• Demarcacions
  • La presidenta de la Demarcació de Tarragona, Coia Ballesté, i la periodista Alba Cartanyà van conversar sobre experiència i joventut en el marc de l'acte de lliurament del premi, que va tenir lloc divendres, 9 d'abril, al Castell del Paborde de la Selva del Camp.

    Jornada sobre cooperativisme i precarietat

    La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya dóna suport a la trobada per a professionals de la comunicació programada el proper 24 de maig al Teatre El Magatzem (Tarragona) amb l’objectiu de posar sobre la taula el cooperativisme com a fórmula per a dignificar el sector del periodisme i la comunicació.

    David García Blancas, director general de negoci de PortAventura, ha protagonitzat avui una trobada off the record amb periodistes col·legiats, representants d'alguns dels mitjans de comunicació més importants amb presència a la demarcació de Tarragona.

    La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya us convoca a una trobada off the record amb David García Blancas, director general de negoci de PortAventura.

    La vint-i-vuitena festa de les Petxines de la Informació, la primera edició virtual de la història d'aquesta festa, ja té guanyadors. Premsa de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona s’endú la Petxina Oberta; la Petxina Tancada recau en Interior; i el programa Connecta 10 obté la majoria dels vots de la Petxina Km. 0. 

    • Foto:
      Anna F. / Aj. Torredembarra
    • Foto:
      Anna F. / Aj. Torredembarra
    • Foto:
      Anna F. / Aj. Torredembarra
    • Foto:
      Anna F. / Aj. Torredembarra
    • Foto:
      Anna F. / Aj. Torredembarra
    • Foto:
      Anna F. / Aj. Torredembarra
    • Foto:
      Anna F. / Aj. Torredembarra
    • Foto:
      Anna F. / Aj. Torredembarra
    • Foto:
      Anna F. / Aj. Torredembarra
    • Foto:
      Anna F. / Aj. Torredembarra

    Un article sobre l'arribada de la indústria petroquímica a Tarragona fa mig segle guanya el Premi de Periodisme Mañé i Flaquer del Camp de Tarragona; un reportatge radiofònic de Roger Escapa sobre Berlín 30 anys després de la caiguda del Mur s’emporta el de Periodisme Turístic; el de Comunicació Local recau en Arnau Martínez per un article sobre la grip espanyola publicat al NW Reus; i el nou premi de Fotoperiodisme és per a David Oliete per una imatge sobre l’explosió a IQOXE distribuïda per Associated Press.

    Irene Riart

    Amb la pandèmia els patrons de consum de continguts en streaming han canviat i el gènere documental està agafant cada vegada més forçaDes del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Irene Riart ens revela per què Netflix o HBO inverteixen cada vegada més recursos en produir i comprar documentals i docusèries.

    Elisabet Cassà

    Per segon any, la diada de Sant Jordi ha quedat marcada per la pandèmia. Tot i això, el confinament ha afavorit tant l'escriptura com la publicació de nous llibres. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Elisabet Cassà ens descobreix les últimes novetats literàries que han arribat al Centre de documentació Montserrat Roig escrites pels col·legiats i col·legiades.

    Jordi Benavente

    Hi ha entrevistes bones i entrevistes dolentes. I dins de les bones hi ha una altra categoria que són totes aquelles que s'excedeixen, que superen els cànons establerts entre entrevistat i entrevistador. Es tracta de les entrevistes que passen a la història i que es converteixen en petites peces d'art fruit d'una conversa que, a poc a poc, va prenent més i més rellevància. Són entrevistes especials, desbordades. En aquest reportatge del Report.cat -guanyador de la beca Ferrer Eguizábal al millor article del segon trimestre de l'any- es repassen algunes d'aquelles entrevistes mítiques. 

    Laura Saula

    Avui en dia, a Instagram, trobem reconeguts xefs i nutricionistes com Carlos Ríos, Carla Zaplana o Raquel Bernácer que expliquen en detall què cal menjar i com fer-ho, o fins i tot hi pengen les seves receptes cuiners com Nandu Jubany, convertit en tot un referent a Instagram. Ara bé, és possible que l'èxit de la gastronomia en aquest entorn digital suposi una amenaça per als periodistes gastronòmics de sempre? En quina situació es troba la disciplina davant del rol preponderant de les xarxes socials?

    Francesc Ponsa

    Alguns mitjans han entès que l'audiència ha de ser al mig de l'estratègia comunicativa. Això significa que la fan partícip de les seves decisions, com els temes a tractar o l'opinió respecte dels continguts. Aquesta dinàmica permet millorar els continguts aportant la visió del receptor, però també implica riscs, com la possible vulgarització dels continguts o desviar-se de la vocació de servei públic que tenen els mitjans de comunicació. 

    Tarragona

    Carrer Emperador August, 5, 43003 Tarragona
    977 24 54 54
    977 24 54 54
    secretaria-tarragona@periodistes.cat
    Dilluns, dimecres i dijous (9:00h a 13:30h).

    Actes de premsa

    Borsa de treball

    04/05/2021 Barcelona
    04/05/2021 Barcelona
    30/04/2021 Barcelona
    30/04/2021 Barcelona