• El periodista de Catalunya Ràdio, Ricard Torquemada, parlarà de la seva vida professional dilluns vinent, dia 25 de febrer (19h), a l’Antiga Audiència de Tarragona, en el marc de l’onzena edició del cicle de conferències Experiència de periodista.

  L'alcalde de Vila-seca i president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha demanat "les oportunes disculpes" a tots els col·legiats i col·legiades que van manifestar el seu desacord per la manera com va anunciar el comiat de la política després de 30 anys d’exercici. 

  Els periodistes Laura Rosel, Ricard Torquemada i Carlos Enrique Bayo i el fotoperiodista Emilio Morenatti participaran en l'onzena edició del cicle de conferències Experiència de periodista, que organitza la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb el patrocini de Repsol i la col·laboració de la Càtedra Repsol/URV d’Excel·lència en Comunicació l’Ajuntament de Tarragona.

  La presidenta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes, Coia Ballesté, i el responsable de Comunicació i de Relacions Externes de Repsol a Tarragona, Josep Bertran, han oficialitzat avui la reedició, per setè any consecutiu, del conveni de col·laboració entre el Col·legi i Repsol.

   

  La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes ha programat tres noves propostes formatives basades en les necessitats reals del mercat laboral i amb l'objectiu que els nostres alumnes augmentin les seves competències i habilitats. Els cursos són bonificables i hi ha beques del 100% de l'import per als col·legiats a l'atur.

   

  La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha celebrat aquest vespre la tradicional trobada de Nadal,  en què s’ha presentat la memòria de l’any 2018, així com algunes de les propostes en què la junta treballa de cara a l’any que ve.

  Irene Riart

  L’escàndol de Claas Relotius a Der Spiegel és el darrer cas d’un periodista que enganya tothom i s’inventa les històries. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Irene Riart ens descobreix alguns casos semblants que s'han vist en la premsa. 

  Manel Domene

  El maig del 2015 l’Enquesta Nacional sobre l’Ús de Drogues i Salut dels Estats Units revelava que en el sector de la premsa i la informació fins a un 11,7% dels professionals prenien algun tipus de droga. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Manel Domene ens alerta sobre els perills i els efectes secundaris de les drogues cognitives.

  Alberto Escusol

  El GEN Summit 2018 ha estat una oportunitat per conèixer els darrers desenvolupaments tant en aplicacions com en plataformes relacionades amb el periodisme. Des d’algunes aplicacions que faciliten l’accés a dades públiques fins a d’altres que n’automatitzen la visualització, passant per solucions pràctiques per monetitzar continguts. Moltes d’aquestes permeten, a un preu raonable, que redaccions mitjanes i petites tinguin accés a la darrera tecnologia. D’altres, com Charbeat o Dataminr, ja s’han consolidat entre mitjans com Washington Post i The New York Times.

  Adrián Caballero

  Els debats sobre intel·ligència artificial, machine learning i robots s’imposen al Global Editors Network (GEN) Summit, trobada mundial d’editors que va tenir lloc a Lisboa entre el 30 de maig i l'1 de juny. No només canvien els hàbits de consum de l’audiència, també la manera en què els professionals obtenen la informació i en generen continguts. Els periodistes, però, continuaran tenint un paper central per contextualitzar tot allò que uns algoritmes cada cop més autònoms siguin capaços de produir. De tot això, i de molt més, en va prendre nota capçalera, present al gen. Aquest dossier n’és la crònica.

  Marta Alemany

  La popular plataforma de vídeos compleix deu anys de vida i apareix com una opció professional per a alguns periodistes que han après a treballar-hi amb les normes pròpies d’aquest mitjà. La rendibilitat econòmica demana temps i patrocinadors, però alguns casos d’èxit deixen clar que és possible. Aquest reportatge -el millor del Report.cat del segon trimestre- mostra YouTube com un exemple de com estan canviant les coses gràcies a l’entorn digital.

  Tarragona

  Carrer Emperador August, 5, 43003 Tarragona
  977 24 54 54
  977 24 54 54
  secretaria-tarragona@periodistes.cat
  De dilluns a divendres de 9:00h a 15:00h

  Actes de premsa

  Aprèn a fer infografies fàcils per a xarxes socials

  Edicions obertes:
  Tarragona, Catalunya Central
  Tarragona, Catalunya Central

  Com utilitzar Instagram stories

  Edicions obertes:
  Tarragona, Barcelona, Girona, Catalunya Central
  Tarragona, Barcelona, Girona, Catalunya Central

  Borsa de treball

  22/02/2019 Mollet del Vallès
  22/02/2019 Barcelona
  22/02/2019 Barcelona
  22/02/2019 Sant Adrià de Besòs