• La Demarcació de Lleida organitza un dinar-tertúlia amb Cristina Salvador, responsable del Grup de Gabinets de Comunicació del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  La Festa anual dels Periodistes de Lleida va tornar a ser un tot un èxit de congregació de professionals col·legiats i no col·legiats. Enguany, la Sala Les Paul va ser el punt de reunió per passar una estona distesa entre companys.

  El divendres 8 de juny la Demarcació de Lleida celebra la Festa Anual dels Periodistes de Lleida. Enguany la trobada serà a la sala Les Paul, on els professionals de la comunicació de Lleida  -col·legiats i no col·legiats- ens reunirem per fer petar la xerrada i gaudir d'una estona distesa entre companys.

  L'acte d'entrega del 29è Premi “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet va ser presidit pel president de la corporació, Joan Reñé, acompanyat del vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich; el vicedegà del Col·legi de Periodistes de Catalunya i president a la demarcació de Lleida, Rafa Gimena, i el director del Patronat de Turisme, Juli Alegre.

  Un dels tallers que es van impartir al IV Simposi sobre Llibertat de Premsa fou el de 'Periodisme responsable davant els conflictes', moderat per Ezequiel Ramon, professor associat de Comunicació a la Universitat Autònoma de Barcelona. Llegiu-ne les principals conclusions.

  Un dels tallers que es van impartir al IV Simposi sobre Llibertat de Premsa fou el de 'Periodisme responsable davant la diversitat i col·lectius desafavorits', moderat per Núria Ferran Ferrer, professora agregada als estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la Universitat Oberta de Catalunya.  Llegiu-ne les principals conclusions.

  Ferran Lalueza

  Als estudiants catalans de quinze anys que aquesta primavera han realitzat les proves de l’estudi PISA 2018, se’ls avalua la capacitat de determinar la veracitat o falsedat d’una informació. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Ferran Lalueza ens dona les 10 preguntes que ens hem de fer per valorar la fiabilitat de les informacions. 

  Manel Domene

  Els avenços de la intel·ligència artificial ens apropen a una imminent substitució de persones per robots, especialment en determinades feines i oficis, incloent-hi el de periodista. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Manel Domene reflexiona sobre allò que es coneix com a robo-periodisme’, periodisme d’algoritme o digital.

  Jordi Rovira

  Des d’una taula del Café Gijón de Madrid, Soledad Gallego-Díaz repassa la seva trajectòria i reflexiona sobre una professió que li ha permès viure a mig món per explicar tot el que hi veia. Aquesta degana del periodisme espanyol, que va exercir durant quasi quatre dècades a El País, segueix en actiu col·laborant en diferents mitjans. La seva mirada, lúcida i crítica, és la d’una persona que ha passat un munt d’anys immersa en un ofici que en poc temps està canviant a marxes forçades.

  Adrián Caballero

  Periodistes graduats que no saben qui és Vázquez Montalbán o Montserrat Roig. Joves a punt d’acabar els estudis sense haver llegit Tom Wolfe o Ryszard Kapuscinski. Aquesta és la nova realitat de les facultats, on els estudiants arriben de l’institut amb menys cultura general i la curiositat dels quals se centra en el dia a dia i en allò que els donarà feina a curt termini. 

  Eudald Coll

  El Col·legi de Periodistes inicia una nova etapa amb el segon mandat de la degana, Neus Bonet, després que s’hagués presentat una única candidatura electoral. En aquests quatre propers anys, la nova Junta de Govern –amb moltes cares noves– haurà d’afrontar els diferents reptes que afecten la professió. Uns anys, aquests, en què caldrà reivindicar un ofici assetjat més que mai per precarietat, interessos i pressions.

  Lleida

  Rambla de Ferran, 21, 25007 Lleida
  973 24 00 44
  973 24 00 44
  lleida@periodistes.org
  De dilluns a divendres de 9:30h a 13:30h.

  Actes de premsa

  Gestiona el teu butlletí

  Edicions obertes:
  Lleida

  Borsa de treball

  21/06/2018 Sant Cugat del Vallès
  21/06/2018 Escaldes-Engordany
  21/06/2018 Gavà
  18/06/2018 Barcelona