• Demarcacions
 • Deu nens i nenes d'entre quatre i nou anys s'han presentat a VIII Concurs de Dibuix-Ilustració de Nadal de la demarcació lleitadana.

  Us recordem que la convocatòria del XIII PREMI MILA DE PERIODISME PER A LA IGUALTAT DE GÈNERE A LLEIDA  està oberta fins el dia 31 de gener de 2020.

  Avui s'ha fet públic aquest acord que permetrà disposar d'un nou punt de trobada per als professionals de la informació i on es podran programar activitats del sector. Aquest nou espai estarà gestionat pel Col·legi de Periodistes on hi haurà també la seva seu.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya- Demarcació de Lleida (CPCLleida) el proper 21 de novembre commemorarà  per quart any consecutiu el Dia Mundial de la Televisió declarat per les Nacions Unides l'any 1996, amb la col·laboració de 17 televisions lleidatanes i una programació d'activitats especials, com un taller de televisió davant del públic a l'IEI - Institut d’Estudis Ilerdencs- organitzat pel CPC Lleida.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya- Demarcació de Lleida (CPCLleida) ) va celebrar ahir dimecres, dia 21 de novembre, per quart any consecutiu el Dia Mundial de la Televisió declarat per les Nacions Unides l'any 1996, amb la col·laboració de 17 televisions lleidatanes i una programació d'activitats especials, sent el protagonista un taller de televisió davant del públic a l'IEI - Institut d’Estudis Ilerdencs- organitzat pel CPC Lleida.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya de la demarcació de Lleida conjuntament amb l'Ajuntament de Lleida, l'Associació Esport Femení Lleida, l'Asociación Por el Deporte Femenino i Toyota Naymotor col·laborarà en la I Jornada Comunicació, Dona i Esport que es celebrarà el pròxim 13 de desembre a la sala Alfred Perenya (de 9 a 14 h) de Lleida, una iniciativa impulsada des de la plataforma de suport a l'esport femení #EllasSonDeAquí, de Manzanas Livinda del Grup Nufri. En la trobada participaran periodistes com l'Olga Viza, Artur Peguera, Paloma del Río, Marga Lluc, José Carlos Monge, Albert Escuer, Eva Cortijo i Cristina Gallo.

  Irene Riart

  Downing Street ha fet públics uns documents desclassificats on es demostra l’estreta relació entre els serveis d’intel·ligència britànica i l’agència Reuters durant la Guerra Freda. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Irene Riart ens parla de la influència britànica en el món de la informació durant els anys seixanta i setanta.  

  Aina Palomer

  Arribar a la paritat als mitjans de comunicació portarà la diversitat de veus i de visions del món en l'opinió pública. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Aina Palomer destaca les conclusions de l'últim informe presentat pel col·lectiu #OnSónLesDones. 

  Jordi Rovira

  El 18 de novembre, Leila Guerriero va recollir al Col·legi de Periodistes  el xiv Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán en la categoria de Periodisme cultural i polític. Reconeguda com una de les grans plomes de l’Amèrica Llatina, aquesta argentina és tot un referent del  periodisme narratiu, el que es cou a foc lent i juga amb els recursos de la ficció, aquell que dona qualitat i sentit a la professió.

  Marta Arbós

  L’accés al periodisme, per a les noves fornades que surten de la facultat, no és fàcil, sobretot en els temps actuals, en què la precarietat i la manca d’oportunitats laborals en els mitjans tradicionals compliquen encara més l’entrada a la professió. En aquestes pàgines, oferim una guia pràctica per orientar els més joves en recursos, formació, aplicacions i eines que els poden ser d’utilitat enmig de la incertesa en la qual molts d'ells es troben.

  Jordi Rovira

  Capçalera va reunir al Col·legi de Periodistes representants de dues generacions de professionals per reflexionar sobre l'ofici. D’allò que els separa i d’allò que els uneix. Durant dues hores i mitja es va parlar de molts temes. En alguns estaven d’acord, en d’altres no tant. La conclusió principal, però, és que els temps canvien i la tecnologia sovint transforma les maneres de treballar. Ara bé, allò que és essencial de l’ofici segueix immutable. En aquest text, reproduïm la crònica d’aquella trobada.

  Lleida

  Rambla de Ferran, 21, 25007 Lleida
  973 24 00 44
  973 24 00 44
  lleida@periodistes.cat
  De dilluns a divendres de 9:30h a 13:30h.

  Actes de premsa