• Demarcacions
 • Els col·legiats i col·legiades teniu un 5% de descompte en tots els productes de la botiga del carrer Fontanella núm. 6-8, Barcelona. Caldrà acreditar la condició de persona col·legiada, precol·legiada o membre del personal del Col·legi, presentant el carnet col·legial vigent o equivalent. 

  El Centre de Formació i Desenvolupament ofereix aquest any una Escola d’Estiu especial, formada per cursos en línia en directe intensius, d'una hora i mitja, pensats per actualitzar coneixements en diferents tècniques de comunicació. Si t'inscrius a 5 webinars, tindràs un 10% de descompte. I si fas els 10, et beneficiaràs d'un 20% de descompte!

  El Col·legi de Periodistes i la Conselleria de Cultura de la Generalitat han signat la cessió en règim de comodat per part del Col·legi de bona part de l’arxiu personal del periodista col·legiat i escriptor Agustí Pons i Mir a l’Arxiu Nacional de Catalunya. Aquest important fons documental havia estat donat per l’autor al Col·legi mesos abans. Conté 4,3 m de documentació textual, 332 imatges, 23 CD's i 79 cassets d'àudio. Coneixeu el contingut consultant l’inventari amb més detall.

  L'any 2020 és l’any de la consolidació del podcàsting, segons un informe del Reuters Institute de la Universitat d'Oxford. Apunta't al curs d'especialització que organitza la Universitat Autònoma de Barcelona del 19 d'octubre al 25 de gener i gaudeix d'un 10% de descompte. 

  Els col·legiats i col·legiades podeu gaudir dels serveis del Centre de Documentació de manera presencial, els dimarts i els dijous de 9:30h a 14:00h. L'ús de mascareta és obligatori per complir el protocol de seguretat.

  Els projectes han d'anar dirigits a promoure i ampliar el coneixement del Parlament Europeu i l'activitat legislativa que desenvolupa. Pots presentar la teva candidatura fins al divendres 31 de juliol. 

  Francesc Ponsa

  El politainment es refereix a la combinació de la informació política i l’entreteniment. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Francesc Ponsa ens revela com programadors i polítics es beneficien de l’espectacle a la petita pantalla.

  Karen Montero

  Cinquanta anys després dels inicis del periodisme gonzo, l’estela del periodista i escriptor nord-americà Hunter S. Thompson, el seu precursor, segueix perdurant en la memòria i l’escriptura de molts periodistes. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Karen Montero recomana cinc lectures per un estiu en primera persona.

  Simona Levi / Xnet / Robert Guixaró / Max Carbonell / Gemma Palau / Elizabeth Bodi / Gemma García

  El llibre Fake you. Fake news i desinformació (Raig Verd, 2019) és un projecte dirigit per Simona Levi –impulsora de la plataforma d’activisme digital Xnet– que analitza com governs, partits polítics, importants mitjans de comunicació, corporacions i grans fortunes participen de la manipulació informativa, així com de les retallades de la llibertat d’expressió. En aquestes pàgines, reproduïm alguns extractes del capítol dedicat a la producció de fake news i a l’ecosistema informatiu que sovint fa possible que hi tinguin recorregut.

  Jordi Benavente

  Tots els periodistes tenen al llarg de la trajectòria professional una sèrie de temes que, per una raó o altra, han quedat a mig camí. Són treballs que es queden en l’aire perpètuament o que, senzillament, són impossibles de realitzar per una qüestió de pressupost, manca de fonts o de temps, entre altres raons. Son històries, en definitiva, que no surten mai del cap dels creadors, però que l’acompanyen sempre més com un tema inacabat, irrealitzable, impossible de tirar endavant.  Aquest reportatge –el millor del darrer trimestre de 2019 del  Report.cat–, se centra en alguns d’aquests projectes frustrats.

  Eudald Coll

  Des de fa un temps, molts dels actors del Procés sovint no tenen rostre ni identitat perquè s’amaguen darrere unes paraules en clau o unes sigles. I és que enmig d’una persecució política, policial i judicial implacable als líders independentistes, moltes persones han optat per actuar sense donar la cara. Però, com afecta aquest fet la feina diària dels nombrosos professionals de la informació? I fins a quin punt això condiciona la informació que donen?

  Barcelona

  Rambla de Catalunya, 10 pral., 08007 Barcelona
  933 17 19 20
  933 17 83 86
  contacte@periodistes.cat
  Dimarts i dijous de 9:30h a 14:00h

  Borsa de treball

  22/07/2020 Barcelona
  21/07/2020 Rosselló
  17/07/2020 Tarragona