• Demarcacions
 • El diari té una història de gairebé vuitanta anys i ocupa una gran part de la història de la premsa catalana pel seu paper durant la Segona República. El periodista col·legiat i comissari de l’exhibició, Gil Toll, organitza una visita guiada el pròxim dijous 26 de gener, a les 18.30 h, a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes. 

  El document s'ha fet públic aquesta tarda durant la taula rodona "Ciberassetjament a dones periodistes: una forma de violència creixent" celebrada al Palau del Parlament de Catalunya. 

  La líder de Barcelona en Comú conversarà amb Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, sobre la seva gestió política dels darrers anys. La tradicional trobada se celebrarà el dimecres 1 de febrer, a les 18:00 h, a la sala d'actes de la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes. Cal inscripció prèvia per assistir a l'acte. 

  Els mitjans de comunicació ajuden a configurar les percepcions i actituds del públic envers la violència masclista, així com en la manera com es perceben i el tracte a les víctimes. Les noves recomanacions es donaran a conèixer el dilluns 6 de febrer, a les 18.00 h, a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  L'estudi dirigit pel periodista Nic Newman preveu un any econòmicament difícil, però que també podria provocar més innovació. Els avenços en intel·ligència artificial replantejaran el futur del periodisme. 

  Les bases específiques de la convocatòria que definiran les condicions i característiques de cada plaça convocada es publicaran el gener de 2023. 

  Marta Santisteban

  Sant Francesc de Sales és el patró dels periodistes i se celebra cada 24 de gener. Aquest paper li va atorgar Papa Pius XI recordant que "els periodistes han de mostrar en qualsevol moment que el rigor sempre ha estat unit a la moderació i la caritat, que era la característica especial de Sant Francesc".

  Marta Alemany

  Els editors de notícies tenen previst augmentar la seva cobertura sobre el canvi climàtic aquest 2023. Però hi ha projectes a través de plataformes com TikTok, Instagram i Twitch i pòdcasts on també ens podem informar sobre medi ambient i el canvi climàtic. La periodista Marta Alemany recomana algunes d'aquestes iniciatives. 

  Anna Clua

  El 1992, amb l’aprovació del Codi deontològic, es van establir les bases de l’autoregulació de la professió. Des de llavors, han canviat moltes coses amb l’arribada de la societat digital. Va ser llavors quan es va entendre la necessitat de repensar el lloc que ocupava l’ètica en els continguts universitaris. Un debat que avui és més necessari que mai. En aquest article, Anna Clua, professora dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC, reflexiona sobre els reptes de l’ètica periodística i la comunicació digital des del punt de vista de la professió i de la docència.

  Jordi Rovira

  Montse Armengou, directora del programa Sense Ficció de TV3, fa trenta-set anys que treballa a la televisió pública catalana, on s’ha fet un nom gràcies a documentals d’investigació històrica, realitzats amb Ricard Belis, com "Els nens perduts del franquisme", "Les fosses del silenci" o "Els internats de la por". En aquestes pàgines, Armengou repassa moments de la seva trajectòria, però també analitza l’evolució de TV3 i l’estat del gènere documental, que actualment viu un moment d’auge a tot el món.

  Susana Pérez-Soler

  Als Estats Units hi ha un fenomen en auge: l’economia de creadors, persones que generen ingressos a partir de la creació i de la distribució de continguts al voltant d’allò que els apassiona. Tot i que la tendència arrenca abans de la pandèmia, el coronavirus n’ha estat un punt d’inflexió: hi ha gairebé cinquanta milions de creadors independents a tot el món. A casa nostra, Ibai Llanos és el màxim exponent d’aquesta tendència. A primer cop d’ull, tot són avantatges. Tanmateix, la dependència de les empreses tecnològiques, la salut mental dels creadors i la concentració dels beneficis en poques mans són els principals reptes d’aquesta economia emergent.

  Barcelona

  Rambla de Catalunya, 10 pral., 08007 Barcelona
  933 17 19 20
  933 17 83 86
  contacte@periodistes.cat
  De dilluns a dijous (de 9:30h a 14:00h i de 14:45h a 19:30h) i divendres de (8:45h a 15:40h)

  Com escriure un discurs oral

  Edicions obertes:
  Barcelona

  Periodisme Judicial

  Edicions obertes:
  Barcelona

  Borsa de treball

  29/01/2023 Barcelona
  25/01/2023 El Prat del Llobregat
  23/01/2023 GIRONA
  23/01/2023 Barcelona