• Un grup de col·legiats tarragonins, en el marc del conveni entre la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes i Repsol,ha realitzat una immersió submarina amb l'objectiu de conèixer el projecte dels "biòtops - boies ecològiques" implantats a la zona del litoral tarragoní.

  La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya romandrà tancada per vacances del 7 d'agost al 3 de setembre, ambdós inclosos.

  L’esdeveniment ha posat sobre la taula diverses qüestions relacionades amb el món sanitari i el de la comunicació per promoure l’anàlisi i el debat

  El periodista Ignasi Soler (Buenos Aires, 1954) ha estat distingit amb la Petxina Daurada que atorga la junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, en el marc de la vint-i-cinquena edició de la Festa de les Petxines de la Informació, celebrada aquest vespre  a les Granotes Terrassa de Tarragona.

  D’altra banda, Raquel Sans, cap del delegat del Govern de la Generalitat al Camp de Tarragona, per “la disponibilitat a l’hora d’atendre les peticions dels mitjans de comunicació”, ha estat guardonada amb la Petxina Oberta, a la qual també estaven nominades el gabinet de premsa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i la Plataforma Trens Dignes.

  El periodista i escriptor Francesc Canosa, membre de la junta del Col·legi de Periodistes, ha presentat als col·legiats de la Demarcació de Tarragona, aquest dimecres, 12 de juliol, la col·lecció 'Història del periodisme de Catalunya', un repàs actualitzat a 400 anys d'història del periodisme català que els col·legiats poden adquirir a un preu especial.

  El periodista Ignasi Soler (Buenos Aires, 1954) serà distingit amb la Petxina Daurada que atorga la junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, en el marc de la vint-i-cinquena edició de la Festa de les Petxines de la Informació, que se celebrarà aquest dijous, 6 de juliol (20.30h),  a les Granotes Terrassa de Tarragona.

  El passat 8 de gener el Grupo Zeta anunciava el tancament de les revistes Interviú i Tiempo. La primera, un històric setmanari que va néixer l'any 1976 i la darrera com a complement polític en 1982. Pel Consell de redacció, expliquem des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, la importància d'aquest mitjà a partir de cinc de les investigacions més conegudes d’aquest mitjà.

  Aliaksandr Herasimenka

  La democràcia a Rússia ha anat desapareixent poc a poc durant els darrers vint anys però el control dels mitjans de comunicació ha jugat un paper molt important en aquesta erosió democràtica. Aliaksandr Herasimenka ens explica des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, les quatre etapes d’aquest deteriorament democràtic a Rússia en mans del president Vladimir Putin. 

  Susana Pérez-Soler

  L'impacte de la digitalització en els mitjans ha estat molt intens i ha transformat la cadena de valor en el seu conjunt. D'una banda, les empreses periodístiques han perdut el monopoli de la producció de les notícies i, de l'altra, les xarxes socials s'han fet amb el control de la distribució de continguts.

  Laura Saula

  L’últim estudi del Digital News Report, elaborat pel Reuters Institute, afirma que l’ús del WhatsApp com a vehicle per a trobar, llegir, veure, comentar i compartir notícies ha crescut un 32%. Unes dades que ja s’equiparen a la utilització que es fa de les xarxes socials per a la mateixa finalitat i que permeten entendre que, avui en dia, tant WhatsApp com plataformes similars com Telegram o Signal, cada cop siguin més usades a nivell informatiu.

  Marta Arbós

  El 10 de novembre, el Col·legi de Periodistes va organitzar la “Jornada sobre la precarietat laboral” amb intervencions i taules rodones que van oferir una fotografia més exacta de la situació. També es va donar a conèixer una enquesta, impulsada des del Col·legi, amb dades actualitzades sobre la situació laboral dels professionals i es va presentar una campanya –“Gratis no treballo”– destinada a denunciar les empreses que fan ofertes abusives.

  Tarragona

  Carrer Emperador August, 5, 43003 Tarragona
  977 24 54 54
  977 24 54 54
  secretaria-tarragona@periodistes.org
  De dilluns a divendres de 10h a 14:30h. Excepte dimarts de 10 a 14:30 i de 16:00 a 18:30h

  Actes de premsa

  Borsa de treball

  22/01/2018 Barcelona
  19/01/2018 Camp de Tarragona
  19/01/2018 Barcelona
  19/01/2018 Sant Cugat del Vallès