• Un grup de col·legiats tarragonins, en el marc del conveni entre la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes i Repsol,ha realitzat una immersió submarina amb l'objectiu de conèixer el projecte dels "biòtops - boies ecològiques" implantats a la zona del litoral tarragoní.

  La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya romandrà tancada per vacances del 7 d'agost al 3 de setembre, ambdós inclosos.

  El periodista Ignasi Soler (Buenos Aires, 1954) ha estat distingit amb la Petxina Daurada que atorga la junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, en el marc de la vint-i-cinquena edició de la Festa de les Petxines de la Informació, celebrada aquest vespre  a les Granotes Terrassa de Tarragona.

  D’altra banda, Raquel Sans, cap del delegat del Govern de la Generalitat al Camp de Tarragona, per “la disponibilitat a l’hora d’atendre les peticions dels mitjans de comunicació”, ha estat guardonada amb la Petxina Oberta, a la qual també estaven nominades el gabinet de premsa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i la Plataforma Trens Dignes.

  El periodista i escriptor Francesc Canosa, membre de la junta del Col·legi de Periodistes, ha presentat als col·legiats de la Demarcació de Tarragona, aquest dimecres, 12 de juliol, la col·lecció 'Història del periodisme de Catalunya', un repàs actualitzat a 400 anys d'història del periodisme català que els col·legiats poden adquirir a un preu especial.

  El periodista Ignasi Soler (Buenos Aires, 1954) serà distingit amb la Petxina Daurada que atorga la junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, en el marc de la vint-i-cinquena edició de la Festa de les Petxines de la Informació, que se celebrarà aquest dijous, 6 de juliol (20.30h),  a les Granotes Terrassa de Tarragona.

  Conèixer els diferents tipus d'emissions, aprendre el funcionament de les torxes i xemeneies o analitzar les estadístiques referents a la qualitat de l'aire són alguns dels objectius de la sessió formativa per a periodistes organitzada per la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i Repsol.

  A dia d’avui, l’epígraf al qual la majoria de periodistes autònoms s’adscriu és el que fa referència als “pintors, ceramistes i escultors”. Aquesta va ser una de les crítiques que es van escoltar sobre la precarització del periodisme al primer Congrés de les Professions, organitzat pel Col·legi de Periodistes, el de Disseny Gràfic, el de Publicitat i Relacions Públiques i el de l’Audiovisual. L'anàlisi del què va donar de sí el podeu llegir a Report.cat.

  Durant molts anys el llibre de Montserrat Roig, "Els catalans als camps nazis" ha estat descatalogat i fora de circulació. Una “vergonya”, com descriu Pilar Aymerich, que s’acabarà aquest proper mes de setembre, quan Grup 62 torni a publicar una edició revisada d’aquesta obra cabdal de la historiografia catalana. Laura Saula ens recorda a Report.Cat la importància de recuperar aquesta obra ara que fa 25 anys de la mort de la periodista i escriptora. 
   

  La coneguda façana del NYT al centre neuràlgic de Nova York
  Ismael Nafría

  El periodista i consultor Ismael Nafría, que actualment resideix a Austin (Texas), va presentar el passat abril el llibre La reinvención del New York Times. Cómo la "dama gris" del periodismo se está adaptando (con éxito) a la era móvil. En aquest article, en reproduïm un extracte.

  El blockchain aposta per compartir informació de manera massiva
  Àlex Barnet

  El blockchain o cadena de blocs proposa un ecosistema digital per publicar i comercialitzar continguts sense mitjans ni intermediaris financers

  Imatge de les oficines centrals de Facebook
  Alberto Gómez

  Les xarxes socials comencen a actuar per evitar la ràpida propagació de les notícies falses. Google i Facebook ja han anunciat mesures, sobretot després de l’escàndol de les notícies falses durant la campanya electoral als Estats Units

  Tarragona

  Carrer Emperador August, 5, 43003 Tarragona
  977 24 54 54
  977 24 54 54
  secretaria-tarragona@periodistes.org
  De dilluns a divendres de 10h a 14:30h. Excepte dimarts de 10 a 14:30 i de 16:00 a 18:30h

  Actes de premsa