• Demarcacions
 • Enguany, la il·lustració de la postal de la Demarcació de Lleida, la protagonitza el dibuix del Jan Matín Visa, de 8 anys. La seva creativitat i colorit va agradar molt al jurat de l'XI Concurs de Dibuix-Il·lustració de Nadal de la demarcació de Lleida.

  La demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya recupera el seu tradicional esmorzar nadalenc 100% lleidatà  per compartir una estona abans de les festes de Nadal, el qual es durà a terme el proper 14 de desembre a la Societat Gastronòmica Lo Tall.

  Salut mental, professionalització i retirada esportiva, eixos de la IV Jornada Comunicació, Dona i Esport. Esportistes, periodistes i altres professionals debatran a més a Lleida sobre la poca visibilitat de l'esport practicat per dones.

  L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes organitzen el divendres, 2 de desembre, un esmorzar informatiu per presentar la nova “Guia per a periodistes 2022-2024”, oberta a mitjans de comunicació i periodistes en general.

  L'Auditori Enric Granados va acollir ahir al matí la sisena edició del dia mundial de la televisió, organitzada pel Col·legi de Periodistes de la Demarcació de Lleida que va arreplegar aproximadament 400 estudiants com a públic que van gaudir de dos tallers preparats per diversos i diverses professionals de mitjans públics i privats del territori de Lleida.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya- Demarcació de Lleida el proper 21 de novembre commemorarà  per sisè any consecutiu el Dia mundial de la Televisió declarat per les Nacions Unides l’any 1996, amb la col·laboració de diversos i diverses professionals de mitjans públics i privats del territori de Lleida a través de dos tallers de televisió adreçats a escolars de la ciutat de Lleida i que tindrà lloc a l’Auditori Enric Granados- organitzat pel CPC Lleida-.

  Marta Santisteban

  Sant Francesc de Sales és el patró dels periodistes i se celebra cada 24 de gener. Aquest paper li va atorgar Papa Pius XI recordant que "els periodistes han de mostrar en qualsevol moment que el rigor sempre ha estat unit a la moderació i la caritat, que era la característica especial de Sant Francesc".

  Marta Alemany

  Els editors de notícies tenen previst augmentar la seva cobertura sobre el canvi climàtic aquest 2023. Però hi ha projectes a través de plataformes com TikTok, Instagram i Twitch i pòdcasts on també ens podem informar sobre medi ambient i el canvi climàtic. La periodista Marta Alemany recomana algunes d'aquestes iniciatives. 

  Anna Clua

  El 1992, amb l’aprovació del Codi deontològic, es van establir les bases de l’autoregulació de la professió. Des de llavors, han canviat moltes coses amb l’arribada de la societat digital. Va ser llavors quan es va entendre la necessitat de repensar el lloc que ocupava l’ètica en els continguts universitaris. Un debat que avui és més necessari que mai. En aquest article, Anna Clua, professora dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC, reflexiona sobre els reptes de l’ètica periodística i la comunicació digital des del punt de vista de la professió i de la docència.

  Jordi Rovira

  Montse Armengou, directora del programa Sense Ficció de TV3, fa trenta-set anys que treballa a la televisió pública catalana, on s’ha fet un nom gràcies a documentals d’investigació històrica, realitzats amb Ricard Belis, com "Els nens perduts del franquisme", "Les fosses del silenci" o "Els internats de la por". En aquestes pàgines, Armengou repassa moments de la seva trajectòria, però també analitza l’evolució de TV3 i l’estat del gènere documental, que actualment viu un moment d’auge a tot el món.

  Susana Pérez-Soler

  Als Estats Units hi ha un fenomen en auge: l’economia de creadors, persones que generen ingressos a partir de la creació i de la distribució de continguts al voltant d’allò que els apassiona. Tot i que la tendència arrenca abans de la pandèmia, el coronavirus n’ha estat un punt d’inflexió: hi ha gairebé cinquanta milions de creadors independents a tot el món. A casa nostra, Ibai Llanos és el màxim exponent d’aquesta tendència. A primer cop d’ull, tot són avantatges. Tanmateix, la dependència de les empreses tecnològiques, la salut mental dels creadors i la concentració dels beneficis en poques mans són els principals reptes d’aquesta economia emergent.

  Lleida

  Rambla de Ferran, 21, 25007 Lleida
  973 24 00 44
  667 98 48 94
  lleida@periodistes.cat
  Dilluns a divendres (De 10:00h a 14:00h)

  Actes de premsa

  Borsa de treball

  29/01/2023 Barcelona
  25/01/2023 El Prat del Llobregat
  23/01/2023 GIRONA
  23/01/2023 Barcelona