• Demarcacions
 • La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha traslladat a PortAventura el seu desacord amb la gestió informativa de l’accident amb ferits que ahir es va registrar a una de les atraccions del parc temàtic, ja que des de la direcció es va impedir l’accés dels mitjans de comunicació a les instal·lacions.

  La primera categoria està dotada amb 3.000 euros i es poden presentar treballs sobre salut i drets socials de qualsevol indret de Catalunya. A la categoria local, de 2.000 euros, opten propostes sobre la mateixa temàtica, però circumscrites al Camp de Tarragona i realitzades per periodistes locals.

  La Demarcació de Tarragona ha presentat, en el marc de la tradicional trobada de Nadal de col·legiats i col·legiades, la memòria de les activitats realitzades durant aquest 2023.

  El Castell del Paborde de la Selva del Camp ha acollit divendres, 15 de desembre, l'acte de lliurament de guardons de 7è Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat, que ha inclòs també l'entrega del 3r Premi de Periodisme Xavier Joanpere i Olivé, dedicat a treballs de temàtica social, i ha estat conduït pel periodista col·legiat Raúl Rodríguez.

  La Xarxa Santa Tecla Sanitària, Social i Docent i la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya han presentat aquest matí la primera edició del Premi Periodisme Salut i Drets Socials Tarragona.

  Un pòdcast sobre l’explosió a Iqoxe i un reportatge sobre el tràfic de residus s’enduen ex aequo el Premi de Periodisme Mañé i Flaquer en la categoria Camp de Tarragona, mentre que el de Turisme recau en un treball periodístic sobre noves formes de viatjar. Consulta els guanyadors de totes les categories convocades en aquesta XXXVI edició.

  Karen Montero

  El març de 2007 naixia una nova plataforma, Twitch. La idea que plantejaven els seus fundadors era un "reality show", càmeres i micros oberts 24/7. Twitch s'ha acabat convertint en la plataforma de streaming més gran del món amb 140 milions d'usuaris actius al mes i 30 milions de visites al dia. Tal va ser l'èxit i la projecció que, set anys més tard, el 2014, Jeff Bezos adquiria la plataforma de streaming per 970 milions de dòlars.

  Jordi Morató Bullido

  Amb la celebració dels 100 anys de la ràdio a tocar, el periodista Jordi Morató entrevista a Albert Malla, el reconegut locutor amb una veu inconfusible.

  Jordi Rovira

  Uns pioners, una nova tecnologia, una dictadura i una sèrie d’interessos empresarials. En aquest context, un llunyà 1924, va néixer Ràdio Barcelona, que es va convertir en la primera emissora de l’Estat espanyol. La història d’aquella efemèride comença gràcies a l’entusiasme d’uns homes que entenen la força que pot agafar la telefonia sense fils i que, dos anys després, s’uneixen a Unión Radio. Tres anys més tard se separarien i crearien Ràdio Associació de Catalunya. Tot plegat en uns anys en què, sobretot amb l’arribada de la República, aquest nou mitjà de comunicació esdevé tot un fenomen social.

  Susana Pérez Soler

  És el mitjà més immediat i ubic, el que pots escoltar mentre fas altres coses; d’aquí que sigui conegut també com a mitjà secundari. D’altres l’anomenen el mitjà cec perquè, a diferència de la resta, activa la imaginació a través de la veu, el so, la música i el silenci. Al llarg de la seva història, ha sobreviscut a l’hegemonia de la televisió, la irrupció d’Internet i l’auge dels pòdcasts. Per adaptar-se als nous hàbits de consum, ha creat continguts per ser escoltats a la carta i s’ha fet visual i viral, però sense trair la seva essència: el directe. Fem un repàs de la mala salut de ferro de la ràdio amb professionals, directius i estudiosos del mitjà.

  Carme Escales

  El laberint de l’espai digital ha deixat en mans de tothom els continguts, manen els impactes propulsats de manera viral, encara que siguin creats des de l’anonimat o des d’identitats usurpades. No hi ha eines fortes, democràticament accessibles, ràpides i segures, per a rescatar la informació veraç i delatar els artesans de la mentida. I, en el caos de la Xarxa, enmig d’informacions sense fonts, el periodisme s’embulla, es confon i es desdibuixa. Més enllà del fact-checking, en els darrers mesos, però, diferents condemnes als tribunals han obert una via per lluitar contra els propagadors de mentides.

  Tarragona

  Carrer Emperador August, 5, 43003 Tarragona
  977 24 54 54
  667 98 49 38
  secretaria-tarragona@periodistes.cat
  De dilluns a divendres de 9.00 h a 15.00 h

  Actes de premsa

  Borsa de treball

  20/02/2024 Barcelona
  20/02/2024 Badalona
  20/02/2024 Barcelona
  19/02/2024 Barcelona