• Demarcacions
 • El Teatre-Museu Dalí estrena el programa Sincronies.

  La Fundació Gala-Salvador Dalí ens ofereix 25 entrades dobles gratuïtes per a col·legiats que a l'agost vulguin gaudir del programa Sincronies: una iniciativa que s'estrena aquest estiu i que uneix la visita nocturna al museu de Figueres amb una proposta sorpresa de dansa, text teatral o música. 

  Ens ajudes amb les Mosques Borda i Grossa?

  Com cada any, demanem la col·laboració dels periodistes gironins per ajudar-nos a trobar els millors candidats a rebre aquests premis. 

  La tradicional foto de grup del XIV Sopar de Periodistes de Girona.

  El XIV Sopar de Periodistes de Girona reuneix una setantenta de companys i companys per donar la benvinguda a la temporada estival.

  Al llarg d'aquest mes es poden veure les millors fotos presentades al XIV Premis Carles Rahola de Comunicació Local, a Girona; i les imatges més destacades que van optar a la quinzena edició dels guardons, a Figueres.

  Sílvia Espinosa

  El seu projecte vol entendre com serà la ràdio del futur a través del punt de vista de les dones joves que actualment treballen en aquest mitjà.

  Els artífexs dels tres espectacles que serviran per presentar l'Orquestra Filharmonia.

  El Conservatori Isaac Albéniz de la Diputació de Girona crea una orquestra formada per músics no professionals que es presenta oficialment amb tres concerts d’homenatge al centenari de la ràdio a Catalunya.

  Els espectacles compten amb la col·laboració de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes i del Centenari de Ràdio Barcelona, i s’inspiren en els antics programes de ràdio, que combinaven les intervencions dels locutors amb música en directe.

  Neus Aldeguer

  El passat 21 de maig el Col·legi de Periodistes de Catalunya celebrava un acte als Jardins de la Maternitat, per retre homenatge als professionals de la informació de més de trenta-cinc anys de col·legiació. Una commemoració que té lloc cada any i que és un homenatge a professionals de la informació que han viscut, des de primera línia, el canvi sofert pel periodisme, on han canviat les dinàmiques de treball.

  Aina Palomer

  La societat es troba en un moment de lluita de forces i és necessari prendre partit. Censures de pel·lícules LGTBI+, agressions, vexacions i assassinats a gent del col·lectiu tenen lloc, enmig d’una onada d’extrema dreta que estén discursos populistes.

  Francesc Ponsa

  L’auge de les plataformes d’estríming musical va posar en crisi el format de la radiofórmula. Tot i que inicialment van perdre oients, sobretot entre els més joves, les ràdios musicals estan resistint l’envit de Spotify, YouTube, iVoox i companyia gràcies a la fidelització del públic adult, a la funció de prescripció i al suport a la música en directe. Però, darrerament, han aparegut noves amenaces basades en la intel·ligència artificial que tornen a fer-ne perillar la solvència.

  Victoria Hita

  Les ràdios de barri continuen sent un planter per a futurs professionals del periodisme? Com es mantenen econòmicament? Les noves tecnologies eviten els problemes de cobertura que en el passat periòdicament afectaven les ràdios lliures, pirates, de barri? I fins a quin punt cohesionen el teixit associatiu dels barris? Són moltes les preguntes que es poden fer sobre emissores com Ona Mar, Ona de Sants-Montjuïc, Ràdio Hostafrancs o Ràdio Maconda, un fenomen carregat d’il·lusió i de voluntarisme que va més enllà de les ràdios públiques i comercials.

  Carme Escales

  La llengua catalana està molt tocada. Fa temps que diferents estudis i enquestes ho deixen clar. Només cal sortir al carrer per adonar-se de la reculada. Però, com a la Gàl·lia d’Astèrix i Obèlix, hi ha un lloc on resisteix i de valent: la ràdio. Des de fa molts anys, les xifres dels EGM deixen clar el lideratge de les emissores en català, acumulant, això sí, com a mirall social, tots els mals d’un idioma contaminat, massa esquitxat d’anglicismes i de castellanismes, que va perdent cada cop més tot allò que el fa autèntic, la seva raó de ser.

  Girona

  Carrer Nou del Teatre, 1, 17004 Girona
  972 20 91 62
  667 98 48 72
  secretariagirona@periodistes.cat
  Dilluns a divendres (9:00h a 15:00h) i dimecres tarda (16:00h a 19:00h)

  Actes de premsa

  Borsa de treball

  19/07/2024 Cornellà de Llobregat
  18/07/2024 Barcelona
  18/07/2024 Girona
  18/07/2024 Eivissa