• Demarcacions
 • El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, va mantenir el passat dilluns dia 19, una trobada amb els periodistes de les Terres de l’Ebre. Va ser un cafè off the record, on el responsable polític del Govern català a l’Ebre va xerrar de forma distesa dels temes d’actualitat de les comarques ebrenques.

  La seu del CPC a l'Ebre acollirà aquest dijous, 14 d'octubre, a les 19.30 hores la presentació del llibre Una ciudad de profesiones de l'arquitecte Jordi Ludevic. L'arquitecte fa una reflexió serena sobre el llegat històric de les nostres professions i els reptes que hem d'afrontar. L'acte estarà moderat pel president de la nostra demarcació, Josep Baubí.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) va crear el 2001 la Demarcació de les Terres de l’Ebre, fet del qual ara es compleixen 20 anys. Altres col·legis professionals, institucions i el mateix Govern de la Generalitat van fer la mateixa aposta de descentralització atenent a una demanda històrica del territori.

  Els Premis Gràcies han estat concedits per primer cop per l'Associació de dones empresàries, directives i emprenedores de les Terres de l'Ebre, ADEDE. L'objectiu dels guardons és reconèixer la tasca que han fet diferents col·lectius, entitats, associacions i gremis del territori durant la pandèmia, entre ells el col·lectiu dels periodistes. Els guardons es van lliurar en una gala que va tenir lloc divendres a Sant Carles de la Ràpita i on van haver-hi diverses actuacions musicals.

  Els periodistes que vulguen optar al VII Premi Terres de l’Ebre de Periodisme tenen de temps fins al pròxim dia 30 de juny per a presentar els seus treballs. Les bases ja s’han publicat i recorden que hi poden optar tots els treballs periodístics que parlen de qualsevol aspecte relacionat amb les Terres de l’Ebre, publicats o emesos al llarg del 2020.  El premi es manté en els 4.000 euros, repartits entres tres premis, del primer fins al tercer.

  La Demarcació Terres de l’Ebre ha organitzat aquest mes de juny dos actes públics de balanç dels dos anys de mandat  de l’alcaldessa de Tortosa i de l’alcalde d’Amposta. Des de fa anys el col·legi, en col·laboració dels consistoris implicats, organitza un acte adreçat principalment  a tots els periodistes, amb l’objectiu que el mandatari local responga a les preguntes fiscalitzadores dels professionals. 

  Manel Domene

  L'ofici del periodista se situa a la jerarquia de la perillositat. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Manel Domene revela com exercir el periodisme sabent com enfrontar els riscos.

  Martí Figueras

  El fotoperiodista Albert Garcia va ser detingut el 18 d'octubre de 2019 a la plaça Urquinaona mentre cobria la manifestació arran de la sentència del Procés. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Martí Figueras relata els fets que han portat al fotoperiodista d’El País a judici.

  Jordi Rovira

  Hi ha professionals que han excel·lit dins el seu àmbit, però que per una raó o una altra, resten oblidats en les cròniques del seu temps. I si això passa sovint amb homes, en el cas de les dones víctimes per una invisibilitat crònica, encara és més habitual. El cas de Mey Rahola és un d'aquests casos. Va ser una pionera avançada al seu temps exercint la fotografia artística quan la mirada femenina era poc més que una excepció. La recent investigació de la seva figura i obra a poc a poc està aconseguint posar-la al lloc que li pertoca. 

  David Meseguer

  Un reportatge multimèdia sobre el paper del futbol en el camp d'extermini d'Auschwitz o un podcast del primer esquiador que va trencar l'hegemonia nòrdica de l'esquí de fons en unes olimpíades són alguns dels projectes guanyadors en les darreres edicions dels premis concedits per l'Associació Internacional de Periodistes Esportius. Uns guardons que, a mode de termòmetre, constaten com els nous formats i la tecnologia s'han posat al servei de relats que transcendeixen la competició i expliquen les històries humanes, així com els contextos sociopolítics que s'amaguen darrere de les victòries o les derrotes.

  Adrián Caballero

  No és fàcil, però en el periodisme esportiu hi ha vida més enllà de maximitzar visites, la pesca de clics o el posicionament SEO i de xarxes. Mitjans com The Athletic, que ingressa 60 milions d'euros amb un model de subscripció, i La Media Inglesa, que obté un 80% dels ingressos de la comunitat, en són la prova. Fins i tot hi ha espai per a projectes unipersonals amb el suport de milers de ciutadans que reconeixen també una manera diferent d'informar i analitzar l'esport.

  Terres de l'Ebre

  Ramon Berenguer IV, 26, prl, 43500 Tortosa, Tarragona, Espanya
  977 44 24 90
  ebre@periodistes.cat
  A demanda.

  Actes de premsa

  Borsa de treball

  20/10/2021 Barcelona
  18/10/2021 Tortosa
  15/10/2021 Barcelona
  06/10/2021 Barcelona