• Demarcacions
 • Un 98,5% dels usuaris fan una valoració bona o excel·lent de l’aplicació mòbil impulsada per la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i Repsol i desenvolupada per l’empresa Technodac amb l’objectiu d’incloure en una sola plataforma totes les convocatòries de premsa.

  La junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes us convoca a la Trobada de Nadal d’aquest any, que es realitzarà el divendres, 13 de desembre de 2019, a les 20.00 hores a la seu del Col·legi, al carrer August, 5 1er-2a de Tarragona.

  Vine a la seu de Tarragona del Col·legi de Periodistes entre el 14 i el 18 d'octubre i participa en la campanya #ProuAgressionsPeriodistes per exigir respecte als professionals de la informació. 

  David Oliete, col·legiat i membre de la junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes, ha estat guardonat pels International Photography Awards (IPA) 2019, considerats els Oscar de la fotografia.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya lamenta l’atac contra tres periodistes de TV3 i de l’Agència Catalana de Notícies, mentre cobrien aquest matí una operació policial dels Mossos d’Esquadra al barri de Campclar, a Tarragona.

  La presidenta de la Demarcació de Tarragona i vicedegana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Coia Ballesté, va moderar el passat 24 d'octubre l’acte commemoratiu del 50è aniversari de la publicació de l’article “Barça! Barça! Barça!” de Manuel Vázquez Montalbán.

  Jordi Benavente

  “Vaig fer-me periodista i vaig entendre que era el que sempre havia volgut ser, i ja mai més he volgut ser una altra cosa” va confessar Leila Guerriero en el lliurament del XIV Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Jordi Benavente t'explica com va anar l'entrega del guardó i quin va ser el discurs de la periodista argentina.

  Aida Deturck

  Des que el passat 14 d'octubre va fer-se pública la resolució del Tribunal Suprem, els platós televisius han recorregut a tertulians i a imatges sovint descontextualitzades i centrades en el conflicte al carrer. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Aida Deturck ens porta les claus de la cobertura de Betevé que ha generat crítiques molt positives tant a Catalunya com a la resta de l’Estat.

  Susana Pérez

  Al gener, tancava l’edició espanyola de BuzzFeed, mentre que PlayGround i Vice anunciaven retallades en les plantilles. Aquest tipus de mitjans ha deixat petjada en els mitjans tradicionals en forma de titulars pescaclics, contingut viral i notícies frívoles, però també en la visibilitat de col·lectius menystinguts i en l’entreteniment creatiu. Uns objectius d’ingressos inassolibles, un entorn publicitari incert i el canvi d’algoritme de Facebook són algunes causes d’aquesta deriva. Els analistes apunten que és el final d’un model i que som davant d’una reestructuració necessària per ajustar-se al mercat.

  Adrián Caballero

  Els mitjans digitals han d’apostar per un model basat en les subscripcions. Aquesta és la conclusió de diferents estudis i estadístiques i ja s’ha exposat amb anterioritat en aquesta revista. Ara, però, es presenta un nou dilema per a les empreses periodístiques: com aconseguir que els subscriptors renovin? És a dir, com fidelitzar-ne l’usuari? El repte a les redaccions és consolidar el que per a molts mitjans, tant grans com petits, s’està convertint en la principal font d’ingressos.

  Òscar Garcia

  Els partits d’ultradreta tenen una presència cada cop més significativa als parlaments dels països europeus i, des de fa poc, també a Espanya. Amb una estratègia comunicativa, aquestes formacions utilitzen els mitjans de comunicació com a altaveu de les seves reivindicacions o els critiquen quan no els fan seguidisme. Tenint això en compte, com cal presentar-los davant de l’audiència? Els mitjans es debaten entre la por a la sobreinformació o a perdre l’equanimitat a l’hora de parlar d’ells. El debat està obert.

  Tarragona

  Carrer Emperador August, 5, 43003 Tarragona
  977 24 54 54
  977 24 54 54
  secretaria-tarragona@periodistes.cat
  De dilluns a divendres de 9:00h a 15:00h

  Actes de premsa

  Borsa de treball

  20/11/2019 Reus
  14/11/2019 Barcelona
  13/11/2019 Andorra la Vella
  07/11/2019 Tarragona