• Demarcacions
 • La seu a Barcelona del Col·legi de Periodistes obre les portes als col·legiats/des i posa a disposició les seves sales perquè puguis fer coworking, reunions de treball, entrevistes o presentacions de treballs personals a les seves instal·lacions. 

  El periodista col·legiat Tomás Alcoverro presentarà la novel·la d'Alexandra Di Stefano Pironti, una de les deu obres finalistes del Premi Planeta 2020. L'acte tindrà lloc el dilluns 27 de setembre, a les 18:30h, a la seu de Barcelona del Col·legi. 

  El proper 28 de setembre se celebrarà la sessió inaugural del cicle Diàlegs sobre el futur de la premsa al segle XXI, que organitza Intermèdia Comunicació amb el suport del Col·legi de Periodistes i Dircom Catalunya amb la col·laboració de la Fundació La Caixa. Inscripció obligatòria. [PLACES EXHAURIDES]

   

  La Comissió Europea ha presentat, per primera vegada, una recomanació per reforçar la seguretat dels i les periodistes i altres professionals dels mitjans de comunicació. També recorda la precària situació de molts professionals a causa de la pandèmia de la COVID i que aquesta crisi ha limitat l'accés dels periodistes al lloc dels fets, com ja ha denunciat reiteradament el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  Millora la relació amb els mitjans de comunicació, aprèn a fer periodisme cultural o descobreix la narrativa de marca. Els col·legiats i col·legiades teniu descomptes especials en els cursos que organitza el Col·legi de Periodistes. 

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya posa a la teva disposició 14 places de coworking per a treballar de manera flexible i amb tota la comoditat possible. L'horari del servei és de dilluns a dijous de 9:30h a 14:00h i de 15:00h a 19:30h i divendres de 10:00h a 14:00h. Demana més informació a reservasales@perodistes.cat

  Laura Saula

  L'autor de la novel·la No diguis res assegura que el periodisme d’investigació no ha mort i anima els joves amb aspiracions periodístiques a descobrir històries. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Laura Saula reflexiona sobre la xerrada entre Radden i la periodista Mònica Terribas que es va celebrar el passat 22 de setembre al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. 

  Irene Riart

  La meitat de les capçaleres estatunidenques podrien desaparèixer aquest 2021. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Irene Riart explica la difícil situació de diaris petits i mitjans i la inversió dels multimilionaris per salvar-les. 

  Jordi Rovira

  Hi ha professionals que han excel·lit dins el seu àmbit, però que per una raó o una altra, resten oblidats en les cròniques del seu temps. I si això passa sovint amb homes, en el cas de les dones víctimes per una invisibilitat crònica, encara és més habitual. El cas de Mey Rahola és un d'aquests casos. Va ser una pionera avançada al seu temps exercint la fotografia artística quan la mirada femenina era poc més que una excepció. La recent investigació de la seva figura i obra a poc a poc està aconseguint posar-la al lloc que li pertoca. 

  David Meseguer

  Un reportatge multimèdia sobre el paper del futbol en el camp d'extermini d'Auschwitz o un podcast del primer esquiador que va trencar l'hegemonia nòrdica de l'esquí de fons en unes olimpíades són alguns dels projectes guanyadors en les darreres edicions dels premis concedits per l'Associació Internacional de Periodistes Esportius. Uns guardons que, a mode de termòmetre, constaten com els nous formats i la tecnologia s'han posat al servei de relats que transcendeixen la competició i expliquen les històries humanes, així com els contextos sociopolítics que s'amaguen darrere de les victòries o les derrotes.

  Adrián Caballero

  No és fàcil, però en el periodisme esportiu hi ha vida més enllà de maximitzar visites, la pesca de clics o el posicionament SEO i de xarxes. Mitjans com The Athletic, que ingressa 60 milions d'euros amb un model de subscripció, i La Media Inglesa, que obté un 80% dels ingressos de la comunitat, en són la prova. Fins i tot hi ha espai per a projectes unipersonals amb el suport de milers de ciutadans que reconeixen també una manera diferent d'informar i analitzar l'esport.

  Barcelona

  Rambla de Catalunya, 10 pral., 08007 Barcelona
  933 17 19 20
  933 17 83 86
  contacte@periodistes.cat
  De dilluns a dijous (de 9:30h a 14:00h i de 15:00h a 19:30h) i els divendres (de 10:00h a 14:00h).

  Redacció de discursos

  Edicions obertes:
  Barcelona

  Com parlar en públic de forma eficaç

  Edicions obertes:
  Barcelona

  Taller de directes

  Edicions obertes:
  Barcelona

  Borsa de treball

  27/09/2021 Rosselló
  27/09/2021 Barcelona
  22/09/2021 Sant Adrià del Besos
  16/09/2021 Barcelona