• Demarcacions
 • La Demarcació Terres de l’Ebre ha organitzat aquest mes de juny dos actes públics de balanç dels dos anys de mandat  de l’alcaldessa de Tortosa i de l’alcalde d’Amposta. Des de fa anys el col·legi, en col·laboració dels consistoris implicats, organitza un acte adreçat principalment  a tots els periodistes, amb l’objectiu que el mandatari local responga a les preguntes fiscalitzadores dels professionals. 

  El periodista i escriptor Josep Bayerri ha rebut el Premi Micro Daurat que atorga la Demarcació del Col·legi de Periodistes de Catalunya a les Terres de l’Ebre com a reconeixement a la seua llarga trajectòria en el món del periodisme. El CPC també ha fet lliurament dels Micros Tancat i Obert del 2019 i 2020

  Arribem a la recta final de la primera temporada del cicle d’entrevistes Periodisme Sud, organitzat per la Demarcació Terres de l’Ebre del CPC, amb l'entrevista que la col·legiada Irene López realitzarà demà al periodista expert en big data i smart cities Carles Agustí. 

  Aquest pròxim dijous el cicle d’entrevistes Periodisme Sud, organitzat per la Demarcació Terres de l’Ebre del CPC, posarà en antena dos ebrencs. El periodista de Canal Terres de l’Ebre Víctor Montecino entrevistarà la directora de Catalunya Música, Pilar Cugat, natural de Tortosa.

  El cicle d’entrevistes Periodisme Sud va portar el passat divendres al vespre l’escriptora Alicia Giménez Bartlett a la seu del Col·legi de Periodistes a Tortosa. La conversa va ser dirigida per la periodista col·legiada i redactora del Diari de Tarragona Marina Pallás.

  El cicle d’entrevistes Periodisme Sud porta aquest divendres l’escriptora Alicia Giménez Bartlett a la seu del Col·legi de Periodistes a Tortosa. L’autora de ‘Donde nadie te encuentre’ o ‘Hombres desnudos’ serà entrevistada per la periodista Marina Pallás, en directe, a partir de les 19h. Tot seguit, s’obrirà un torn de preguntes i de conversa oberta amb l’escriptora.

  Es compleixen setanta-cinc anys del naixement de la periodista Montserrat Roig. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Laura Saula repassa la trajectòria d'una referent periodística i del moviment feminista. 

  Marta Campabadal

  Hi ha molts mitjans de comunicació importants que en els darrers anys han volgut expandir la seva influència amb la creació d’una televisió. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Marta Campabadal cita alguns exemples d’èxit i fracàs de mitjans a l’estat espanyol en els darrers temps. 

  Francesc Ponsa

  Google News Showcase, el nou servei de la multinacional nord-americana destinat a la informació de qualitat, permetrà que centenars de publicacions cobrin diners a canvi de permetre indexar-hi les seves notícies. En canvi, l'arribada d'aquest servei a Espanya penja d'un fil degut a la confrontació que fa temps que el gegant d'Internet manté amb els editors de premsa pel pagament d'una taxa per mostrar els continguts en el seu buscador. Tot apunta, però, que en els propers mesos la situació es podria desencallar. 

  Albert Lladó Romero

  L'impacte de la pandèmia ha consolidat tota una sèrie d'innovacions que feia uns anys que el sector periodístic estava començant a explorar. Aspectes com la proximitat amb l'audiència, l'aposta pels models de subscripció o l'automatització tecnològica, entre altres tendències, han arribat per quedar-s'hi. Per tant, entre els efectes de la COVID-19, hi ha una acceleració de processos emergents que s'han reforçat quan els mitjans han vist el problema que suposa dependre excessivament de la publicitat i els avantatges de potenciar la relació amb la ciutadania. 

  Jordi Rovira

  No creu en la sort, però reconeix ser un afortunat. Jaume Giró, una de les veus més respectades de la comunicació corporativa, ha estat trenta anys treballant per a Gas Natural, Repsol i La Caixa, si bé en els darrers mesos ha iniciat els seus propis projectes, concretament una consultoria i un mitjà digital. Una nova etapa professional en un moment convuls tant per la pandèmia com per al periodisme.  

  Terres de l'Ebre

  Ramon Berenguer IV, 26, prl, 43500 Tortosa, Tarragona, Espanya
  977 44 24 90
  ebre@periodistes.cat
  A demanda.

  Actes de premsa