• Tens un 10% de descompte en qualsevol dels cursos generals programats pel servei d'idiomes d'UManresa-FUB. El període de matriculació és del 9 al 31 de juliol i del 3 al 22 de setembre de 2018. 

  L’empresa guanya el Premi a la Millor Estratègia de Comunicació Empresarial de l’Anoia. El guardó és convocat per la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) i el Col·legi de Periodistes de Catalunya i es va lliurar ahir durant el sopar anual de l’entitat anoienca.

   

  La Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha participat en l’activitat “Camins de Pau”, que ha consistit en resseguir indrets de Manresa vinculats a persones destacades per la seva tasca en favor de la pau, la justícia i la solidaritat.

  L’exjugador de bàsquet Joan "Chichi" Creus, que fa vint anys va guanyar la lliga i la Copa del Rei amb el TDK Manresa, va repassar aquest període de la seva vida, ahir al vespre, l’endemà que l’ICL Manresa ascendís a l’ACB.

  El guardó és convocat per la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Unió Empresarial de l'Anoia. El guanyador es donarà a conèixer el 12 de juliol durant el sopar anual de l'entitat empresarial.

  Els autors del llibre “Operació Urnes”, Xavier Tedó i Laia Vicens, van recollir ahir al vespre, a Manresa, el VI Premi Josep Maria Planes. Els dos accèssits van ser per Susanna Barranco, pel documental "Nues", i per Dolors Altarriba, pels reportatges sobre la situació dels escorxadors d’Osona.

  Diferents responsables de Mossos d'Esquadra el 17A -entre ells Patricia Plaja i Josep Lluís Trapero- en una de les reunions mantingudes durant el dia de l'atemptat

  "Mai abans d’aquell tràgic 17A i els dies que el van seguir m’havia sentit tan útil com a periodista. Ni tan lliure". Qui escriu això al Report.Cat és Patrícia Plaja, la responsable de comunicació dels Mossos d'Esquadra ara fa un any, quan van passar els dramàtics i lamentables atemptats de Barcelona i Cambrils. Un any després, ens deixa aquesta reflexió al setmanari del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  Salvador Alsius

  Llegim que el 2022 circularan per la xarxa més notícies falses que verídiques. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Salvador Alsius reflexiona sobre les receptes proporcionades per la Comissió Europea per combatre les fake news: el periodisme de qualitat i l'educació mediàtica. 

  Alberto Gómez

  En una època de canvis tecnològics vertiginosos, els informatius segueixen impertorbables oferint una selecció de notícies en els horaris habituals. Ara bé, seguirà sent així en el futur? Els experts consultats preveuen pocs canvis en la graella però, en canvi, apunten moltes innovacions gràcies a les immenses possibilitats tecnològiques que estan arribant. Informatius amb un pes més fort del directe, amb equips més lleugers i amb un paper clau de YouTube. Aquests són només alguns dels pronòstics dels professionals consultats.

  Francesc Ponsa

  En pocs anys, la televisió per Internet ha revolucionat la manera de consumir-la. Plataformes com Netflix, HBO, Filmin o Movistar+, per posar els exemples més coneguts, estan canviant la manera de mirar i consumir televisió, però també l’estructura del sector i els models de negoci propis del cinema i la televisió. Ens trobem, doncs, davant d’un canvi de paradigma en la indústria audiovisual.

  Laura Saula

  L’augment de l’ús de mòbils i tauletes per mirar continguts audiovisuals, la ferotge competència de les plataformes de televisió a la carta i l’aposta per les retransmissions en temps real han obligat les cadenes de televisió a adaptar-se als nous hàbits dels teleespectadors. I és que, mentre el nombre de minuts davant del televisor davalla cada any, també es detecta un augment d’hores de consum audiovisual. La televisió està en perill o simplement es troba enmig d’un procés de transformació?

  Catalunya Central

  Plana de l'Om, 6, 08241 Manresa
  93 872 37 20
  catalunyacentral@periodistes.org
  Dilluns i dimecres, de 15.30h a 19.30h i dimarts, dijous i divendres de 9.30h a 13.30h