• Demarcacions
 • El pròxim dilluns 6 de maig es tancarà el termini per a participar en els dos premis que convoca la Demarcació de Terres de l’Ebre del Col·legi: el X Premis Terres de l’Ebre de Periodisme i el II ECOPremi Terres de l’Ebre de Periodisme.

  El filòsof i escriptor català Jordi Pigem, que acaba de publicar Consciència o col·lapse, conversarà amb la periodista Patrícia Burgos dins del cicle Periodisme Sud, organitzat per la Demarcació de Terres de l'Ebre del Col·legi. La xerrada tindrà lloc el divendres 3 de maig, a les 19 hores, a la seu de la Demarcació del CPC a Tortosa.

  En una sala col·legial plena a vessar, els periodistes Susanna Cases i Josep Lluís Villa van recollir aquest divendres al vespre, el Micro Obert i el Micro Daurat, respectivament. Els Premis Micro són organitzats per la Demarcació de Terres de l’Ebre del Col·legi des de fa divuit anys. 

  Aquest divendres 5 d'abril tindrà lloc a la seu col·legial (Carrer Berenguer IV de Tortosa), el lliurament dels Premis Micro 2023 organitzat per la Demarcació ebrenca del CPC. El Micro tancat és per a la periodista Susanna Cases, cap de premsa de la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre. El Micro Tancat és per al cap de premsa de Salut a les Terres de l'Ebre, Pol Benach. I, finalment, el Micro Daurat és per al veterà periodista Josep Lluís Villa. 

  L'acte començarà a les 19.30 hores. És obert a tothom que hi vulga assistir. 

  La Demarcació de Terres de l’Ebre del Col·legi  ha donat a conèixer avui els guanyadors dels Premis Micro Obert i Micro Tancat 2023. Són els periodistes Susanna Cases i Pol Benach, respectivament. El tercer premi, el Micro Daurat ha recaigut en el veterà periodista Josep Lluís Villa. Els Premis Micro es lliuraran el pròxim divendres 5 d'abril, a la seu del Col·legi a Tortosa. 

  LLiurament de premis del 2022

  La Demarcació convoca el X Premi Terres de l’Ebre de Periodisme i el II ECOPremi Terres de l’Ebre de Periodisme, organitzats amb el suport de Repsol i del COPATE, respectivament. Els guardons volen promoure, alhora que reconèixer, els treballs periodístics que versen sobre qualsevol temàtica i sector relacionat amb les Terres de l’Ebre, en el cas del Premi, i els treballs de temàtica mediambiental, en el cas de l’ECOPremi. El termini per a presentar els treballs finalitza el pròxim 6 de maig.

  Olga Garcia Camps

  El desembre, el Report.cat va publicar un reportatge que portava per títol “El conflicte més mortífer” sobre l’elevat nombre de periodistes morts en la guerra entre Israel i Hamàs i les dificultats d’informar des de Gaza. Lamentablement, tres mesos després, el títol del reportatge encara és vigent i el nombre de periodistes morts a Gaza ja ascendeix a noranta-cinc, tot i que algunes fonts l’eleven fins a cent vint. Són les veus silenciades que han deixat de ser els ulls del món, que ja no informen del que succeeix a La Franja.

  Jordi Morató Bullido

  Sílvia Cóppulo, és una de les veus i les cares més populars del nostre país. Va començar a treballar a la ràdio amb dinou anys i, des de llavors, ha desenvolupat la seva carrera professional als mitjans audiovisuals, activitat que compagina amb la consultoria de comunicació, la docència i la investigació. Es tracta de Sílvia Cóppulo, una de les personalitats més rellevants de la història de la comunicació a Catalunya. Parlem amb ella sobre la seva trajectòria professional, especialment a la ràdio.

  Jordi Pacheco

  En plena era digital, la narrativa radiofònica ha evolucionat influenciada per la interconnexió i les demandes d’una audiència cada cop més participativa. La ràdio ja no és només so, sinó una amalgama digital que desafia les rutines tradicionals. Així, veiem com les emissores actuals apleguen una sèrie d’elements que l’Observatori de la Ràdio a Catalunya anomena “perímetre digital”. Es tracta de satèl·lits que graviten en la seva òrbita i que el mitjà ha sabut fer-se seus. Entre ells, les xarxes socials, que han permès augmentar la relació amb els oients.

  Anna Pruna Galdón

  Hi ha molts periodistes que, amenaçats o perseguits pel fet de denunciar les dictadures i la corrupció dels seus governs, es veuen obligats a refugiar-se en altres països.Tal com ha demostrat Reporters Sense Fronteres, és un fenomen global. Alguns d’aquests periodistes són de ràdio. I, tot i haver marxat, malgrat les dificultats, segueixen posant-se davant del micròfon. No ho fan, però, des de mitjans generalistes, sinó a ràdios locals o bé aprofitant les plataformes de pòdcasts. Continuen, doncs, sent la veu dels que han deixat enrere.

  Marga Durá

  La crònica de les ràdios locals acumula gairebé un segle de vida, des dels llunyans anys trenta, quan van néixer les primeres emissores en català emparades pel voluntarisme. Unes característiques que, després del desert que va suposar el franquisme, tenen les ràdios de proximitat que neixen amb l’arribada de la democràcia, quan, a finals dels setanta, Ràdio Arenys i Ràdio Rubí van obrir un camí que han seguit unes dues-centes emissores. Un model particular que, enmig d’un món cada cop més globalitzat, juga amb força l’aposta per la informació local.

  Terres de l'Ebre

  Ramon Berenguer IV, 26, prl, 43500 Tortosa, Tarragona, Espanya
  977 44 24 90
  667 98 49 40
  ebre@periodistes.cat
  A demanda.

  Actes de premsa

  Borsa de treball

  23/05/2024 Barcelona
  23/05/2024 Barcelona
  22/05/2024 Tarragona
  21/05/2024 Escaldes-Engordany