• Demarcacions
 • Descobreix les noves recomanacions del Centre de Documentació Montserrat Roig del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Els col·legiats i col·legiades podeu demanar-les en préstec a través de documentacio@periodistes.cat.

  Si compleixes 35 anys de col·legiació, no et pots perdre aquest acte-homenatge organitzat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya. Vine al Reial Cercle Artístic de Barcelona l'1 de juny a les 18.30 h i celebra-ho amb els teus companys de professió. 

  S'ofereixen dues places de pràctiques a Barcelona per a graduats universitaris per treballar en una oficina de premsa i estar en contacte amb eurodiputats. Les pràctiques duraran de l'1 de setembre al 31 de gener i estan remunerades amb 1.457,10 euros al mes. 

  Participa en el certamen organitzat per National Geographic i RBA Libros.  Aquesta quarta edició se centra en la biodiversitat de la Terra i la seva protecció. La convocatòria està oberta a joves d'entre 14 i 25 anys. El termini per presentar els treballs finalitzarà el 18 de juny a les 00:00. 

  Davant l’inici de la campanya electoral de les eleccions municipals i al Conselh Generau d’Aran del pròxim 28 de maig, el Col·legi de Periodistes de Catalunya reitera la necessitat de permetre als mitjans aplicar un criteri periodístic lliure i objectiu en la cobertura de les eleccions.

   

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya i la UOC han arribat a un acord per oferir descomptes exclusius en graus, postgraus i màsters. Aprofiteu aquesta oportunitat única per a la vostra formació!

  Núria Segura

  Cada cop més persones decideixen canviar de canal o apagar el televisor quan começa l'informatiu. Els motius són la pandèmia de la Covid, l’actual crisi marcada per la inflació o els conflictes bèl·lics com el d’Ucraïna.

  Varis autors

  Just Cabot és, segons el seu biògraf Valentí Soler, el periodista més intel·ligent i ben informat de la Barcelona dels anys trenta. O com també diria l’escriptor coetani Rafael Tasis, un mestre de periodistes.

  Patricia Ventura

  A final de l’any passat, el Col·legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya (CIC) i les onze universitats catalanes amb estudis de Periodisme van organitzar una jornada sobre ètica periodística amb ponències sobre l’exercici professional, la desinformació o la cobertura informativa de la Covid. Autors d’algunes d’aquelles ponències han escrit els articles que conformen el dossier d’aquest número, com el d’aquestes pàgines de Patricia Ventura, coordinadora d’un estudi del CIC sobre els reptes i les recomanacions per dotar la intel·ligència artificial dels valors ètics del periodisme.

  Elisabet Carvajal

  La psicologia cognitiva i la neurociència han desvetllat més enigmes sobre la ment humana en els darrers vint anys que en tota la història de la humanitat. Encara és més extraordinari saber que bona part de les tècniques d’Imatges de Ressonància Magnètica i Funcional, la neurociència i el descobriment de les neurones mirall aporten una allau d’estudis sobre comunicació. Evidència científica que, posada al servei de la formació de portaveus, permet millorar –i ratificar– les claus per a una comunicació eficaç sense obviar els grans teòrics de la comunicació i de la persuasió. Les emocions inexorablement compartides, la novetat i l’ús d’històries es confirmen com les grans eines per acoblar l’orador amb el públic.

  Anna Clua

  El 1992, amb l’aprovació del Codi deontològic, es van establir les bases de l’autoregulació de la professió. Des de llavors, han canviat moltes coses amb l’arribada de la societat digital. Va ser llavors quan es va entendre la necessitat de repensar el lloc que ocupava l’ètica en els continguts universitaris. Un debat que avui és més necessari que mai. En aquest article, Anna Clua, professora dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC, reflexiona sobre els reptes de l’ètica periodística i la comunicació digital des del punt de vista de la professió i de la docència.

  Barcelona

  Rambla de Catalunya, 10 pral., 08007 Barcelona
  933 17 19 20
  933 17 83 86
  contacte@periodistes.cat
  De dilluns a dijous (de 9:30h a 14:00h i de 14:45h a 19:30h) i divendres de (8:45h a 15:40h)

  Periodisme Gastronòmic

  Edicions obertes:
  Barcelona

  Com escriure un discurs oral

  Edicions obertes:
  Barcelona

  Borsa de treball

  25/05/2023 Barcelona
  25/05/2023 Barcelona
  16/05/2023 Barcelona
  10/05/2023 Andorra la Vella