•  

  La demarcació Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes ha convocat la cinquena edició del Premi Terres de l’Ebre de Periodisme, dotat amb un màxim de 1.000 euros. Hi poden concursar els treballs emesos o publicats al llarg de l’any 2018 que estiguin relacionats amb qualsevol temàtica i àmbit de les Terres de l’Ebre. Els treballs, un màxim de tres per autor,  poden ser presentats pels mateixos autors o bé seleccionats pel jurat. El termini de presentació finalitza el dia 16 de març de 2019. El jurat del V Premi Terres de l’Ebre de Periodisme estarà format per professionals del periodisme i per personalitats del món sociocultural de la regió de l’Ebre. El seu veredicte es donarà a conèixer en el transcurs d’un acte públic que es realitzarà el primer semestre d’enguany.

  La taula rodona Premsa i Medi ambient, coorganitzada per  la demarcació Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes i per la Plataforma en defensa de l’Ebre (PDE), va servir dissabte per a analitzar l’evolució del tractament en els mitjans de comunicació dels temes mediambientals, sobretot els relacionats amb el transvasament de l’Ebre, amb la gestió de l’aigua i amb la PDE, en els 18 anys de vida d’aquesta organització social.

  El president de la Demarcació, Josep Baubí, ha iniciat un seguit de visites institucionals a les diferents emissores de ràdio municipals i privades de les Terres de l’Ebre per a donar a conèixer el Col·legi, les seves prestacions, avantatges i serveis, així com per a interessar-se per la manera de treballar i la situació de cadascuna d’elles.

  Aquests dies ha visitat una de les emissores de ràdio més antigues del territori, Ràdio Ulldecona, al capdavant de la qual es troba Joan Nadal, un home de ràdio cent per cent que amb 88 anys encara es troba en actiu.

  L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i la Demarcació Terres de l'Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya organitzen el dimecres 8 de maig un esmorzar adreçat a periodistes per a informar sobre les eleccions europees del 26 de maig. S'hi tractaran els elements clau de la campanya i nit electoral.

  La trobada tindrà lloc a la seu a Tortosa del Col·legi de Periodistes (Ramon Berenguer IV, 26, prl) a les 9h30 i anirà a càrrec del cap de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, Sergi Barrera.

  És necessari confirmar assistència indicant nom, cognom i mitjà de comunicació a ebre@periodistes.cat

  Els col•legiats Andreu Caralt  i  Oriol Gracià van presentar ahir, a la seu del Col•legi de la demarcació, el documental A les fosques. La memòria de la Tortosa bombardejada, sobre l’evacuació de la ciutat durant la Guerra Civil.

  Abans de començar les vacances d’ estiu, alguns membres de  junta de la demarcació de les Terres de l’Ebre del Col•legi de Periodistes de Catalunya es van reunir ahir amb el delegat territorial de la Generalitat,  Xavier Pallarés, restituït en el seu càrrec de fa pocs dies.

  Redacció

  El Col·legi de Periodistes tindrà aquest Sant Jordi una parada amb llibres escrits per col·legiats. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, t'oferim una guia amb els llibres i els horaris en què els seus autors hi seran presents.

  Francesc Farré

  Assassinats, amenaces i acomiadaments entre els periodistes que van investigar la filtració periodística més gran de la història. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Francesc Farré ens explica les conseqüències que han patit companys de professió arran d'aquesta macroinvestigació. 

  Alberto Escusol

  Ja no es tracta d’incrementar audiència. És qüestió que aquesta pagui per la informació. L’edició 2018 del GEN Summit suposa un punt d’inflexió perquè el debat ja no és tant com atreure lectors o com millorar la relació entre aquests i la publicitat. Ara es parla de murs de pagament, subscripcions personalitzades i micropagaments. El sector comença a ser conscient que el futur passa per fer pagar els lectors. Fins i tot diferents startups estan triomfant amb idees per facilitar la subscripció.

  Adrián Caballero

  La tecnologia pot ajudar el periodisme, però el que realment és necessari és, precisament, això: periodisme. “No hi ha espai pel que no sigui qualitat”, es va escoltar en la darrera edició del GEN Summit que, més enllà de mostrar els avenços tecnològics en el sector, va reivindicar els valors innats de la professió. Uns valors que han de permetre afrontar el principal repte del periodisme, la pèrdua de la credibilitat. Transparència i qualitat, doncs, són les armes per lluitar contra les fake news i les seves conseqüències.

  Alberto Escusol

  El GEN Summit 2018 ha estat una oportunitat per conèixer els darrers desenvolupaments tant en aplicacions com en plataformes relacionades amb el periodisme. Des d’algunes aplicacions que faciliten l’accés a dades públiques fins a d’altres que n’automatitzen la visualització, passant per solucions pràctiques per monetitzar continguts. Moltes d’aquestes permeten, a un preu raonable, que redaccions mitjanes i petites tinguin accés a la darrera tecnologia. D’altres, com Charbeat o Dataminr, ja s’han consolidat entre mitjans com Washington Post i The New York Times.

  Terres de l'Ebre

  Ramon Berenguer IV, 26, prl, 43500 Tortosa, Tarragona, Espanya
  977 44 24 90
  ebre@periodistes.cat
  Dimarts i dijous de 17:00h a 20:00h

  Actes de premsa