• Demarcacions
 • La demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya  i la Universitat de Lleida van acollir el passat dilluns 2 de maig el VII Simposi de Llibertat de Premsa que va tractar sobre 'Periodisme en temps de guerra'.

  El lliurament del premi turístic "Pica d'Estats" escenifica la tornada a la normalitat del sector turístic.

  Enguany, el Simposi versarà sobre 'Periodisme en temps de guerra'. La jornada que tindrà lloc el dia 2 de maig, i que organitzen el Col·legi de Periodistes i la Universitat de Lleida, l'inaugurarà el degà del col·legi Joan Maria Morros, i la clourà el periodista Àlex de Barreda de TV3.

  El medi ambient, la pressió a les xarxes socials, el suïcidi adolescent o els efectes de la pandèmia han estat alguns dels temes protagonistes dels treballs guardonats.

  Com a novetat, enguany s’ha incorporat la categoria de fotografia periodística.

  La lleidatana Laura Alcalde és la nova presidenta de la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, en substitució de Rafa Gimena que ha estat al càrrec els últims 8 anys.

  Els col·legiats i col·legiades disposen d'un 25% de descompte en el preu de l'entrada presencial.

  Martí Figueras

  L'espectacle de live journalism, Diario Vivo, arriba al Teatre Apolo el dilluns 16 de maig. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Marti Figueras escriu un reportatge sobre què podrem veure a dalt de l'escenari. 

  Elisabet Cassà

  El Saló Internacional del Còmic de Barcelona celebrarà una nova edició als recintes de Montjuïc entre el 6 i el 8 de maig. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Elisabet Cassà ens recomana alguns títols on el periodisme gràfic és el protagonista. 

  Adrián Caballero

  Segons el Digital News Report 2021, Espanya és el segon país del món on més gent consumeix podcast. Aquest nou format no només atrau cada cop més audiència, sinó també més creadors. Molts d’ells comencen com un hobby, però més d’un ha demostrat que el podcàsting pot ser, per si mateix, un negoci profitós. Sigui per la via dels patrocinis, dels models freemium o amb podcasts directament de pagament, no cal tenir grans audiències i la clau passa per mantenir un enfocament temàtic i d’estil molt concret.

  Alberto Gómez

  En poc menys de vint anys, els podcasts han anat agafant volada fins a convertir-se en un producte que, actualment, consumeixen milions de persones a tot el món. La combinació d’un programa de qualitat amb el fet que l’oient el pot escoltar quan vol ha provocat un augment considerable d’aquest fenomen. Ara bé, un podcast és alguna cosa més que un programa de ràdio que es pot escoltar en qualsevol moment. És una altra cosa. I els mitjans de comunicació, que cada cop aposten més per aquest format, sembla ser que ja ho han entès.

  Nick Couldy

  La comunicació actual de milers de milions de persones del planeta funciona gràcies a algoritmes que cada cop saben més coses de nosaltres. Per això, la comprensió de les dinàmiques digitals és una habilitat que necessitem dominar. Així ho destaca Nick Couldry – catedràtic de Mitjans, Comunicació i Teoria Social a la London School of Economics– al llibre "Els mitjans. Per què són importants" (Saldonar), en què l’expert reflexiona sobre les implicacions d’aquests sistemes informàtics que recopilen multitud de dades sobre les nostres vides. A continuació, reproduïm un extracte del llibre.

  Lleida

  Rambla de Ferran, 21, 25007 Lleida
  973 24 00 44
  973 24 00 44
  lleida@periodistes.cat
  Dilluns a divendres (De 10:00h a 14:00h)

  Actes de premsa

  Borsa de treball

  17/05/2022 Barcelona
  16/05/2022 Barcelona
  12/05/2022 Tortosa
  04/05/2022 Barcelona