• Demarcacions
 • Cartell de la I Nit de la Comunicació de la Selva

  La jornada és una iniciativa d'un grup de professionals de la comunicació sota el paraigua de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes.

  Carles Rahola i el diari El Diluvio.

  El col·legiat Gil Toll, doctor en Història i professor a la UAB, parlarà de la relaciò entre "Carles Rahola i els altres gironins del diari El Diluvio" en una xerrada que farà a la seu de Girona del Col·legi el dijous 30 de maig a la tarda i que s'ha organitzat conjuntament amb la Diputació de Girona. 

  El periodista, escriptor, historiador i polític gironí escrivia a El Diluvio, un diari popular de Barcelona, on es va convertir en l'autor de referència de les pàgines en català. 

  L'Ajuntament de Girona posa el nom de Natàlia Molero a l'espai situat a la confluència dels carrers Güell, Pau Casals, Canonge Dorca i Francesc Rogés.

  Cursos a la seu de Girona.

  Aprofita aquests mesos abans de l'estiu per aprendre noves habilitats i millorar el teu currículum! 

  Ruiiiiiz! es podrà visitar fins al 31 de maig a la sala Dolors Xabé del Centre Cívic La Cope.

  Ruiiiiiz! es pot visitar fins al 31 de maig a la sala Dolors Xabé del Centre Cívic La Cope.

   

  Els guanyadors i els finalistes dels Premis Carles Rahola.

  Els XV Premis Carles Rahola de Comunicació Local reconeixen els millors treballs en premsa, ràdio, tele, fotografia, informació digital, comunicació institucional i projecte de comunicació periodística.

   

  Olga Garcia Camps

  El desembre, el Report.cat va publicar un reportatge que portava per títol “El conflicte més mortífer” sobre l’elevat nombre de periodistes morts en la guerra entre Israel i Hamàs i les dificultats d’informar des de Gaza. Lamentablement, tres mesos després, el títol del reportatge encara és vigent i el nombre de periodistes morts a Gaza ja ascendeix a noranta-cinc, tot i que algunes fonts l’eleven fins a cent vint. Són les veus silenciades que han deixat de ser els ulls del món, que ja no informen del que succeeix a La Franja.

  Jordi Morató Bullido

  Sílvia Cóppulo, és una de les veus i les cares més populars del nostre país. Va començar a treballar a la ràdio amb dinou anys i, des de llavors, ha desenvolupat la seva carrera professional als mitjans audiovisuals, activitat que compagina amb la consultoria de comunicació, la docència i la investigació. Es tracta de Sílvia Cóppulo, una de les personalitats més rellevants de la història de la comunicació a Catalunya. Parlem amb ella sobre la seva trajectòria professional, especialment a la ràdio.

  Jordi Pacheco

  En plena era digital, la narrativa radiofònica ha evolucionat influenciada per la interconnexió i les demandes d’una audiència cada cop més participativa. La ràdio ja no és només so, sinó una amalgama digital que desafia les rutines tradicionals. Així, veiem com les emissores actuals apleguen una sèrie d’elements que l’Observatori de la Ràdio a Catalunya anomena “perímetre digital”. Es tracta de satèl·lits que graviten en la seva òrbita i que el mitjà ha sabut fer-se seus. Entre ells, les xarxes socials, que han permès augmentar la relació amb els oients.

  Anna Pruna Galdón

  Hi ha molts periodistes que, amenaçats o perseguits pel fet de denunciar les dictadures i la corrupció dels seus governs, es veuen obligats a refugiar-se en altres països.Tal com ha demostrat Reporters Sense Fronteres, és un fenomen global. Alguns d’aquests periodistes són de ràdio. I, tot i haver marxat, malgrat les dificultats, segueixen posant-se davant del micròfon. No ho fan, però, des de mitjans generalistes, sinó a ràdios locals o bé aprofitant les plataformes de pòdcasts. Continuen, doncs, sent la veu dels que han deixat enrere.

  Marga Durá

  La crònica de les ràdios locals acumula gairebé un segle de vida, des dels llunyans anys trenta, quan van néixer les primeres emissores en català emparades pel voluntarisme. Unes característiques que, després del desert que va suposar el franquisme, tenen les ràdios de proximitat que neixen amb l’arribada de la democràcia, quan, a finals dels setanta, Ràdio Arenys i Ràdio Rubí van obrir un camí que han seguit unes dues-centes emissores. Un model particular que, enmig d’un món cada cop més globalitzat, juga amb força l’aposta per la informació local.

  Girona

  Carrer Nou del Teatre, 1, 17004 Girona
  972 20 91 62
  667 98 48 72
  secretariagirona@periodistes.cat
  Dilluns a divendres (9:00h a 15:00h) i dimecres tarda (16:00h a 19:00h)

  Actes de premsa

  Com escriure un discurs oral

  Edicions obertes:
  Barcelona, Girona
  Barcelona, Girona

  Com parlar de forma eficaç en públic

  Edicions obertes:
  Girona

  Crea contingut gràfic amb Canva

  Edicions obertes:
  Girona

  Borsa de treball

  21/05/2024 Escaldes-Engordany
  16/05/2024 Vilanova del Vallès
  16/05/2024 Barcelona
  16/05/2024 Barcelona