• Els col•legiats Andreu Caralt  i  Oriol Gracià van presentar ahir, a la seu del Col•legi de la demarcació, el documental A les fosques. La memòria de la Tortosa bombardejada, sobre l’evacuació de la ciutat durant la Guerra Civil.

  Abans de començar les vacances d’ estiu, alguns membres de  junta de la demarcació de les Terres de l’Ebre del Col•legi de Periodistes de Catalunya es van reunir ahir amb el delegat territorial de la Generalitat,  Xavier Pallarés, restituït en el seu càrrec de fa pocs dies.

  El periodista Antoni Bassas i l’escriptor i editor Emili Rosales participen  en l’acte de lliurament del Premi, que va omplir ahir vespre  la seu de la demarcació Terres de l’ Ebre, aplegant professionals i representants polítics al voltant de la problemàtica professional i de la vida política del país.

   

  Ahir va tenir lloc una jornada de treball del col•lectiu de periodistes de les Terres de l’Ebre a la comissaria regional del cos de Mossos d’Esquadra, ubicada a  Tortosa. 

  El dimarts 26 de juny la demarcació Terres de l’ Ebre del Col•legi de Periodistes de Catalunya lliurarà el Premi Terres de l’ Ebre de Periodisme, en la seva quarta edició. L’acte comptarà amb la presència del periodista Antoni Bassas, autor de Bon dia, són les vuit! i d’ Emili Rosales, editor.

  Aquesta setmana, la demarcació ha mantingut contactes amb representants del cos de Mossos d' Esquadra a Terres de l' Ebre per a poder oferir als professionals de territori una jornada formativa que els ajudi a realitzar la seva tasca informativa.

  Berta Rodríguez

  El Nadal és una bona època per retrobar-se, amb calma, amb un bon llibre. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Berta Rodríguez et proposa alguns llibres sobre periodisme i comunicació per llegir aquestes festes. 

  Laura Saula

  Fa pocs anys les newsletters estaven condemnades a mort. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Laura Saula ens explica com la situació d'aquesta eina ha fet un canvi radical cap a millor. 

  Francesc Ponsa

  En pocs anys, la televisió per Internet ha revolucionat la manera de consumir-la. Plataformes com Netflix, HBO, Filmin o Movistar+, per posar els exemples més coneguts, estan canviant la manera de mirar i consumir televisió, però també l’estructura del sector i els models de negoci propis del cinema i la televisió. Ens trobem, doncs, davant d’un canvi de paradigma en la indústria audiovisual.

  Alberto Gómez

  En una època de canvis tecnològics vertiginosos, els informatius segueixen impertorbables oferint una selecció de notícies en els horaris habituals. Ara bé, seguirà sent així en el futur? Els experts consultats preveuen pocs canvis en la graella però, en canvi, apunten moltes innovacions gràcies a les immenses possibilitats tecnològiques que estan arribant. Informatius amb un pes més fort del directe, amb equips més lleugers i amb un paper clau de YouTube. Aquests són només alguns dels pronòstics dels professionals consultats.

  Laura Saula

  L’augment de l’ús de mòbils i tauletes per mirar continguts audiovisuals, la ferotge competència de les plataformes de televisió a la carta i l’aposta per les retransmissions en temps real han obligat les cadenes de televisió a adaptar-se als nous hàbits dels teleespectadors. I és que, mentre el nombre de minuts davant del televisor davalla cada any, també es detecta un augment d’hores de consum audiovisual. La televisió està en perill o simplement es troba enmig d’un procés de transformació?

  Terres de l'Ebre

  Ramon Berenguer IV, 26, prl, 43500 Tortosa, Tarragona, Espanya
  977 44 24 90
  ebre@periodistes.cat
  Dimarts i dijous de 17:00h a 20:00h

  Actes de premsa

  Borsa de treball

  05/12/2018 Cambrils
  03/12/2018 Girona o possibilitat arreu de Catalunya
  28/11/2018 Barcelona
  26/11/2018 Barcelona