• Demarcacions
 • La BBC ha demanat als seus periodistes no opinar a les xarxes socials. Enric SierraNúria Ferré, Lluís Caelles Xantal Llavina debatran sobre quin és el paper dels periodistes a les xarxes socials el pròxim dimecres 21 d'octubre, a les 19:00h, a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Inscripció obligatòria amb places limitades. L'acte també es podrà seguir per streaming. 

  L'acord permetrà oferir sessions de formació per a millorar la comunicació periodística i institucional de la Diputació de Barcelona. Es treballaran diferents eines de gestió periodística i de comunicació amb el personal de Relació amb els Mitjans, Comunicació, Web i Xarxes Socials. 

  Nous webinars i cursos cada setmana!

  El Centre de Formació i Desenvolupament del Col·legi t'ofereix cursos online i webinars que pots fer des de casa: aprofita aquests dies per aprendre i ampliar el teu currículum! 

  El document denuncia les dificultats que tenen els fotoperiodistes per a cobrir els esdeveniments esportius de La Liga: no permet l'accés de més professionals per a cobrir els partits de futbol, però augmenta el nombre dels treballadors de la seva agència de comunicació, amb la qual fa competència deslleial regalant les imatges als mitjans.

  L'edició d'enguany se celebrarà de manera online durant els dies 22 i 23 d’octubre sota el lema Digital rights: a new evolution of Human Rights, coincidint amb la celebració del 75è aniversari de la creació de Nacions Unides. El degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, participarà en la taula "Llibertat d'Expressió. Dret a la informació veraç i discurs de l'odi a la xarxa" el dijous 22 d'octubre a les 19:15h. 

  Els col·legiats i col·legiades poden gaudir d'un 10% de descompte en els espectacles seleccionats del Teatre Nacional de Catalunya, a les sessions de dijous a diumenge, fins a un màxim de 2 entrades per espectacle i persona. 

  Carla Samon

  Les declaracions insultants de Jair Bolsonaro contra la premsa són el pa de cada dia al Brasil, on els professionals de la informació són víctimes d’atacs i assetjaments morals que promouen el descrèdit del treball periodístic. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Carla Samon repassa el conflicte entre la premsa i el president del Brasil, agreujat des de l'inici de la pandèmia. 

  Jordi Pacheco

  El vell periodisme, sense etiquetes, un ofici que consisteix bàsicament a assabentar-se d’alguna cosa, pensar-hi, i explicar-la de la millor manera possible. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Jordi Pacheco ens descobreix El viejo periodismo, el nou llibre de Martín Caparrós i Agus Morales.

  Simona Levi / Xnet / Robert Guixaró / Max Carbonell / Gemma Palau / Elizabeth Bodi / Gemma García

  El llibre Fake you. Fake news i desinformació (Raig Verd, 2019) és un projecte dirigit per Simona Levi –impulsora de la plataforma d’activisme digital Xnet– que analitza com governs, partits polítics, importants mitjans de comunicació, corporacions i grans fortunes participen de la manipulació informativa, així com de les retallades de la llibertat d’expressió. En aquestes pàgines, reproduïm alguns extractes del capítol dedicat a la producció de fake news i a l’ecosistema informatiu que sovint fa possible que hi tinguin recorregut.

  Jordi Benavente

  Tots els periodistes tenen al llarg de la trajectòria professional una sèrie de temes que, per una raó o altra, han quedat a mig camí. Són treballs que es queden en l’aire perpètuament o que, senzillament, són impossibles de realitzar per una qüestió de pressupost, manca de fonts o de temps, entre altres raons. Son històries, en definitiva, que no surten mai del cap dels creadors, però que l’acompanyen sempre més com un tema inacabat, irrealitzable, impossible de tirar endavant.  Aquest reportatge –el millor del darrer trimestre de 2019 del  Report.cat–, se centra en alguns d’aquests projectes frustrats.

  Eudald Coll

  Des de fa un temps, molts dels actors del Procés sovint no tenen rostre ni identitat perquè s’amaguen darrere unes paraules en clau o unes sigles. I és que enmig d’una persecució política, policial i judicial implacable als líders independentistes, moltes persones han optat per actuar sense donar la cara. Però, com afecta aquest fet la feina diària dels nombrosos professionals de la informació? I fins a quin punt això condiciona la informació que donen?

  Barcelona

  Rambla de Catalunya, 10 pral., 08007 Barcelona
  933 17 19 20
  933 17 83 86
  contacte@periodistes.cat
  De dilluns a dijous (de 9:30h a 14:00h i de 15:30h a 19:30h) i els divendres (de 9:30h a 14:00h)

  Borsa de treball

  14/10/2020 Barcelona
  13/10/2020 Barcelona
  08/10/2020 Andorra la Vella
  08/10/2020 Andorra la Vella