• Demarcacions
  • Cursos a la seu de Girona.

    Aprofita aquests mesos abans de l'estiu per aprendre noves habilitats i millorar el teu currículum! 

    La inauguració de «RaholaFoto2023» a la seu del Col·legi de Periodistes de Girona.

    L'exposició «RaholaFoto2023» recull, en disset fotografies, fragments de realitat publicats al llarg de l'any passat.

    La mostra, organitzada conjuntament amb la Diputació de Girona, es pot visitar a la seu de Girona del Col·legi fins al proper 10 de maig. 

    Les places se situen a pocs metres l'una de l'altra.

    El periodista (1932-2016), que va ser el primer president de la Demarcació de Girona del Col·legi, i la pintora (1929-2015) van estar casats 54 anys, i les places que els recorden estan situades al barri vell, a pocs metres l'una de l'altra. 

    Ruiiiiiz! es podrà visitar fins al 31 de maig a la sala Dolors Xabé del Centre Cívic La Cope.

    Ruiiiiiz! es pot visitar fins al 31 de maig a la sala Dolors Xabé del Centre Cívic La Cope.

     

    Els guanyadors i els finalistes dels Premis Carles Rahola.

    Els XV Premis Carles Rahola de Comunicació Local reconeixen els millors treballs en premsa, ràdio, tele, fotografia, informació digital, comunicació institucional i projecte de comunicació periodística.

     

    Els protagonistes de l'acte del lliurament de la II Beca Montserrat Minobis.

    L'acte va ser conduït per Jordi Jordà i va comptar amb una conversa sobre la perspectiva de gènere en el periodisme, a càrrec de les periodistes Angels Bronsoms i Clara Jordan

    La UdG, a través de la Càtedra Hipòlit Nadal de Revistes en Català, s'ha incorporat a l'organització de la Beca Minobis. 

    Olga Garcia Camps

    El desembre, el Report.cat va publicar un reportatge que portava per títol “El conflicte més mortífer” sobre l’elevat nombre de periodistes morts en la guerra entre Israel i Hamàs i les dificultats d’informar des de Gaza. Lamentablement, tres mesos després, el títol del reportatge encara és vigent i el nombre de periodistes morts a Gaza ja ascendeix a noranta-cinc, tot i que algunes fonts l’eleven fins a cent vint. Són les veus silenciades que han deixat de ser els ulls del món, que ja no informen del que succeeix a La Franja.

    Jordi Morató Bullido

    Sílvia Cóppulo, és una de les veus i les cares més populars del nostre país. Va començar a treballar a la ràdio amb dinou anys i, des de llavors, ha desenvolupat la seva carrera professional als mitjans audiovisuals, activitat que compagina amb la consultoria de comunicació, la docència i la investigació. Es tracta de Sílvia Cóppulo, una de les personalitats més rellevants de la història de la comunicació a Catalunya. Parlem amb ella sobre la seva trajectòria professional, especialment a la ràdio.

    Isabel Carvajal

    El dinamisme de la ràdio a Catalunya es conserva gràcies a arxius sonors, hemeroteca –diaris i revistes– i guions de tota mena. Un llegat que permet reconstruir i reviure aquesta història recent. Les bobines i els enregistraments conservats a la Biblioteca de Catalunya, provinents de setanta anys de Ràdio Barcelona, la inquietud de la societat civil feta palesa a les ones de l’FM que recull l’Arxiu Sonor de la UAB o el dinamisme dels pioners de la ràdio que Ràdio Associació de Catalunya ha recuperat a cop d’hemeroteca ens ofereixen una perspectiva vibrant i única del segle passat a casa nostra.

    Marga Durá

    La crònica de les ràdios locals acumula gairebé un segle de vida, des dels llunyans anys trenta, quan van néixer les primeres emissores en català emparades pel voluntarisme. Unes característiques que, després del desert que va suposar el franquisme, tenen les ràdios de proximitat que neixen amb l’arribada de la democràcia, quan, a finals dels setanta, Ràdio Arenys i Ràdio Rubí van obrir un camí que han seguit unes dues-centes emissores. Un model particular que, enmig d’un món cada cop més globalitzat, juga amb força l’aposta per la informació local.

    Anna Pruna Galdón

    Hi ha molts periodistes que, amenaçats o perseguits pel fet de denunciar les dictadures i la corrupció dels seus governs, es veuen obligats a refugiar-se en altres països.Tal com ha demostrat Reporters Sense Fronteres, és un fenomen global. Alguns d’aquests periodistes són de ràdio. I, tot i haver marxat, malgrat les dificultats, segueixen posant-se davant del micròfon. No ho fan, però, des de mitjans generalistes, sinó a ràdios locals o bé aprofitant les plataformes de pòdcasts. Continuen, doncs, sent la veu dels que han deixat enrere.

    Girona

    Carrer Nou del Teatre, 1, 17004 Girona
    972 20 91 62
    667 98 48 72
    secretariagirona@periodistes.cat
    Dilluns a divendres (9:00h a 15:00h) i dimecres tarda (16:00h a 19:00h)

    Actes de premsa

    Borsa de treball

    26/04/2024 Barcelona/Teletreball
    24/04/2024 Barcelona
    24/04/2024 Barcelona
    22/04/2024 Sant Cugat del Vallès