• Demarcacions
 • El 13 d'octubre finalitza el termini per presentar treballs a alguna de les quatre categories convocades en el marc de la XXXVI edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer.

  Els empresaris de l’hostaleria i el turisme de Tarragona han premiat la Demarcaciór de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya per la tasca que la nostra entitat desenvolupa al territori i per fer palesa la importància del periodisme en la promoció del turisme a la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre.

  Aquest 8 de setembre obre al públic el nou Món Casteller - Museu Casteller de Catalunya al centre històric de Valls, que es pot visitar gratuïtament presentant a taquilla el carnet del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  L’exposició “Premi de Fotoperiodisme Camp de Tarragona” ha abaixat la persiana aquest 3 de setembre al Tinglado 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona, després de ser vista per unes 900 persones des de la seva inauguració, el passat 21 de juliol.

  El Foro de la Indústria Nuclear Espanyola organitza el 27 de setembre una trobada formativa-informativa adreçada a periodistes de Catalunya, que inclou diverses xerrades a la Seu del Col·legi a Barcelona i una visita als simuladors de les sales de control de les centrals nuclears d'Ascó i Vandellòs II (trasllat amb autobús).

  L’Observatori de la Qualitat de l’Aire del Camp de Tarragona i la Demarcació de Tarragona el Col·legi de Periodistes van organitzar una jornada amb l’objectiu de promoure el debat entre les parts implicades en la comunicació de dades científiques, com les de la qualitat de l’aire i altres realitats complexes, que necessiten una explicació didàctica per a la població.

  Judit Alonso

  En els últims anys, les seccions que tracten la crisi climàtica han anat augmentant i s'han convertit en una cobertura obligatòria dels mitjans generalistes. Però més enllà d'una secció, els mitjans estan adoptant canvis significatius en les seves pràctiques per tal de reduir la seva empremta de carboni.

  Irene Riart

  El 5 d'agost de 2013, la família Graham anunciava que l'empresa editorial del Washington Post seria adquirida per Jeff Bezos, fundador d'Amazon i un dels homes més rics del món.

  Adrián Caballero

  Estar pagant per una plataforma d’entreteniment en línia, com pot ser Netflix, HBO o Spotify, incrementa les possibilitats de subscriure’s a un mitjà informatiu. Aquesta és una de les dades més destacades d’un estudi elaborat per la Universitat d’Oxford. Tenint en compte que hi ha moltes més llars amb un servei de streaming que subscripcions a mitjans, com pot la indústria periodística aprofitar aquesta tendència? La resposta passa pel poeta Antonio Machado, que recordava que cal no confondre valor i preu.

  Alberto Gómez

  Encara que sembli mentida, hi ha molts lectors que cada dia consulten el seu mitjà de referència per consumir la secció preferida... tot i que no és informativa. Fenòmens com el Paraulògic o el Wordle.cat tenen lloc també a capçaleres estrangeres. És l’èxit de l’entreteniment enmig de notícies que sovint són negatives. Unes seccions, doncs, que fan somriure els lectors i que, de passada, ajuden a fidelitzar-los i a potenciar la marca del mitjà en qüestió. Negoci rodó.

  Mar García-Gordillo / Concha Pérez-curiel i Ofa Bezunartea Valencia

  En els darrers temps, els dircom han substituït els caps del gabinet de premsa. En les institucions públiques, aquesta figura encara ha de lluitar contra inèrcies d’un passat recent que limita i n’alenteix la manera de treballar. Al llibre Comunicación institucional pública: retos y realidades (Editorial UOC), coordinat per Mar García-Gordillo i Concha Pérez-Curiel, se n’analitza la tasca des de diferents vessants. En aquestes pàgines, ambdues autores, juntament amb Ofa Bezunartea Valencia, reflexionen sobre el paper actual i de futur dels dircom en la comunicació pública.

  Tarragona

  Carrer Emperador August, 5, 43003 Tarragona
  977 24 54 54
  667 98 49 38
  secretaria-tarragona@periodistes.cat
  De dilluns a divendres de 9.00 h a 15.00 h

  Actes de premsa

  Borsa de treball

  21/09/2023 Barcelona
  20/09/2023 Barcelona
  18/09/2023 Barcelona
  14/09/2023 Andorra la Vella