• La periodista Txell Bonet ha saltat a primera línia mediàtica des de l’empresonament del seu company, el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Ahir vespre, va ser entrevistada, a Manresa, pel president de la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes, Enric Badia, dins del “Cosmògraf”.

  L’exdiputat de la CUP i periodista va participar ahir, a Manresa, en el cicle “Cosmògraf” que debat durant el novembre sobre els conceptes revolta i transformació. David Fernàndez va conversar amb el periodista i cap de política de RAC1, Marc Martínez Amat.

  No volem acabar l’any sense veure’t. Per això ens faria molta il·lusió que t’apuntessis a la Trobada de Periodistes 2018 que celebrarem a la  seu de la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes, el divendres 23 de novembre.

  Representants del món de la cultura, l’art, el pensament, l’ecologisme i el periodisme van reflexionar ahir vespre, a Manresa, sobre la necessitat que la ciutadania es comprometi per transformar la societat. L’acte forma part del programa “Cosmògraf”.

  El politòleg Ramón Cotarelo va obrir, ahir al vespre a Manresa, la segona edició de l’espai de diàleg “Cosmògraf”. Acompanyat del periodista Quico Sallés, va fer una dissertació sobre els conceptes de revolta i transformació.

  L’escriptor gallec va participar ahir al vespre, a Manresa, en el cicle d’entrevistes “Pessics de Vida” i "Tocats de Lletra". Suso de Toro va omplir la sala d’actes del Casino. Va parlar de la seva trajectòria literaria, però també de política i de la seva visió sobre Catalunya i Espanya.

  Sílvia Garcia Farreny

  El passat dimecres 21 de novembre va tenir lloc una taula rodona sobre l’impacte social de la propagació de fake news i la postveritat al Col·legi de Periodistes de Barcelona. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Sílvia García Farreny ens exposa alguns dels principals problemes de la proliferació de notícies falses. 

  Laura Saula

  Fa pocs anys les newsletters estaven condemnades a mort. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Laura Saula ens explica com la situació d'aquesta eina ha fet un canvi radical cap a millor. 

  Francesc Ponsa

  En pocs anys, la televisió per Internet ha revolucionat la manera de consumir-la. Plataformes com Netflix, HBO, Filmin o Movistar+, per posar els exemples més coneguts, estan canviant la manera de mirar i consumir televisió, però també l’estructura del sector i els models de negoci propis del cinema i la televisió. Ens trobem, doncs, davant d’un canvi de paradigma en la indústria audiovisual.

  Alberto Gómez

  En una època de canvis tecnològics vertiginosos, els informatius segueixen impertorbables oferint una selecció de notícies en els horaris habituals. Ara bé, seguirà sent així en el futur? Els experts consultats preveuen pocs canvis en la graella però, en canvi, apunten moltes innovacions gràcies a les immenses possibilitats tecnològiques que estan arribant. Informatius amb un pes més fort del directe, amb equips més lleugers i amb un paper clau de YouTube. Aquests són només alguns dels pronòstics dels professionals consultats.

  Laura Saula

  L’augment de l’ús de mòbils i tauletes per mirar continguts audiovisuals, la ferotge competència de les plataformes de televisió a la carta i l’aposta per les retransmissions en temps real han obligat les cadenes de televisió a adaptar-se als nous hàbits dels teleespectadors. I és que, mentre el nombre de minuts davant del televisor davalla cada any, també es detecta un augment d’hores de consum audiovisual. La televisió està en perill o simplement es troba enmig d’un procés de transformació?

  Catalunya Central

  Plana de l'Om, 6, 08241 Manresa
  93 872 37 20
  catalunyacentral@periodistes.cat
  Dilluns i dimecres, de 16.30 a 19.30 hores, dimarts i dijous de 9.30 a 14.30 hores i divendres de 9.30h a 13.30h

  Borsa de treball

  05/12/2018 Cambrils
  03/12/2018 Girona o possibilitat arreu de Catalunya
  30/11/2018 Barcelona
  28/11/2018 Barcelona