• Encetem nou curs i amb ell nova programació formativa a la Demarcació de Lleida. A l'octubre, 'WhatsApp com a eina de màrqueting'; al novembre, 'Introducció al Màrqueting d'Influencers'; i al desembre, tot el que volies saber sobre Instagram. T'apuntes?

  concurs periodistic josep pernau

  El president de la Demarcació de Lleida, Rafa Gimena, ha presentat la nova edició juntament amb la regidora de la Paeria, Montse Parra, les dues entitats que organitzen aquest guardó per fomentar la reflexió crítica entre l'alumnat d'ESO, Batxillerat i cicles formatius.

  El periodista és un dels autors del llibre 'Història del Periodisme de Catalunya', editat per Sàpiens Publicacions i que repassa gairebé 400 anys d'història del periodisme català.

  El 29 de juny a les 10 h, la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes participarà en aquesta jornada organitzada pels Serveis Territorials a Lleida del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

  Tot el que es va dir i debatre al III Simposi sobre Llibertat de Premsa organitzat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya-Demarcació de Lleida i la Universitat de Lleida, celebrat els dies 4 i 5 de maig a la capital de la Terra Ferma.

  La Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha programat 2 cursos en el proper mes: 16 juny, 'Introducció a l'analítica web' i 'Organització d'esdeveniments', el 6 de juliol.

  Marta Alemany

  Cada vegada més sentim a parlar dels bitcoins i les criptomonedes per la seva desregularització que permet una alta especulació en el mercat borsàtil digital. La tecnologia on tenen lloc els bitcoins és anomenada Blockchain (cadena de blocs). Com funcionen els bitcoins i criptomonedes? Quins són els avantatges i inconvenients que tenen els periodistes d'aquesta tecnologia? Marta Alemany ens explica des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, en què consisteix aquesta nova tecnologia i com beneficia els periodistes i comunicadors.

  Jordi Rovira

  Aquestes darreres setmanes s’han llegit i escoltat moltes crítiques sobre la cobertura per part de Televisió Espanyola d'alguns dels moments més tensos del Procés. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Jordi Rovira ens ajuda a entendre què està passant a TVE. 

  Jordi Rovira / Adrián Caballero

  Els atemptats d’Estat Islàmic a Barcelona i Cambrils han provocat una forta polèmica en la professió i han obert una sèrie de debats paral·lels. Alguns, com el de quines fotografies s’han de publicar o no, són recurrents. D’altres, lligats a les noves tecnologies, tenen menys recorregut.

  La coneguda façana del NYT al centre neuràlgic de Nova York
  Ismael Nafría

  El periodista i consultor Ismael Nafría, que actualment resideix a Austin (Texas), va presentar el passat abril el llibre La reinvención del New York Times. Cómo la "dama gris" del periodismo se está adaptando (con éxito) a la era móvil. En aquest article, en reproduïm un extracte.

  El blockchain aposta per compartir informació de manera massiva
  Àlex Barnet

  El blockchain o cadena de blocs proposa un ecosistema digital per publicar i comercialitzar continguts sense mitjans ni intermediaris financers

  Lleida

  Rambla de Ferran, 21, 25007 Lleida
  973 24 00 44
  973 24 00 44
  lleida@periodistes.org
  De dilluns a divendres de 9:30h a 13:30h.

  Actes de premsa

  Fes servir Whatsapp com a eina de màrqueting

  Edicions obertes:
  Barcelona, Lleida, Catalunya Central
  Barcelona, Lleida, Catalunya Central
  Barcelona, Lleida, Catalunya Central

  Introducción al marketing de influencers

  Edicions obertes:
  Lleida, Catalunya Central