• Explora els pròxims cursos del Col·legi on podràs desenvolupar el periodisme a Youtube, crearàs un pla estratègic de continguts digitals, treballaràs el SEO, l’escriptura creativa, t’introduiràs al Wordpress, a la web 3.0 i al Mojo i aprendràs a fer infografies per a les xarxes socials.

  La nova normativa internacional ha modificat els actuals models d'informes d’auditoria.  Per saber com interpretar els nous models, et convidem a assistir a la formació que coorganitzem amb el Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya el pròxim 13 de març a les 10:00h a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya. L'activitat és gratuïta per a col·legiats/des. 

  La degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet i el president del F.C.Barcelona, Josep Maria Bartomeu, conviden als i les col·legiades a l'acte de lliurament d'aquest guardó en la seva categoria de periodisme esportiu. La guanyadora d'aquesta edició és Emanuela Audisio, un dels referents més destacats del periodisme esportiu de les últimes dècades. L'acte es farà dimarts 12 de febrer, a les 13:00 hores a l'Auditori 1899 (Camp Nou). Cal inscripció prèvia.

  El Col·legi de Periodistes aplega ja més de 4.100 col·legiats i s'arriba a una xifra rècord d'afiliats. Des de la Junta de Govern es valora molt positivament que el nombre de periodistes hagi augmentat en totes les categories: precol·legiats, joves, actius i sèniors.

  Et convidem a assistir a l'acte d'homenatge que organitza el Departament de Comunicació de la UPF a l'exdegà Salvador Alsius. L'activitat tindrà lloc el pròxim divendres 1 de març a les 12:00h al Campus de Comunicació de la UPF. 

  El pròxim dilluns, 11 de març, a les 17:30 hores, es presentarà al Col·legi de Periodistes de Catalunya la recerca sobre "El finançament públic dels mitjans de comunicació a Catalunya". Una investigació elaborada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB amb la col·laboració de l’Oficina Antifrau de Catalunya. També
  es mostrarà una anàlisi del tractament informatiu de 4 casos d’alcaldes processats per corrupció: com els webs dels quatre
  ajuntaments ho han informat i com dos mitjans generalistes privats ho han tractat i n’han fet el seguiment. 
   

  Redacció

  El Col·legi de Periodistes tindrà aquest Sant Jordi una parada amb llibres escrits per col·legiats. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, t'oferim una guia amb els llibres i els horaris en què els seus autors hi seran presents.

  Francesc Farré

  Assassinats, amenaces i acomiadaments entre els periodistes que van investigar la filtració periodística més gran de la història. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Francesc Farré ens explica les conseqüències que han patit companys de professió arran d'aquesta macroinvestigació. 

  Alberto Escusol

  Ja no es tracta d’incrementar audiència. És qüestió que aquesta pagui per la informació. L’edició 2018 del GEN Summit suposa un punt d’inflexió perquè el debat ja no és tant com atreure lectors o com millorar la relació entre aquests i la publicitat. Ara es parla de murs de pagament, subscripcions personalitzades i micropagaments. El sector comença a ser conscient que el futur passa per fer pagar els lectors. Fins i tot diferents startups estan triomfant amb idees per facilitar la subscripció.

  Adrián Caballero

  La tecnologia pot ajudar el periodisme, però el que realment és necessari és, precisament, això: periodisme. “No hi ha espai pel que no sigui qualitat”, es va escoltar en la darrera edició del GEN Summit que, més enllà de mostrar els avenços tecnològics en el sector, va reivindicar els valors innats de la professió. Uns valors que han de permetre afrontar el principal repte del periodisme, la pèrdua de la credibilitat. Transparència i qualitat, doncs, són les armes per lluitar contra les fake news i les seves conseqüències.

  Alberto Escusol

  El GEN Summit 2018 ha estat una oportunitat per conèixer els darrers desenvolupaments tant en aplicacions com en plataformes relacionades amb el periodisme. Des d’algunes aplicacions que faciliten l’accés a dades públiques fins a d’altres que n’automatitzen la visualització, passant per solucions pràctiques per monetitzar continguts. Moltes d’aquestes permeten, a un preu raonable, que redaccions mitjanes i petites tinguin accés a la darrera tecnologia. D’altres, com Charbeat o Dataminr, ja s’han consolidat entre mitjans com Washington Post i The New York Times.

  Barcelona

  Rambla de Catalunya, 10 pral., 08007 Barcelona
  933 17 19 20
  933 17 83 86
  contacte@periodistes.cat
  De dilluns a dijous de 8:30h a 14:00h i de 15:00h a 17:30h i divendres de 8:00h a 15:00h.