• La periodista Montserrat Minobis, degana del Col·legi de Periodistes entre el 2001 i el 2004, ha mort a 76 anys. Minobis, va fer la seva carrera professional a la ràdio i la televisió i va ser una persona compromesa amb la lluita antifranquista i activista en defensa de la llengua catalana i del dret de les dones. L'actual junta expressa el més sentit condol a la familia, amics i companys de feina. 

  La periodista nicaragüenca es troba a l'exili perquè el govern del seu país persegueix el periodisme i els activistes dels drets humans. Et convidem a assistir a la trobada amb Quintero que coorganitzem amb l'Associació de Comunicació Pública el pròxim dilluns 13 de maig a les 18:00h a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes. Cal inscriure's a comunicacio@periodistes.cat

  Des del Col·legi de Periodistes de Catalunya et recordem que és molt important mantenir actualitzades les teves dades personals per rebre correctament la revista Capçalera o les comunicacions sobre l'actualitat de la professió i de l'activitat col·legial.

  Saps que ara ja pots visitar les exposicions del Museu d’Art Contemporani de Barcelona de manera gratuïta? Per gaudir d'aquest avantatge només has d'acreditar la pertinença al col·lectiu, presentant el carnet col·legial vigent o equivalent.

  Els col·legiats i col·legiades tenen un 5% de descompte en la compra de qualsevol de les publicacions de la llibreria Medios. L'establiment està especialitzat en les Ciències de la Comunicació i és la distribuïdora del fons editorial del Col·legi. 

  Montse Ferrer

  El veterà periodista compleix cinquanta anys dedicats al periodisme i quaranta a l’educació dels futurs professionals. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Montse Ferrer repassa la trajectòria professional de Casasús i algunes de les seves reflexions sobre l'ofici. 

  Miquel Urmeneta

  La credibilitat de la UE té molt a veure amb la batalla contra les empreses tecnològiques per la desinformació. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Miquel Urmeneta analitza les últimes relacions entre la institució europea i la xarxa social de Mark Zuckerberg. 

  Jordi Rovira

  La iniciativa de dos joves andalusos en ple franquisme va suposar, en pocs anys, una revolució en la fotografia espanyola que, per fi, va poder veure’s a l’estranger, al costat de les avantguardes europees. El grup Afal –que va pivotar al voltant d’una revista del mateix nom– va acollir fotògrafs de tot l’Estat, els millors de l’època, que explicaven la realitat amb una mirada moderna, transgressora i sense complexos. En els darrers anys, diferents iniciatives estan reivindicant la figura del col·lectiu.

  Josep Maria Figueres

  Quan es repassa la història de les publicacions catalanes, en sobresurt una: D’Ací i d’Allà. S’han complert cent anys del primer número i una anàlisi amb perspectiva permet observar com aquesta revista va aconseguir captar l’atenció d’una burgesia culta i cosmopolita. Periodistes, escriptors i artistes de renom van col·laborar-hi al llarg dels divuit anys d’existència, durant els quals els impulsors van demostrar com es podia fer una capçalera de qualitat que estigués al nivell de les grans publicacions del Vell Continent.

  Francesc Ponsa

  En la professió periodística hi ha algunes coses –almenys sobre el paper– que semblen estar clares, com la separació entre fets i opinions. La ciutadania, però, no sempre sap diferenciar-ho. Prova d’això és un estudi elaborat als Estats Units pel prestigiós Pew Research Center, que ha demostrat que moltes persones confonen la informació amb l’opinió. Aquest reportatge, guanyador ex aequo al millor reportatge de Report.cat del trimestre, reflexiona sobre aquest fet.

  Barcelona

  Rambla de Catalunya, 10 pral., 08007 Barcelona
  933 17 19 20
  933 17 83 86
  contacte@periodistes.cat
  De dilluns a dijous de 8:30h a 14:00h i de 15:00h a 19:00h i divendres de 8:00h a 15:00h.

  Borsa de treball

  02/08/2019 Barcelona
  23/07/2019 Barcelona
  22/07/2019 L'Hospitalet de Llobregat
  19/07/2019 Sant Cugat del Vallès