• El mateix dia que el judici del procés era vist per a sentència, la periodista Gemma Nierga  va parlar, a Manresa, de periodisme i del llibre que ha escrit sobre Jordi Cuixart.

  Amb una franquesa inusual, el cantant Ramon Mirabet va explicar el camí que ha recorregut com a músic fins a treure al mercat el disc “Begin Again”. “La música no m’ha fet arribar fins aquí, sinó la vida”, va assegurar durant l’entrevista amb la cantautora i periodista Anaïs Vila ahir, a Manresa, dins del cicle “Pessics de Vida".

  Fins el  29 de maig es poden presentar les candidatures. Hi poden optar les empreses de l’Anoia que durant el 2018 hagin impulsat una tasca destacada en l’àmbit de la comunicació corporativa.  

  L'escenari de la sala d'actes a l'inici del debat

  La Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes, Regió7, Ràdio Manresa- SER i Canal Taronja TV organitzen un debat conjunt el primer dia de campanya amb els candidats a l’alcaldia de Manresa.

  “El Joc dels Candidats” va aconseguir el que pretenia, posar una nota d’humor i de distensió a la campanya electoral a través de preguntes d'història sobre Manresa i de proves d’habilitat.

  L’advocat de Puigdemont i un dels èxits de vendes d’aquest Sant Jordi amb elseu  llibre “...Y ahí lo dejo”, va participar, ahir a Manresa, en el cicle d’entrevistes “Pessics de Vida”. Boye va conversar amb el periodista Gonçal Mazcuñán.

  JUAN PABLO TORRENTS-FAURA

  El passat cinc de juny el Grup de Treball contra la Precarietat del Col·legi de Periodistes va organitzar una jornada de portes obertes tant per a periodistes col·legiats com no col·legiats amb l’objectiu de parlar d’aquesta important xacra que afecta la professió. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Juan Pablo Torrents-Faura t'explica com va anar la trobada. 

  Núria Segura

  Quin poder real té l’extrema dreta dins del Parlament Europeu? Com han d’informar els mitjans sobre aquests grups? Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Núria Segura t'explica quines respostes es van donar en el debat organitzat pel Col·legi de Periodistes i com el periodisme pot fer-hi front. 

  Òscar Garcia

  Els partits d’ultradreta tenen una presència cada cop més significativa als parlaments dels països europeus i, des de fa poc, també a Espanya. Amb una estratègia comunicativa, aquestes formacions utilitzen els mitjans de comunicació com a altaveu de les seves reivindicacions o els critiquen quan no els fan seguidisme. Tenint això en compte, com cal presentar-los davant de l’audiència? Els mitjans es debaten entre la por a la sobreinformació o a perdre l’equanimitat a l’hora de parlar d’ells. El debat està obert.

  Alberto Escusol

  Ja no es tracta d’incrementar audiència. És qüestió que aquesta pagui per la informació. L’edició 2018 del GEN Summit suposa un punt d’inflexió perquè el debat ja no és tant com atreure lectors o com millorar la relació entre aquests i la publicitat. Ara es parla de murs de pagament, subscripcions personalitzades i micropagaments. El sector comença a ser conscient que el futur passa per fer pagar els lectors. Fins i tot diferents startups estan triomfant amb idees per facilitar la subscripció.

  Adrián Caballero

  La tecnologia pot ajudar el periodisme, però el que realment és necessari és, precisament, això: periodisme. “No hi ha espai pel que no sigui qualitat”, es va escoltar en la darrera edició del GEN Summit que, més enllà de mostrar els avenços tecnològics en el sector, va reivindicar els valors innats de la professió. Uns valors que han de permetre afrontar el principal repte del periodisme, la pèrdua de la credibilitat. Transparència i qualitat, doncs, són les armes per lluitar contra les fake news i les seves conseqüències.

  Catalunya Central

  Plana de l'Om, 6, 08241 Manresa
  93 872 37 20
  catalunyacentral@periodistes.cat
  Dilluns i dimecres, de 16.30 a 19.30 hores, dimarts i dijous de 9.30 a 14.30 hores i divendres de 9.30h a 13.30h

  Borsa de treball

  14/06/2019 Barcelona
  12/06/2019 Tarragona
  11/06/2019 Barcelona
  03/06/2019 Sant Cugat del Vallès