• Demarcacions
 • El Col·legi de Periodistes de Catalunya de la demarcació de Lleida conjuntament amb l'Ajuntament de Lleida, l'Associació Esport Femení de Lleida i Toyota Naymotor ha col·laborat en la II Jornada Comunicació, Dona i Esport que es va celebrar de manera telemàtica el passat 11 de desembre, una iniciativa impulsada des de la plataforma de suport a l'esport femení #EllasSonDeAquí, de Pomes Livinda del Grup Nufri.

  La instal·lació, de 133,5 metres quadrats, estarà gestionada pel Col·legi de Periodistes on hi haurà també la seva seu amb un espai per a ús de corresponsals i un plató de televisió.

  Aquest 2020, la il·lustració de la postal de la Demarcació de Lleida, la protagonitza el dibuix de Gerard Porté Roca, de 10 anys. La seva creativitat va agradar molt al jurat del IX Concurs de Dibuix-Ilustració de Nadal de la demarcació lleitadana.

  Us recordem que la convocatòria del XIV PREMI MILA DE PERIODISME PER A LA IGUALTAT DE GÈNERE A LLEIDA  està oberta fins al dia 31 de gener de 2021.

  16 treballs opten a les diverses categories de l'XIV Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida, que organitza la Demarcació de Lleida conjuntament amb l'Ajuntament de Lleida.

  14 emissores lleidatanes seran les protagonistes de la commemoració d'aquesta jornada el proper 13 de febrer.

  Henry Rivas

  La crisi de la COVID-19 ha capgirat el model de negoci de la indústria de la moda, que necessita una reformulació que afecta la manera de comunicar, i on el públic està al centre de tot. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Henry Rivas analitza les noves receptes que utilitza aquest sector per sobreviure a les conseqüències que va comportar l'esclat de la pandèmia. 

  David Benito Llatge

  El passat 27 de gener l’Observatorio de la Diversidad en los Medios Audiovisuales presentava el seu informe anual on destacava l'escassa presència de del col·lectiu LGTB a la televisió. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, David Benito analitza els estereotips més comuns en què el col·lectiu es veu sotmès.

  Adrián Caballero

  Com és possible tenir 100.000 subscriptors al teu mitjà i, tot i això, perdre 30 milions de dòlars? Això és el que li va passar a The Daily, un nadiu digital que va néixer per ser consumit només a tauletes. Darrere d'aquesta idea hi havia la News Corp. de Rupert Murdoch i tenia Steve Jobs entre els seus fans. Però aquesta és només una de les moltes històries de mitjans nadius digitals que prometien... i que han fet fallida. Periodistes, analistes i editors d'aquells mitjans que exposen les possibles raons del fracàs. 

  Eudald Coll

  La premsa local i comarcal catalana, amb una forta implantació territorial, és un fenomen quasi únic a Europa. En els darrers anys, la xarxa de publicacions de proximitat ha superat la crisi econòmica del 2008, però quan semblava que tot allò ja quedava enrere, ha aparegut la Covid-19 i ha impactat, de ple, la seva línia de flotació. Per això capçalera ha elaborat una enquesta per saber com la pandèmia ha afectat els mitjans de proximitat i els especialitzats i conèixer, de retruc, les lliçons que han après al llarg d’aquests mesos. Aquest reportatge recull algunes reflexions dels enquestats.

  Simona Levi / Xnet / Robert Guixaró / Max Carbonell / Gemma Palau / Elizabeth Bodi / Gemma García

  El llibre Fake you. Fake news i desinformació (Raig Verd, 2019) és un projecte dirigit per Simona Levi –impulsora de la plataforma d’activisme digital Xnet– que analitza com governs, partits polítics, importants mitjans de comunicació, corporacions i grans fortunes participen de la manipulació informativa, així com de les retallades de la llibertat d’expressió. En aquestes pàgines, reproduïm alguns extractes del capítol dedicat a la producció de fake news i a l’ecosistema informatiu que sovint fa possible que hi tinguin recorregut.

  Lleida

  Rambla de Ferran, 21, 25007 Lleida
  973 24 00 44
  973 24 00 44
  lleida@periodistes.cat
  Dilluns, dimecres i dijous (9:45h a 14:00h).

  Actes de premsa

  Borsa de treball

  26/02/2021 Barcelona
  24/02/2021 Barcelona
  24/02/2021 Barcelona
  23/02/2021 Barcelona