• Demarcacions
 • Els laberints vegetals turístics, els pobles abandonats i els paisatges del Pallars, les falles de Durro, la travessa de senderisme Carros de Foc, l’oleoturisme i l’enoturisme a les Garrigues, el Parc Natural de l’Alt Pirineu i les excursions en globus pel Pirineu han protagonitzat els treballs guardonats pel jurat del certamen convocat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida .

  La Sala d'actes de la Diputació de Lleida el passat 13 de febrer, es va transformar en un estudi de ràdio per on van emetre 14 emissores lleidatanes i 2 centres educatius. Més de 300 escolars van poder seguir els directes de la jornada i experimentar la ràdio d’una manera més propera i real.

  Catorze emissores s'uneixen per a commemorar el dia mundial de la ràdio amb 12 hores de ràdio des de la sala d'actes de la Diputació de Lleida el proper dimarts 13 de febrer.

  El procés fa referència a una borsa de treball  per aquesta plaça per a la Diputació de Lleida i els seus organismes autònoms.

  El premi Mila està dotat amb 6.000€ en total, que es distribueixen per igual amb 1.500€ per a cadascuna de les quatre categories: premsa escrita, audiovisual, fotoperiodisme i mitjans digitals. Poden optar a aquest premi tots els treballs periodístics que difonguin històries per a la igualtat de gènere i que hagin estat publicats en els mitjans de comunicació, en format paper o digitals, d’àmbit local, català i estatal amb presència a Lleida.

  Enguany, la il·lustració de la postal de la Demarcació de Lleida, la protagonitza el dibuix del Miquel Pascual García, de 9 anys. El colorit  de la seva creació va agradar molt al jurat de l'XII Concurs de Dibuix-Il·lustració de Nadal de la demarcació de Lleida.

  Karen Montero

  El març de 2007 naixia una nova plataforma, Twitch. La idea que plantejaven els seus fundadors era un "reality show", càmeres i micros oberts 24/7. Twitch s'ha acabat convertint en la plataforma de streaming més gran del món amb 140 milions d'usuaris actius al mes i 30 milions de visites al dia. Tal va ser l'èxit i la projecció que, set anys més tard, el 2014, Jeff Bezos adquiria la plataforma de streaming per 970 milions de dòlars.

  Jordi Morató Bullido

  Amb la celebració dels 100 anys de la ràdio a tocar, el periodista Jordi Morató entrevista a Albert Malla, el reconegut locutor amb una veu inconfusible.

  Alberto Gómez

  La ràdio és immediatesa, proximitat. I quan passa alguna cosa que converteix l'actualitat en un bé preuat i tothom corre a informar-se'n, les ones radiofòniques hi són, amb periodistes que fan el que saben: informar en directe. Els professionals amb cert recorregut tenen alguns d'aquests dies grans gravats a la memòria. Són les dates, en vermell, que sempre recordaran, perquè tot el que poc abans hi havia prevista va anar-se'n en orris, l'escaleta es va capgirar. El 23F, l'atemptat d'Hipercor, el 17A, la pandèmia. Dies que la ràdio, fidel a la seva cita, no els va fallar. 

  Jordi Rovira

  Uns pioners, una nova tecnologia, una dictadura i una sèrie d’interessos empresarials. En aquest context, un llunyà 1924, va néixer Ràdio Barcelona, que es va convertir en la primera emissora de l’Estat espanyol. La història d’aquella efemèride comença gràcies a l’entusiasme d’uns homes que entenen la força que pot agafar la telefonia sense fils i que, dos anys després, s’uneixen a Unión Radio. Tres anys més tard se separarien i crearien Ràdio Associació de Catalunya. Tot plegat en uns anys en què, sobretot amb l’arribada de la República, aquest nou mitjà de comunicació esdevé tot un fenomen social.

  Susana Pérez Soler

  És el mitjà més immediat i ubic, el que pots escoltar mentre fas altres coses; d’aquí que sigui conegut també com a mitjà secundari. D’altres l’anomenen el mitjà cec perquè, a diferència de la resta, activa la imaginació a través de la veu, el so, la música i el silenci. Al llarg de la seva història, ha sobreviscut a l’hegemonia de la televisió, la irrupció d’Internet i l’auge dels pòdcasts. Per adaptar-se als nous hàbits de consum, ha creat continguts per ser escoltats a la carta i s’ha fet visual i viral, però sense trair la seva essència: el directe. Fem un repàs de la mala salut de ferro de la ràdio amb professionals, directius i estudiosos del mitjà.

  Lleida

  Rambla de Ferran, 21, 25007 Lleida
  973 24 00 44
  667 98 48 94
  lleida@periodistes.cat
  Dilluns a divendres (De 9:30h a 13:30h)

  Actes de premsa

  Borsa de treball

  29/02/2024
  27/02/2024 Barcelona
  27/02/2024 Madrid
  20/02/2024 Barcelona