• Un grup de col·legiats tarragonins, en el marc del conveni entre la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes i Repsol,ha realitzat una immersió submarina amb l'objectiu de conèixer el projecte dels "biòtops - boies ecològiques" implantats a la zona del litoral tarragoní.

  La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya romandrà tancada per vacances del 7 d'agost al 3 de setembre, ambdós inclosos.

  El periodista Ignasi Soler (Buenos Aires, 1954) ha estat distingit amb la Petxina Daurada que atorga la junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, en el marc de la vint-i-cinquena edició de la Festa de les Petxines de la Informació, celebrada aquest vespre  a les Granotes Terrassa de Tarragona.

  D’altra banda, Raquel Sans, cap del delegat del Govern de la Generalitat al Camp de Tarragona, per “la disponibilitat a l’hora d’atendre les peticions dels mitjans de comunicació”, ha estat guardonada amb la Petxina Oberta, a la qual també estaven nominades el gabinet de premsa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i la Plataforma Trens Dignes.

  El periodista i escriptor Francesc Canosa, membre de la junta del Col·legi de Periodistes, ha presentat als col·legiats de la Demarcació de Tarragona, aquest dimecres, 12 de juliol, la col·lecció 'Història del periodisme de Catalunya', un repàs actualitzat a 400 anys d'història del periodisme català que els col·legiats poden adquirir a un preu especial.

  El periodista Ignasi Soler (Buenos Aires, 1954) serà distingit amb la Petxina Daurada que atorga la junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, en el marc de la vint-i-cinquena edició de la Festa de les Petxines de la Informació, que se celebrarà aquest dijous, 6 de juliol (20.30h),  a les Granotes Terrassa de Tarragona.

  Conèixer els diferents tipus d'emissions, aprendre el funcionament de les torxes i xemeneies o analitzar les estadístiques referents a la qualitat de l'aire són alguns dels objectius de la sessió formativa per a periodistes organitzada per la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i Repsol.

  Marta Alemany

  Cada vegada més sentim a parlar dels bitcoins i les criptomonedes per la seva desregularització que permet una alta especulació en el mercat borsàtil digital. La tecnologia on tenen lloc els bitcoins és anomenada Blockchain (cadena de blocs). Com funcionen els bitcoins i criptomonedes? Quins són els avantatges i inconvenients que tenen els periodistes d'aquesta tecnologia? Marta Alemany ens explica des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, en què consisteix aquesta nova tecnologia i com beneficia els periodistes i comunicadors.

  Jordi Rovira

  Aquestes darreres setmanes s’han llegit i escoltat moltes crítiques sobre la cobertura per part de Televisió Espanyola d'alguns dels moments més tensos del Procés. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Jordi Rovira ens ajuda a entendre què està passant a TVE. 

  Jordi Rovira / Adrián Caballero

  Els atemptats d’Estat Islàmic a Barcelona i Cambrils han provocat una forta polèmica en la professió i han obert una sèrie de debats paral·lels. Alguns, com el de quines fotografies s’han de publicar o no, són recurrents. D’altres, lligats a les noves tecnologies, tenen menys recorregut.

  La coneguda façana del NYT al centre neuràlgic de Nova York
  Ismael Nafría

  El periodista i consultor Ismael Nafría, que actualment resideix a Austin (Texas), va presentar el passat abril el llibre La reinvención del New York Times. Cómo la "dama gris" del periodismo se está adaptando (con éxito) a la era móvil. En aquest article, en reproduïm un extracte.

  El blockchain aposta per compartir informació de manera massiva
  Àlex Barnet

  El blockchain o cadena de blocs proposa un ecosistema digital per publicar i comercialitzar continguts sense mitjans ni intermediaris financers

  Tarragona

  Carrer Emperador August, 5, 43003 Tarragona
  977 24 54 54
  977 24 54 54
  secretaria-tarragona@periodistes.org
  De dilluns a divendres de 10h a 14:30h. Excepte dimarts de 10 a 14:30 i de 16:00 a 18:30h

  Actes de premsa

  Community Manager - Nivell avançat

  Edicions obertes:
  Tarragona