• El Col·legi de Periodistes de Catalunya i el Teatre Kursaal de Manresa han signat un acord de col·laboració que permet gaudir als col·legiats i col·legiades de descomptes especials en la compra d’entrades.

  La Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes és una de les entitats organitzadores del certamen literari que es farà a Manresa del 17 al 28 d’octubre. L'escriptor Suso de Toro és un dels convidats destacats.

  La periodista Aina Font Torra va presentar, ahir a Manresa, el llibre de Gemma Lienas "El fil invisible". L'acte fou organitzat per Libreria Parcir, Grup 62 i la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes.

  La directora del diari Ara, Esther Vera, va participar ahir al cicle d’entrevistes “Pessics de Vida”, a Manresa. Vera va parla amb la periodista Joana Tubau de la mirada femenina als mitjans, de les pressions i de l’ofici de periodista. “Ser periodista no vol dir ser el bo de la pel·lícula”.

  La Demarcació de la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes organitza entre octubre i desembre els cursos "E-mail màrqueting amb Mailchimp", "Taller d'Introducció al Wordpress" i "Organització d'esdeveniments - Nivell avançat". Mira programa i inscripcions. 

  Tens un 10% de descompte en qualsevol dels cursos generals programats pel servei d'idiomes d'UManresa-FUB. El període de matriculació és del 9 al 31 de juliol i del 3 al 22 de setembre de 2018. 

  L’Estel era una revista de proximitat que s’editava per primer cop amb pàgines a color, que era gratuïta i que tenia una àmplia difusió. Així doncs, ho tenia tot per convertir-se en un referent. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Irene López ens explica com l'era digital està, a poc a poc, acabant amb les publicacions en paper de tota la vida.

  Mireia Biel

  Un estudi internacional realitzat per l'agència Reuters el 2014, revela que gairebé un 50% dels espanyols consultava les edicions digitals o les aplicacions mòbils dels diaris i accedien a les notícies a través de les xarxes socials. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Mireia Biel ens explica com en l'era digital el periodisme s'ha vist obligat a canviar el seu model de negoci per sobreviure.

  Francesc Ponsa

  En pocs anys, la televisió per Internet ha revolucionat la manera de consumir-la. Plataformes com Netflix, HBO, Filmin o Movistar+, per posar els exemples més coneguts, estan canviant la manera de mirar i consumir televisió, però també l’estructura del sector i els models de negoci propis del cinema i la televisió. Ens trobem, doncs, davant d’un canvi de paradigma en la indústria audiovisual.

  Alberto Gómez

  En una època de canvis tecnològics vertiginosos, els informatius segueixen impertorbables oferint una selecció de notícies en els horaris habituals. Ara bé, seguirà sent així en el futur? Els experts consultats preveuen pocs canvis en la graella però, en canvi, apunten moltes innovacions gràcies a les immenses possibilitats tecnològiques que estan arribant. Informatius amb un pes més fort del directe, amb equips més lleugers i amb un paper clau de YouTube. Aquests són només alguns dels pronòstics dels professionals consultats.

  Laura Saula

  L’augment de l’ús de mòbils i tauletes per mirar continguts audiovisuals, la ferotge competència de les plataformes de televisió a la carta i l’aposta per les retransmissions en temps real han obligat les cadenes de televisió a adaptar-se als nous hàbits dels teleespectadors. I és que, mentre el nombre de minuts davant del televisor davalla cada any, també es detecta un augment d’hores de consum audiovisual. La televisió està en perill o simplement es troba enmig d’un procés de transformació?

  Catalunya Central

  Plana de l'Om, 6, 08241 Manresa
  93 872 37 20
  catalunyacentral@periodistes.org
  Dilluns i dimecres, de 16.30 a 19.30 hores, dimarts i dijous de 9.30 a 14.30 hores i divendres de 9.30h a 13.30h

  Taller d'introducció al Wordpress

  Edicions obertes:
  Girona, Catalunya Central
  Girona, Catalunya Central
  29 octubre
  15:00 - 20:00 - Demarcació Catalunya Central - Aula de formació