• L’exjugador de bàsquet Joan "Chichi" Creus, que fa vint anys va guanyar la lliga i la Copa del Rei amb el TDK Manresa, va repassar aquest període de la seva vida, ahir al vespre, l’endemà que l’ICL Manresa ascendís a l’ACB.

  La Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha participat en l’activitat “Camins de Pau”, que ha consistit en resseguir indrets de Manresa vinculats a persones destacades per la seva tasca en favor de la pau, la justícia i la solidaritat.

  El guardó és convocat per la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Unió Empresarial de l'Anoia. El guanyador es donarà a conèixer el 12 de juliol durant el sopar anual de l'entitat empresarial.

  Els autors del llibre “Operació Urnes”, Xavier Tedó i Laia Vicens, van recollir ahir al vespre, a Manresa, el VI Premi Josep Maria Planes. Els dos accèssits van ser per Susanna Barranco, pel documental "Nues", i per Dolors Altarriba, pels reportatges sobre la situació dels escorxadors d’Osona.

  El cap de cuina del restaurant ABaC de Barcelona, l’igualadí David Andrés, va deixar l’hoquei professional i els estudis d’arquitectura per fer de cuiner. Tenia 20 anys i “estava perdut”. Ahir al vespre, a Manresa, va explicar els seus inicis durant la conversa del “Pessics de Vida” amb la periodista Mar Martí.

  "Com aconseguir subscriptors per al teu mitjà digital" i "Escriptura creativa" són els dos cursos de formarció que s'organtizaran el mes de juny a la seu de la Demarcació Catalunya Central del CPC. Mira els enllaços per obtenir-ne tota la informació.

  Ferran Lalueza

  Als estudiants catalans de quinze anys que aquesta primavera han realitzat les proves de l’estudi PISA 2018, se’ls avalua la capacitat de determinar la veracitat o falsedat d’una informació. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Ferran Lalueza ens dona les 10 preguntes que ens hem de fer per valorar la fiabilitat de les informacions. 

  Manel Domene

  Els avenços de la intel·ligència artificial ens apropen a una imminent substitució de persones per robots, especialment en determinades feines i oficis, incloent-hi el de periodista. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Manel Domene reflexiona sobre allò que es coneix com a robo-periodisme’, periodisme d’algoritme o digital.

  Jordi Rovira

  Des d’una taula del Café Gijón de Madrid, Soledad Gallego-Díaz repassa la seva trajectòria i reflexiona sobre una professió que li ha permès viure a mig món per explicar tot el que hi veia. Aquesta degana del periodisme espanyol, que va exercir durant quasi quatre dècades a El País, segueix en actiu col·laborant en diferents mitjans. La seva mirada, lúcida i crítica, és la d’una persona que ha passat un munt d’anys immersa en un ofici que en poc temps està canviant a marxes forçades.

  Adrián Caballero

  Periodistes graduats que no saben qui és Vázquez Montalbán o Montserrat Roig. Joves a punt d’acabar els estudis sense haver llegit Tom Wolfe o Ryszard Kapuscinski. Aquesta és la nova realitat de les facultats, on els estudiants arriben de l’institut amb menys cultura general i la curiositat dels quals se centra en el dia a dia i en allò que els donarà feina a curt termini. 

  Eudald Coll

  El Col·legi de Periodistes inicia una nova etapa amb el segon mandat de la degana, Neus Bonet, després que s’hagués presentat una única candidatura electoral. En aquests quatre propers anys, la nova Junta de Govern –amb moltes cares noves– haurà d’afrontar els diferents reptes que afecten la professió. Uns anys, aquests, en què caldrà reivindicar un ofici assetjat més que mai per precarietat, interessos i pressions.

  Catalunya Central

  Plana de l'Om, 6, 08241 Manresa
  93 872 37 20
  catalunyacentral@periodistes.org
  Dilluns i dimecres, de 15.30h a 19.30h i dimarts, dijous i divendres de 9.30h a 13.30h

  Escriptura Creativa

  Edicions obertes:
  Catalunya Central

  Borsa de treball

  21/06/2018 Sant Cugat del Vallès
  21/06/2018 Escaldes-Engordany
  21/06/2018 Gavà
  18/06/2018 Barcelona
  26 juny
  09:00-15:00 - Catalunya Central CPC