• Demarcacions
 • La periodista i humorista Ana Polo visita aquest dijous, 23 de maig, el cicle Experiència de Periodista, organitzat per la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes, amb el patrocini de Repsol i la col·laboració de la Xarxa Santa Tecla Sanitària, Social i Docent.

  Registra’t amb el número de col·legiació i vota d’entre els precandidats les teves opcions preferides. Les tres respostes amb més vots en cada categoria conformaran la terna de finalistes. Els guanyadors, com sempre, es decidiran in situ el dia de la Festa de les Petxines de la Informació, que enguany tindrà lloc dijous, 13 de juny, a les 20h al Teatret del Serrallo.

  Els periodistes Olga Viza, Albert Om, Ana Polo i Samuel Aranda participaran del 9 al 30 de maig a la quinzena edició del cicle de conferències Experiència de Periodista, que organitza la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb el patrocini de Repsol i la col·laboració de la Xarxa Santa Tecla Sanitària, Social i Docent.

  L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya organitzen el 20 de maig un esmorzar de premsa sobre les eleccions europees del 9 de juny.

  El dijous, 13 de juny, arriba la 32a edició de la Festa de les Petxines de la Informació. El Teatret del Serrallo tornarà a ser l'escenari per on desfilaran els guanyadors de la Petxina Oberta, Petxina Tancada, Petxina Km. 0 i Petxina Daurada. Ja podeu enviar les vostres propostes per decidir els finalistes.

  Un article multimèdia sobre l’autisme i un reportatge sobre les àvies centenàries de Pira s’enduen el I Premi Periodisme Salut i Drets Socials, al qual optaven 31 treballs publicats o emesos a mitjans de comunicació de tot Catalunya.

  Olga Garcia Camps

  El desembre, el Report.cat va publicar un reportatge que portava per títol “El conflicte més mortífer” sobre l’elevat nombre de periodistes morts en la guerra entre Israel i Hamàs i les dificultats d’informar des de Gaza. Lamentablement, tres mesos després, el títol del reportatge encara és vigent i el nombre de periodistes morts a Gaza ja ascendeix a noranta-cinc, tot i que algunes fonts l’eleven fins a cent vint. Són les veus silenciades que han deixat de ser els ulls del món, que ja no informen del que succeeix a La Franja.

  Jordi Morató Bullido

  Sílvia Cóppulo, és una de les veus i les cares més populars del nostre país. Va començar a treballar a la ràdio amb dinou anys i, des de llavors, ha desenvolupat la seva carrera professional als mitjans audiovisuals, activitat que compagina amb la consultoria de comunicació, la docència i la investigació. Es tracta de Sílvia Cóppulo, una de les personalitats més rellevants de la història de la comunicació a Catalunya. Parlem amb ella sobre la seva trajectòria professional, especialment a la ràdio.

  Jordi Pacheco

  En plena era digital, la narrativa radiofònica ha evolucionat influenciada per la interconnexió i les demandes d’una audiència cada cop més participativa. La ràdio ja no és només so, sinó una amalgama digital que desafia les rutines tradicionals. Així, veiem com les emissores actuals apleguen una sèrie d’elements que l’Observatori de la Ràdio a Catalunya anomena “perímetre digital”. Es tracta de satèl·lits que graviten en la seva òrbita i que el mitjà ha sabut fer-se seus. Entre ells, les xarxes socials, que han permès augmentar la relació amb els oients.

  Anna Pruna Galdón

  Hi ha molts periodistes que, amenaçats o perseguits pel fet de denunciar les dictadures i la corrupció dels seus governs, es veuen obligats a refugiar-se en altres països.Tal com ha demostrat Reporters Sense Fronteres, és un fenomen global. Alguns d’aquests periodistes són de ràdio. I, tot i haver marxat, malgrat les dificultats, segueixen posant-se davant del micròfon. No ho fan, però, des de mitjans generalistes, sinó a ràdios locals o bé aprofitant les plataformes de pòdcasts. Continuen, doncs, sent la veu dels que han deixat enrere.

  Marga Durá

  La crònica de les ràdios locals acumula gairebé un segle de vida, des dels llunyans anys trenta, quan van néixer les primeres emissores en català emparades pel voluntarisme. Unes característiques que, després del desert que va suposar el franquisme, tenen les ràdios de proximitat que neixen amb l’arribada de la democràcia, quan, a finals dels setanta, Ràdio Arenys i Ràdio Rubí van obrir un camí que han seguit unes dues-centes emissores. Un model particular que, enmig d’un món cada cop més globalitzat, juga amb força l’aposta per la informació local.

  Tarragona

  Carrer Emperador August, 5, 43003 Tarragona
  977 24 54 54
  667 98 49 38
  secretaria-tarragona@periodistes.cat
  De dilluns a divendres de 9.00 h a 15.00 h

  Actes de premsa

  Borsa de treball

  24/05/2024 Badalona
  23/05/2024 Barcelona
  23/05/2024 Barcelona
  22/05/2024 Tarragona
  30 maig
  20:00 - 21:30 - Sala Zero