• La Demarcació de la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes va lliurar ahir al vespre, a Manresa, els Premis Plata i Plàtan 2018 amb la presència de la periodista Laura Rosel i una sala plena.

  Un total de 330 alumnes de 7 centres educatius de la Catalunya Central participen aquest mes de març en el programa "La Premsa a les Escoles", que enguany farà reflexionar l'alumnat sobre postveritat i "fakenews". 

  L'advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, va participar ahir al vespre, a Manresa, en el cicle d'entrevistes “Pessics de Vida”. Una gernació va omplir la sala d'actes del Casino per escoltar-lo.

   

  T’oferim cinc cursos presencials per fer a la nostra seu, a Manresa, de febrer a abril. Comencem el 25 de febrer ensenyant-te a fer infografies fàcils per a xarxes socials. Consulta els programes i els terminis d'inscripció.

  El cicle "Pessics de Vida" va estrenar ahir l’any amb Carles Cases, un dels músics catalans contemporanis més destacats. Va explicar, a Manresa, com i per què va vendre la seva ànima a la música durant l’entrevista amb la periodista Rosa Clarena.

  Comencem l’any amb una proposta pensada perquè et cuidis. Si ets col·legiat/da  gaudiràs d’un descompte especial en apuntar-te al Complex Esportiu de les Piscines Municipals de Manresa.  Si t’abones al club la setmana del 4 de febrer tindràs, a més, la matrícula gratuïta.

  Redacció

  El Col·legi de Periodistes tindrà aquest Sant Jordi una parada amb llibres escrits per col·legiats. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, t'oferim una guia amb els llibres i els horaris en què els seus autors hi seran presents.

  Francesc Farré

  Assassinats, amenaces i acomiadaments entre els periodistes que van investigar la filtració periodística més gran de la història. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Francesc Farré ens explica les conseqüències que han patit companys de professió arran d'aquesta macroinvestigació. 

  Alberto Escusol

  Ja no es tracta d’incrementar audiència. És qüestió que aquesta pagui per la informació. L’edició 2018 del GEN Summit suposa un punt d’inflexió perquè el debat ja no és tant com atreure lectors o com millorar la relació entre aquests i la publicitat. Ara es parla de murs de pagament, subscripcions personalitzades i micropagaments. El sector comença a ser conscient que el futur passa per fer pagar els lectors. Fins i tot diferents startups estan triomfant amb idees per facilitar la subscripció.

  Adrián Caballero

  La tecnologia pot ajudar el periodisme, però el que realment és necessari és, precisament, això: periodisme. “No hi ha espai pel que no sigui qualitat”, es va escoltar en la darrera edició del GEN Summit que, més enllà de mostrar els avenços tecnològics en el sector, va reivindicar els valors innats de la professió. Uns valors que han de permetre afrontar el principal repte del periodisme, la pèrdua de la credibilitat. Transparència i qualitat, doncs, són les armes per lluitar contra les fake news i les seves conseqüències.

  Alberto Escusol

  El GEN Summit 2018 ha estat una oportunitat per conèixer els darrers desenvolupaments tant en aplicacions com en plataformes relacionades amb el periodisme. Des d’algunes aplicacions que faciliten l’accés a dades públiques fins a d’altres que n’automatitzen la visualització, passant per solucions pràctiques per monetitzar continguts. Moltes d’aquestes permeten, a un preu raonable, que redaccions mitjanes i petites tinguin accés a la darrera tecnologia. D’altres, com Charbeat o Dataminr, ja s’han consolidat entre mitjans com Washington Post i The New York Times.

  Catalunya Central

  Plana de l'Om, 6, 08241 Manresa
  93 872 37 20
  catalunyacentral@periodistes.cat
  Dilluns i dimecres, de 16.30 a 19.30 hores, dimarts i dijous de 9.30 a 14.30 hores i divendres de 9.30h a 13.30h