• Demarcacions
 • Avui ens entristeix la pèrdua d'un gran periodista i membre del Col·legi de Periodistes de Catalunya. La seva passió pel periodisme i el seu compromís amb la veritat deixen una empremta inesborrable. Les nostres condolences a la família i amics. 

  La Festa anual dels Periodistes de Lleida va tornar a ser un èxit total de congregació de professionals col·legiats i no col·legiats el passat divendres 30 de juny. Enguany, la discoteca Les Paul va ser el punt de trobada per passar una estona relaxada que ens va deixar molts somriures, anècdotes i moments pel record.

  El divendres 30 de juny la Demarcació de Lleida celebra la Festa Anual dels Periodistes de Lleida. Enguany la trobada serà a la sala Les Paul, on els professionals de la comunicació de Lleida  -col·legiats i no col·legiats- ens reunirem per xerrar, compartir i gaudir d'una estona distesa i divertida entre companys.

   
   

  La demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya informa que la seu romandrà tancada els dies 11 i 12 de maig.

  La demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya  i la Universitat de Lleida van acollir el passat dimecres 3 de maig el VIII Simposi de Llibertat de Premsa que va tractar sobre 'Intel·ligència Artificial'.

  El Premi “Pica d’Estats” en la propera convocatòria  incrementarà la dotació econòmica fins als 48.000 euros i mantindrà les mateixes 8 categories. De tal manera que a partir d’ara cada categoria passarà a tenir una dotació econòmica de 6.000 euros.

  Judit Alonso

  En els últims anys, les seccions que tracten la crisi climàtica han anat augmentant i s'han convertit en una cobertura obligatòria dels mitjans generalistes. Però més enllà d'una secció, els mitjans estan adoptant canvis significatius en les seves pràctiques per tal de reduir la seva empremta de carboni.

  Irene Riart

  El 5 d'agost de 2013, la família Graham anunciava que l'empresa editorial del Washington Post seria adquirida per Jeff Bezos, fundador d'Amazon i un dels homes més rics del món.

  Marga Durá

  Enguany, Catalunya Informació celebra el trigèsim aniversari en un panorama periodístic canviant en què els mitjans de comunicació clàssics busquen adaptar-s’hi, en un context ben diferent, per no perdre’n l’essència. En un moment donat, van ser innovadors, quan eren necessaris perquè hi havia demanda d’informació, però la truita s’ha girat i ara lluiten per mantenir el prestigi i la utilitat en una època en què, gràcies a la tecnologia digital, tenim informació a tot arreu i a totes hores.

  Adrián Caballero

  Estar pagant per una plataforma d’entreteniment en línia, com pot ser Netflix, HBO o Spotify, incrementa les possibilitats de subscriure’s a un mitjà informatiu. Aquesta és una de les dades més destacades d’un estudi elaborat per la Universitat d’Oxford. Tenint en compte que hi ha moltes més llars amb un servei de streaming que subscripcions a mitjans, com pot la indústria periodística aprofitar aquesta tendència? La resposta passa pel poeta Antonio Machado, que recordava que cal no confondre valor i preu.

  Alberto Gómez

  Encara que sembli mentida, hi ha molts lectors que cada dia consulten el seu mitjà de referència per consumir la secció preferida... tot i que no és informativa. Fenòmens com el Paraulògic o el Wordle.cat tenen lloc també a capçaleres estrangeres. És l’èxit de l’entreteniment enmig de notícies que sovint són negatives. Unes seccions, doncs, que fan somriure els lectors i que, de passada, ajuden a fidelitzar-los i a potenciar la marca del mitjà en qüestió. Negoci rodó.

  Lleida

  Rambla de Ferran, 21, 25007 Lleida
  973 24 00 44
  667 98 48 94
  lleida@periodistes.cat
  Dilluns a divendres (De 10:00h a 14:00h)

  Actes de premsa

  Borsa de treball

  21/09/2023 Barcelona
  18/09/2023 Barcelona
  14/09/2023 Andorra la Vella
  12/09/2023 Molins de Rei