• El cicle "Pessics de Vida" va estrenar ahir l’any amb Carles Cases, un dels músics catalans contemporanis més destacats. Va explicar, a Manresa, com i per què va vendre la seva ànima a la música durant l’entrevista amb la periodista Rosa Clarena.

  T’oferim cinc cursos presencials per fer a la nostra seu, a Manresa, de febrer a abril. Comencem el 25 de febrer ensenyant-te a fer infografies fàcils per a xarxes socials. Consulta els programes i els terminis d'inscripció.

  Comencem l’any amb una proposta pensada perquè et cuidis. Si ets col·legiat/da  gaudiràs d’un descompte especial en apuntar-te al Complex Esportiu de les Piscines Municipals de Manresa.  Si t’abones al club la setmana del 4 de febrer tindràs, a més, la matrícula gratuïta.

  Si ets periodista col·legiat/da pots aprendre idiomes a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) amb un 10% de descompte. Consulta els cursos programats per al segon semestre del curs 2018-2019.

  La periodista Txell Bonet ha saltat a primera línia mediàtica des de l’empresonament del seu company, el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Ahir vespre, va ser entrevistada, a Manresa, pel president de la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes, Enric Badia, dins del “Cosmògraf”.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya i el Teatre Kursaal de Manresa han signat un acord de col·laboració que permet gaudir als col·legiats i col·legiades de descomptes especials en la compra d’entrades.

  Irene Riart

  L’escàndol de Claas Relotius a Der Spiegel és el darrer cas d’un periodista que enganya tothom i s’inventa les històries. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Irene Riart ens descobreix alguns casos semblants que s'han vist en la premsa. 

  Manel Domene

  El maig del 2015 l’Enquesta Nacional sobre l’Ús de Drogues i Salut dels Estats Units revelava que en el sector de la premsa i la informació fins a un 11,7% dels professionals prenien algun tipus de droga. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Manel Domene ens alerta sobre els perills i els efectes secundaris de les drogues cognitives.

  Alberto Escusol

  El GEN Summit 2018 ha estat una oportunitat per conèixer els darrers desenvolupaments tant en aplicacions com en plataformes relacionades amb el periodisme. Des d’algunes aplicacions que faciliten l’accés a dades públiques fins a d’altres que n’automatitzen la visualització, passant per solucions pràctiques per monetitzar continguts. Moltes d’aquestes permeten, a un preu raonable, que redaccions mitjanes i petites tinguin accés a la darrera tecnologia. D’altres, com Charbeat o Dataminr, ja s’han consolidat entre mitjans com Washington Post i The New York Times.

  Adrián Caballero

  Els debats sobre intel·ligència artificial, machine learning i robots s’imposen al Global Editors Network (GEN) Summit, trobada mundial d’editors que va tenir lloc a Lisboa entre el 30 de maig i l'1 de juny. No només canvien els hàbits de consum de l’audiència, també la manera en què els professionals obtenen la informació i en generen continguts. Els periodistes, però, continuaran tenint un paper central per contextualitzar tot allò que uns algoritmes cada cop més autònoms siguin capaços de produir. De tot això, i de molt més, en va prendre nota capçalera, present al gen. Aquest dossier n’és la crònica.

  Marta Alemany

  La popular plataforma de vídeos compleix deu anys de vida i apareix com una opció professional per a alguns periodistes que han après a treballar-hi amb les normes pròpies d’aquest mitjà. La rendibilitat econòmica demana temps i patrocinadors, però alguns casos d’èxit deixen clar que és possible. Aquest reportatge -el millor del Report.cat del segon trimestre- mostra YouTube com un exemple de com estan canviant les coses gràcies a l’entorn digital.

  Catalunya Central

  Plana de l'Om, 6, 08241 Manresa
  93 872 37 20
  catalunyacentral@periodistes.cat
  Dilluns i dimecres, de 16.30 a 19.30 hores, dimarts i dijous de 9.30 a 14.30 hores i divendres de 9.30h a 13.30h

  Aprèn a fer infografies fàcils per a xarxes socials

  Edicions obertes:
  Tarragona, Catalunya Central
  Tarragona, Catalunya Central

  Com utilitzar Instagram stories

  Edicions obertes:
  Tarragona, Barcelona, Girona, Catalunya Central

  Indesign per a periodistes

  Edicions obertes:
  Catalunya Central

  Borsa de treball

  22/02/2019 Mollet del Vallès
  22/02/2019 Barcelona
  22/02/2019 Barcelona
  22/02/2019 Sant Adrià de Besòs
  25 febrer
  15:00-20:00 - Demarcació Catalunya Central - Aula de formació
  27 febrer
  20:00 - 21:15 - Sala d'actes Centre Cultural El Casino de Manresa
  5 març
  9:30-13:30 - Demarcació Catalunya Central - Aula de formació
  11 març
  15:00-20:00 - Demarcació Catalunya Central - Aula de formació