• Demarcacions
 • L'acte de lliurament dels guardons tindrà lloc avui, dijous 29 de febrer, a les 8 del vespre, a l'Auditori de Girona, i serà conduït per Andreu Juanola i Manel Vidal, de La Sotana.

  Els set protagonistes de la XII Setmana dels Rahola

  Llegeix les contracròniques de les converses amb Ramon Besa, Tomàs Alcoverro, Bernat Armangué i Vicent Partal i de la taula rodona amb Carme Martínez, Clara Jordan i Sílvia Espinosa, i torna a gaudir-ne a través del nostre canal de youtube.

  Els guanyadors es faran públics el dijous 29 de febrer, en el transcurs de la gala de lliurament dels guardons, que serà conduïda per Andreu Juanola i Manel Vidal, membres de La Sotana.

  Montserrat Minobis i Puntonet.

  Dotada amb 5.000 euros, vol promoure i difondre la recerca sobre el periodisme amb perspectiva de gènere, tant des del punt de vista històric com actual.

  Jordi Ribot, Esther Molas, Kim Manresa i Jordi Grau, durant la inauguració.

  La mostra fa un recorregut per les imatges més emblemàtiques captades pel fotoperiodista al llarg de cinc dècades, i es podrà visitar fins al dia 5 d'abril. 

  La locutora Maria Lluïsa Figa llegia els comunicats de la guerra civil amb el micròfon que s'ha donat al Museu d'Història.

  Per aquest aparell, una joveníssima Francina Boris va pronunciar, l'any 1933, les primeres paraules que van poder sentir els gironins a través dels seus receptors.

  Karen Montero

  El març de 2007 naixia una nova plataforma, Twitch. La idea que plantejaven els seus fundadors era un "reality show", càmeres i micros oberts 24/7. Twitch s'ha acabat convertint en la plataforma de streaming més gran del món amb 140 milions d'usuaris actius al mes i 30 milions de visites al dia. Tal va ser l'èxit i la projecció que, set anys més tard, el 2014, Jeff Bezos adquiria la plataforma de streaming per 970 milions de dòlars.

  Jordi Morató Bullido

  Amb la celebració dels 100 anys de la ràdio a tocar, el periodista Jordi Morató entrevista a Albert Malla, el reconegut locutor amb una veu inconfusible.

  Alberto Gómez

  La ràdio és immediatesa, proximitat. I quan passa alguna cosa que converteix l'actualitat en un bé preuat i tothom corre a informar-se'n, les ones radiofòniques hi són, amb periodistes que fan el que saben: informar en directe. Els professionals amb cert recorregut tenen alguns d'aquests dies grans gravats a la memòria. Són les dates, en vermell, que sempre recordaran, perquè tot el que poc abans hi havia prevista va anar-se'n en orris, l'escaleta es va capgirar. El 23F, l'atemptat d'Hipercor, el 17A, la pandèmia. Dies que la ràdio, fidel a la seva cita, no els va fallar. 

  Jordi Rovira

  Uns pioners, una nova tecnologia, una dictadura i una sèrie d’interessos empresarials. En aquest context, un llunyà 1924, va néixer Ràdio Barcelona, que es va convertir en la primera emissora de l’Estat espanyol. La història d’aquella efemèride comença gràcies a l’entusiasme d’uns homes que entenen la força que pot agafar la telefonia sense fils i que, dos anys després, s’uneixen a Unión Radio. Tres anys més tard se separarien i crearien Ràdio Associació de Catalunya. Tot plegat en uns anys en què, sobretot amb l’arribada de la República, aquest nou mitjà de comunicació esdevé tot un fenomen social.

  Susana Pérez Soler

  És el mitjà més immediat i ubic, el que pots escoltar mentre fas altres coses; d’aquí que sigui conegut també com a mitjà secundari. D’altres l’anomenen el mitjà cec perquè, a diferència de la resta, activa la imaginació a través de la veu, el so, la música i el silenci. Al llarg de la seva història, ha sobreviscut a l’hegemonia de la televisió, la irrupció d’Internet i l’auge dels pòdcasts. Per adaptar-se als nous hàbits de consum, ha creat continguts per ser escoltats a la carta i s’ha fet visual i viral, però sense trair la seva essència: el directe. Fem un repàs de la mala salut de ferro de la ràdio amb professionals, directius i estudiosos del mitjà.

  Girona

  Carrer Nou del Teatre, 1, 17004 Girona
  972 20 91 62
  667 98 48 72
  secretariagirona@periodistes.cat
  Dilluns a divendres (9:00h a 15:00h) i dimecres tarda (16:00h a 19:00h)

  Actes de premsa

  Borsa de treball

  29/02/2024
  27/02/2024 Barcelona
  27/02/2024 Madrid
  20/02/2024 Barcelona
  29 febrer
  20:00 - 21:30 - Auditori de Girona