• La Demarcació Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya va lliurar divendres 7 de juny en una sala plena de gom a gom els Premis Micros corresponents a l’any 2018. El primer a rebre el Micro Obert de mans del vicepresident del Col·legi Albert Mestre, va ser el responsable de comunicació dels Mossos d’Esquadra a la Regió Policial Terres de l’Ebre, Toni Giménez. Giménez va agrair aquest guardó que reconeix les facilitats que posa als periodistes a l’hora de desenvolupar la seua tasca dia a dia.

  Els quatre debats electorals que ha organitzat la Demarcació Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes, arran de les eleccions municipals del 26 de maig, a les quatre capitals de comarca ebrenques, Tortosa, Amposta, Móra d’Ebre i Gandesa, han estat tot un èxit. Els debats s’han pogut seguir en directe des dels respectius espais de realització així com des de diferents mitjans de comunicació públics i privats: Canal Terres de l’Ebre, Ràdio Móra d’Ebre-Cadena Ser i Ràdio Ebre-Cadena Ser, Ràdio Tortosa, Ràdio Amposta i Imaginaràdio.

  Són oberts a la ciutadania i en el cas de Tortosa, d’Amposta i de Móra d’Ebre es podran seguir en directe per diferents mitjans de comunicació

   

  La Demarcació Terres de l’Ebre del CPC hem superat els 50 col·legiats i ho hem volgut celebrar amb el primer acte conjunt  de lliurament de carnets als nous col·legiats. Gràcies a la campanya de promoció per a la col·legiació de principis d’any, a les Terres de l’Ebre s’hi han col·legiat 6 professionals de la comunicació del territori i se n’hi han precol·legiat dos més. Amb les 8 noves incorporacions la demarcació més petita del CPC hem passat de tenir 47 afiliats a tenir-ne 54, i d’1 a 3 pre-col·legiats.

  L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i la Demarcació Terres de l'Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya organitzen el dimecres 8 de maig un esmorzar adreçat a periodistes per a informar sobre les eleccions europees del 26 de maig. S'hi tractaran els elements clau de la campanya i nit electoral.

  La trobada tindrà lloc a la seu a Tortosa del Col·legi de Periodistes (Ramon Berenguer IV, 26, prl) a les 9h30 i anirà a càrrec del cap de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, Sergi Barrera.

  És necessari confirmar assistència indicant nom, cognom i mitjà de comunicació a ebre@periodistes.cat

   

  La demarcació Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes ha convocat la cinquena edició del Premi Terres de l’Ebre de Periodisme, dotat amb un màxim de 1.000 euros. Hi poden concursar els treballs emesos o publicats al llarg de l’any 2018 que estiguin relacionats amb qualsevol temàtica i àmbit de les Terres de l’Ebre. Els treballs, un màxim de tres per autor,  poden ser presentats pels mateixos autors o bé seleccionats pel jurat. El termini de presentació finalitza el dia 16 de març de 2019. El jurat del V Premi Terres de l’Ebre de Periodisme estarà format per professionals del periodisme i per personalitats del món sociocultural de la regió de l’Ebre. El seu veredicte es donarà a conèixer en el transcurs d’un acte públic que es realitzarà el primer semestre d’enguany.

  JUAN PABLO TORRENTS-FAURA

  El passat cinc de juny el Grup de Treball contra la Precarietat del Col·legi de Periodistes va organitzar una jornada de portes obertes tant per a periodistes col·legiats com no col·legiats amb l’objectiu de parlar d’aquesta important xacra que afecta la professió. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Juan Pablo Torrents-Faura t'explica com va anar la trobada. 

  Núria Segura

  Quin poder real té l’extrema dreta dins del Parlament Europeu? Com han d’informar els mitjans sobre aquests grups? Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Núria Segura t'explica quines respostes es van donar en el debat organitzat pel Col·legi de Periodistes i com el periodisme pot fer-hi front. 

  Òscar Garcia

  Els partits d’ultradreta tenen una presència cada cop més significativa als parlaments dels països europeus i, des de fa poc, també a Espanya. Amb una estratègia comunicativa, aquestes formacions utilitzen els mitjans de comunicació com a altaveu de les seves reivindicacions o els critiquen quan no els fan seguidisme. Tenint això en compte, com cal presentar-los davant de l’audiència? Els mitjans es debaten entre la por a la sobreinformació o a perdre l’equanimitat a l’hora de parlar d’ells. El debat està obert.

  Alberto Escusol

  Ja no es tracta d’incrementar audiència. És qüestió que aquesta pagui per la informació. L’edició 2018 del GEN Summit suposa un punt d’inflexió perquè el debat ja no és tant com atreure lectors o com millorar la relació entre aquests i la publicitat. Ara es parla de murs de pagament, subscripcions personalitzades i micropagaments. El sector comença a ser conscient que el futur passa per fer pagar els lectors. Fins i tot diferents startups estan triomfant amb idees per facilitar la subscripció.

  Adrián Caballero

  La tecnologia pot ajudar el periodisme, però el que realment és necessari és, precisament, això: periodisme. “No hi ha espai pel que no sigui qualitat”, es va escoltar en la darrera edició del GEN Summit que, més enllà de mostrar els avenços tecnològics en el sector, va reivindicar els valors innats de la professió. Uns valors que han de permetre afrontar el principal repte del periodisme, la pèrdua de la credibilitat. Transparència i qualitat, doncs, són les armes per lluitar contra les fake news i les seves conseqüències.

  Terres de l'Ebre

  Ramon Berenguer IV, 26, prl, 43500 Tortosa, Tarragona, Espanya
  977 44 24 90
  ebre@periodistes.cat
  Dimarts i dijous de 17:00h a 20:00h

  Actes de premsa

  Borsa de treball

  14/06/2019 Barcelona
  12/06/2019 Tarragona
  11/06/2019 Sabadell
  11/06/2019 Barcelona