• Demarcacions
 • La primera Nit de la Comunicació a l’Ebre organitzada per la nostra demarcació va ser tot un èxit. Una seixantena de persones, 47 professionals de la comunicació més els familiars i amics que els van acompanya, van viure amb emoció aquesta festa que vol convertir-se en un punt de trobada anual. Objectius: reconèixer i posar en valor una professió i uns professionals que tot i passar per moments difícils, de personal, materials i econòmics, sempre intenta fer el millor possible la seua tasca de servei públic, cosa que sovint no se li reconeix.

  Susanna Cases Ferré, fins ara cap d’informatiu de Canal Terres de l’Ebre, i durant els últims anys editora i presentador de l’informatiu L’Ebre Notícies ha arribat a un acord amb l’empresa audiovisual (Ebre Digital SL), per convertir-se des d’aquest es de gener en la nova directora d’aquest canal de TDT (Televisió Digital Terrestre).

  La Demarcació Terres de l’Ebre del CPC hem organitzat per al pròxim divendres, 24 de gener, la Nit de la Comunicació 2020. Hi estan convidats tots els periodistes i comunicadors del territori. Serà un punt de trobada entre professionals de la comunicació que aprofitarem per a reconèixer els nostres periodistes més grans, ja jubilats, i els nous col·legiats. No t’ho pots perdre!

  La Demarcació Terres de l’Ebre del CPC convida un any més als periodistes ebrencs a proposar candidats per a rebre el MICRO OBERT i el MICRO TANCAT 2019. Aquests guardons pretenen reconèixer persones o entitats de tots els àmbits i sectors que hagen facilitat la feina periodística (obert) o, ans al contrari, que l'hagen dificultat (tancat). El termini màxim per a fer-nos arribar els candidats o candidates és el 16 de gener de 2020. Després mirarem els candidats més votats i, si és el cas, farem una segona ronda.

  L'escriptora Maria Climent presenta la seva primera novel·la aquest divendres 10 de gener, a les 19:00 h., a la seu de les Terres de l'Ebre del Col·legi de Periodistes. A continuació, l'autora i la periodista Anna Zaera conversaran sobre els mitjans culturals digitals. 

  Els col·legiats ebrencs i públic interessat van poder aprofundir ahir al vespre de la mà d’Albert Garrido, secretari general del Consell de la Informació de Catalunya (CIC), en el coneixement de diferents articles del Codi Deontològic de la professió periodística, en un acte celebrat a la seu del CPC a Tortosa

  Núria Segura

  La verificació de dades no només s'hauria d'aplicar als mitjans de comunicació, sinó a totes les entitats que fan negoci amb la informació. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Núria Segura ha parlat amb l'activista Simona Levi sobre fake news i narratives tecnòfobes. 

  Irene Riart

  Downing Street ha fet públics uns documents desclassificats on es demostra l’estreta relació entre els serveis d’intel·ligència britànica i l’agència Reuters durant la Guerra Freda. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Irene Riart ens parla de la influència britànica en el món de la informació durant els anys seixanta i setanta.  

  Jordi Rovira

  El 18 de novembre, Leila Guerriero va recollir al Col·legi de Periodistes  el xiv Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán en la categoria de Periodisme cultural i polític. Reconeguda com una de les grans plomes de l’Amèrica Llatina, aquesta argentina és tot un referent del  periodisme narratiu, el que es cou a foc lent i juga amb els recursos de la ficció, aquell que dona qualitat i sentit a la professió.

  Marta Arbós

  L’accés al periodisme, per a les noves fornades que surten de la facultat, no és fàcil, sobretot en els temps actuals, en què la precarietat i la manca d’oportunitats laborals en els mitjans tradicionals compliquen encara més l’entrada a la professió. En aquestes pàgines, oferim una guia pràctica per orientar els més joves en recursos, formació, aplicacions i eines que els poden ser d’utilitat enmig de la incertesa en la qual molts d'ells es troben.

  Jordi Rovira

  Capçalera va reunir al Col·legi de Periodistes representants de dues generacions de professionals per reflexionar sobre l'ofici. D’allò que els separa i d’allò que els uneix. Durant dues hores i mitja es va parlar de molts temes. En alguns estaven d’acord, en d’altres no tant. La conclusió principal, però, és que els temps canvien i la tecnologia sovint transforma les maneres de treballar. Ara bé, allò que és essencial de l’ofici segueix immutable. En aquest text, reproduïm la crònica d’aquella trobada.

  Terres de l'Ebre

  Ramon Berenguer IV, 26, prl, 43500 Tortosa, Tarragona, Espanya
  977 44 24 90
  ebre@periodistes.cat
  Dimarts i dijous de 17:00h a 20:00h

  Actes de premsa