• Demarcacions
 • Tot i respectant les resolucions judicials i des de la voluntat de defensar sempre el dret de la ciutadania a una informació contrastada i veraç, el l Col·legi de Periodistes de Catalunya i el Consell de la Informació de Catalunya (CIC) veuen amb preocupació la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que prohibeix fer pública la relació de grans tenidors de pisos de lloguer.

  El Grup de Treball de Periodisme per la Pau i el Grup de Treball de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya organitzen un seminari conjunt amb Pedro Nueno, empresari i president de la China Europe International Bussines School (CEIBS), per explorar la posició xinesa envers la pau i la resolució de conflictes. Confirma la teva assitència.

  Tots els periodistes col·legiats/des esteu convidats a assistir en aquest esdeveniment que se celebrarà el pròxim 29 de febrer, a les 18.30 h, al Disseny Hub Barcelona (accés C/ Irena Sendler, 1, cantonada C/ Àvila). Si voleu participar en el qüestionari, feu-nos arribar les vostres preguntes a comunicacio@periodistes.cat. (s'adjunta plànol) 

  El col·legiat Joan Anton Benach va morir el passat dissabte 10 de febrer. Conegut com el degà de la crítica teatral, va exercir com a tal a ‘El Correo Catalán’ i a ‘La Vanguardia’.

  En aquesta edició el Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC), representat per Maria José Recoder, membre de la Junta de Govern, participarà en una taula rodona sobre l'alfabetització mediàtica. A més, els col·legiats i col·legiades interessats a assistir podeu adquirir l'entrada a un preu reduït de 90 euros.

  No et perdis la presentació de la publicació per commemorar el centenari de la ràdio a Catalunya. Vine el pròxim, 12 de febrer, a les 13:00 h a la seu del Col·legi de Periodistes (Rambla Catalunya 10). Places limitades!

  Karen Montero

  El març de 2007 naixia una nova plataforma, Twitch. La idea que plantejaven els seus fundadors era un "reality show", càmeres i micros oberts 24/7. Twitch s'ha acabat convertint en la plataforma de streaming més gran del món amb 140 milions d'usuaris actius al mes i 30 milions de visites al dia. Tal va ser l'èxit i la projecció que, set anys més tard, el 2014, Jeff Bezos adquiria la plataforma de streaming per 970 milions de dòlars.

  Jordi Morató Bullido

  Amb la celebració dels 100 anys de la ràdio a tocar, el periodista Jordi Morató entrevista a Albert Malla, el reconegut locutor amb una veu inconfusible.

  Alberto Gómez

  La ràdio és immediatesa, proximitat. I quan passa alguna cosa que converteix l'actualitat en un bé preuat i tothom corre a informar-se'n, les ones radiofòniques hi són, amb periodistes que fan el que saben: informar en directe. Els professionals amb cert recorregut tenen alguns d'aquests dies grans gravats a la memòria. Són les dates, en vermell, que sempre recordaran, perquè tot el que poc abans hi havia prevista va anar-se'n en orris, l'escaleta es va capgirar. El 23F, l'atemptat d'Hipercor, el 17A, la pandèmia. Dies que la ràdio, fidel a la seva cita, no els va fallar. 

  Jordi Rovira

  Uns pioners, una nova tecnologia, una dictadura i una sèrie d’interessos empresarials. En aquest context, un llunyà 1924, va néixer Ràdio Barcelona, que es va convertir en la primera emissora de l’Estat espanyol. La història d’aquella efemèride comença gràcies a l’entusiasme d’uns homes que entenen la força que pot agafar la telefonia sense fils i que, dos anys després, s’uneixen a Unión Radio. Tres anys més tard se separarien i crearien Ràdio Associació de Catalunya. Tot plegat en uns anys en què, sobretot amb l’arribada de la República, aquest nou mitjà de comunicació esdevé tot un fenomen social.

  Susana Pérez Soler

  És el mitjà més immediat i ubic, el que pots escoltar mentre fas altres coses; d’aquí que sigui conegut també com a mitjà secundari. D’altres l’anomenen el mitjà cec perquè, a diferència de la resta, activa la imaginació a través de la veu, el so, la música i el silenci. Al llarg de la seva història, ha sobreviscut a l’hegemonia de la televisió, la irrupció d’Internet i l’auge dels pòdcasts. Per adaptar-se als nous hàbits de consum, ha creat continguts per ser escoltats a la carta i s’ha fet visual i viral, però sense trair la seva essència: el directe. Fem un repàs de la mala salut de ferro de la ràdio amb professionals, directius i estudiosos del mitjà.

  Barcelona

  Rambla de Catalunya, 10 pral., 08007 Barcelona
  933 17 19 20
  933 17 83 86
  contacte@periodistes.cat
  De 9:30 h a 14.00 h i de 14:45h a 19:30h (de dilluns a dijous) i de 8.45 h a 15.30 h (divendres).

  Borsa de treball

  29/02/2024
  27/02/2024 Barcelona
  27/02/2024 Madrid
  20/02/2024 Barcelona