• Demarcacions
  • L'acte inclou la conversa "Cal una mirada de gènere en el periodisme?", protagonitzada per les periodistes col·legiades Àngels Bronsoms i Clara Jordan.

     

    Els guanyadors i els finalistes dels Premis Carles Rahola.

    Els XV Premis Carles Rahola de Comunicació Local reconeixen els millors treballs en premsa, ràdio, tele, fotografia, informació digital, comunicació institucional i projecte de comunicació periodística.

     

    Els set protagonistes de la XII Setmana dels Rahola

    Llegeix les contracròniques de les converses amb Ramon Besa, Tomàs Alcoverro, Bernat Armangué i Vicent Partal i de la taula rodona amb Carme Martínez, Clara Jordan i Sílvia Espinosa, i torna a gaudir-ne a través del nostre canal de youtube.

    També pots recuperar la gala de lliurament dels XV Premis Carles Rahola de Comunicació Local.

    En la taula rodona "Més viva que mai: El centenari de la ràdio a casa nostra", que es va celebrar en el marc de la XII Setmana dels Rahola, es va projectar un vídeo que celebra la participació femenina en aquest mitjà.

    El vídeo, produït pel projecte "Dones a les ones", recull veus i imatges d'algunes de les moltes professionals gironines que han passat per davant dels micròfons al llarg d'aquest segle. 

    Jordi Ribot, Esther Molas, Kim Manresa i Jordi Grau, durant la inauguració.

    La mostra fa un recorregut per les imatges més emblemàtiques captades pel fotoperiodista al llarg de cinc dècades, i es podrà visitar fins al dia 5 d'abril. 

    Montserrat Minobis i Puntonet.

    Dotada amb 5.000 euros, vol promoure i difondre la recerca sobre el periodisme amb perspectiva de gènere, tant des del punt de vista històric com actual.

    Olga Garcia Camps

    El desembre, el Report.cat va publicar un reportatge que portava per títol “El conflicte més mortífer” sobre l’elevat nombre de periodistes morts en la guerra entre Israel i Hamàs i les dificultats d’informar des de Gaza. Lamentablement, tres mesos després, el títol del reportatge encara és vigent i el nombre de periodistes morts a Gaza ja ascendeix a noranta-cinc, tot i que algunes fonts l’eleven fins a cent vint. Són les veus silenciades que han deixat de ser els ulls del món, que ja no informen del que succeeix a La Franja.

    Jordi Morató Bullido

    Sílvia Cóppulo, és una de les veus i les cares més populars del nostre país. Va començar a treballar a la ràdio amb dinou anys i, des de llavors, ha desenvolupat la seva carrera professional als mitjans audiovisuals, activitat que compagina amb la consultoria de comunicació, la docència i la investigació. Es tracta de Sílvia Cóppulo, una de les personalitats més rellevants de la història de la comunicació a Catalunya. Parlem amb ella sobre la seva trajectòria professional, especialment a la ràdio.

    Adrián Caballero

    No es tracta d’un mitjà emergent semiprofessional, ni tampoc d’un simple repositori per a les principals emissores. El pòdcast és una indústria que creix, a nivell d’audiència, a un ritme de deu punts anuals i que està previst que el 2026 generi, només a Espanya, fins a 590 milions d’euros. Cada cop els formats són més originals i professionals, les emissores troben noves audiències i les vies d’ingressos es multipliquen. El millor? Que la indústria parla de consolidació, però, també, que les emissores hi veuen un gran marge de creixement.

    Laura Saula

    La gent jove escolta la ràdio? Diversos experts adverteixen que la ràdio en directe no deixa de perdre força entre les noves generacions, que se senten més atretes per la televisió i per l'entreteniment digital i que, a més, perceben la ràdio com un mitjà associat al passat. 

    Alberto Gómez

    La ràdio és immediatesa, proximitat. I quan passa alguna cosa que converteix l'actualitat en un bé preuat i tothom corre a informar-se'n, les ones radiofòniques hi són, amb periodistes que fan el que saben: informar en directe. Els professionals amb cert recorregut tenen alguns d'aquests dies grans gravats a la memòria. Són les dates, en vermell, que sempre recordaran, perquè tot el que poc abans hi havia prevista va anar-se'n en orris, l'escaleta es va capgirar. El 23F, l'atemptat d'Hipercor, el 17A, la pandèmia. Dies que la ràdio, fidel a la seva cita, no els va fallar. 

    Girona

    Carrer Nou del Teatre, 1, 17004 Girona
    972 20 91 62
    667 98 48 72
    secretariagirona@periodistes.cat
    Dilluns a divendres (9:00h a 15:00h) i dimecres tarda (16:00h a 19:00h)

    Actes de premsa

    Borsa de treball

    15/03/2024 Badalona
    14/03/2024 Terrassa
    14/03/2024 Barcelona
    13/03/2024 Teletreball