• Demarcacions
 • Aquest dijous al vespre s’ha inaugurat a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa l'exposició Cara B, del fotògraf i bomber Francesc Plana. Un treball personal amb què Plana vol mostrar a través de 18 retrats, 18 històries de vida i de superació. La mostra, que s’ha portat a Tortosa a través de la Demarcació de Terres de l’Ebre del Col·legi, es podrà visitar fins al pròxim dia 29 de febrer al matí.

  La cinquena edició de la Nit de la Comunicació, organitzada per la Demarcació de Terres de l’Ebre del Col·legi, va ser aquest passat divendres una gran festa de retrobament i de reconeixement de la professió. Un total de 13 comunicadors i periodistes del territori van rebre una merescuda reconeixença a les seues trajectòries professionals. La periodista cultural Maricel Chavarría, per la seua part, va rebre el Premi Talent 2024.

  La Demarcació de Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes portarà a Tortosa l’exposició fotogràfica Cara B. Un projecte del fotògraf i bomber Francesc Plana, que amb les seus instantànies buscar reflexionar sobre els riscos inherents a la feina dels bombers i les bomberes.

  El pròxim divendres 2 de febrer celebrarem una nova edició d’una de les cites més importants organitzades anualment per la nostra Demarcació: la Nit de la Comunicació. En la seua cinquena edició s’hi reconeixeran 13 comunicadors i periodistes d’arreu de les Terres de l’Ebre i s’hi lliurarà el segon Premi Talent, que será per a la periodista cultural Maricel Chavarría.

  Una quinzena de periodistes ebrencs han participat avui en un nou off the record organitzat per la Demarcació de Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes, a la seu col·legial a Tortosa. La convidada aquest cop ha estat la secretària d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya, Anna Barnadas.

  LLiurament dels Premis Micro 2022

  La Demarcació de Terres de l'Ebre ja ha obert el termini perquè els col·legiats i col·legiades ebrencs feu les propostes de noms mereixedors dels Premis Micro 2023. Teniu de temps fins al 5 de febrer per a participar en la primera ronda i proposar els candidats a Micro Obert i Micro Tancat.

  Karen Montero

  El març de 2007 naixia una nova plataforma, Twitch. La idea que plantejaven els seus fundadors era un "reality show", càmeres i micros oberts 24/7. Twitch s'ha acabat convertint en la plataforma de streaming més gran del món amb 140 milions d'usuaris actius al mes i 30 milions de visites al dia. Tal va ser l'èxit i la projecció que, set anys més tard, el 2014, Jeff Bezos adquiria la plataforma de streaming per 970 milions de dòlars.

  Jordi Morató Bullido

  Amb la celebració dels 100 anys de la ràdio a tocar, el periodista Jordi Morató entrevista a Albert Malla, el reconegut locutor amb una veu inconfusible.

  Alberto Gómez

  La ràdio és immediatesa, proximitat. I quan passa alguna cosa que converteix l'actualitat en un bé preuat i tothom corre a informar-se'n, les ones radiofòniques hi són, amb periodistes que fan el que saben: informar en directe. Els professionals amb cert recorregut tenen alguns d'aquests dies grans gravats a la memòria. Són les dates, en vermell, que sempre recordaran, perquè tot el que poc abans hi havia prevista va anar-se'n en orris, l'escaleta es va capgirar. El 23F, l'atemptat d'Hipercor, el 17A, la pandèmia. Dies que la ràdio, fidel a la seva cita, no els va fallar. 

  Jordi Rovira

  Uns pioners, una nova tecnologia, una dictadura i una sèrie d’interessos empresarials. En aquest context, un llunyà 1924, va néixer Ràdio Barcelona, que es va convertir en la primera emissora de l’Estat espanyol. La història d’aquella efemèride comença gràcies a l’entusiasme d’uns homes que entenen la força que pot agafar la telefonia sense fils i que, dos anys després, s’uneixen a Unión Radio. Tres anys més tard se separarien i crearien Ràdio Associació de Catalunya. Tot plegat en uns anys en què, sobretot amb l’arribada de la República, aquest nou mitjà de comunicació esdevé tot un fenomen social.

  Susana Pérez Soler

  És el mitjà més immediat i ubic, el que pots escoltar mentre fas altres coses; d’aquí que sigui conegut també com a mitjà secundari. D’altres l’anomenen el mitjà cec perquè, a diferència de la resta, activa la imaginació a través de la veu, el so, la música i el silenci. Al llarg de la seva història, ha sobreviscut a l’hegemonia de la televisió, la irrupció d’Internet i l’auge dels pòdcasts. Per adaptar-se als nous hàbits de consum, ha creat continguts per ser escoltats a la carta i s’ha fet visual i viral, però sense trair la seva essència: el directe. Fem un repàs de la mala salut de ferro de la ràdio amb professionals, directius i estudiosos del mitjà.

  Terres de l'Ebre

  Ramon Berenguer IV, 26, prl, 43500 Tortosa, Tarragona, Espanya
  977 44 24 90
  667 98 49 40
  ebre@periodistes.cat
  A demanda.

  Actes de premsa

  Borsa de treball

  29/02/2024
  27/02/2024 Barcelona
  27/02/2024 Madrid
  20/02/2024 Barcelona