• Demarcacions
 • Una inciativa en la que participa el Col·legi de Periodistes de Catalunya, conjuntament amb la Paeria de Lleida, amb la voluntat de promoure la igualtat de gènere.

  La Festa anual dels Periodistes de Lleida va tornar a ser un èxit total de congregació de professionals col·legiats i no col·legiats el passat divendres 17 juny. Enguany, la discoteca La Boîte va ser el punt de trobada per passar una estona relaxada que ens va deixar molts somriures i moments pel record.

  El divendres 17 de juny la Demarcació de Lleida celebra la Festa Anual dels Periodistes de Lleida. Enguany la trobada serà a La Boîte, on els professionals de la comunicació de Lleida  -col·legiats i no col·legiats- ens reunirem per xerrar, compartir i gaudir d'una estona distesa entre companys.

  La demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya  i la Universitat de Lleida van acollir el passat dilluns 2 de maig el VII Simposi de Llibertat de Premsa que va tractar sobre 'Periodisme en temps de guerra'.

  El lliurament del premi turístic "Pica d'Estats" escenifica la tornada a la normalitat del sector turístic.

  Enguany, el Simposi versarà sobre 'Periodisme en temps de guerra'. La jornada que tindrà lloc el dia 2 de maig, i que organitzen el Col·legi de Periodistes i la Universitat de Lleida, l'inaugurarà el degà del col·legi Joan Maria Morros, i la clourà el periodista Àlex de Barreda de TV3.

  Gemma Bufias

  El consum de productes sonors està més viu que mai, tot i la ràpida evolució de les noves tecnologies i del gran ventall de plataformes de què disposem els consumidors. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, la periodista Gemma Bufias relata com cada vegada més les marques utilitzen el pòdcast en la seva estratègia de màrqueting. 

  La ultradreta dirigida per Giorgia Meloni aconsegueix la victòria per primera vegada en unes eleccions a Itàlia. Meloni s'ha guanyat el públic amb un discurs populista, racista, xenòfob i homòfob. Però, si la vencedora no hagués conquistat els mitjans de comunicació, hauria obtingut els mateixos resultats?

  Jordi Rovira

  D’una joventut amb poques perspectives a guanyar el Pulitzer. La trajectòria vital i professional d’Emilio Morenatti és la d’algú que ha treballat de valent, que ha defugit els inconvenients amb les eines de què disposava i que s’ha marcat reptes constants. Tres dècades després dels seus inicis, aquest fotoperiodista mira enrere i veu aquell xaval del qual va escapar, quan encara no podia ni imaginar el que el futur li oferiria.

  Josep Maria Figueres

  L’estiu de 1966 va sortir Tele/Estel, la primera publicació impresa en català a l’Estat que no depenia de l’Església després de la Guerra Civil. Va ser una gran fita que va durar quatre anys, tot i alguna interrupció. El problema d’aquest setmanari és que, malgrat les signatures de prestigi que omplien les planes, no va aconseguir el tremp periodístic ni la coherència ideològica necessària i es va veure incapaç d’aixecar el vol, amb unes pèrdues econòmiques que van llastrar el projecte. Per tot plegat, Tele/Estel va acabar sent la “crònica d’una mort anunciada”.

  David Meseguer

  Tot i l’absència de lluita armada, la complicada convivència entre unionistes i republicans és el principal indicador que el conflicte polític segueix latent. Una polarització de la societat que afecta tots els aspectes de l’esfera social, també el mediàtic. En aquesta conjuntura, periodistes i mitjans d’Irlanda del Nord acostumen a seguir el mateix patró sectari que abans de la signatura dels acords de pau de 1998. Tot i alguns avenços, com donar més veu a les víctimes, aspectes com la tria de les fonts o l’ús del llenguatge van en consonància amb una línia editorial enfocada a defensar els interessos de les respectives comunitats.

  Lleida

  Rambla de Ferran, 21, 25007 Lleida
  973 24 00 44
  973 24 00 44
  lleida@periodistes.cat
  Dilluns a divendres (De 10:00h a 14:00h)

  Actes de premsa