• La seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya modifica, amb l'arribada de l'estiu, el seu horari habitual d'atenció que passarà a ser des de les 9:00 del matí fins a les 14:00 hores i de 15:00 a 17:00 hores. Aquest horari serà d’aplicació de dilluns a dijous entre els dies 17 al 31 de juliol i del 4 al 8 de setembre. Els divendres, com sempre, l’horari d'atenció serà de 9:00 a 14:00 hores.

  Amb l’horitzó de promoure una cobertura periodística dels barris, i les propostes, projectes i protestes dels moviments veïnals, la CONFAVC incorpora enguany a la Jornada de (Re)coneixements Veïnals el Premi al Periodisme Veïnal. 

  La degana del Col·legi, Neus Bonet, i Judith Adam, esposa de Xavier Batlalla, han signat un conveni que permetrà preservar i recordar la figura del periodista, un apassionat del periodisme internacional, gènere del qual va arribar a ser-ne un referent. 

  Ja està oberta la inscripció, gratuita per als col·legiats/des, al XV Congrés d'Història de Barcelona que se celebrarà els pròxims 4,5 i 6 d'octubre. Un Congrés en què hi participa el  Col·legi de Periodistes de Catalunya i que servirà per actualitzar les recerques i els coneixements sobre aquesta temàtica i promoure el debat i la reflexió sobre el passat, present i futur de la premsa diària. 
   

  El Centre de Documentació del Col·legi et recomana algunes lectures per relaxar-te aquest estiu i gaudir d'un bon llibre. 

  Els propers cursos del Col·legi et donen solucions per gestionar una crisi en xarxes socials, consells per organitzar un bon esdeveniment, i t’ensenyen eines per ajudar-te en la teva feina periodística.

  A dia d’avui, l’epígraf al qual la majoria de periodistes autònoms s’adscriu és el que fa referència als “pintors, ceramistes i escultors”. Aquesta va ser una de les crítiques que es van escoltar sobre la precarització del periodisme al primer Congrés de les Professions, organitzat pel Col·legi de Periodistes, el de Disseny Gràfic, el de Publicitat i Relacions Públiques i el de l’Audiovisual. L'anàlisi del què va donar de sí el podeu llegir a Report.cat.

  Durant molts anys el llibre de Montserrat Roig, "Els catalans als camps nazis" ha estat descatalogat i fora de circulació. Una “vergonya”, com descriu Pilar Aymerich, que s’acabarà aquest proper mes de setembre, quan Grup 62 torni a publicar una edició revisada d’aquesta obra cabdal de la historiografia catalana. Laura Saula ens recorda a Report.Cat la importància de recuperar aquesta obra ara que fa 25 anys de la mort de la periodista i escriptora. 
   

  La coneguda façana del NYT al centre neuràlgic de Nova York
  Ismael Nafría

  El periodista i consultor Ismael Nafría, que actualment resideix a Austin (Texas), va presentar el passat abril el llibre La reinvención del New York Times. Cómo la "dama gris" del periodismo se está adaptando (con éxito) a la era móvil. En aquest article, en reproduïm un extracte.

  El blockchain aposta per compartir informació de manera massiva
  Àlex Barnet

  El blockchain o cadena de blocs proposa un ecosistema digital per publicar i comercialitzar continguts sense mitjans ni intermediaris financers

  Imatge de les oficines centrals de Facebook
  Alberto Gómez

  Les xarxes socials comencen a actuar per evitar la ràpida propagació de les notícies falses. Google i Facebook ja han anunciat mesures, sobretot després de l’escàndol de les notícies falses durant la campanya electoral als Estats Units

  Barcelona

  Rambla de Catalunya, 10 pral., 08007 Barcelona
  933 17 19 20
  933 17 83 86
  contacte@periodistes.org
  De dilluns a dijous de 9h a 14h i de 15h a 19h i divendres de 9h a 14h.

  Com dissenyar un pla de màrqueting digital

  Edicions obertes:
  Barcelona

  Instagram - Nivell avançat

  Edicions obertes:
  Barcelona