• Demarcacions
 • Marc Marginedas

  Hem organitzat una trobada amb el periodista per al dijous 2 de febrer, a 2/4 de 8 del vespre, a la nostra seu, just abans de la presentació del documental que narra el segrest que va patir ara fa deu anys a Síria 

  El cartell de "Retorn a Raqqa"

  Els col·legiats podem assistir a preu reduït a la projecció del documental al Cinema Truffaut de Girona i al posterior col·loqui amb els seus directors, Albert Solé i Raúl Cuevas, i amb el periodista Marc Marginedas

  Jordi Grau, Marta Casacuberta, Agnès Lladó, Núria Vilà, Marta Corcoy i Francesc Cruanyes.

  L'ajut, convocat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya i l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya, amb el suport de la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Figueres i l'Institut Català de les Dones, té una dotació de 5.000 euros

  L'exposició es pot visitar a la sala polivalent fins al dia 23 de febrer

  S'hi han presentat cent cinc treballs elaborats per cent nou participants, unes xifres que situen aquesta edició com la tercera en nombre de treballs i la quarta en nombre de participants.

  La cerimònia d’entrega dels premis tindrà lloc el dimarts 21 de febrer, a les vuit del vespre, a l’Auditori de Girona.

  Foto de grup dels assistents a la Trobada.

  L'acte, de caire marcament informal, ha servit per retrobar-se amb companys de professió i compartir converses, a més de brindar per desitjar-nos bones festes

  Marta Santisteban

  Sant Francesc de Sales és el patró dels periodistes i se celebra cada 24 de gener. Aquest paper li va atorgar Papa Pius XI recordant que "els periodistes han de mostrar en qualsevol moment que el rigor sempre ha estat unit a la moderació i la caritat, que era la característica especial de Sant Francesc".

  Marta Alemany

  Els editors de notícies tenen previst augmentar la seva cobertura sobre el canvi climàtic aquest 2023. Però hi ha projectes a través de plataformes com TikTok, Instagram i Twitch i pòdcasts on també ens podem informar sobre medi ambient i el canvi climàtic. La periodista Marta Alemany recomana algunes d'aquestes iniciatives. 

  Anna Clua

  El 1992, amb l’aprovació del Codi deontològic, es van establir les bases de l’autoregulació de la professió. Des de llavors, han canviat moltes coses amb l’arribada de la societat digital. Va ser llavors quan es va entendre la necessitat de repensar el lloc que ocupava l’ètica en els continguts universitaris. Un debat que avui és més necessari que mai. En aquest article, Anna Clua, professora dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC, reflexiona sobre els reptes de l’ètica periodística i la comunicació digital des del punt de vista de la professió i de la docència.

  Jordi Rovira

  Montse Armengou, directora del programa Sense Ficció de TV3, fa trenta-set anys que treballa a la televisió pública catalana, on s’ha fet un nom gràcies a documentals d’investigació històrica, realitzats amb Ricard Belis, com "Els nens perduts del franquisme", "Les fosses del silenci" o "Els internats de la por". En aquestes pàgines, Armengou repassa moments de la seva trajectòria, però també analitza l’evolució de TV3 i l’estat del gènere documental, que actualment viu un moment d’auge a tot el món.

  Susana Pérez-Soler

  Als Estats Units hi ha un fenomen en auge: l’economia de creadors, persones que generen ingressos a partir de la creació i de la distribució de continguts al voltant d’allò que els apassiona. Tot i que la tendència arrenca abans de la pandèmia, el coronavirus n’ha estat un punt d’inflexió: hi ha gairebé cinquanta milions de creadors independents a tot el món. A casa nostra, Ibai Llanos és el màxim exponent d’aquesta tendència. A primer cop d’ull, tot són avantatges. Tanmateix, la dependència de les empreses tecnològiques, la salut mental dels creadors i la concentració dels beneficis en poques mans són els principals reptes d’aquesta economia emergent.

  Girona

  Carrer Nou del Teatre, 1, 17004 Girona
  972 20 91 62
  667 98 48 72
  secretariagirona@periodistes.cat
  Dilluns a divendres (9:00h a 15:00h) i dimecres tarda (16:00h a 19:00h)

  Actes de premsa

  Borsa de treball

  29/01/2023 Barcelona
  25/01/2023 El Prat del Llobregat
  23/01/2023 GIRONA
  23/01/2023 Barcelona