• Demarcacions
 • El Col·legi de Periodistes de la demarcació de Lleida amb col·laboració amb la Universitat de Lleida va organitzar una jornada telemàtica sobre Precarietat i Ètica Periodística que es va dur a terme el passat 24 de maig, la qual va estar adreçada als alumnes de 3er any de Periodisme de la UDL. 

  L'Estela Busoms, vicepresidenta de la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes, ha format part de la tertúlia 'Periodisme i Fenimisme' aquest vespre al Mercat del Pla a Lleida a on ha parlat sobre iniciatives impulsades des de el col·legi de periodistes per promoure la perspectiva de gènere als mitjans i també ha debatut sobre les diferents situacions de masclisme i/o sexisme que es continuen produint a la nostra societat.

  En el marc de l'exposició Feminista havies de ser ubicada al Mercat del Pla de Lleida, l'Estela Busoms, vicepresidenta de la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes, formarà part de la tertúlia 'Periodisme i Fenimisme' el proper 13 de maig a les 18:00 hores, a on parlarà sobre iniciatives impulsades des de el col·legi de periodistes per promoure la perspectiva de gènere als mitjans.

  La sisena edició del Simposi de Llibertat del premsa va donar inici amb un minut de silenci pels dos periodistes assasinats a Burkina Faso.

  Enguany, el Simposi versarà sobre 'Periodisme Amenaçat'. La jornada que tindrà lloc els dies 26 d'abril i 3 de maig, i que organitzen el Col·legi de Periodistes i la Universitat de Lleida, l'inaugurarà el degà del col·legi Joan Maria Morros, i la clouran els periodistes Neus Bonet, de Catalunya Ràdio i Josep Cuní de Cadena Ser.

  Si no vas poder seguir la celebració del Dia Mundial de la Ràdio a Lleida, escolta els programes especials que van emetre les emissores de la demarcació de Lleida. 

  Es compleixen setanta-cinc anys del naixement de la periodista Montserrat Roig. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Laura Saula repassa la trajectòria d'una referent periodística i del moviment feminista. 

  Marta Campabadal

  Hi ha molts mitjans de comunicació importants que en els darrers anys han volgut expandir la seva influència amb la creació d’una televisió. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Marta Campabadal cita alguns exemples d’èxit i fracàs de mitjans a l’estat espanyol en els darrers temps. 

  Francesc Ponsa

  Google News Showcase, el nou servei de la multinacional nord-americana destinat a la informació de qualitat, permetrà que centenars de publicacions cobrin diners a canvi de permetre indexar-hi les seves notícies. En canvi, l'arribada d'aquest servei a Espanya penja d'un fil degut a la confrontació que fa temps que el gegant d'Internet manté amb els editors de premsa pel pagament d'una taxa per mostrar els continguts en el seu buscador. Tot apunta, però, que en els propers mesos la situació es podria desencallar. 

  Albert Lladó Romero

  L'impacte de la pandèmia ha consolidat tota una sèrie d'innovacions que feia uns anys que el sector periodístic estava començant a explorar. Aspectes com la proximitat amb l'audiència, l'aposta pels models de subscripció o l'automatització tecnològica, entre altres tendències, han arribat per quedar-s'hi. Per tant, entre els efectes de la COVID-19, hi ha una acceleració de processos emergents que s'han reforçat quan els mitjans han vist el problema que suposa dependre excessivament de la publicitat i els avantatges de potenciar la relació amb la ciutadania. 

  Jordi Rovira

  No creu en la sort, però reconeix ser un afortunat. Jaume Giró, una de les veus més respectades de la comunicació corporativa, ha estat trenta anys treballant per a Gas Natural, Repsol i La Caixa, si bé en els darrers mesos ha iniciat els seus propis projectes, concretament una consultoria i un mitjà digital. Una nova etapa professional en un moment convuls tant per la pandèmia com per al periodisme.  

  Lleida

  Rambla de Ferran, 21, 25007 Lleida
  973 24 00 44
  973 24 00 44
  lleida@periodistes.cat
  Dilluns, dimecres i dijous (9:45h a 14:00h).

  Actes de premsa