• L'exposició "Rahola foto 2019" es podrà visitar entre el 18 de juny i el 31 de juliol a la seu de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes.

  La ja tradicional trobada d'estiu serà el dijous 4 de juliol a Can Veí, de Sarrià de Ter, i és oberta tant a periodistes col·legiats com a no col·legiats

  L'associació Obertament presenta l'informe de l'Observatori de salut mental i mitjans, que mostra que quasi la meitat de les notícies que es publiquen a mitjans locals sobre salut mental la relacionen amb perillositat.

  La Diputació de Girona, amb la col·laboració de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, ha tirat endavant una segona edició del llibre de Lluís Costa coincidint amb els 80 anys de l'afusellament de Carles Rahola

  Durant el mes de juny es duran a terme quatre formacions que proporcionen eines per facilitar la feina dels professionals

  La foto "Estira-i-arronsa", que va guanyar la novena edició dels Premis Carles Rahola.

  L'exposició "Capturant l'actualitat", que es pot visitar fins al 24 de juny a La Burés d'Anglès, inclou 29 imatges de les que es van presentar a la novena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local.

  JUAN PABLO TORRENTS-FAURA

  El passat cinc de juny el Grup de Treball contra la Precarietat del Col·legi de Periodistes va organitzar una jornada de portes obertes tant per a periodistes col·legiats com no col·legiats amb l’objectiu de parlar d’aquesta important xacra que afecta la professió. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Juan Pablo Torrents-Faura t'explica com va anar la trobada. 

  Núria Segura

  Quin poder real té l’extrema dreta dins del Parlament Europeu? Com han d’informar els mitjans sobre aquests grups? Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Núria Segura t'explica quines respostes es van donar en el debat organitzat pel Col·legi de Periodistes i com el periodisme pot fer-hi front. 

  Òscar Garcia

  Els partits d’ultradreta tenen una presència cada cop més significativa als parlaments dels països europeus i, des de fa poc, també a Espanya. Amb una estratègia comunicativa, aquestes formacions utilitzen els mitjans de comunicació com a altaveu de les seves reivindicacions o els critiquen quan no els fan seguidisme. Tenint això en compte, com cal presentar-los davant de l’audiència? Els mitjans es debaten entre la por a la sobreinformació o a perdre l’equanimitat a l’hora de parlar d’ells. El debat està obert.

  Alberto Escusol

  Ja no es tracta d’incrementar audiència. És qüestió que aquesta pagui per la informació. L’edició 2018 del GEN Summit suposa un punt d’inflexió perquè el debat ja no és tant com atreure lectors o com millorar la relació entre aquests i la publicitat. Ara es parla de murs de pagament, subscripcions personalitzades i micropagaments. El sector comença a ser conscient que el futur passa per fer pagar els lectors. Fins i tot diferents startups estan triomfant amb idees per facilitar la subscripció.

  Adrián Caballero

  La tecnologia pot ajudar el periodisme, però el que realment és necessari és, precisament, això: periodisme. “No hi ha espai pel que no sigui qualitat”, es va escoltar en la darrera edició del GEN Summit que, més enllà de mostrar els avenços tecnològics en el sector, va reivindicar els valors innats de la professió. Uns valors que han de permetre afrontar el principal repte del periodisme, la pèrdua de la credibilitat. Transparència i qualitat, doncs, són les armes per lluitar contra les fake news i les seves conseqüències.

  Girona

  Carrer Nou del Teatre, 1, 17004 Girona
  972 20 91 62
  972 21 83 03
  secretariagirona@periodistes.cat
  De dilluns a divendres de 10h a 13h i dimecres de 16h a 19h.

  Actes de premsa

  Borsa de treball

  14/06/2019 Barcelona
  12/06/2019 Tarragona
  11/06/2019 Barcelona
  03/06/2019 Sant Cugat del Vallès
  12 juny
  - La Burés d'Anglès
  18 juny
  11:00 - Sala Miquel Diumé del Col·legi de Periodistes de Girona