- Demarcacions
-
El periodista i escriptor vigatà Vicenç Lozano va mantindre ahir al vespre una conversa distesa amb el president de la Demarcació, Josep Baubí, sobre dos dels seus darrers llibres Intrigues i poder al Vaticà i Vatincagate. En el seu primer viatge a les Terres de l’Ebre, Lozano va aprofundir en la realitat més fosca i reprovable de l’església i, principalment del Vaticà, tema en què és un expert després de ser-ne durant més de 35 anys enviat especial de TV3. Les línies vermelles dels periodistes, segons l’escriptor, són els drets humans i els seus principis, l’honestedat, l’objectivitat, el rigor i l’ètica
El pròxim dijous 21 de setembre es reprèn el cicle d’entrevistes Periodisme Sud, organitzat per la Demarcació de Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC). En aquesta ocasió el president de la Demarcació, Josep Baubí, conversarà amb el periodista i escriptor especialista en Itàlia i el Vaticà, Vicenç Lozano.
La pluja no va deixar realitzar la segona edició del sopar d’estiu a la terrassa de la seu del CPC a Tortosa, però no va ser un impediment per a celebrar-lo. Vint-i-cinc periodistes del territori, majoritàriament col·legiats i col·legiades, es van retrobar ahir a la nit per a tancar la temporada, comentant els últims esdeveniments i informacions relacionats amb la professió.
El Sopar a la Terrasseta va donar l’oportunitat de retrobar-se amb col·legues amb qui no es coincideix en el dia a dia i de parlar de projectes futurs, de vacances... Una trobada molt amena i agradable, que fa col·legi.
La Demarcació de Terres de l’Ebre va lliurar dijous passat els Premis Micro 2022. El Micro Obert el va recollir el representant de l’organització ecologista GEPEC, Joaquim Estellé, que es va mostrar molt agraït, mentre que el Micro Tancat que enguany se l'ha emportat el Servei de premsa de l'anterior consistori tortosí es va quedar a sobre de la taula perquè els guanyadors van declinar recollir un premi amb què no estan d'acord.
La Demarcació de Terres de l’Ebre del Col·legi ja ha anunciat els guanyadors dels Premis Micro corresponents a l’any passat. El Micro Obert, per la seua bona relació amb la premsa, és per a l’entitat ecologista GEPEC.El Micro tancat se l’ha emportat l’actual servei de Premsa de l’Ajuntament de Tortosa per no facilitar la feina al sector. el Micro Daurat, per la seua trajectòria periodística és per a Tomàs Alcoverro. Els guardons es lliuraran el pròxim dia 29 de juny a la seu del Col·legi de Periodistes a Tortosa, en un acte obert al públic
El Col•legi de Periodistes de Catalunya ens sumem a les mostres de condol per la mort del company Joan Nadal, un referent en el món radiofònic de les Terres de l’Ebre. Nascut el 1930 a Ulldecona, va ser l’impulsor de Ràdio Ulldecona. La va crear el 1949 i després d’anar cremant etapes, ara s’ha reconvertit en U Ràdio.
Joan Nadal Canalda va ser el primer Micro Daurat que va atorgar la Demarcació de Terres de l’Ebre del CPC l’any 2019, precisament per a agrair-li i reconèixer-li la dedicació al món de la comunicació. L’any passat també va rebre el reconeixement del CPC per portar més de 35 anys de col·legiació.
L'enterrament és avui dimecres a les 19:30 a la parròquia de Sant Lluc d'Ulldecona.
Des del Col·legi enviem el nostre condol i escal a la família, als amics i als companys de Joan. Descanse en pau.
Judit AlonsoEn els últims anys, les seccions que tracten la crisi climàtica han anat augmentant i s'han convertit en una cobertura obligatòria dels mitjans generalistes. Però més enllà d'una secció, els mitjans estan adoptant canvis significatius en les seves pràctiques per tal de reduir la seva empremta de carboni.
Laura SaulaIsabel-Clara Simó (1943-2020) va ser una incansable defensora de la llengua catalana, feminista i advocada de les llibertats individuals i col·lectives. La periodista Laura Saula posa en relleu la seva figura.
Marga DuráEnguany, Catalunya Informació celebra el trigèsim aniversari en un panorama periodístic canviant en què els mitjans de comunicació clàssics busquen adaptar-s’hi, en un context ben diferent, per no perdre’n l’essència. En un moment donat, van ser innovadors, quan eren necessaris perquè hi havia demanda d’informació, però la truita s’ha girat i ara lluiten per mantenir el prestigi i la utilitat en una època en què, gràcies a la tecnologia digital, tenim informació a tot arreu i a totes hores.
Adrián CaballeroEstar pagant per una plataforma d’entreteniment en línia, com pot ser Netflix, HBO o Spotify, incrementa les possibilitats de subscriure’s a un mitjà informatiu. Aquesta és una de les dades més destacades d’un estudi elaborat per la Universitat d’Oxford. Tenint en compte que hi ha moltes més llars amb un servei de streaming que subscripcions a mitjans, com pot la indústria periodística aprofitar aquesta tendència? La resposta passa pel poeta Antonio Machado, que recordava que cal no confondre valor i preu.
Alberto GómezEncara que sembli mentida, hi ha molts lectors que cada dia consulten el seu mitjà de referència per consumir la secció preferida... tot i que no és informativa. Fenòmens com el Paraulògic o el Wordle.cat tenen lloc també a capçaleres estrangeres. És l’èxit de l’entreteniment enmig de notícies que sovint són negatives. Unes seccions, doncs, que fan somriure els lectors i que, de passada, ajuden a fidelitzar-los i a potenciar la marca del mitjà en qüestió. Negoci rodó.
Terres de l'Ebre
Ramon Berenguer IV, 26, prl, 43500 Tortosa, Tarragona, Espanya977 44 24 90667 98 49 40ebre@periodistes.catA demanda.Borsa de treball
21/09/2023 Barcelona14/09/2023 Andorra la Vella12/09/2023 Molins de Rei12/09/2023 Barcelona