• Demarcacions
 • Els Premis Gràcies han estat concedits per primer cop per l'Associació de dones empresàries, directives i emprenedores de les Terres de l'Ebre, ADEDE. L'objectiu dels guardons és reconèixer la tasca que han fet diferents col·lectius, entitats, associacions i gremis del territori durant la pandèmia, entre ells el col·lectiu dels periodistes. Els guardons es van lliurar en una gala que va tenir lloc divendres a Sant Carles de la Ràpita i on van haver-hi diverses actuacions musicals.

  Els periodistes que vulguen optar al VII Premi Terres de l’Ebre de Periodisme tenen de temps fins al pròxim dia 30 de juny per a presentar els seus treballs. Les bases ja s’han publicat i recorden que hi poden optar tots els treballs periodístics que parlen de qualsevol aspecte relacionat amb les Terres de l’Ebre, publicats o emesos al llarg del 2020.  El premi es manté en els 4.000 euros, repartits entres tres premis, del primer fins al tercer.

  La Demarcació Terres de l’Ebre ha organitzat aquest mes de juny dos actes públics de balanç dels dos anys de mandat  de l’alcaldessa de Tortosa i de l’alcalde d’Amposta. Des de fa anys el col·legi, en col·laboració dels consistoris implicats, organitza un acte adreçat principalment  a tots els periodistes, amb l’objectiu que el mandatari local responga a les preguntes fiscalitzadores dels professionals. 

  El periodista i escriptor Josep Bayerri ha rebut el Premi Micro Daurat que atorga la Demarcació del Col·legi de Periodistes de Catalunya a les Terres de l’Ebre com a reconeixement a la seua llarga trajectòria en el món del periodisme. El CPC també ha fet lliurament dels Micros Tancat i Obert del 2019 i 2020

  Arribem a la recta final de la primera temporada del cicle d’entrevistes Periodisme Sud, organitzat per la Demarcació Terres de l’Ebre del CPC, amb l'entrevista que la col·legiada Irene López realitzarà demà al periodista expert en big data i smart cities Carles Agustí. 

  Aquest pròxim dijous el cicle d’entrevistes Periodisme Sud, organitzat per la Demarcació Terres de l’Ebre del CPC, posarà en antena dos ebrencs. El periodista de Canal Terres de l’Ebre Víctor Montecino entrevistarà la directora de Catalunya Música, Pilar Cugat, natural de Tortosa.

  Irene Riart

  La meitat de les capçaleres estatunidenques podrien desaparèixer aquest 2021. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Irene Riart explica la difícil situació de diaris petits i mitjans i la inversió dels multimilionaris per salvar-les. 

  JUAN PABLO TORRENTS-FAURA

  El primer curs de periodisme de la UAB s'inicia entre els anys 1971 i 1972. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Juan Pablo Torrents-Faura repassa els cinquanta anys de la facultat de Ciències de la Informació.  

  Jordi Rovira

  Hi ha professionals que han excel·lit dins el seu àmbit, però que per una raó o una altra, resten oblidats en les cròniques del seu temps. I si això passa sovint amb homes, en el cas de les dones víctimes per una invisibilitat crònica, encara és més habitual. El cas de Mey Rahola és un d'aquests casos. Va ser una pionera avançada al seu temps exercint la fotografia artística quan la mirada femenina era poc més que una excepció. La recent investigació de la seva figura i obra a poc a poc està aconseguint posar-la al lloc que li pertoca. 

  David Meseguer

  Un reportatge multimèdia sobre el paper del futbol en el camp d'extermini d'Auschwitz o un podcast del primer esquiador que va trencar l'hegemonia nòrdica de l'esquí de fons en unes olimpíades són alguns dels projectes guanyadors en les darreres edicions dels premis concedits per l'Associació Internacional de Periodistes Esportius. Uns guardons que, a mode de termòmetre, constaten com els nous formats i la tecnologia s'han posat al servei de relats que transcendeixen la competició i expliquen les històries humanes, així com els contextos sociopolítics que s'amaguen darrere de les victòries o les derrotes.

  Adrián Caballero

  No és fàcil, però en el periodisme esportiu hi ha vida més enllà de maximitzar visites, la pesca de clics o el posicionament SEO i de xarxes. Mitjans com The Athletic, que ingressa 60 milions d'euros amb un model de subscripció, i La Media Inglesa, que obté un 80% dels ingressos de la comunitat, en són la prova. Fins i tot hi ha espai per a projectes unipersonals amb el suport de milers de ciutadans que reconeixen també una manera diferent d'informar i analitzar l'esport.

  Terres de l'Ebre

  Ramon Berenguer IV, 26, prl, 43500 Tortosa, Tarragona, Espanya
  977 44 24 90
  ebre@periodistes.cat
  A demanda.

  Actes de premsa

  Borsa de treball

  16/09/2021 Barcelona
  16/09/2021 Barcelona
  14/09/2021 Barcelona
  14/09/2021 Barcelona