• Demarcacions
 • El degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, per acord de la Junta de Govern, convoca l'Assemblea General Ordinària per al dijous, 15 de juliol, a les 16:30 hores. Es donarà a conèixer la memòria d'activitats del 2020 i s'aprovaran, si escau, els resultats de l’exercici 2020 i el pressupost del 2021.

  El Col·legi de Periodistes col·labora en la nova edició del Clínic Barcelona Summer School que organitza l'Hospital Clínic, el pròxim 6 de juliol. Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes, participarà en la taula rodona que servirà per analitzar com la Covid-19 ens ha canviat la manera de comunicar. Es podrà seguir per streaming a partir de les 15:30 de la tarda. 

  El periodisme esportiu, la informació judicial o l'entrevista són algunes de les temàtiques que protagonitzaran la formació intensiva del Col·legi. La nova edició de l'Escola d'Estiu centrada en el periodisme especialitzat i els gèneres periodístics començarà el dilluns 5 de juliol i finalitzarà el dimecres 14 de juliol.

  Els col·legiats i col·legiades podeu gaudir de grans descomptes en la matriculació de graus, màsters i postgraus de la Universitat Oberta de Catalunya.

  El degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, i el president del Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya (CCJCC), Antoni Gómez, es van reunir el passat dimarts per trobar sinergies de col·laboració que beneficiïn ambdós col·lectius.

  Vine a practicar esport a les instal·lacions d'un dels millors clubs de Barcelona i gaudeix de descomptes exclusius en les tarifes del 2021.

  Es compleixen setanta-cinc anys del naixement de la periodista Montserrat Roig. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Laura Saula repassa la trajectòria d'una referent periodística i del moviment feminista. 

  Marta Campabadal

  Hi ha molts mitjans de comunicació importants que en els darrers anys han volgut expandir la seva influència amb la creació d’una televisió. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Marta Campabadal cita alguns exemples d’èxit i fracàs de mitjans a l’estat espanyol en els darrers temps. 

  Francesc Ponsa

  Google News Showcase, el nou servei de la multinacional nord-americana destinat a la informació de qualitat, permetrà que centenars de publicacions cobrin diners a canvi de permetre indexar-hi les seves notícies. En canvi, l'arribada d'aquest servei a Espanya penja d'un fil degut a la confrontació que fa temps que el gegant d'Internet manté amb els editors de premsa pel pagament d'una taxa per mostrar els continguts en el seu buscador. Tot apunta, però, que en els propers mesos la situació es podria desencallar. 

  Albert Lladó Romero

  L'impacte de la pandèmia ha consolidat tota una sèrie d'innovacions que feia uns anys que el sector periodístic estava començant a explorar. Aspectes com la proximitat amb l'audiència, l'aposta pels models de subscripció o l'automatització tecnològica, entre altres tendències, han arribat per quedar-s'hi. Per tant, entre els efectes de la COVID-19, hi ha una acceleració de processos emergents que s'han reforçat quan els mitjans han vist el problema que suposa dependre excessivament de la publicitat i els avantatges de potenciar la relació amb la ciutadania. 

  Jordi Rovira

  No creu en la sort, però reconeix ser un afortunat. Jaume Giró, una de les veus més respectades de la comunicació corporativa, ha estat trenta anys treballant per a Gas Natural, Repsol i La Caixa, si bé en els darrers mesos ha iniciat els seus propis projectes, concretament una consultoria i un mitjà digital. Una nova etapa professional en un moment convuls tant per la pandèmia com per al periodisme.  

  Barcelona

  Rambla de Catalunya, 10 pral., 08007 Barcelona
  933 17 19 20
  933 17 83 86
  contacte@periodistes.cat
  De dilluns a dijous (de 9:30h a 14:00h i de 15:00h a 19:20h) i els divendres (de 9:30h a 14:00h).

  Introducció al Guió de Ficció

  Edicions obertes:
  Barcelona

  Periodisme Gastronòmic

  Edicions obertes:
  Barcelona

  Tècniques i claus de l'entrevista

  Edicions obertes:
  Barcelona

  Com fer avui periodisme cultural

  Edicions obertes:
  Barcelona