• Fins al 30 d'abril es pot visitar al CRAI del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (URV) l'exposició fotogràfica de Mingo Venero que relata les condicions en què viuen alguns immigrants senegalesos a Barcelona, organitzada pel Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb la col·laboració d'ASISA i Impressionart.

  El 20 de juny arriba una nova edició de la Festa de les Petxines de la Informació. El Teatret del Serrallo serà, per segon any consecutiu, l'escenari de luxe per on desfilaran els guanyadors de la Petxina Oberta, Petxina Tancada, Petxina Km. 0 i Petxina Daurada. Els col·legiats/des ja podeu enviar les vostres propostes per decidir els finalistes.

  La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes ha programat noves propostes formatives basades en les necessitats reals del mercat laboral i amb l'objectiu que els nostres alumnes augmentin les seves competències i habilitats. Els cursos són bonificables i hi ha beques del 100% de l'import per als col·legiats a l'atur.

   

  Un total de 10 instituts del Camp de Tarragona participen a partir de demà en la desena edició de “Premsa a les Escoles”, programa que ofereix xerrades sobre periodisme a centres de secundària de Catalunya i l'objectiu de la qual és enguany explicar als alumnes d'ESO i batxillerat  la funció social dels mitjans de comunicació, tot facilitant-los eines per combatre la desinformació i detectar les "Fake News".

  El fotoperiodista Emilio Morenatti, director de fotografia a Espanya i Portugal de l’agència The Associated Press i candidat a un premi Pulitzer, posarà el punt i final avui, dilluns 11 de març (19h, Antiga Audiència de Tarragona), a l’onzena edició del cicle de conferències Experiència de periodista.

  L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza un esmorzar informatiu adreçat a periodistes per parlar de les eleccions europees del 26 de maig, que compta amb la col·laboració de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya.


   

  Redacció

  El Col·legi de Periodistes tindrà aquest Sant Jordi una parada amb llibres escrits per col·legiats. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, t'oferim una guia amb els llibres i els horaris en què els seus autors hi seran presents.

  Francesc Farré

  Assassinats, amenaces i acomiadaments entre els periodistes que van investigar la filtració periodística més gran de la història. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Francesc Farré ens explica les conseqüències que han patit companys de professió arran d'aquesta macroinvestigació. 

  Alberto Escusol

  Ja no es tracta d’incrementar audiència. És qüestió que aquesta pagui per la informació. L’edició 2018 del GEN Summit suposa un punt d’inflexió perquè el debat ja no és tant com atreure lectors o com millorar la relació entre aquests i la publicitat. Ara es parla de murs de pagament, subscripcions personalitzades i micropagaments. El sector comença a ser conscient que el futur passa per fer pagar els lectors. Fins i tot diferents startups estan triomfant amb idees per facilitar la subscripció.

  Adrián Caballero

  La tecnologia pot ajudar el periodisme, però el que realment és necessari és, precisament, això: periodisme. “No hi ha espai pel que no sigui qualitat”, es va escoltar en la darrera edició del GEN Summit que, més enllà de mostrar els avenços tecnològics en el sector, va reivindicar els valors innats de la professió. Uns valors que han de permetre afrontar el principal repte del periodisme, la pèrdua de la credibilitat. Transparència i qualitat, doncs, són les armes per lluitar contra les fake news i les seves conseqüències.

  Alberto Escusol

  El GEN Summit 2018 ha estat una oportunitat per conèixer els darrers desenvolupaments tant en aplicacions com en plataformes relacionades amb el periodisme. Des d’algunes aplicacions que faciliten l’accés a dades públiques fins a d’altres que n’automatitzen la visualització, passant per solucions pràctiques per monetitzar continguts. Moltes d’aquestes permeten, a un preu raonable, que redaccions mitjanes i petites tinguin accés a la darrera tecnologia. D’altres, com Charbeat o Dataminr, ja s’han consolidat entre mitjans com Washington Post i The New York Times.

  Tarragona

  Carrer Emperador August, 5, 43003 Tarragona
  977 24 54 54
  977 24 54 54
  secretaria-tarragona@periodistes.cat
  De dilluns a divendres de 9:00h a 15:00h

  Actes de premsa