• Demarcacions
 • Marc Martínez, cap de política de RAC1; Odei A. Etxearte, periodista de política a Vilaweb; Roger Mateos, cap de política a l’agència Efe a Catalunya; Neus Tomàs, directora adjunta d’elDiario.es; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital i Gerard Pruna, cap de política del diari Ara, són els sis periodistes que han unit tots els seus coneixements, fonts, contactes, experiència i saber fer per a escriure a sis mans el llibre Tota la veritat. La crònica definitiva dels dies decisius del procés, que es va presentar a la seu del CPC a Tortosa, dimecres. 

  La Demarcació Terres de l’Ebre ha organitzat per al dimecres, 12 de febrer, la presentació del llibre Tota la veritat. La crònica definitiva dels dies decisius del procés. L’acte tindrà lloc a la seu col·legial a les 19.30 hores i  anirà a càrrec de dos dels sis autors, Roger Mateos i Ferran Casas. Els dos periodistes desentranyaran i parlaran del contingut de la seua obra en una conversa amb el periodista ebrenc Oriol Gracià.

  La primera Nit de la Comunicació a l’Ebre organitzada per la nostra demarcació va ser tot un èxit. Una seixantena de persones, 47 professionals de la comunicació més els familiars i amics que els van acompanya, van viure amb emoció aquesta festa que vol convertir-se en un punt de trobada anual. Objectius: reconèixer i posar en valor una professió i uns professionals que tot i passar per moments difícils, de personal, materials i econòmics, sempre intenta fer el millor possible la seva tasca de servei públic, cosa que sovint no se li reconeix.

  Susanna Cases Ferré, fins ara cap d’informatiu de Canal Terres de l’Ebre, i durant els últims anys editora i presentador de l’informatiu L’Ebre Notícies ha arribat a un acord amb l’empresa audiovisual (Ebre Digital SL), per convertir-se des d’aquest mes de gener en la nova directora d’aquest canal de TDT (Televisió Digital Terrestre).

  La Demarcació Terres de l’Ebre del CPC hem organitzat per al pròxim divendres, 24 de gener, la Nit de la Comunicació 2020. Hi estan convidats tots els periodistes i comunicadors del territori. Serà un punt de trobada entre professionals de la comunicació que aprofitarem per a reconèixer els nostres periodistes més grans, ja jubilats, i els nous col·legiats. No t’ho pots perdre!

  La Demarcació Terres de l’Ebre del CPC convida un any més als periodistes ebrencs a proposar candidats per a rebre el MICRO OBERT i el MICRO TANCAT 2019. Aquests guardons pretenen reconèixer persones o entitats de tots els àmbits i sectors que hagen facilitat la feina periodística (obert) o, ans al contrari, que l'hagen dificultat (tancat). El termini màxim per a fer-nos arribar els candidats o candidates és el 16 de gener de 2020. Després mirarem els candidats més votats i, si és el cas, farem una segona ronda.

  Laura Saula

  L’any 1974, Gudmundur, un adolescent de Reykjavík, va sortir d’un bar i mai va tornar a casa seva. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Laura Saula ha parlat amb Anthony Adeane, periodista d’investigació i autor del llibre Sombras de Reikiavik (RBA).

  Ainoa Benaiges

  Els directes poden resultar tota una prova de foc pels periodistes que treballen en l'àmbit audiovisual. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Ainoa Benaiges revela les claus per fer un bon directe. 

  Albert Lladó Romero

  Hemingway deia que el periodisme és la professió més bonica del món sempre que un sabés retirar-se a temps. Però és cert? La SER ha fitxat Josep Cuní amb 67 anys i Soledad Gallego-Díaz és la nova directora d’El País també amb aquesta edat, però, en canvi, molts presentadors de televisió a l’Estat espanyol són força joves, sobretot les dones, mentre que als Estats Units acostumen a ser veterans. I quin impacte tenen per als més grans els canvis tecnològics? La crisi ha enviat molts professionals amb una llarga trajectòria a l’atur, sovint amb l’excusa de manca d’adaptació tecnològica. Uns prejudicis generacionals i de gènere que ens recorden que no sempre es valoren els periodistes per la seva vàlua professional.

  Adrián Caballero

  Un any enrere, Capçalera publicava un dossier sobre el GEN Summit 2018, un prestigiós congrés internacional organitzat pel Global Editors Network. El primer article portava com a titular “La tecnologia, primer”. Un any després, molts dels protagonistes d’aquella edició es van donar cita a Atenes per concloure que a la desinformació i a la manca de credibilitat dels mitjans no se la combat (només) amb algoritmes i intel·ligència artificial, sinó amb el que sempre hauria d’haver estat al centre del debat: el contingut de qualitat.
   

  Jordi Rovira

  La televisió tradicional compta amb la forta competència de les plataformes de contingut sota demanda, una realitat que no para de créixer i que està provocant un canvi d’hàbits en milions de ciutadans. Davant d’aquest fet, els mals auguris que apunten cap a la desaparició de la televisió són recurrents. Els experts, però, en rebaixen el catastrofisme i recorden que la televisió lineal manté intactes potencialitats com la força del directe. Allò que ningú nega, tanmateix, és que estem immersos en un procés de canvi de futur incert.
   

  Terres de l'Ebre

  Ramon Berenguer IV, 26, prl, 43500 Tortosa, Tarragona, Espanya
  977 44 24 90
  ebre@periodistes.cat
  Dimarts i dijous de 17:00h a 20:00h

  Actes de premsa