• Demarcacions
 • Les votacions estaran obertes fins al 13 d'octubre i hi poden participar tots els periodistes gironins

  Les Mosques de la Informació 2022 es lliuraran el divendres 14 d'octubre a l'Auditori Irla de la seu de la Generalitat a Girona

  La invitació a les Mosques 2022.

  La Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes lliurarà les Mosques de la Informació a l'Auditori Josep Irla de la seu de la Generalitat a Girona.

  Aquest any, els guanyadors de la Mosca del Col·legi i la Mosca de Sant Narcís no es faran públics fins uns dies abans de l'acte.

  La foto guanyadora, "Incendi forestal al massís del Montgrí".

  La mostra és una selecció de les imatges que es van presentar a la tretzena edició dels Premis
  Carles Rahola de Comunicació Local, i es pot visitar a la Casa de Cultura fins al 26 d'octubre

  L'exposició, ideada per l'Ajuntament de Castell d'Aro, Platja d'Aro i s'Agaró, reivindica les aportacions femenines en tots els àmbits

  Els participants a l'activitat.

  Una vintena llarga de col·legiats i familiars vam gaudir de la visita guiada al Castell de Montsoriu i a l'Espai Cabrera del Museu Etnològic del Montseny La Gabella

  Els assistents al XII Sopar de Periodistes de Girona.

  El XII Sopar de Periodistes de Girona aplega una cinquantena de professionals de totes les edats en una vetllada de retrobament després de la pandèmia

  Gemma Bufias

  El consum de productes sonors està més viu que mai, tot i la ràpida evolució de les noves tecnologies i del gran ventall de plataformes de què disposem els consumidors. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, la periodista Gemma Bufias relata com cada vegada més les marques utilitzen el pòdcast en la seva estratègia de màrqueting. 

  La ultradreta dirigida per Giorgia Meloni aconsegueix la victòria per primera vegada en unes eleccions a Itàlia. Meloni s'ha guanyat el públic amb un discurs populista, racista, xenòfob i homòfob. Però, si la vencedora no hagués conquistat els mitjans de comunicació, hauria obtingut els mateixos resultats?

  Jordi Rovira

  D’una joventut amb poques perspectives a guanyar el Pulitzer. La trajectòria vital i professional d’Emilio Morenatti és la d’algú que ha treballat de valent, que ha defugit els inconvenients amb les eines de què disposava i que s’ha marcat reptes constants. Tres dècades després dels seus inicis, aquest fotoperiodista mira enrere i veu aquell xaval del qual va escapar, quan encara no podia ni imaginar el que el futur li oferiria.

  Josep Maria Figueres

  L’estiu de 1966 va sortir Tele/Estel, la primera publicació impresa en català a l’Estat que no depenia de l’Església després de la Guerra Civil. Va ser una gran fita que va durar quatre anys, tot i alguna interrupció. El problema d’aquest setmanari és que, malgrat les signatures de prestigi que omplien les planes, no va aconseguir el tremp periodístic ni la coherència ideològica necessària i es va veure incapaç d’aixecar el vol, amb unes pèrdues econòmiques que van llastrar el projecte. Per tot plegat, Tele/Estel va acabar sent la “crònica d’una mort anunciada”.

  David Meseguer

  Tot i l’absència de lluita armada, la complicada convivència entre unionistes i republicans és el principal indicador que el conflicte polític segueix latent. Una polarització de la societat que afecta tots els aspectes de l’esfera social, també el mediàtic. En aquesta conjuntura, periodistes i mitjans d’Irlanda del Nord acostumen a seguir el mateix patró sectari que abans de la signatura dels acords de pau de 1998. Tot i alguns avenços, com donar més veu a les víctimes, aspectes com la tria de les fonts o l’ús del llenguatge van en consonància amb una línia editorial enfocada a defensar els interessos de les respectives comunitats.

  Girona

  Carrer Nou del Teatre, 1, 17004 Girona
  972 20 91 62
  972 21 83 03
  secretariagirona@periodistes.cat
  Dilluns a divendres (9:00h a 15:00h) i dimecres tarda (16:00h a 19:00h)

  Actes de premsa