• Demarcacions
 • Des del Col·legi de Periodistes ens afegim al Sindicat de la Imatge de Catalunya (UPIFC) en la defensa i reivindicació dels drets dels fotògrafs, i en especial després que l’Editorial Akal publiqués una imatge del fotoperiodista Paco Elvira com a portada del llibre Macarras ibéricos. Una història de España a través de sus leyendas callejeras sense el corresponent  permís ni compensació pels drets d'autor.

   

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya organitza, amb l'Associació Learn to Check, el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) i la Universitat de Barcelona (UB) la jornada Desmuntant la Desinformació. Learn to Check Media Literacy Summit for Educators, que tindrà lloc el pròxim 23 d'octubre al paranimf de la Universitat de Barcelona. Cal inscripció prèvia.

  Has anat de vacances i has accedit a un equipament cultural gràcies al carnet de col·legiat/da? Comparteix la informació i aprofita tots els descomptes en el teu pròxim viatge! 

  Davant del gran nombre d'inscripcions per a la presentació del llibre, hem decidit traslladar l'esdeveniment a una nova ubicació i l'acte tindrà lloc a l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona (C/ de Sant Pere Més Baix 7, Barcelona), el dimarts 26 de setembre a les 18.30 h. Si tens alguna pregunta o necessites més informació, no dubtis a posar-te en contacte a comunicacio@periodistes.cat o trucant al 93 317 19 20. El canvi d'ubicació ens permet oferir més places de les ja confirmades. Si estàs interessat a venir, inscriu-t'hi en aquest enllaç.

  El Consell de la Informació de Catalunya (CIC) ha tramitat una segona queixa que involucra l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra per l'aprovació de contractes amb diners públics destinats a promocionar les activitats del govern a TV Sant Cugat.

  Una trajectòria de mig segle dedicada al fotoperiodisme. Descobreix l'habilitat de Manresa per capturar moments transcendentals i connectar amb els temes i persones que fotografia. L'exposició es podrà visitar fins al 28 de setembre a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Barcelona (Rambla de Catalunya, 10).

  Judit Alonso

  En els últims anys, les seccions que tracten la crisi climàtica han anat augmentant i s'han convertit en una cobertura obligatòria dels mitjans generalistes. Però més enllà d'una secció, els mitjans estan adoptant canvis significatius en les seves pràctiques per tal de reduir la seva empremta de carboni.

  Laura Saula

  Isabel-Clara Simó (1943-2020) va ser una incansable defensora de la llengua catalana, feminista i advocada de les llibertats individuals i col·lectives. La periodista Laura Saula posa en relleu la seva figura.

  Marga Durá

  Enguany, Catalunya Informació celebra el trigèsim aniversari en un panorama periodístic canviant en què els mitjans de comunicació clàssics busquen adaptar-s’hi, en un context ben diferent, per no perdre’n l’essència. En un moment donat, van ser innovadors, quan eren necessaris perquè hi havia demanda d’informació, però la truita s’ha girat i ara lluiten per mantenir el prestigi i la utilitat en una època en què, gràcies a la tecnologia digital, tenim informació a tot arreu i a totes hores.

  Adrián Caballero

  Estar pagant per una plataforma d’entreteniment en línia, com pot ser Netflix, HBO o Spotify, incrementa les possibilitats de subscriure’s a un mitjà informatiu. Aquesta és una de les dades més destacades d’un estudi elaborat per la Universitat d’Oxford. Tenint en compte que hi ha moltes més llars amb un servei de streaming que subscripcions a mitjans, com pot la indústria periodística aprofitar aquesta tendència? La resposta passa pel poeta Antonio Machado, que recordava que cal no confondre valor i preu.

  Alberto Gómez

  Encara que sembli mentida, hi ha molts lectors que cada dia consulten el seu mitjà de referència per consumir la secció preferida... tot i que no és informativa. Fenòmens com el Paraulògic o el Wordle.cat tenen lloc també a capçaleres estrangeres. És l’èxit de l’entreteniment enmig de notícies que sovint són negatives. Unes seccions, doncs, que fan somriure els lectors i que, de passada, ajuden a fidelitzar-los i a potenciar la marca del mitjà en qüestió. Negoci rodó.

  Barcelona

  Rambla de Catalunya, 10 pral., 08007 Barcelona
  933 17 19 20
  933 17 83 86
  contacte@periodistes.cat
  De 8.00 h a 16.00 h (de dilluns a dijous) i de 8.00 h a 15.30 h (divendres).

  Borsa de treball

  21/09/2023 Barcelona
  14/09/2023 Andorra la Vella
  12/09/2023 Molins de Rei
  12/09/2023 Barcelona