• Demarcacions
 • El cicle d’entrevistes Periodisme Sud porta aquest divendres l’escriptora Alicia Giménez Bartlett a la seu del Col·legi de Periodistes a Tortosa. L’autora de ‘Donde nadie te encuentre’ o ‘Hombres desnudos’ serà entrevistada per la periodista Marina Pallás, en directe, a partir de les 19h. Tot seguit, s’obrirà un torn de preguntes i de conversa oberta amb l’escriptora.

  Aquest divendres 7 de maig a les 18 hores, dintre del cicle d’entrevistes Periodisme Sud tindrem l’oportunitat de parlar amb el director de la revista 5W i escriptor, Agus Morales. L’encarregada en aquest cas de mantenir la conversa serà la periodista ebrenca Júlia Albesa. Serà una entrevista telemàtica que tothom qui vulga podrà seguir pel canal de YouTube del CPC. Si es vol participar fent alguna pregunta al convidat es pot fer el mateix divendres a través del xat de YouTube o si ja sabeu què us interessa saber del nostre convidat, podeu fer arribar ja la vostra pregunta al correu: ebre@periodistes.cat.

  El president de la demarcació Terres de l’Ebre del CPC, Josep Baubí, s’ha reunit amb l’alcalde de Deltebre, Lluís Solé, i amb el regidor de Mitjans de Comunicació, Carlos Serra, per tal de conèixer el projecte comunicatiu que es vol potenciar des de la població deltaica.

  La Demarcació Terres de l’Ebre del CPC ha organitzat el cicle d’entrevistes Periodisme Sud, on periodistes del territori conversaran amb persones referents en l’àmbit dels mitjans de comunicació i la cultura. L’objectiu és que periodistes ebrencs puguin conèixer i apropar figures destacades al territori.

  El conjunt de 12 capítols del programa Espais de Sao Fonda,  coproduït i emès per Canal Terres de l’Ebre i presentat per José Luis González,  s’ha emportat el VI Premi Terres de l’Ebre de Periodisme, organitzat per la Demarcació Terres de l’Ebre del CPC. El segon premi és per al reportatge del periodista Andreu Prunera La història dels oblidats: soldats de l'Ebre al Valle de los Caído i el tercer per a 26M El Reportatge, de Dani Sainz de Aja.  

  La segona Nit de la Comunicació organitzada divendres per la Demarcació Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya va tornar a ser un acte ple d’emocions, records i reconeixements per als que hi eren a la sala i per a alguns que ens han deixat. 

  Gemma Bufias

  Des del naixement de la impremta moderna de Gutenberg, l’any 1450, el periodisme ha sofert una revolució de tres-cents seixanta graus. Tan sols ha calgut un quart de segle per trencar l’hegemonia que va tenir el paper durant més de quatre segles. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Gemma Bufias, analitza l'oferta de subscripcions a deu mitjans. 

  Irene Riart

  Amb la pandèmia els patrons de consum de continguts en streaming han canviat i el gènere documental està agafant cada vegada més forçaDes del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Irene Riart ens revela per què Netflix o HBO inverteixen cada vegada més recursos en produir i comprar documentals i docusèries.

  Jordi Benavente

  Hi ha entrevistes bones i entrevistes dolentes. I dins de les bones hi ha una altra categoria que són totes aquelles que s'excedeixen, que superen els cànons establerts entre entrevistat i entrevistador. Es tracta de les entrevistes que passen a la història i que es converteixen en petites peces d'art fruit d'una conversa que, a poc a poc, va prenent més i més rellevància. Són entrevistes especials, desbordades. En aquest reportatge del Report.cat -guanyador de la beca Ferrer Eguizábal al millor article del segon trimestre de l'any- es repassen algunes d'aquelles entrevistes mítiques. 

  Laura Saula

  Avui en dia, a Instagram, trobem reconeguts xefs i nutricionistes com Carlos Ríos, Carla Zaplana o Raquel Bernácer que expliquen en detall què cal menjar i com fer-ho, o fins i tot hi pengen les seves receptes cuiners com Nandu Jubany, convertit en tot un referent a Instagram. Ara bé, és possible que l'èxit de la gastronomia en aquest entorn digital suposi una amenaça per als periodistes gastronòmics de sempre? En quina situació es troba la disciplina davant del rol preponderant de les xarxes socials?

  Francesc Ponsa

  Alguns mitjans han entès que l'audiència ha de ser al mig de l'estratègia comunicativa. Això significa que la fan partícip de les seves decisions, com els temes a tractar o l'opinió respecte dels continguts. Aquesta dinàmica permet millorar els continguts aportant la visió del receptor, però també implica riscs, com la possible vulgarització dels continguts o desviar-se de la vocació de servei públic que tenen els mitjans de comunicació. 

  Terres de l'Ebre

  Ramon Berenguer IV, 26, prl, 43500 Tortosa, Tarragona, Espanya
  977 44 24 90
  ebre@periodistes.cat
  A demanda.

  Actes de premsa

  Borsa de treball

  14/05/2021 Barcelona
  30/04/2021 Barcelona
  30/04/2021 Barcelona
  30/04/2021 Andorra la Vella