• El jurat haurà de valorar un total de 107 obres, presentades en sis de les set categories dels guardons, ja que no hi ha hagut cap proposta en l’apartat de millor projecte de comunicació periodística .

  Cent trenta-set autors, molts dels quals amb treballs col·laboratius, han participat en aquesta edició dels Premis, organitzats per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes.

  El dibuix d'en Joel Isaac Piquer.

  En aquesta edició hi han participat vuit nens i nenes d'entre dos i deu anys, que han presentat dibuixos protagonitzats, sobretot, per tions, pessebres i estrelles d'Orient.

  La seu de Girona del Col·legi de Periodistes acull una exposició de dibuixos de Joan Antoni Poch (JAP) sobre la immigració

  La tarda amb la Joana Biarnés, organitzada per la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, va apropar als assistents la personalitat captivadora de la pionera del fotoperiodisme estatal 

  Es va projectar el documental “Joana Biarnés, una entre tots”, i tot seguit hi va haver una tertúlia amb la protagonista

  Tres dels premiats a les Mosques de la Informació 2017 van ser figuerencs: Narcís Genís (Mosca del Col·legi), Olga Reixach (Mosca Borda) i Imma Parada (Mosca Grossa).

  RCR Arquitectes i el Girona FC van rebre, ex aequo, la Mosca de Sant Narcís.

  En la vetllada, molt reivindicativa, també es va lliurar simbòlicament la Mosca de la Dignitat a totes les persones que, de manera pacífica, van defensar la llibertat d'expressió i van fer possible el referèndum de l'1 d'octubre.

  El Consell de la Informació de Catalunya ha difós un comunicat pel cas de la nena de deu mesos que va morir a Torroella de Montgrí a principis de novembre

  El passat 8 de gener el Grupo Zeta anunciava el tancament de les revistes Interviú i Tiempo. La primera, un històric setmanari que va néixer l'any 1976 i la darrera com a complement polític en 1982. Pel Consell de redacció, expliquem des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, la importància d'aquest mitjà a partir de cinc de les investigacions més conegudes d’aquest mitjà.

  Aliaksandr Herasimenka

  La democràcia a Rússia ha anat desapareixent poc a poc durant els darrers vint anys però el control dels mitjans de comunicació ha jugat un paper molt important en aquesta erosió democràtica. Aliaksandr Herasimenka ens explica des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, les quatre etapes d’aquest deteriorament democràtic a Rússia en mans del president Vladimir Putin. 

  Susana Pérez-Soler

  L'impacte de la digitalització en els mitjans ha estat molt intens i ha transformat la cadena de valor en el seu conjunt. D'una banda, les empreses periodístiques han perdut el monopoli de la producció de les notícies i, de l'altra, les xarxes socials s'han fet amb el control de la distribució de continguts.

  Laura Saula

  L’últim estudi del Digital News Report, elaborat pel Reuters Institute, afirma que l’ús del WhatsApp com a vehicle per a trobar, llegir, veure, comentar i compartir notícies ha crescut un 32%. Unes dades que ja s’equiparen a la utilització que es fa de les xarxes socials per a la mateixa finalitat i que permeten entendre que, avui en dia, tant WhatsApp com plataformes similars com Telegram o Signal, cada cop siguin més usades a nivell informatiu.

  Marta Arbós

  El 10 de novembre, el Col·legi de Periodistes va organitzar la “Jornada sobre la precarietat laboral” amb intervencions i taules rodones que van oferir una fotografia més exacta de la situació. També es va donar a conèixer una enquesta, impulsada des del Col·legi, amb dades actualitzades sobre la situació laboral dels professionals i es va presentar una campanya –“Gratis no treballo”– destinada a denunciar les empreses que fan ofertes abusives.

  Girona

  Carrer Nou del Teatre, 1, 17004 Girona
  972 20 91 62
  972 21 83 03
  secretariaperiodistes@grn.cat
  De dilluns a divendres de 10h a 13h i dimecres de 16h a 19h.

  Actes de premsa

  Borsa de treball

  22/01/2018 Barcelona
  19/01/2018 Camp de Tarragona
  19/01/2018 Barcelona
  19/01/2018 Sant Cugat del Vallès