• Demarcacions
 • Albert Piñeira i Jordi Grau amb alguns dels fotoperiodistes que participen a la mostra.

  La mostra recull una selecció de les imatges que es van presentar a la dotzena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local i es pot visitar a la nostra seu fins al 30 de setembre

  El curs "Com treballa un reporter freelance" a la seu de Girona.

  Aquest darrer trimestre hem programat tres formacions perquè acabis l'any ampliant els teus coneixements. T'animes a tornar al Cole?  

  No et despistis! El divendres 24 de setembre és el darrer dia per enviar-nos les teves propostes! Com cada any, farem una selecció dels més nominats perquè els periodistes gironins voteu qui voleu que rebi cada guardó

  En Pere Madrenys i en Narcís-Jordi Aragó, en unes eleccions del Col·legi de Periodistes.

  El veterà periodista, membre del Col·legi des que es va fundar, tenia 89 anys

  La Tirona és un catamarà elèctric no contaminant.

  El Col·legi de Periodistes i l'empresa que gestiona la barca Tirona signen un acord que ens permet gaudir d'un preu reduït en les excursions a bord d'aquest catamarà elèctric

  La placa de la plaça dedicada a la Pepa Bouis.

  La placa commemorativa és un homenatge a la memòria de la periodista i defensora dels drets de les dones, que va morir al 2011

  Laura Saula

  L'autor de la novel·la No diguis res assegura que el periodisme d’investigació no ha mort i anima els joves amb aspiracions periodístiques a descobrir històries. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Laura Saula reflexiona sobre la xerrada entre Radden i la periodista Mònica Terribas que es va celebrar el passat 22 de setembre al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. 

  Irene Riart

  La meitat de les capçaleres estatunidenques podrien desaparèixer aquest 2021. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Irene Riart explica la difícil situació de diaris petits i mitjans i la inversió dels multimilionaris per salvar-les. 

  Jordi Rovira

  Hi ha professionals que han excel·lit dins el seu àmbit, però que per una raó o una altra, resten oblidats en les cròniques del seu temps. I si això passa sovint amb homes, en el cas de les dones víctimes per una invisibilitat crònica, encara és més habitual. El cas de Mey Rahola és un d'aquests casos. Va ser una pionera avançada al seu temps exercint la fotografia artística quan la mirada femenina era poc més que una excepció. La recent investigació de la seva figura i obra a poc a poc està aconseguint posar-la al lloc que li pertoca. 

  David Meseguer

  Un reportatge multimèdia sobre el paper del futbol en el camp d'extermini d'Auschwitz o un podcast del primer esquiador que va trencar l'hegemonia nòrdica de l'esquí de fons en unes olimpíades són alguns dels projectes guanyadors en les darreres edicions dels premis concedits per l'Associació Internacional de Periodistes Esportius. Uns guardons que, a mode de termòmetre, constaten com els nous formats i la tecnologia s'han posat al servei de relats que transcendeixen la competició i expliquen les històries humanes, així com els contextos sociopolítics que s'amaguen darrere de les victòries o les derrotes.

  Adrián Caballero

  No és fàcil, però en el periodisme esportiu hi ha vida més enllà de maximitzar visites, la pesca de clics o el posicionament SEO i de xarxes. Mitjans com The Athletic, que ingressa 60 milions d'euros amb un model de subscripció, i La Media Inglesa, que obté un 80% dels ingressos de la comunitat, en són la prova. Fins i tot hi ha espai per a projectes unipersonals amb el suport de milers de ciutadans que reconeixen també una manera diferent d'informar i analitzar l'esport.

  Girona

  Carrer Nou del Teatre, 1, 17004 Girona
  972 20 91 62
  972 21 83 03
  secretariagirona@periodistes.cat
  Dilluns, dimecres i dijous (9:00h a 14:00h).

  Actes de premsa

  Com fer avui periodisme cultural

  Edicions obertes:
  Girona

  Borsa de treball

  27/09/2021 Rosselló
  27/09/2021 Barcelona
  22/09/2021 Sant Adrià del Besos
  16/09/2021 Barcelona
  14 setembre
  10:00-14:00 - Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes (Nou del Teatre 1, 2n 1a)