• Els punts 4 i 9 del Codi Deontològic han estat vulnerats per part d’un suposat mitjà de comunicació a l’hora d’aconseguir imatges gràfiques d’un cadàver a Lleida. Així doncs, reivindiquem la defensa dels principis bàsics que els periodistes hem de tenir en compte a l’hora de realitzar la nostra tasca.

  La Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya valora molt positivament el nou format de la conferència anual de l’alcalde, ja que a la convocatòria van acudir més de 40 periodistes.

  Dia Mundial de la Televisió 2018

  La Demarcació de Lleida del Col•legi de Periodistes de Catalunya va celebrar ahir dimecres, dia 21 de novembre, per tercer any consecutiu el Dia mundial de la Televisió de manera conjunta amb 17 televisions lleidatanes i amb una sèrie d’activitats especials.

  La Demarcació de Lleida romandrà tancada per vacances del 30 de juliol al 2 de setembre. BONES VACANCES!

  La Diputació de Lleida, per mitjà del Patronat de Turisme, ha convocat el 30è Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet, que inclou com a novetat l’increment de la dotació econòmica fins als 45.000 euros.  Podran optar al premi tots els treballs periodístics que tractin sobre qualsevol dels atractius turístics de les Terres de Lleida, publicats o emesos en qualsevol idioma entre el 19 d’octubre de 2017 i el 18 d’octubre de 2018. Les inscripcions s'iniciaran a partir del 19 d'octubre de 2018.

  La Demarcació de Lleida organitza el dia 5 de juliol un dinar-tertúlia amb Cristina Salvador, responsable del Grup de Gabinets de Comunicació del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  Berta Rodríguez

  El Nadal és una bona època per retrobar-se, amb calma, amb un bon llibre. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Berta Rodríguez et proposa alguns llibres sobre periodisme i comunicació per llegir aquestes festes. 

  Laura Saula

  Fa pocs anys les newsletters estaven condemnades a mort. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Laura Saula ens explica com la situació d'aquesta eina ha fet un canvi radical cap a millor. 

  Francesc Ponsa

  En pocs anys, la televisió per Internet ha revolucionat la manera de consumir-la. Plataformes com Netflix, HBO, Filmin o Movistar+, per posar els exemples més coneguts, estan canviant la manera de mirar i consumir televisió, però també l’estructura del sector i els models de negoci propis del cinema i la televisió. Ens trobem, doncs, davant d’un canvi de paradigma en la indústria audiovisual.

  Alberto Gómez

  En una època de canvis tecnològics vertiginosos, els informatius segueixen impertorbables oferint una selecció de notícies en els horaris habituals. Ara bé, seguirà sent així en el futur? Els experts consultats preveuen pocs canvis en la graella però, en canvi, apunten moltes innovacions gràcies a les immenses possibilitats tecnològiques que estan arribant. Informatius amb un pes més fort del directe, amb equips més lleugers i amb un paper clau de YouTube. Aquests són només alguns dels pronòstics dels professionals consultats.

  Laura Saula

  L’augment de l’ús de mòbils i tauletes per mirar continguts audiovisuals, la ferotge competència de les plataformes de televisió a la carta i l’aposta per les retransmissions en temps real han obligat les cadenes de televisió a adaptar-se als nous hàbits dels teleespectadors. I és que, mentre el nombre de minuts davant del televisor davalla cada any, també es detecta un augment d’hores de consum audiovisual. La televisió està en perill o simplement es troba enmig d’un procés de transformació?

  Lleida

  Rambla de Ferran, 21, 25007 Lleida
  973 24 00 44
  973 24 00 44
  lleida@periodistes.cat
  De dilluns a divendres de 9:30h a 13:30h.

  Actes de premsa

  Borsa de treball

  05/12/2018 Cambrils
  03/12/2018 Girona o possibilitat arreu de Catalunya
  28/11/2018 Barcelona
  26/11/2018 Barcelona