• Demarcacions
 • Aquest 2021, la il·lustració de la postal de la Demarcació de Lleida, la protagonitza el dibuix de l'Adrià Gómez Biela, de 6 anys. La seva creativitat va agradar molt al jurat del X Concurs de Dibuix-Ilustració de Nadal de la demarcació de Lleida.

  Us recordem que la convocatòria del XV PREMI MILA DE PERIODISME PER A LA IGUALTAT DE GÈNERE A LLEIDA  i de  la XIV BECA DE RESERCA CRISTINA BEZAN  estan oberts fins al dia 31 de gener de 2022.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya de la demarcació de Lleida conjuntament amb l'Ajuntament de Lleida, l'Associació Esport Femení de Lleida,  l'Associació Per l'Esport Femení, i Toyota Naymotor ha col·laborat en la III Jornada Comunicació, Dona i Esport que es va celebrar ahir al matí L'Auditori Municipal Enric Granados , una iniciativa impulsada des de la plataforma de suport a l'esport femení #EllasSonDeAquí, de Pomes Livinda del Grup Nufri.

  El Concurs Periodístic Josep Pernau, té com a objectiu animar l’alumnat a expressar el seu punt de vista sobre els temes més diversos d’interès públic.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya- Demarcació de Lleida va celebrar ahir dilluns, dia 22 de novembre, per cinquè any consecutiu el Dia Mundial de la Televisió declarat per les Nacions Unides l'any 1996, amb la col·laboració de diversos i diverses professionals de mitjans públics i privats del territori de Lleida a través de dos tallers de televisió enfocats a escolars de la ciutat de Lleida i que va tenir lloc a l’Auditori Enric Granados- organitzat pel CPC Lleida.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya- Demarcació de Lleida el proper 22 de novembre commemorarà  per cinquè any consecutiu el Dia mundial de la Televisió declarat per les Nacions Unides l’any 1996, amb la col·laboració de diversos i diverses professionals de mitjans públics i privats del territori de Lleida a través de dos tallers de televisió enfocat a escolars de la ciutat de Lleida i que tindrà lloc a l’Auditori Enric Granados- organitzat pel CPC Lleida.

  Núria Segura

  Els mitjans de comunicació han incorporat la intel·ligència artificial per escriure els continguts més mecànics o automatitzats. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Núria Segura analitza com les redaccions posen en pràctica un element que complementa la feina dels periodistes. 

  Francisco J. Rodríguez Baena

  Més de 50.000 periodistes, polítics i activistes van ser espiats per diferents governs i organitzacions a través del programari Pegasus. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Francisco J. Rodriguez Baena recull deu consells per blindar-se d’aquests atacs que amenacen la feina dels periodistes i la informació independent.

  Albert Lladó Romero

  El periodisme que té lloc a l’Àfrica sovint és un gran desconegut per a molts professionals de la informació occidentals. Quedà massa lluny. En molts països, com Mali, el setè país més extens del continent, la convulsa situació política condiciona l’exercici de la professió. En aquest estat, situat al cor de l’Àfrica occidental, la premsa pateix nombrosos problemes, sobretot des de la intervenció militar de tropes franceses del 2013 amb l’objectiu d’aturar els combatents gihadistes. I això passa enmig d’una revolució tecnològica que a poc a poc, gràcies als sectors més joves de la població, està condicionant el poder.

  Susana Pérez-Soler / José Luis Gómez Galarzo

  Els mitjans de comunicació de les facultats de Periodisme elaborats per estudiants de grau són una eina excel·lent per posar en pràctica els coneixements adquirits durant l’etapa universitària. Permeten que els alumnes es familiaritzin amb les rutines periodístiques, que comencin a crear una agenda de fonts pròpia i que assumeixin la responsabilitat d’allò que diuen. Als Estats Units, aquest tipus de publicacions han destapat exclusives d’impacte nacional i han format periodistes amb una sòlida trajectòria professional. A Catalunya, la implantació d’aquestes publicacions encara és incipient, però comencen a haver-hi propostes destacables. 

  David Benito

  Els gais, les lesbianes i els transsexuals cada cop tenen més acceptació en la societat, però encara hi ha un llarg camí fins a aconseguir la plena acceptació del col·lectiu LGTBI. Una mostra d’això és la representació d’aquestes persones en la telerealitat i en la ficció espanyola, que sovint reforça els estigmes que acostumen a acompanyar-los. Aquest article –considerat el millor reportatge del primer trimestre del Report.cat– analitza amb profunditat la presència televisiva carregada de prejudicis i d’estereotips.

  Lleida

  Rambla de Ferran, 21, 25007 Lleida
  973 24 00 44
  973 24 00 44
  lleida@periodistes.cat
  Dilluns a divendres (De 10:00h a 14:00h)

  Actes de premsa

  Youtube i videomàrqueting

  Edicions obertes:
  Barcelona, Lleida
  Barcelona, Lleida

  Taller de Podcasts per a periodistes

  Edicions obertes:
  Lleida

  Borsa de treball

  25/01/2022 Barcelona
  24/01/2022 Barcelona
  24/01/2022 Barcelona i Lleida
  24/01/2022 Moià