• Demarcacions
 • Un article de Rafa Pérez, publicat a Kamaleon Viajes, sobre la Patagònia s’emporta el de Periodisme Turístic. El de Comunicació Local recau en ex aequo en dos treballs sobre els abusos sexuals a menors publicats al Tarragona Digital.

  Un total de 81 treballs opten a proclamar-se guanyadors d’alguna de les tres categories de la XXXII edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer, que es lliurarà dissabte a Torredembarra en una gala conduïda per l’actor Fermí Fernàndez i el músic Roger Conesa. Els col·legiats esteu convidats a assistir-hi!

  Un 98,5% dels usuaris fan una valoració bona o excel·lent de l’aplicació mòbil impulsada per la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i Repsol i desenvolupada per l’empresa Technodac amb l’objectiu d’incloure en una sola plataforma totes les convocatòries de premsa.

  POSTPOSADA AL 16 DE GENER! La junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes us convoca a la Trobada de Nadal d’aquest any, que es realitzarà el divendres, 13 de desembre de 2019, a les 20.00 hores a la seu del Col·legi, al carrer August, 5 1er-2a de Tarragona.

  David Oliete, col·legiat i membre de la junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes, ha estat guardonat pels International Photography Awards (IPA) 2019, considerats els Oscar de la fotografia.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya lamenta l’atac contra tres periodistes de TV3 i de l’Agència Catalana de Notícies, mentre cobrien aquest matí una operació policial dels Mossos d’Esquadra al barri de Campclar, a Tarragona.

  Adrián Caballero

  L'ara popular concepte fact checking no és res nou, ja que forma part de la feina natural dels periodistes. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Adrián Caballero ens explica les set pautes que segueix la revista d'investigació nord-americana The Atlantic per verificar les informacions dels seus col·laboradors abans de publicar-les.

  Anna Lladó

  La preocupació per l’estat actual del periodisme ha sigut una de les qüestions principals que s'han tractat aquest novembre al NewsXchange, el congrés anual de l’European Broadcasting Union celebrat a París. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Anna Lladó ens porta les dades més significatives sobre l'estat i els reptes del periodisme.

  Jordi Rovira

  Capçalera va reunir al Col·legi de Periodistes representants de dues generacions de professionals per reflexionar sobre l'ofici. D’allò que els separa i d’allò que els uneix. Durant dues hores i mitja es va parlar de molts temes. En alguns estaven d’acord, en d’altres no tant. La conclusió principal, però, és que els temps canvien i la tecnologia sovint transforma les maneres de treballar. Ara bé, allò que és essencial de l’ofici segueix immutable. En aquest text, reproduïm la crònica d’aquella trobada.

  Eudald Coll

  Quina imatge tenen de la professió els estudiants de Periodisme i els que s’han graduat fa poc? Quines il·lusions els mouen? Creuen que es podran fer un lloc en el difícil mercat laboral? Aquestes són algunes de les preguntes que hem fet a sis joves que esperen formar part de la nova generació de professionals de la informació. La seva visió és pessimista, conscients del que els espera. Ganes, però, no els en falten.

  Susana Pérez

  Al gener, tancava l’edició espanyola de BuzzFeed, mentre que PlayGround i Vice anunciaven retallades en les plantilles. Aquest tipus de mitjans ha deixat petjada en els mitjans tradicionals en forma de titulars pescaclics, contingut viral i notícies frívoles, però també en la visibilitat de col·lectius menystinguts i en l’entreteniment creatiu. Uns objectius d’ingressos inassolibles, un entorn publicitari incert i el canvi d’algoritme de Facebook són algunes causes d’aquesta deriva. Els analistes apunten que és el final d’un model i que som davant d’una reestructuració necessària per ajustar-se al mercat.

  Tarragona

  Carrer Emperador August, 5, 43003 Tarragona
  977 24 54 54
  977 24 54 54
  secretaria-tarragona@periodistes.cat
  De dilluns a divendres de 9:00h a 15:00h

  Actes de premsa