• Demarcacions
 • Els seleccionats coneixeran les tasques d'una oficina de premsa, podran estar en contacte amb eurodiputats i seguir de prop l’actualitat del Parlament Europeu. Es demana als aspirants tenir el títol universitari mínim tres mesos abans de començar les pràctiques. Cal presentar-s'hi abans del 31 d'octubre. 

  Una entrevista a David Jiménez, dues taules rodones i la presentació del "Decàleg de Recomanacions per a la igualtat de gènere a la comunicació i el periodisme" entre les activitats de la segona sessió del cicle "Els Reptes Ètics Del Periodisme". La jornada se celebrarà el dilluns 10 d'octubre, a les 9.00 h, a la Facultat de Periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona. Entrada gratuïta. 

  La periodista, escriptora i Premi Nobel de Literatura dialoga sobre el futur d'Europa el dia 11 d'octubre, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, a les 19:30 h. Entrada lliure. 

  Si necessites buscar informació sobre un tema en concret, posa't en contacte amb nosaltres i t'assessorarem. El nostre catàleg disposa de guies de recursos i bones pràctiques, fons històric, repositori digital...

  Els col·legiats i precol·legiats tenen un 15% de descompte en l'allotjament i un 5% en el restaurant d'aquest hotel situat a la localitat de Terol. Promoció vàlida fins al 31 de maig de 2023. 

  El guardó reconeix els treballs que tinguin com a prioritat la difusió turística de les comarques de Lleida. Es repartiran 10.000 € al millor treball i set premis de 5.000 euros. El període d'inscripció s'obre l'1 d’octubre de 2022.

  Gemma Bufias

  El consum de productes sonors està més viu que mai, tot i la ràpida evolució de les noves tecnologies i del gran ventall de plataformes de què disposem els consumidors. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, la periodista Gemma Bufias relata com cada vegada més les marques utilitzen el pòdcast en la seva estratègia de màrqueting. 

  La ultradreta dirigida per Giorgia Meloni aconsegueix la victòria per primera vegada en unes eleccions a Itàlia. Meloni s'ha guanyat el públic amb un discurs populista, racista, xenòfob i homòfob. Però, si la vencedora no hagués conquistat els mitjans de comunicació, hauria obtingut els mateixos resultats?

  Jordi Rovira

  D’una joventut amb poques perspectives a guanyar el Pulitzer. La trajectòria vital i professional d’Emilio Morenatti és la d’algú que ha treballat de valent, que ha defugit els inconvenients amb les eines de què disposava i que s’ha marcat reptes constants. Tres dècades després dels seus inicis, aquest fotoperiodista mira enrere i veu aquell xaval del qual va escapar, quan encara no podia ni imaginar el que el futur li oferiria.

  Josep Maria Figueres

  L’estiu de 1966 va sortir Tele/Estel, la primera publicació impresa en català a l’Estat que no depenia de l’Església després de la Guerra Civil. Va ser una gran fita que va durar quatre anys, tot i alguna interrupció. El problema d’aquest setmanari és que, malgrat les signatures de prestigi que omplien les planes, no va aconseguir el tremp periodístic ni la coherència ideològica necessària i es va veure incapaç d’aixecar el vol, amb unes pèrdues econòmiques que van llastrar el projecte. Per tot plegat, Tele/Estel va acabar sent la “crònica d’una mort anunciada”.

  David Meseguer

  Tot i l’absència de lluita armada, la complicada convivència entre unionistes i republicans és el principal indicador que el conflicte polític segueix latent. Una polarització de la societat que afecta tots els aspectes de l’esfera social, també el mediàtic. En aquesta conjuntura, periodistes i mitjans d’Irlanda del Nord acostumen a seguir el mateix patró sectari que abans de la signatura dels acords de pau de 1998. Tot i alguns avenços, com donar més veu a les víctimes, aspectes com la tria de les fonts o l’ús del llenguatge van en consonància amb una línia editorial enfocada a defensar els interessos de les respectives comunitats.

  Barcelona

  Rambla de Catalunya, 10 pral., 08007 Barcelona
  933 17 19 20
  933 17 83 86
  contacte@periodistes.cat
  De dilluns a dijous (de 9:30h a 14:00h i de 14:45h a 19:30h) i divendres de (8:45h a 15:40h)