• Demarcacions
 • L’Ajuntament de Torredembarra, la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i Repsol, amb la col·laboració del Port de Tarragona, han presentat aquest matí en roda de premsa la XXXV edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer, que amb una aportació de 20.000 euros és un dels guardons de periodisme millor dotats del país.

  El Teatret del Serrallo (Tarragona) serà l'escenari dijous, 30 de juny de 2022, d'una nova edició de la Festa de les Petxines de la Informació. Participeu-hi fent-nos arribar les vostres propostes a Petxina Oberta, Petxina Tancada i Petxina Km. 0.

   

  Techma Busines School, la primera escola de negocis de la demarcació de Tarragona, celebra la primera edició de Marketing Tech, un esdeveniment formatiu i de reflexió i networking al voltant del màrqueting digital. Se celebrarà el proper dijous, 19 de maig, al Tecnoparc de Reus de 9h a 14h, i és gratuït pels col·legiats i col·legiades.

  Laia Solanellas rep el primer premi en la categoria de fotoperiodisme per la seva obra "Eleccions de la pandèmia". Les 36 obres finalistes es podran veure exposades fins al dia 21 de maig a la Sala Fortuny del Centre de Lectura de Reus.

   

  La resta de membres de la junta són Marta Bonillo (vicepresidenta), David Oliete (secretari), Ricard Buigues (tresorer), Cristina Mallo i Arnau Martínez (vocals).

  La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes i Europe Direct us convoquem a un esmorzar off the record amb la cap de premsa de la representació de la Comissió Europea a Barcelona, Carlota Martí-Niubò.

  Martí Figueras

  L'espectacle de live journalism, Diario Vivo, arriba al Teatre Apolo el dilluns 16 de maig. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Marti Figueras escriu un reportatge sobre què podrem veure a dalt de l'escenari. 

  Elisabet Cassà

  El Saló Internacional del Còmic de Barcelona celebrarà una nova edició als recintes de Montjuïc entre el 6 i el 8 de maig. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Elisabet Cassà ens recomana alguns títols on el periodisme gràfic és el protagonista. 

  Adrián Caballero

  Segons el Digital News Report 2021, Espanya és el segon país del món on més gent consumeix podcast. Aquest nou format no només atrau cada cop més audiència, sinó també més creadors. Molts d’ells comencen com un hobby, però més d’un ha demostrat que el podcàsting pot ser, per si mateix, un negoci profitós. Sigui per la via dels patrocinis, dels models freemium o amb podcasts directament de pagament, no cal tenir grans audiències i la clau passa per mantenir un enfocament temàtic i d’estil molt concret.

  Alberto Gómez

  En poc menys de vint anys, els podcasts han anat agafant volada fins a convertir-se en un producte que, actualment, consumeixen milions de persones a tot el món. La combinació d’un programa de qualitat amb el fet que l’oient el pot escoltar quan vol ha provocat un augment considerable d’aquest fenomen. Ara bé, un podcast és alguna cosa més que un programa de ràdio que es pot escoltar en qualsevol moment. És una altra cosa. I els mitjans de comunicació, que cada cop aposten més per aquest format, sembla ser que ja ho han entès.

  Nick Couldy

  La comunicació actual de milers de milions de persones del planeta funciona gràcies a algoritmes que cada cop saben més coses de nosaltres. Per això, la comprensió de les dinàmiques digitals és una habilitat que necessitem dominar. Així ho destaca Nick Couldry – catedràtic de Mitjans, Comunicació i Teoria Social a la London School of Economics– al llibre "Els mitjans. Per què són importants" (Saldonar), en què l’expert reflexiona sobre les implicacions d’aquests sistemes informàtics que recopilen multitud de dades sobre les nostres vides. A continuació, reproduïm un extracte del llibre.

  Tarragona

  Carrer Emperador August, 5, 43003 Tarragona
  977 24 54 54
  977 24 54 54
  secretaria-tarragona@periodistes.cat
  De dilluns a divendres de 9.00 h a 15.00 h

  Actes de premsa

  Borsa de treball

  17/05/2022 Barcelona
  16/05/2022 Barcelona
  12/05/2022 Tortosa
  04/05/2022 Barcelona