• L'increment de plataformes en l'entorn digital està impulsant la incorporació d'aquest gènere com a estratègia de difusió de continguts no lligats estrictament a l'actualitat immediata senzillament intemporal.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya forma part de la recent constituida "Red de Colegios profesionales de periodistas" que, de manera conjunta, volen actuar com a grup de pressió per combatre l'intrusisme i defensar la deontologia del periodisme.

  Consulta l'agenda d'activitats que organitza el Grup Mutuam, conjunt d'entitats que presta un servei d'orientació social gratuït per a tots els col·legiats i col·legiades. 

  Els guardons premien les persones i les organitzacions que promocionen la igualtat d’oportunitats i el talent femení en la societat basada en el coneixement, on el talent és un element clau. Bonet s'ha emportat el premi en la categoria de Comunicació. 

  La promoció "Meetdays" del Grupo Hotel Barceló acaba de començar i ofereix uns paquets de reunions amb preus ajustats entre els mesos de març i maig per a quatre dels seus hotels. 

  El programa busca fomentar un ecosistema de notícies més sostenible a través de la innovació. La cinquena ronda del projecte estarà oberta fins al pròxim 9 d'abril.

  Ferran Lalueza

  Als estudiants catalans de quinze anys que aquesta primavera han realitzat les proves de l’estudi PISA 2018, se’ls avalua la capacitat de determinar la veracitat o falsedat d’una informació. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Ferran Lalueza ens dona les 10 preguntes que ens hem de fer per valorar la fiabilitat de les informacions. 

  Manel Domene

  Els avenços de la intel·ligència artificial ens apropen a una imminent substitució de persones per robots, especialment en determinades feines i oficis, incloent-hi el de periodista. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Manel Domene reflexiona sobre allò que es coneix com a robo-periodisme’, periodisme d’algoritme o digital.

  Jordi Rovira

  Des d’una taula del Café Gijón de Madrid, Soledad Gallego-Díaz repassa la seva trajectòria i reflexiona sobre una professió que li ha permès viure a mig món per explicar tot el que hi veia. Aquesta degana del periodisme espanyol, que va exercir durant quasi quatre dècades a El País, segueix en actiu col·laborant en diferents mitjans. La seva mirada, lúcida i crítica, és la d’una persona que ha passat un munt d’anys immersa en un ofici que en poc temps està canviant a marxes forçades.

  Adrián Caballero

  Periodistes graduats que no saben qui és Vázquez Montalbán o Montserrat Roig. Joves a punt d’acabar els estudis sense haver llegit Tom Wolfe o Ryszard Kapuscinski. Aquesta és la nova realitat de les facultats, on els estudiants arriben de l’institut amb menys cultura general i la curiositat dels quals se centra en el dia a dia i en allò que els donarà feina a curt termini. 

  Eudald Coll

  El Col·legi de Periodistes inicia una nova etapa amb el segon mandat de la degana, Neus Bonet, després que s’hagués presentat una única candidatura electoral. En aquests quatre propers anys, la nova Junta de Govern –amb moltes cares noves– haurà d’afrontar els diferents reptes que afecten la professió. Uns anys, aquests, en què caldrà reivindicar un ofici assetjat més que mai per precarietat, interessos i pressions.

  Barcelona

  Rambla de Catalunya, 10 pral., 08007 Barcelona
  933 17 19 20
  933 17 83 86
  contacte@periodistes.org
  De dilluns a dijous de 9h a 14h i de 15h a 19h i divendres de 9h a 14h.

  Borsa de treball

  21/06/2018 Sant Cugat del Vallès
  21/06/2018 Escaldes-Engordany
  21/06/2018 Gavà
  18/06/2018 Barcelona