• Ja et pots apuntar al Simposi sobre Llibertat de Premsa que tindrà lloc els dies 2 i 3 de maig a Lleida. Tens l'opció d'apuntar-te als tallers del dia 2 (com a oient o presentant una comunicació) o bé per assistir al plenari del dia 3 de maig. Enguany es parlarà de 'Llibetat de Premsa i Periodisme Responsable'.

  Enguany, el Simposi versarà sobre 'La llibertat de premsa i el periodisme responsable'. Comptarà amb ponents que debatran sobre el tractament informatiu davant la diversitat (LGBTI, Immigració, Fet Religiós), davant les víctimes (Tragèdies, Violència de Gènere, Infància) i la responsabilitat del periodista davant el conflicte.

  La llista que encapçala, 'Avenir Periodístic 2018', juntament amb Josep Ramon Ribé, Laura Alcalde, Albert Guerrero, Estela Busoms i Lourdes Ballarín, va ser l'única que es va presentar i per tant ha estat proclamada automàticament.

  Els Premis Mila de Periodisme, que concedeixen anualment la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Paeria, distingeixen els treballs periodístics que vetllen per fomentar les polítiques de promoció de la dona i combatre les diferències i la discriminació que encara pateixen les dones.

  Tiziana Trotta ha rebut el premi a la categoria de Fotoperiodisme; Maria García i Meritxell Rigol han guanyat en Premsa Escrita; mentre que les categories de Mitjans Digitals i Audiovisuals han quedat desertes.

  L'Institut Manuel de Montsuar de Lleida i el Col·legi La Salle de Mollerussa són els dos primers centres que avui encenten la novena edició del programa 'La premsa a les escoles' a Lleida, que el Col·legi de Periodistes i l'Obra Social  'La Caixa' organitzen.

  Adrián Caballero

  Cristina Cifuentes va anunciar una querella contra els dos periodistes que van publicar la informació que revelava que el Màster que havia obtingut a la Universitat Rey Juan Carlos contenia notes falsificades. Hem de patir els periodistes cada cop que publiquem una investigació o revelem una informació com la de Cifuentes? Adrián Caballero ens ho explica al Report.cat, setmanari digital del Col·legi. 

  Jordi Rovira

  Aquell periodista que als anys noranta llegia tot el que podia sobre la imatge de la lluita política dels catalans en la premsa estrangera, un quart de segle després s’ha convertit en la persona que ha aglutinat un major nombre d’adhesions en la premsa de tot el món. Jordi Rovira ens explica al Report.cat, setmanari digital del Col·legi, el canvi sofert, en especial, en la premsa alemanya respecte al Procés després d’anys de reticències i prejudicis.

  El blockchain aposta per compartir informació de manera massiva
  Àlex Barnet

  El blockchain o cadena de blocs proposa un ecosistema digital per publicar i comercialitzar continguts sense mitjans ni intermediaris financers

  Marta Arbós

  El 10 de novembre, el Col·legi de Periodistes va organitzar la “Jornada sobre la precarietat laboral” amb intervencions i taules rodones que van oferir una fotografia més exacta de la situació. També es va donar a conèixer una enquesta, impulsada des del Col·legi, amb dades actualitzades sobre la situació laboral dels professionals i es va presentar una campanya –“Gratis no treballo”– destinada a denunciar les empreses que fan ofertes abusives.

  Anna Galdón

  Els verificadors de dades, un perfil a les redaccions tan important en alguns països com inexistent i desconegut a casa nostra. Internet ha tornat a posar sobre la taula la professió que va viure l'època daurada als anys cinquanta, de la mà de revistes com The New Yorker o Der Spiegel.

  Lleida

  Rambla de Ferran, 21, 25007 Lleida
  973 24 00 44
  973 24 00 44
  lleida@periodistes.org
  De dilluns a divendres de 9:30h a 13:30h.

  Actes de premsa

  Borsa de treball

  19/04/2018 Rosselló
  19/04/2018 Rosselló
  19/04/2018 Reus
  19/04/2018 Barcelona
  2 maig
  10-19 h - Plaça de Víctor Siurana, 1, 25003 Lleida, Espanya