• Demarcacions
 • El periodista barceloní Tomàs Alcoverro amb arrels gandesanes -el seu pare era de la capital de la Terra Alta-, va rebre aquest cap de setmana el nomenament de Fill adoptiu de Gandesa de mans de l'alcalde de la població Carles Luz.

   

  L’acte de lliurament dels Premis Micro 2021, celebrat este dijous, va servir per a fer un al·legat en favor del periodisme de trinxera. El primer a reivindicar que els periodistes recuperen i prioritzen el periodisme de carrer per davant de les notes de premsa o de l’assistència a les rodes de premsa va ser el periodista Joan Launes. Launes va ser el guardonat amb el Micro Daurat 2021, per la seua llarga trajectòria periodística, principalment al davant dels micròfons de Ràdio Móra d’Ebre.

  Este dijous, 5 de maig, a les 18.30 hores, la nostra seu acollirà el lliurament dels Premis Micro 2021. Estos guardons, escollits per votació secreta entre els col·legiats i col·legiades de la nostra demarcació, enguany han recaigut en el representant del sindicat d’Unió de Pagesos, Miquel Piñol, i en l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV) que rebran el Micro Obert i el Micro Tancat, respectivament. A més, el veterà periodista riberenc i col·legiat, Joan Launes, rebrà el Micro Daurat, en este cas la potestat de designar la persona que rep este guardó és la junta de govern de la nostra Demarcació.

  Seguidament a l’entrega dels premis tindrà lloc una conversa a dos mans, entre la periodista i portaveu del Govern de la Generalitat, Patrícia Plaja, i la nostra vicepresidenta, Anna Ferràs.

  Si no t’ho vols perdre, confirma’ns la teua assistència a ebre@periodistes.cat, ara ja no hi ha restriccions d’aforaments, però sí que tenim la limitació de l’espai de la nostra sala d’actes.  

  El president de la demarcació de les Terres de l'Ebre, Josep Baubí, ha estat guardonat amb la medalla de bronze amb distintiu blau, que atorga el cos de Mossos d'Esquadra. La Policia de la Generalitat ha volgut reconèixer amb aquesta medalla, la trajectòria professional de Baubí i la col·laboració que sempre ha tingut amb el cos policial.
  El lliurament de la medalla va tenir lloc divendres dintre del Dia Nacional de les Esquadres, al Fòrum de Barcelona i va comptar amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i del conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, i la resta d'autoritats del país.

  Presentació del nou llibre del col·legiat Josep Bayerri

  El referent periodístic a les Terres de l’Ebre, el periodista, escriptor i col·legiat Josep Bayerri, ha publicat un nou llibre Les riberes catalanes de l’Ebre (1969- 2019). És el recull i actualització dels articles que en la dècada dels seixanta va escriure per al diari La Vanguardia, sobre el recorregut per terres catalanes del riu Ebre.


  El president de la demarcació, Josep Baubí, i el tresorer, Oriol Gràcia, s'han reunit este matí amb la directora territorial de Cultura a les Terres de l'Ebre, Victòria Almuni, per a presentar-li el projecte de recuperació de la memòria audiovisual de les Terres de l'Ebre, que vol endegar el Col·legi de Periodistes a l'Ebre (CPC).

  Martí Figueras

  L'espectacle de live journalism, Diario Vivo, arriba al Teatre Apolo el dilluns 16 de maig. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Marti Figueras escriu un reportatge sobre què podrem veure a dalt de l'escenari. 

  Elisabet Cassà

  El Saló Internacional del Còmic de Barcelona celebrarà una nova edició als recintes de Montjuïc entre el 6 i el 8 de maig. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Elisabet Cassà ens recomana alguns títols on el periodisme gràfic és el protagonista. 

  Adrián Caballero

  Segons el Digital News Report 2021, Espanya és el segon país del món on més gent consumeix podcast. Aquest nou format no només atrau cada cop més audiència, sinó també més creadors. Molts d’ells comencen com un hobby, però més d’un ha demostrat que el podcàsting pot ser, per si mateix, un negoci profitós. Sigui per la via dels patrocinis, dels models freemium o amb podcasts directament de pagament, no cal tenir grans audiències i la clau passa per mantenir un enfocament temàtic i d’estil molt concret.

  Alberto Gómez

  En poc menys de vint anys, els podcasts han anat agafant volada fins a convertir-se en un producte que, actualment, consumeixen milions de persones a tot el món. La combinació d’un programa de qualitat amb el fet que l’oient el pot escoltar quan vol ha provocat un augment considerable d’aquest fenomen. Ara bé, un podcast és alguna cosa més que un programa de ràdio que es pot escoltar en qualsevol moment. És una altra cosa. I els mitjans de comunicació, que cada cop aposten més per aquest format, sembla ser que ja ho han entès.

  Nick Couldy

  La comunicació actual de milers de milions de persones del planeta funciona gràcies a algoritmes que cada cop saben més coses de nosaltres. Per això, la comprensió de les dinàmiques digitals és una habilitat que necessitem dominar. Així ho destaca Nick Couldry – catedràtic de Mitjans, Comunicació i Teoria Social a la London School of Economics– al llibre "Els mitjans. Per què són importants" (Saldonar), en què l’expert reflexiona sobre les implicacions d’aquests sistemes informàtics que recopilen multitud de dades sobre les nostres vides. A continuació, reproduïm un extracte del llibre.

  Terres de l'Ebre

  Ramon Berenguer IV, 26, prl, 43500 Tortosa, Tarragona, Espanya
  977 44 24 90
  ebre@periodistes.cat
  A demanda.

  Actes de premsa

  Taller de perfeccionament de locució de productes audiovisuals

  Edicions obertes:
  Terres de l'Ebre
  Terres de l'Ebre

  Borsa de treball

  17/05/2022 Barcelona
  16/05/2022 Barcelona
  12/05/2022 Tortosa
  04/05/2022 Barcelona