• Demarcacions
  • Grau i Noguer observen la foto guanyadora.

    L'exposició "RaholaFoto2023" es pot visitar a la nostra seu de Girona fins al 10 de novembre.

    La Demarcació de Girona del Col·legi col·labora en la gira de tardor del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans.

    L'activitat tindrà lloc el 10 d'octubre a les 11 del matí a la UdG, i serà conduït pel periodista col·legiat Sebastián Ruiz-Cabrera.

    El congrés de Blockchain més gran d'Europa, que es farà a Barcelona els dies 25 i 26 d'octubre, comptarà amb ponents d'empreses com el FC Barcelona, La Liga, Banco Santander, Volkswagen o Revolut, entre altres.

    El grup de periodistes, al Claustre de la Catedral de Girona.

    Un reduït grup de periodistes col·legiats va visitar la  Catedral de Girona, coincidint amb el 985è aniversari de la seva consagració

    Ajuda'ns a trobar els millors candidats a rebre la Mosca Borda i la Mosca Grossa d'aquest 2023: fes-nos arribar les teves propostes!

    Carme Vinyoles

    La periodista col·legiada ha rebut aquesta distinció -que reconeix la trajectòria professional i el compromís amb la ciència, la cultura i la societat- juntament amb el químic Salvador Alegret.

    Judit Alonso

    En els últims anys, les seccions que tracten la crisi climàtica han anat augmentant i s'han convertit en una cobertura obligatòria dels mitjans generalistes. Però més enllà d'una secció, els mitjans estan adoptant canvis significatius en les seves pràctiques per tal de reduir la seva empremta de carboni.

    Laura Saula

    Isabel-Clara Simó (1943-2020) va ser una incansable defensora de la llengua catalana, feminista i advocada de les llibertats individuals i col·lectives. La periodista Laura Saula posa en relleu la seva figura.

    Marga Durá

    Enguany, Catalunya Informació celebra el trigèsim aniversari en un panorama periodístic canviant en què els mitjans de comunicació clàssics busquen adaptar-s’hi, en un context ben diferent, per no perdre’n l’essència. En un moment donat, van ser innovadors, quan eren necessaris perquè hi havia demanda d’informació, però la truita s’ha girat i ara lluiten per mantenir el prestigi i la utilitat en una època en què, gràcies a la tecnologia digital, tenim informació a tot arreu i a totes hores.

    Adrián Caballero

    Estar pagant per una plataforma d’entreteniment en línia, com pot ser Netflix, HBO o Spotify, incrementa les possibilitats de subscriure’s a un mitjà informatiu. Aquesta és una de les dades més destacades d’un estudi elaborat per la Universitat d’Oxford. Tenint en compte que hi ha moltes més llars amb un servei de streaming que subscripcions a mitjans, com pot la indústria periodística aprofitar aquesta tendència? La resposta passa pel poeta Antonio Machado, que recordava que cal no confondre valor i preu.

    Alberto Gómez

    Encara que sembli mentida, hi ha molts lectors que cada dia consulten el seu mitjà de referència per consumir la secció preferida... tot i que no és informativa. Fenòmens com el Paraulògic o el Wordle.cat tenen lloc també a capçaleres estrangeres. És l’èxit de l’entreteniment enmig de notícies que sovint són negatives. Unes seccions, doncs, que fan somriure els lectors i que, de passada, ajuden a fidelitzar-los i a potenciar la marca del mitjà en qüestió. Negoci rodó.

    Girona

    Carrer Nou del Teatre, 1, 17004 Girona
    972 20 91 62
    667 98 48 72
    secretariagirona@periodistes.cat
    Dilluns a divendres (9:00h a 15:00h) i dimecres tarda (16:00h a 19:00h)

    Actes de premsa

    Borsa de treball

    21/09/2023 Barcelona
    14/09/2023 Andorra la Vella
    12/09/2023 Molins de Rei
    12/09/2023 Barcelona