• Demarcacions
 • El Centre de Lectura de Reus exhibeix fins el 28 de setembre una selecció de les fotografies que formen part de l’exposició “Premi de Fotoperiodisme Camp de Tarragona”, en el marc del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer.

  La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya col·labora en l’organització dels Premis fotogràfics sobre imatges de la pandèmia, organitzats per la Fundació Reddis juntament amb FotoArtReus.

  La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes organitza el 28 de setembre una formació de tres hores per aprendre a relacionar-se amb els mitjans de comunicació.

  Un total de 1.328 persones han visitat l’exposició “Premi de Fotoperiodisme Camp de Tarragona”, que entre el 23 de juliol i el 5 de setembre ha estat instal·lada al Tinglado número 2 del Moll de Costa del Port de Tarragona.

  Inauguració de la mostra

  El Tinglado número 2 del Moll de Costa del Port de Tarragona acull entre el 23 de juliol i el 5 de setembre l’exposició “Premi de Fotoperiodisme Camp de Tarragona”, que reuneix les fotografies presentades a la XXXIII edició (2020) del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer.

  La Sala Trono guanya la Petxina Oberta, la Petxina Tancada recau en la Confraria de Pescadors de Tarragona i la Petxina Km. 0 és per al programa de ràdio Carrer Major, en un acte que ha homenatjat la periodista esportiva Danae Boronat i que ha estat retransmès en directe des del Teatret del Serrallo de Tarragona a través de Youtube.

  JUAN PABLO TORRENTS-FAURA

  El primer curs de periodisme de la UAB s'inicia entre els anys 1971 i 1972. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Juan Pablo Torrents-Faura repassa els cinquanta anys de la facultat de Ciències de la Informació.  

  Francisco J. Rodríguez Baena

  Es compleixen vuitanta-cinc anys de l’assassinat de Josep Maria Planes a mans d’una patrulla anarquista. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Francisco J. Rodríguez recorda la història d'un dels pioners del periodisme d'investigació a Catalunya. 

  Jordi Rovira

  Hi ha professionals que han excel·lit dins el seu àmbit, però que per una raó o una altra, resten oblidats en les cròniques del seu temps. I si això passa sovint amb homes, en el cas de les dones víctimes per una invisibilitat crònica, encara és més habitual. El cas de Mey Rahola és un d'aquests casos. Va ser una pionera avançada al seu temps exercint la fotografia artística quan la mirada femenina era poc més que una excepció. La recent investigació de la seva figura i obra a poc a poc està aconseguint posar-la al lloc que li pertoca. 

  David Meseguer

  Un reportatge multimèdia sobre el paper del futbol en el camp d'extermini d'Auschwitz o un podcast del primer esquiador que va trencar l'hegemonia nòrdica de l'esquí de fons en unes olimpíades són alguns dels projectes guanyadors en les darreres edicions dels premis concedits per l'Associació Internacional de Periodistes Esportius. Uns guardons que, a mode de termòmetre, constaten com els nous formats i la tecnologia s'han posat al servei de relats que transcendeixen la competició i expliquen les històries humanes, així com els contextos sociopolítics que s'amaguen darrere de les victòries o les derrotes.

  Adrián Caballero

  No és fàcil, però en el periodisme esportiu hi ha vida més enllà de maximitzar visites, la pesca de clics o el posicionament SEO i de xarxes. Mitjans com The Athletic, que ingressa 60 milions d'euros amb un model de subscripció, i La Media Inglesa, que obté un 80% dels ingressos de la comunitat, en són la prova. Fins i tot hi ha espai per a projectes unipersonals amb el suport de milers de ciutadans que reconeixen també una manera diferent d'informar i analitzar l'esport.

  Tarragona

  Carrer Emperador August, 5, 43003 Tarragona
  977 24 54 54
  977 24 54 54
  secretaria-tarragona@periodistes.cat
  Dilluns, dimecres i dijous (9:00h a 13:30h).

  Actes de premsa

  Eines per relacionar-se amb els mitjans de comunicació

  Edicions obertes:
  Tarragona, Girona
  Tarragona, Girona

  Borsa de treball

  16/09/2021 Barcelona
  16/09/2021 Barcelona
  15/09/2021 Barcelona
  15/09/2021 Badalona