- Demarcacions
-
La periodista participarà en la presentació del llibre Montserrat Minobis, una dona lliure, que tindrà lloc el dimecres 18 de juny a 2/4 de 7 de la tarda a l'entrada del Casino de Girona.
L'acte, obert a tothom, comptarà també amb una conversa entre Maria del Carme Minobis i Joan Carles Codolà, editor del llibre.
Per primera vegada, el Grau de Comunicació Cultural inclou aquest acte com a compromís simbòlic amb la bona praxis periodística.
El Cinema Truffaut projectarà el dimarts 17 de juny el documental Writing with fire, que relata la història del primer diari de l'Índia format només per dones.
La periodista Elisabet Don, membre de la Junta de la Demarcació de Girona del Col·legi, farà la presentació del film, emmarcada dins el cicle Cinema i Solidaritat.
L'activitat és organitzada per la Càtedra Hipòlit Nadal de Revistes en Català i compta amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes.
L'objectiu és recuperar la memòria individual i col·lectiva de la professió periodística i, en aquesta edició, es farà especial atenció als exilis provocats a partir de la Guerra Civil.
Dones de ràdio, la generació Z li ha permès a la investigadora entendre "com serà la ràdio del futur" des del punt de vista de les joves que hi treballen.
La recerca ha estat tan profitosa que Espinosa s'ha proposat ampliar-la i intentar editar un llibre amb tota la informació que obtingui.
La periodista i doctora en comunicació Marta Narberhaus Martínez ha obtingut el guardó pel seu projecte La perspectiva de gènere als informatius infantils.
Jordi RoviraMés de cinc mil dones periodistes de tot l’Estat han signat un manifest on es denuncia el masclisme imperant en el periodisme. Jordi Rovira ens explica al Report.cat, setmanari digital del Col·legi, la història d'algunes de les pioneres que van aconseguir obrir el camí per totes les que vindrien després.
Laura SaulaLaura Saula ens presenta un rememoratiu de la vida d’Aurora Bertrana. Periodista avançada a l’època, va ser una dona moderna, revolucionària i cosmopolita.
Laura SaulaSovint els periodistes no només són els autors dels documentals, sinó que també en formen part activa davant la pantalla, ja sigui com a protagonistes o bé, d’alguna manera, mostrant les llums i les ombres de la professió. En aquest article analitzem com es retrata l’ofici a través d’aquest gènere que en els darrers anys, gràcies sobretot a l’expansió de les plataformes de continguts, està en auge.
Elisabet Carvajal“La vida és somni”, Calderón de la Barca, 1635. Quasi 400 anys després de la famosa metàfora que dona nom a l’obra de teatre barroca, i amb el mateix recurs literari, es podria dir que “la comunicació és metàfora“. I ho és amb amplitud i diversitat. Des de la comunicació relacional i interpersonal, passant per la pública i corporativa, fins a la periodística i
social. És la figura retòrica més utilitzada en la comunicació humana, parlada i escrita, sense excepció. Està present tant en el periodisme com en moltes de les eines de la comunicació corporativa i del periodisme de fonts.Anna PrunaEs compleixen trenta anys del genocidi de Ruanda, un dels episodis més obscurs dels anys noranta. Unes matances que van acabar, en 100 dies, amb el 75% de la població tutsi d’un dels països més petits del continent africà. Una crueltat propiciada i encoratjada, en gran part, per un mitjà de comunicació que no va dubtar a plantar la llavor de la barbàrie: Radio Télévision Libre des Mille Collines, la ràdio de l’odi. El seu és un dels exemples més tristament cèlebres de com aprofitar el ressò mediàtic per ajudar a sembrar mort i destrucció.
Girona
Carrer Nou del Teatre, 1, 17004 Girona972 20 91 62667 98 48 72secretariagirona@periodistes.catDilluns a divendres (9:00h a 15:00h) i dimecres tarda (16:00h a 19:00h)Borsa de treball
16/06/2025 Barcelona16/06/2025 Barcelona12/06/2025 Barcelona12/06/2025 Barcelona