• La periodista Montserrat Minobis, degana del Col·legi de Periodistes entre el 2001 i el 2004, ha mort a 76 anys. Minobis, va fer la seva carrera professional a la ràdio i la televisió i va ser una persona compromesa amb la lluita antifranquista i activista en defensa de la llengua catalana i del dret de les dones. L'actual junta expressa el més sentit condol a la familia, amics i companys de feina. 

  La periodista nicaragüenca es troba a l'exili perquè el govern del seu país persegueix el periodisme i els activistes dels drets humans. Et convidem a assistir a la trobada amb Quintero que coorganitzem amb l'Associació de Comunicació Pública el pròxim dilluns 13 de maig a les 18:00h a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes. Cal inscriure's a comunicacio@periodistes.cat

  Des del Col·legi de Periodistes de Catalunya et recordem que és molt important mantenir actualitzades les teves dades personals per rebre correctament la revista Capçalera o les comunicacions sobre l'actualitat de la professió i de l'activitat col·legial.

  Saps que ara ja pots visitar les exposicions del Museu d’Art Contemporani de Barcelona de manera gratuïta? Per gaudir d'aquest avantatge només has d'acreditar la pertinença al col·lectiu, presentant el carnet col·legial vigent o equivalent.

  Els col·legiats i col·legiades tenen un 5% de descompte en la compra de qualsevol de les publicacions de la llibreria Medios. L'establiment està especialitzat en les Ciències de la Comunicació i és la distribuïdora del fons editorial del Col·legi. 

  JUAN PABLO TORRENTS-FAURA

  El passat cinc de juny el Grup de Treball contra la Precarietat del Col·legi de Periodistes va organitzar una jornada de portes obertes tant per a periodistes col·legiats com no col·legiats amb l’objectiu de parlar d’aquesta important xacra que afecta la professió. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Juan Pablo Torrents-Faura t'explica com va anar la trobada. 

  Núria Segura

  Quin poder real té l’extrema dreta dins del Parlament Europeu? Com han d’informar els mitjans sobre aquests grups? Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Núria Segura t'explica quines respostes es van donar en el debat organitzat pel Col·legi de Periodistes i com el periodisme pot fer-hi front. 

  Òscar Garcia

  Els partits d’ultradreta tenen una presència cada cop més significativa als parlaments dels països europeus i, des de fa poc, també a Espanya. Amb una estratègia comunicativa, aquestes formacions utilitzen els mitjans de comunicació com a altaveu de les seves reivindicacions o els critiquen quan no els fan seguidisme. Tenint això en compte, com cal presentar-los davant de l’audiència? Els mitjans es debaten entre la por a la sobreinformació o a perdre l’equanimitat a l’hora de parlar d’ells. El debat està obert.

  Alberto Escusol

  Ja no es tracta d’incrementar audiència. És qüestió que aquesta pagui per la informació. L’edició 2018 del GEN Summit suposa un punt d’inflexió perquè el debat ja no és tant com atreure lectors o com millorar la relació entre aquests i la publicitat. Ara es parla de murs de pagament, subscripcions personalitzades i micropagaments. El sector comença a ser conscient que el futur passa per fer pagar els lectors. Fins i tot diferents startups estan triomfant amb idees per facilitar la subscripció.

  Adrián Caballero

  La tecnologia pot ajudar el periodisme, però el que realment és necessari és, precisament, això: periodisme. “No hi ha espai pel que no sigui qualitat”, es va escoltar en la darrera edició del GEN Summit que, més enllà de mostrar els avenços tecnològics en el sector, va reivindicar els valors innats de la professió. Uns valors que han de permetre afrontar el principal repte del periodisme, la pèrdua de la credibilitat. Transparència i qualitat, doncs, són les armes per lluitar contra les fake news i les seves conseqüències.

  Barcelona

  Rambla de Catalunya, 10 pral., 08007 Barcelona
  933 17 19 20
  933 17 83 86
  contacte@periodistes.cat
  De dilluns a dijous de 8:30h a 14:00h i de 15:00h a 19:00h i divendres de 8:00h a 15:00h.

  Borsa de treball

  14/06/2019 Barcelona
  12/06/2019 Tarragona
  11/06/2019 Barcelona
  03/06/2019 Sant Cugat del Vallès