• La demarcació comptarà amb la participació de 14 emissores lleidatanes per commemorar el proper 13 de febrer aquesta jornada amb 12 hores de ràdio des de la sala Alfred Perenya.

  Deu treballs opten a les diverses categories del XII Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida, que organitza la Demarcació de Lleida conjuntament amb la Regidoria de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Lleida

  Aquest concurs el convoca anualment el Servei d’Educació de l'Ajuntament de Lleida i està promogut conjuntament amb la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya. El concurs està adreçat a alumnes dels centres educatius de Lleida d’ESO, Batxillerat i cicles formatius, que hi participen amb cartes al director i articles d'opinió.

  La Sala Alfred Perenya de la Regidoria de Cultura es va transformar  en un estudi de ràdio per on van emetre 14 emissores lleidatanes i 2 centres educatius. Més de 350 escolars van poder seguir els directes de la jornada i viure la ràdio d’una manera més propera.

  La degana del Col·legi de Periodistes Neus Bonet i els membres de la Junta de Govern Rafa Gimena i Francesc Canosa han participat com a membres del jurat del 30è Premi Pica d'Estats. El jurat ha escollit com a millor treball el reportatge “Unbekannte Schónheit voller Stille – Provinz Lleida”, publicat a la revista alemanya Panorama en la categoria de Premsa Internacional.
   

  Els punts 4 i 9 del Codi Deontològic han estat vulnerats per part d’un suposat mitjà de comunicació a l’hora d’aconseguir imatges gràfiques d’un cadàver a Lleida. Així doncs, reivindiquem la defensa dels principis bàsics que els periodistes hem de tenir en compte a l’hora de realitzar la nostra tasca.

  Irene Riart

  L’escàndol de Claas Relotius a Der Spiegel és el darrer cas d’un periodista que enganya tothom i s’inventa les històries. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Irene Riart ens descobreix alguns casos semblants que s'han vist en la premsa. 

  Manel Domene

  El maig del 2015 l’Enquesta Nacional sobre l’Ús de Drogues i Salut dels Estats Units revelava que en el sector de la premsa i la informació fins a un 11,7% dels professionals prenien algun tipus de droga. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Manel Domene ens alerta sobre els perills i els efectes secundaris de les drogues cognitives.

  Alberto Escusol

  El GEN Summit 2018 ha estat una oportunitat per conèixer els darrers desenvolupaments tant en aplicacions com en plataformes relacionades amb el periodisme. Des d’algunes aplicacions que faciliten l’accés a dades públiques fins a d’altres que n’automatitzen la visualització, passant per solucions pràctiques per monetitzar continguts. Moltes d’aquestes permeten, a un preu raonable, que redaccions mitjanes i petites tinguin accés a la darrera tecnologia. D’altres, com Charbeat o Dataminr, ja s’han consolidat entre mitjans com Washington Post i The New York Times.

  Adrián Caballero

  Els debats sobre intel·ligència artificial, machine learning i robots s’imposen al Global Editors Network (GEN) Summit, trobada mundial d’editors que va tenir lloc a Lisboa entre el 30 de maig i l'1 de juny. No només canvien els hàbits de consum de l’audiència, també la manera en què els professionals obtenen la informació i en generen continguts. Els periodistes, però, continuaran tenint un paper central per contextualitzar tot allò que uns algoritmes cada cop més autònoms siguin capaços de produir. De tot això, i de molt més, en va prendre nota capçalera, present al gen. Aquest dossier n’és la crònica.

  Marta Alemany

  La popular plataforma de vídeos compleix deu anys de vida i apareix com una opció professional per a alguns periodistes que han après a treballar-hi amb les normes pròpies d’aquest mitjà. La rendibilitat econòmica demana temps i patrocinadors, però alguns casos d’èxit deixen clar que és possible. Aquest reportatge -el millor del Report.cat del segon trimestre- mostra YouTube com un exemple de com estan canviant les coses gràcies a l’entorn digital.

  Lleida

  Rambla de Ferran, 21, 25007 Lleida
  973 24 00 44
  973 24 00 44
  lleida@periodistes.cat
  De dilluns a divendres de 9:30h a 13:30h.

  Actes de premsa

  Borsa de treball

  22/02/2019 Mollet del Vallès
  22/02/2019 Barcelona
  22/02/2019 Barcelona
  22/02/2019 Sant Adrià de Besòs