• La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes organitza el proper dimecres, 12 de desembre, una jornada informativa sobre la Guàrdia Civil adreçada als periodistes. A la mateixa, hi intervindran el tinent coronel cap de la comandància de Tarragona, Vicente Luengo, i l’agent de la Guàrdia Civil Faustino Herreros.

  El subdelegat del Govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, ha participat aquest matí en el cicle d’esmorzars off the record entre persones d’interès informatiu i col·legiats/des que impulsa la junta de Tarragona del CPC.

  El vicepresident de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes, Esteve Giralt, va oferir ahir una xerrada sobre periodisme als estudiants de comunicació de la Universitat Rovira i Virgili.

  La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha presentat avui ConvoAPPTGN, una aplicació mòbil que permet incloure totes les convocatòries de premsa del Camp de Tarragona.

  La junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes us convoca a la trobada de Nadal que es realitzarà el pròxim dijous, 13 de desembre de 2018, a les 20.00 hores a la seu del Col·legi, al carrer August, 5 1er-1a de Tarragona.

  Aquest dissabte al vespre va tenir lloc l’acte de lliurament del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer que organitza l’Ajuntament de Torredembarra, amb el patrocini de Repsol i la participació de la presidenta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes, Coia Ballesté, com a membre del jurat. 

  Sílvia Garcia Farreny

  El passat dimecres 21 de novembre va tenir lloc una taula rodona sobre l’impacte social de la propagació de fake news i la postveritat al Col·legi de Periodistes de Barcelona. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Sílvia García Farreny ens exposa alguns dels principals problemes de la proliferació de notícies falses. 

  Laura Saula

  Fa pocs anys les newsletters estaven condemnades a mort. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Laura Saula ens explica com la situació d'aquesta eina ha fet un canvi radical cap a millor. 

  Francesc Ponsa

  En pocs anys, la televisió per Internet ha revolucionat la manera de consumir-la. Plataformes com Netflix, HBO, Filmin o Movistar+, per posar els exemples més coneguts, estan canviant la manera de mirar i consumir televisió, però també l’estructura del sector i els models de negoci propis del cinema i la televisió. Ens trobem, doncs, davant d’un canvi de paradigma en la indústria audiovisual.

  Alberto Gómez

  En una època de canvis tecnològics vertiginosos, els informatius segueixen impertorbables oferint una selecció de notícies en els horaris habituals. Ara bé, seguirà sent així en el futur? Els experts consultats preveuen pocs canvis en la graella però, en canvi, apunten moltes innovacions gràcies a les immenses possibilitats tecnològiques que estan arribant. Informatius amb un pes més fort del directe, amb equips més lleugers i amb un paper clau de YouTube. Aquests són només alguns dels pronòstics dels professionals consultats.

  Laura Saula

  L’augment de l’ús de mòbils i tauletes per mirar continguts audiovisuals, la ferotge competència de les plataformes de televisió a la carta i l’aposta per les retransmissions en temps real han obligat les cadenes de televisió a adaptar-se als nous hàbits dels teleespectadors. I és que, mentre el nombre de minuts davant del televisor davalla cada any, també es detecta un augment d’hores de consum audiovisual. La televisió està en perill o simplement es troba enmig d’un procés de transformació?

  Tarragona

  Carrer Emperador August, 5, 43003 Tarragona
  977 24 54 54
  977 24 54 54
  secretaria-tarragona@periodistes.cat
  De dilluns a divendres de 9:00h a 15:00h

  Actes de premsa

  Borsa de treball

  05/12/2018 Cambrils
  03/12/2018 Girona o possibilitat arreu de Catalunya
  30/11/2018 Barcelona
  28/11/2018 Barcelona