• Demarcacions
 • El Col·legi de Periodistes de Catalunya i Barcelona Activa organitzen la cinquena master class arran del conveni signat el passat mes de novembre. La sessió anirà a càrrec d'Ismael Nafría, membre de la Junta de Govern. L'activitat és gratuïta per als col·legiats/des i tindrà lloc de manera virtual el pròxim dijous 20 de maig de 18:30 h a 20:00 h. Places limitades!

  El Col·legi de Periodistes i Barcelona Activa comencen una nova edició de l'itinerari d’orientació en la recerca de feina, format per quatre sessions formatives gratuïtes. Aquest itinerari se celebrarà els dilluns 7, 14, 21 i 28 de juny de 18:30 h a 19:30 h i està destinat exclusivament a col·legiats i col·legiades. 

  Els col·legiats Adrià Soldevila, Sergi Escudero, Carles Porta i Jaume Serra han estat alguns dels premiats dels guardons que reconeixen els periodistes i els programes de la ràdio en català. El lliurament dels guardons tindrà lloc el pròxim 10 de juny, a les 19:30h, a l'Auditori ONCE. L'acte estarà presentat pel col·legiat Jordi Basté. 

  Sandra Balsells, Lluís Martínez i Clara Lluvià substitueixen Pepe Encinas, Núria Carrera i Josep Terès com a membres del Consell de la Informació de Catalunya (CIC). 

  Comunica de manera creativa amb Flourish, coneix les eines per relacionar-se amb els mitjans de comunicació o aprèn a editar vídeos professionals amb el mòbil. Els col·legiats i col·legiades teniu descomptes especials en els cursos que organitza el Col·legi de Periodistes. 

  Gaudeix en família o amb els amics del parc temàtic de la Costa Daurada amb un 35% de descompte sobre l’entrada d’un dia a PortAventura Park per al titular i fins a tres acompanyants. Cal acreditar-se amb el carnet col·legial vigent. 

  Gemma Bufias

  Des del naixement de la impremta moderna de Gutenberg, l’any 1450, el periodisme ha sofert una revolució de tres-cents seixanta graus. Tan sols ha calgut un quart de segle per trencar l’hegemonia que va tenir el paper durant més de quatre segles. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Gemma Bufias, analitza l'oferta de subscripcions a deu mitjans. 

  Irene Riart

  Amb la pandèmia els patrons de consum de continguts en streaming han canviat i el gènere documental està agafant cada vegada més forçaDes del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Irene Riart ens revela per què Netflix o HBO inverteixen cada vegada més recursos en produir i comprar documentals i docusèries.

  Jordi Benavente

  Hi ha entrevistes bones i entrevistes dolentes. I dins de les bones hi ha una altra categoria que són totes aquelles que s'excedeixen, que superen els cànons establerts entre entrevistat i entrevistador. Es tracta de les entrevistes que passen a la història i que es converteixen en petites peces d'art fruit d'una conversa que, a poc a poc, va prenent més i més rellevància. Són entrevistes especials, desbordades. En aquest reportatge del Report.cat -guanyador de la beca Ferrer Eguizábal al millor article del segon trimestre de l'any- es repassen algunes d'aquelles entrevistes mítiques. 

  Laura Saula

  Avui en dia, a Instagram, trobem reconeguts xefs i nutricionistes com Carlos Ríos, Carla Zaplana o Raquel Bernácer que expliquen en detall què cal menjar i com fer-ho, o fins i tot hi pengen les seves receptes cuiners com Nandu Jubany, convertit en tot un referent a Instagram. Ara bé, és possible que l'èxit de la gastronomia en aquest entorn digital suposi una amenaça per als periodistes gastronòmics de sempre? En quina situació es troba la disciplina davant del rol preponderant de les xarxes socials?

  Francesc Ponsa

  Alguns mitjans han entès que l'audiència ha de ser al mig de l'estratègia comunicativa. Això significa que la fan partícip de les seves decisions, com els temes a tractar o l'opinió respecte dels continguts. Aquesta dinàmica permet millorar els continguts aportant la visió del receptor, però també implica riscs, com la possible vulgarització dels continguts o desviar-se de la vocació de servei públic que tenen els mitjans de comunicació. 

  Barcelona

  Rambla de Catalunya, 10 pral., 08007 Barcelona
  933 17 19 20
  933 17 83 86
  contacte@periodistes.cat
  De dilluns a dijous (de 9:30h a 14:00h i de 15:00h a 19:20h) i els divendres (de 9:30h a 14:00h).

  Borsa de treball

  14/05/2021 Barcelona
  30/04/2021 Barcelona
  30/04/2021 Barcelona
  30/04/2021 Andorra la Vella