• Andreu Buenafuente ha guanyat la Petxina Daurada en una gala que també ha distingit la periodista Patrícia Plaja i l'equip de comunicació de Mossos d'Esquadra i Emergències amb la Petxina Oberta. Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, ha estat premiat amb la Petxina Tancada per segon any consecutiu i la revista Fet a Tarragona s'ha fet amb la primera Petxina Km.0 de la història.

  Andreu Buenafuente Moreno (Reus, 1965) ha estat distingit amb la Petxina Daurada que atorga la junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, en el marc de la vint-i-sisena edició de la Festa de les Petxines de la Informació, celebrada l'11 de juliol al Teatret del Serrallo de Tarragona.

  Un Col·legi inclusiu, que pensi en els joves i sigui capaç d’afrontar els reptes de futur, després d’anys de “moltes dificultats”. Aquests són, a grans trets, els principals objectius de la nova junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, que ahir va presentar davant dels col·legiats el seu projecte pels propers quatre anys.

  La trenta unena edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer s'ha presentat amb un seguit de canvis que pretenen potenciar una major participació, mantenint la qualitat del guardó. La presidenta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodisme de Catalunya, Coia Ballesté, forma part del jurat dels premis.

  Junta Tarragona

  La llista que encapçalava, formada per Esteve Giralt, Josep Baiges, Manel Sastre, Mercè Ribé i Ruth Troyano, va ser l'única que es va presentar.

  La Càtedra Internacional URV/Repsol d'Excel·lència en Comunicació col·labora en el cicle Experiència de Periodista, organitzat per la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes, des de la seva primera edició, l’any 2009.

  Diferents responsables de Mossos d'Esquadra el 17A -entre ells Patricia Plaja i Josep Lluís Trapero- en una de les reunions mantingudes durant el dia de l'atemptat

  "Mai abans d’aquell tràgic 17A i els dies que el van seguir m’havia sentit tan útil com a periodista. Ni tan lliure". Qui escriu això al Report.Cat és Patrícia Plaja, la responsable de comunicació dels Mossos d'Esquadra ara fa un any, quan van passar els dramàtics i lamentables atemptats de Barcelona i Cambrils. Un any després, ens deixa aquesta reflexió al setmanari del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  Salvador Alsius

  Llegim que el 2022 circularan per la xarxa més notícies falses que verídiques. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Salvador Alsius reflexiona sobre les receptes proporcionades per la Comissió Europea per combatre les fake news: el periodisme de qualitat i l'educació mediàtica. 

  Francesc Ponsa

  En pocs anys, la televisió per Internet ha revolucionat la manera de consumir-la. Plataformes com Netflix, HBO, Filmin o Movistar+, per posar els exemples més coneguts, estan canviant la manera de mirar i consumir televisió, però també l’estructura del sector i els models de negoci propis del cinema i la televisió. Ens trobem, doncs, davant d’un canvi de paradigma en la indústria audiovisual.

  Alberto Gómez

  En una època de canvis tecnològics vertiginosos, els informatius segueixen impertorbables oferint una selecció de notícies en els horaris habituals. Ara bé, seguirà sent així en el futur? Els experts consultats preveuen pocs canvis en la graella però, en canvi, apunten moltes innovacions gràcies a les immenses possibilitats tecnològiques que estan arribant. Informatius amb un pes més fort del directe, amb equips més lleugers i amb un paper clau de YouTube. Aquests són només alguns dels pronòstics dels professionals consultats.

  Laura Saula

  L’augment de l’ús de mòbils i tauletes per mirar continguts audiovisuals, la ferotge competència de les plataformes de televisió a la carta i l’aposta per les retransmissions en temps real han obligat les cadenes de televisió a adaptar-se als nous hàbits dels teleespectadors. I és que, mentre el nombre de minuts davant del televisor davalla cada any, també es detecta un augment d’hores de consum audiovisual. La televisió està en perill o simplement es troba enmig d’un procés de transformació?

  Tarragona

  Carrer Emperador August, 5, 43003 Tarragona
  977 24 54 54
  977 24 54 54
  secretaria-tarragona@periodistes.org
  De dilluns a divendres de 9:00h a 15:00h

  Actes de premsa