• Demarcacions
 • El jurat atorga el premi per unanimitat a la periodista Tura Soler, d'El Punt Avui, pel treball sobre el doble crim de Susqueda i concedeix una menció especial a Albert Martín pels articles sobre "La guerra econòmica arran de l'1-O", publicats al diari ARA.

  La Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes i el Centre Cultural el Casino reprenem les entrevistes del “Pessics de Vida” el dimecres 29 de gener amb l’expert en Internet Genís Roca. Serà entrevistat pel periodista Jesús Sagués.

  El divendres 17 de gener se celebrarà el segon dinar del cicle "SobreDones", una iniciativa del grup DEIM i la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes per posar en valor el talent femení del territori.

   

  La junta de la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes us desitja unes bones festes i un feliç 2020. Us recordem que la seu romandrà tancada durant el període nadalenc. 

  Marc Martínez Amat i Neus Tomàs presenten, a Manresa, el supervendes “Tota la veritat” (Ara Llibres), una crònica sobre l’abans, el durant i el després del referèndum escrita per sis periodistes.

  Periodistes de la Catalunya Central es van reunir el divendres 29 de novembre, al vespre, en la tradicional  trobada anual amb l'objectiu de passar revista a les principals notícies que han afectat la professió.  

  Irene Riart

  Downing Street ha fet públics uns documents desclassificats on es demostra l’estreta relació entre els serveis d’intel·ligència britànica i l’agència Reuters durant la Guerra Freda. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Irene Riart ens parla de la influència britànica en el món de la informació durant els anys seixanta i setanta.  

  Aina Palomer

  Arribar a la paritat als mitjans de comunicació portarà la diversitat de veus i de visions del món en l'opinió pública. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Aina Palomer destaca les conclusions de l'últim informe presentat pel col·lectiu #OnSónLesDones. 

  Jordi Rovira

  El 18 de novembre, Leila Guerriero va recollir al Col·legi de Periodistes  el xiv Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán en la categoria de Periodisme cultural i polític. Reconeguda com una de les grans plomes de l’Amèrica Llatina, aquesta argentina és tot un referent del  periodisme narratiu, el que es cou a foc lent i juga amb els recursos de la ficció, aquell que dona qualitat i sentit a la professió.

  Marta Arbós

  L’accés al periodisme, per a les noves fornades que surten de la facultat, no és fàcil, sobretot en els temps actuals, en què la precarietat i la manca d’oportunitats laborals en els mitjans tradicionals compliquen encara més l’entrada a la professió. En aquestes pàgines, oferim una guia pràctica per orientar els més joves en recursos, formació, aplicacions i eines que els poden ser d’utilitat enmig de la incertesa en la qual molts d'ells es troben.

  Jordi Rovira

  Capçalera va reunir al Col·legi de Periodistes representants de dues generacions de professionals per reflexionar sobre l'ofici. D’allò que els separa i d’allò que els uneix. Durant dues hores i mitja es va parlar de molts temes. En alguns estaven d’acord, en d’altres no tant. La conclusió principal, però, és que els temps canvien i la tecnologia sovint transforma les maneres de treballar. Ara bé, allò que és essencial de l’ofici segueix immutable. En aquest text, reproduïm la crònica d’aquella trobada.

  Catalunya Central

  Plana de l'Om, 6, 08241 Manresa
  93 872 37 20
  catalunyacentral@periodistes.cat
  Dilluns i dimecres, de 16.30 a 19.30 hores, dimarts i dijous de 9.30 a 14.30 hores i divendres de 9.30h a 13.30h