• Demarcacions
 • L’Ajuntament de Lleida, a través de l’àrea de Feminisme té obertes dues convocatòries que promouen les polítiques de promoció de les dones. La primera anual: Premi Mila de periodisme per a la igualtat de gènere a Lleida, que arriba a la 15a edició i s’impulsa amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de la demarcació de Lleida i la XIV Beca de Recerca Cristina Pizan, que es convoca cada dos anys.

  La Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya va organitzar aquest dijous, dia 1 de juliol, la trobada d'estiu anual a Raimat Natura, la qual va ser tot un èxit entre els assistents.

  El dijous 1 de juliol la Demarcació de Lleida celebra la Festa Anual dels Periodistes de Lleida. Enguany la trobada serà a Raimat Natura, on els professionals de la comunicació de Lleida  -col·legiats i no col·legiats- ens reunirem per xerrar, compartir i gaudir d'una estona distesa entre companys.

  El Col·legi de Periodistes de la demarcació de Lleida amb col·laboració amb la Universitat de Lleida va organitzar una jornada telemàtica sobre Precarietat i Ètica Periodística que es va dur a terme el passat 24 de maig, la qual va estar adreçada als alumnes de 3er any de Periodisme de la UDL. 

  L'Estela Busoms, vicepresidenta de la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes, ha format part de la tertúlia 'Periodisme i Fenimisme' aquest vespre al Mercat del Pla a Lleida a on ha parlat sobre iniciatives impulsades des de el col·legi de periodistes per promoure la perspectiva de gènere als mitjans i també ha debatut sobre les diferents situacions de masclisme i/o sexisme que es continuen produint a la nostra societat.

  En el marc de l'exposició Feminista havies de ser ubicada al Mercat del Pla de Lleida, l'Estela Busoms, vicepresidenta de la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes, formarà part de la tertúlia 'Periodisme i Fenimisme' el proper 13 de maig a les 18:00 hores, a on parlarà sobre iniciatives impulsades des de el col·legi de periodistes per promoure la perspectiva de gènere als mitjans.

  Laura Saula

  L'autor de la novel·la No diguis res assegura que el periodisme d’investigació no ha mort i anima els joves amb aspiracions periodístiques a descobrir històries. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Laura Saula reflexiona sobre la xerrada entre Radden i la periodista Mònica Terribas que es va celebrar el passat 22 de setembre al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. 

  Irene Riart

  La meitat de les capçaleres estatunidenques podrien desaparèixer aquest 2021. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Irene Riart explica la difícil situació de diaris petits i mitjans i la inversió dels multimilionaris per salvar-les. 

  Jordi Rovira

  Hi ha professionals que han excel·lit dins el seu àmbit, però que per una raó o una altra, resten oblidats en les cròniques del seu temps. I si això passa sovint amb homes, en el cas de les dones víctimes per una invisibilitat crònica, encara és més habitual. El cas de Mey Rahola és un d'aquests casos. Va ser una pionera avançada al seu temps exercint la fotografia artística quan la mirada femenina era poc més que una excepció. La recent investigació de la seva figura i obra a poc a poc està aconseguint posar-la al lloc que li pertoca. 

  David Meseguer

  Un reportatge multimèdia sobre el paper del futbol en el camp d'extermini d'Auschwitz o un podcast del primer esquiador que va trencar l'hegemonia nòrdica de l'esquí de fons en unes olimpíades són alguns dels projectes guanyadors en les darreres edicions dels premis concedits per l'Associació Internacional de Periodistes Esportius. Uns guardons que, a mode de termòmetre, constaten com els nous formats i la tecnologia s'han posat al servei de relats que transcendeixen la competició i expliquen les històries humanes, així com els contextos sociopolítics que s'amaguen darrere de les victòries o les derrotes.

  Adrián Caballero

  No és fàcil, però en el periodisme esportiu hi ha vida més enllà de maximitzar visites, la pesca de clics o el posicionament SEO i de xarxes. Mitjans com The Athletic, que ingressa 60 milions d'euros amb un model de subscripció, i La Media Inglesa, que obté un 80% dels ingressos de la comunitat, en són la prova. Fins i tot hi ha espai per a projectes unipersonals amb el suport de milers de ciutadans que reconeixen també una manera diferent d'informar i analitzar l'esport.

  Lleida

  Rambla de Ferran, 21, 25007 Lleida
  973 24 00 44
  973 24 00 44
  lleida@periodistes.cat
  Dilluns, dimecres i dijous (9:45h a 14:00h).

  Actes de premsa

  Borsa de treball

  27/09/2021 Rosselló
  27/09/2021 Barcelona
  22/09/2021 Sant Adrià del Besos
  16/09/2021 Barcelona