• Demarcacions
 • Un dels serveis més consultats del Col·legi de Periodistes és la seva Borsa de Treball. Només en el que portem del mes de setembre, ja s'han publicat 13 ofertes. Recorda que han estat prèviament analitzades i supervisades i poden adaptar-se a la teva formació i experiència. Som curosos en la qualitat de les ofertes, motiu pel qual en alguna ocasió ens veiem obligats a rebutjar-ne algunes per no complir amb els mínims que considerem exigibles.

  Ets un apassionat/da del cine i les sèries? Subscriu-te a la plataforma a un preu especial, gràcies a l'acord entre el Col·legi de Periodistes de Catalunya i Filmin. Trobaràs l'enllaç per accedir a aquesta oferta a la newsletter del 17/09. 

  Els col·legiats i col·legiades us podeu registrar com a periodista verificat a la plataforma YouCheck i contactar amb experts de qualsevol àmbit, d'una manera ràpida i eficaç.  

  Els anys setanta van marcar un punt d’inflexió en el moviment feminista. Vine a descobrir la nova exposició del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) el pròxim dimecres 16 d'octubre a les 16:00h. Inscripció obligatòriaPlaces limitades!

  D'aquí a unes setmanes es compliran dos anys de la celebració del referèndum de l'1 d'octubre i des del Col·legi de Periodistes volem endinsar-nos en l'experiència dels periodistes catalans que van cobrir el judici del procés. Què hem après com a periodistes? Quines lliçons ens ha deixat el judici?. Vine el pròxim dimarts 1 d'octubre, a les 18:30h, a la seu de Barcelona. Inscripcions limitades! 

  El Centre de Documentació Montserrat Roig del Col·legi de Periodistes de Catalunya et recomana algunes de les novetats editorials per aquesta tardor. 

  Francesc Ponsa

  La minuta que perceben els opinadors varia segons el mitjà, però s’estima que oscil·la entre els 150 i 300 euros per programa. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Francesc Ponsa ens explica com aquesta professió ha esdevingut una tasca molt lucrativa.

  Fragmentados

  Mayra Cisneros va patir amenaces, intimidacions, censura i un segrest. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, l'equip de Fragmentados t'explica com és exercir el periodisme a Frontera, municipi situat al nord de Mèxic, 

  Alberto Gómez

  Mentre que els televisors són cada vegada més grans i emeten en major qualitat, alguns periodistes fan la feina amb mòbils, sense operadors de càmera. Per a uns això és fer passos enrere. Altres, en canvi, defensen que són els nous temps i que les imatges gravades des d’un telèfon aporten frescor i permeten una immediatesa que no s’aconsegueix amb les càmeres convencionals. Un debat fruit del canvi tecnològic que ha comportat el paradigma digital. 

  Karma Peiró

  Les mentides disfressades d’informació, conegudes com fake news, s’han convertit en un problema de primer ordre. Davant d’aquest greu problema, el blockchain, la nova tecnologia descentralitzada i encriptada promet transformar el periodisme i acabar l’espiral de desinformació automatitzada que corre per les xarxes socials. Diferents veus crítiques alerten, però, sobre aquests vaticinis que, fins avui, no han passat de la teoria a la pràctica.

  Jordi Rovira

  Eldiario.es és una història d’èxit creada a partir de la confiança amb el lector, la transparència i un periodisme de qualitat. Darrere d’aquest mitjà hi ha Ignacio Escolar, que ha consolidat un model de negoci gràcies a entendre la professió amb uns principis en què destaquen el compromís i l’honestedat. Els sis anys de vida d’Eldiario.es, però, no només ens diuen molt sobre com s’han de fer les coses, sinó que també, per un efecte mirall, retraten certs vicis i carències heretats del passat.

  Barcelona

  Rambla de Catalunya, 10 pral., 08007 Barcelona
  933 17 19 20
  933 17 83 86
  contacte@periodistes.cat
  De dilluns a dijous de 8:30h a 14:00h i de 15:00h a 19:00h i divendres de 8:00h a 15:00h.

  Taller de vídeo en directe per a xarxes socials

  Edicions obertes:
  Barcelona, Girona
  Barcelona, Girona