coneguts, estan canviant la manera de mirar i consumir televisió, però també l’estructura del sector i els models de negoci propis del cinema i la televisió. Ens trobem, doncs, davant d’un canvi de paradigma en la indústria audiovisual.

  Alberto Gómez

  En una època de canvis tecnològics vertiginosos, els informatius segueixen impertorbables oferint una selecció de notícies en els horaris habituals. Ara bé, seguirà sent així en el futur? Els experts consultats preveuen pocs canvis en la graella però, en canvi, apunten moltes innovacions gràcies a les immenses possibilitats tecnològiques que estan arribant. Informatius amb un pes més fort del directe, amb equips més lleugers i amb un paper clau de YouTube. Aquests són només alguns dels pronòstics dels professionals consultats.

  Laura Saula

  L’augment de l’ús de mòbils i tauletes per mirar continguts audiovisuals, la ferotge competència de les plataformes de televisió a la carta i l’aposta per les retransmissions en temps real han obligat les cadenes de televisió a adaptar-se als nous hàbits dels teleespectadors. I és que, mentre el nombre de minuts davant del televisor davalla cada any, també es detecta un augment d’hores de consum audiovisual. La televisió està en perill o simplement es troba enmig d’un procés de transformació?

  Barcelona

  Rambla de Catalunya, 10 pral., 08007 Barcelona
  933 17 19 20
  933 17 83 86
  contacte@periodistes.cat
  De dilluns a dijous de 8:30h a 14:00h i de 15:00h a 17:30h i divendres de 8:00h a 15:00h.

  Borsa de treball

  05/12/2018 Cambrils
  03/12/2018 Girona o possibilitat arreu de Catalunya
  28/11/2018 Barcelona
  26/11/2018 Barcelona