• Demarcacions
 • Et recomanem recursos útils que et facilitaran la feina, tant si estàs cobrint la pandèmia com si vols estar informat de les últimes notícies. Contribueix i envia'ns les teves! Actualitzat [27/03/20].

  Us agradaria reorientar la trajectòria professional? Necessiteu que us aconsellin sobre la vostra situació laboral? Els nostres professionals us resoldran els dubtes i atendran les vostres consultes per videoconferència, telèfon o correu electrònic. Deixeu-vos assessorar!

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya s'adhereix a les peticions dels editors de revistes, premsa comarcal i local i digitals que temen que les empreses del sector no puguin suportar els efectes de la crisi sanitària si la Generalitat no hi intervé. Aquesta crida se suma a l'expresada aquesta mateixa setmana a través de la Red de Colegios Profesionales de Periodistas demanant al Govern espanyol que aprovi urgentment un paquet d'ajudes per a garantir l'exercici del dret a la informació. 

  Les empreses i els professionals de la comunicació s'aproximen a una situació límit, a conseqüència de l'enfonsament del mercat publicitari i de la reducció de l'activitat econòmica. És per això que la Red de Colegios Profesionales de Periodistas demana que el Govern aprovi urgentment un paquet d'ajudes per a garantir l'exercici del dret a la informació. 

  Des del departament de Comunicació de Mossos d'Esquadra es recomana que els professionals de la comunicació que cobreixin informació en la via pública aquests dies vagin correctament acreditats pels seus mitjans i portin el braçal o armilla identificativa amb l'objectiu de facilitar el desenvolupament de la seva feina. Si no es disposa d'aquests elements, se sol·licitarà la credencial de periodista i un document acreditatiu del mitjà, on especifiqui que s'està treballant aquell dia. Aquesta recomanació és la que ha traslladat el servei de premsa de Mossos d'Esquadra al Col·legi de Periodistes, com a entitat que posa a disposició dels professionals de la informació aquests elements identificatius, amb la voluntat de facilitar la feina dels periodistes al màxim. En aquesta notícia també podreu descarregar el certificat autoresponsable de desplaçament en el marc de l’estat d’alarma per la crisi sanitària per la COVID-19.

  Així ho informa la Red de Colegios Profesionales de Periodistas, de la qual en formem part, davant situacions de pandèmia com l'actual amb el COVID-19. Per aquest motiu ens recorda algunes de les mesures d'autoprotecció i prevenció que poden ser útils en el desenvolupament de la nostra feina.

  Magda Durá

  La periodista maltesa Daphne Caruana es va veure sotmesa a 47 demandes pels seus reportatges on denunciava la corrupció a l'illa. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Magda Durá ens parla del llegat imparable de les seves investigacions.  

  Laura Navarro

  La dieta informativa dels catalans dibuixa dos blocs diferenciats que s'explica a partir de les seves preferències polítiques. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Laura Navarro ens porta el tercer número de la sèrie "Com s'informen els catalans". 

  Jordi Pacheco

  Durant la segona meitat del segle passat, a les redaccions era freqüent la figura del capellà periodista qui, llevat d’algunes excepcions, esdevenia responsable de la secció de Religió dels diaris. La creixent desaparició de la informació religiosa als mitjans d’àmbit general, unit al fet que actualment els que s’ocupen del fet religiós siguin periodistes laics especialitzats, ha provocat que aquesta singular tipologia de professional de la informació hagi quasi desaparegut.

  Carme Escales

  Llengua i cultura marquen i defineixen els espais mediàtics a Bèlgica. Una cosa és Flandes, al nord i on parlen neerlandès, i l’altra Valònia, al sud, on parlen francès. Les audiències de televisions i ràdios i les preferències dels lectors de premsa escrita queden determinades, doncs, per un país construït a partir de dues comunitats que, en realitat,  –com reflecteix el consum dels respectius mitjans de comunicació– viuen d’esquena l’una de l’altra.  
   

  Alberto Escusol

  Després d’uns anys d’incertesa, els mitjans de comunicació tradicionals aprofiten la major capacitat de recursos i l’alta quota de mercat per ser l’alternativa confiable davant un entorn de desinformació i notícies falses. A més, les principals capçaleres de cada país atreuen més subscripcions, en un moment en què el percentatge d’usuaris que paguen per informar-se s’ha estancat.  Aquestes són les principals conclusions del Digital News Report 2019.
   

  Barcelona

  Rambla de Catalunya, 10 pral., 08007 Barcelona
  933 17 19 20
  933 17 83 86
  contacte@periodistes.cat
  De dilluns a dijous de 8:30h a 14:00h i de 15:00h a 19:00h i divendres de 8:00h a 15:00h.