• Demarcacions
 • La Demarcació Terres de l'Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha encetat el cicle de conferències i xerrades “Experiència de periodista”. L’objectiu, segons ha explicat el president de la Demarcació, Josep Baubí, “és oferir un espai on es puguen donar a conèixer i posar en valor les experiències, la feina que fan els professionals de la comunicació, així com altres temàtiques interessants per al sector siguen del nostre territori o de més enllà de les nostres fronteres”.

  La Demarcació Terres de l’Ebre del Col.legi de Periodistes us convidem aquest dijous, 24 d’octubre, a les 19 hores, a la nostra seu a la presentació-col·loqui del llibre “Respirando fuego” de David Meseguer i Karlos Zurutuza. Un llibre que parla de l’actualitat del conflicte Kurd i de perspectives a curt termini.

  La Demarcació Terres de l’Ebre ens sumem a la campanya del CPC #ProuAgressionsPeriodistes, que vol denunciar les agressions que pateixen els professionals de la informació que treballen a peu de carrer, alhora que exigir respecte als periodistes i a la seua feina.

  Si ets periodista, col·legiat o no, vine a la nostra seu de Tortosa i fes-te la fotografia.

  Tindrem tot preparat per a fotografiar-te:

  -Dilluns, 14 d'octubre, de les 13 a les 15 hores.

  -Dimarts, 15 d'octubre, de les 17 a les 19 hores.

  -Dimecres, 16 d'octubre, de les 18.15 a les 19.30 hores.

  Anima’t i digues no a les agressions als periodistes. T’hi esperem!

  El president i la secretària de la Demarcació Terres de l’Ebre del CPC, Josep Baubí, i Sílvia Tejedor, respectivament, van ser convidats divendres a conduir l’acte de protesta contra el Canvi Climàtic que es va organitzar a Tortosa. La concentració, organitzada per un grup d’entitats de la ciutat i del territori com Ecologistes en Acció, Greenpeace, CCOO, UGT, Gepec i la Plataforma en defensa de l’Ebre (PDE), entre altres, va aplegar unes 500 persones, segons Greenpeace, que es van manifestar per exigir que es declari de manera immediata l’emergència climàtica i es prenguin les mesures concretes necessàries per a reduir ràpidament a zero les emissions netes de gasos d’efecte d’hivernacle i limitar així l’increment de la temperatura global. La PDE va recordar i advertir que el territori ebrenc està directament afectat per les polítiques que afavoreixen la pujada del nivell del mar i la sobreexplotació dels rius, amb el consegüent perill per al riu i per al delta de l’Ebre.

  L’acte amb què els convocants es van adherir a la Vaga Mundial pel clima, es va celebrar a les set de la tarda a la plaça Barcelona de Tortosa.

   

  Reunions amb presidents consell comarcals
  President Josep Baubí reunit amb president comarcal Xavier Faura

  El president de la Demarcació, Josep Baubí, ha iniciat un seguit de reunions amb els nous presidents dels consells comarcals de les Terres de l’Ebre, sorgits de les passades eleccions municipals. Josep Baubí vol donar a conèixer als nous dirigents comarcals el Col·legi així com obrir possibles vies de col·laboració entre els dos organismes. El president col·legial també busca parlar i fer un canvi d'impressions sobre la situació de la professió al territori i sobre la necessitat d’una major consideració cap als mitjans per part principalment de les institucions públiques.

  Fins al moment, el president s’ha reunit amb els representats comarcals de la Terra Alta, Neus Sanromà, i del Baix Ebre, Xavier Faura. Està previst que les pròximes setmanes també es pugui trobar amb els dos presidents comarcals restants, Gemma Carim de la Ribera d’Ebre i Joan Roig del Montsià.

  La demarcació de les Terres de l'Ebre del Col·legi de Periodistes premia el documental sobre els bombardejos que va patir la ciutat de Tortosa durant la Guerra Civil Espanyola. L'acte de lliurament va tenir lloc el passat divendres, 12 de juliol, a l'auditori de la Unió Filharmònica d'Amposta. 

  Aida Deturck

  Des que el passat 14 d'octubre va fer-se pública la resolució del Tribunal Suprem, els platós televisius han recorregut a tertulians i a imatges sovint descontextualitzades i centrades en el conflicte al carrer. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Aida Deturck ens porta les claus de la cobertura de Betevé que ha generat crítiques molt positives tant a Catalunya com a la resta de l’Estat.

  Ainoa Benaiges

  D’ençà que es va conèixer la sentència del judici del Procés, les mostres de rebuig a aquesta –sobretot a Catalunya, però també a altres llocs d'Espanya– han estat una constant. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Ainoa Benaiges ens analitza com els mitjans de comunicació han cobert els successos derivats de la sentència. 

  Òscar Garcia

  Els partits d’ultradreta tenen una presència cada cop més significativa als parlaments dels països europeus i, des de fa poc, també a Espanya. Amb una estratègia comunicativa, aquestes formacions utilitzen els mitjans de comunicació com a altaveu de les seves reivindicacions o els critiquen quan no els fan seguidisme. Tenint això en compte, com cal presentar-los davant de l’audiència? Els mitjans es debaten entre la por a la sobreinformació o a perdre l’equanimitat a l’hora de parlar d’ells. El debat està obert.

  Jordi Rovira

  Està malalt però està fort. No vol escriure les memòries perquè assegura que es deu al secret professional, i per això la conversa amb qui va fundar El Periódico de Catalunya i va viure temps convulsos està plena d’off the records. Malgrat tot, parla clar i les seves conviccions segueixen vigents, com el primer dia. Són les mateixes idees que han guiat la seva trajectòria professional i la seva vida. Antonio Franco en estat pur.

  Francesc Ponsa

  La proliferació de notícies falses a la Xarxa és un fenomen creixent, clau per a l’ascens electoral de determinades posicions ideològiques. Estaments com la Comissió Europea s’han posat en alerta per frenar aquesta amenaça per a la democràcia. Una major regulació, la transparència sobre l’origen de les informacions, l’alfabetització mediàtica o la cooperació amb els organismes verificadors són algunes de les principals mesures adoptades, mentre que diferents organismes i entitats segueixen debatent al voltant d’un tema candent. Prova d’això és que el Col·legi de Periodistes va coorganitzar amb el CAC una jornada al Parlament de Catalunya per reflexionar sobre aquesta problemàtica. 

  Terres de l'Ebre

  Ramon Berenguer IV, 26, prl, 43500 Tortosa, Tarragona, Espanya
  977 44 24 90
  ebre@periodistes.cat
  Dimarts i dijous de 17:00h a 20:00h

  Actes de premsa

  Borsa de treball

  14/11/2019 Barcelona
  13/11/2019 Andorra la Vella
  12/11/2019 Barcelona
  07/11/2019 Tarragona