• Demarcacions
 • El Col·legi de Periodistes de Catalunya- Demarcació de Lleida va celebrar ahir dilluns, dia 22 de novembre, per cinquè any consecutiu el Dia Mundial de la Televisió declarat per les Nacions Unides l'any 1996, amb la col·laboració de diversos i diverses professionals de mitjans públics i privats del territori de Lleida a través de dos tallers de televisió enfocats a escolars de la ciutat de Lleida i que va tenir lloc a l’Auditori Enric Granados- organitzat pel CPC Lleida.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya- Demarcació de Lleida el proper 22 de novembre commemorarà  per cinquè any consecutiu el Dia mundial de la Televisió declarat per les Nacions Unides l’any 1996, amb la col·laboració de diversos i diverses professionals de mitjans públics i privats del territori de Lleida a través de dos tallers de televisió enfocat a escolars de la ciutat de Lleida i que tindrà lloc a l’Auditori Enric Granados- organitzat pel CPC Lleida.

  El director de la Vanguardia Jordi Juan inaugurarà el congrés i els col·legiats i col·legiades catalans gaudiran d'un descompte a les inscripcions.

  L’Ajuntament de Lleida, a través de l’àrea de Feminisme té obertes dues convocatòries que promouen les polítiques de promoció de les dones. La primera anual: Premi Mila de periodisme per a la igualtat de gènere a Lleida, que arriba a la 15a edició i s’impulsa amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de la demarcació de Lleida i la XIV Beca de Recerca Cristina Pizan, que es convoca cada dos anys.

  La Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya va organitzar aquest dijous, dia 1 de juliol, la trobada d'estiu anual a Raimat Natura, la qual va ser tot un èxit entre els assistents.

  El dijous 1 de juliol la Demarcació de Lleida celebra la Festa Anual dels Periodistes de Lleida. Enguany la trobada serà a Raimat Natura, on els professionals de la comunicació de Lleida  -col·legiats i no col·legiats- ens reunirem per xerrar, compartir i gaudir d'una estona distesa entre companys.

  Anna Lladó

  En un futur no molt llunyà es podrà interactuar amb avatars reals i artificials, sense haver de sortir de casa, a través d'unes ulleres de realitat virtual. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Anna Lladó, explica que és el Metavers i com el periodisme podrà informar els lectors i espectadors a través d’experiències immersives.

  JOAN PALOMES

  La cobertura informativa que donen els mitjans de comunicació sobre els més de vuit mil joves migrats sols menors d’edat que han arribat a Catalunya és clau en la creació de l’opinió pública que determina l’exclusió o la integració d'aquests infants i adolescents. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Joan Palomés repassa els punts clau de l'estudi sobre la cobertura dels menors estrangers no acompanyats que el Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Fundació FC Barcelona van presentar ahir. 

  Laura Saula

  Durant molt de temps, el món rural i la pagesia han estat tractats de manera més aviat superficial en els mitjans de comunicació generalistes, que sempre acabaven caient en els tòpics associats a aquest entorn. Una situació que, en els darrers anys, ha anat evolucionant amb el sorgiment de noves publicacions que donen valor i que situen en primera línia tant la vida al camp com les seves històries més personals. En les pàgines següents, responsables de mitjans que aposten pel món rural expliquen què els ha portat a prendre aquesta decisió.

  Sandra Balagué

  El greuge històric que arrossegaven quan, als anys vint del segle passat, arriba l’invent de la ràdio a casa nostra, sumat al moment polític en què sorgeix el mitjà –la dictadura de Primo de Rivera–, fa que les dones comencin en la història de les ones amb un clar desavantatge respecte dels homes. Després, amb el pas dels anys, ha anat oscil·lant segons l’etapa historicopolítica. Però les dones, amb més o menys visibilitat, hi han estat des del començament. Rescatar-les de l’oblit del gairebé un segle d’història del mitjà és la missió del projecte “Dones a les ones”.

  Nereida Carrillo

  La cobertura del negacionisme de la COVID-19 i de les diferents teories “conspiranoiques” sobre el virus generen controvèrsia a les redaccions dels mitjans de comunicació. Els periodistes, a grans trets, es debaten entre ignorar-les o parlar-ne. El repte és alertar sense amplificar i esperonar el pensament crític, així com les converses constructives. En un context més que delicat –amb desenes de milers de morts als hospitals degut a un virus que és entre nosaltres des fa més d’un any–, el debat sobre com actuar és tan necessari com complex.

  Lleida

  Rambla de Ferran, 21, 25007 Lleida
  973 24 00 44
  973 24 00 44
  lleida@periodistes.cat
  Dilluns a divendres (De 10:00h a 14:00h)

  Actes de premsa

  Borsa de treball

  30/11/2021 Barcelona
  26/11/2021 Barcelona
  25/11/2021 Barcelona
  22/11/2021 BARCELONA