• Demarcacions
 • La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Xarxa Santa Tecla Sanitària, Social i Docent han signat aquest matí un acord de col·laboració que beneficiarà els professionals de la comunicació i el sistema mediàtic del Camp de Tarragona.

  La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona convoquen el proper 16 de febrer, a les 09.30h, un esmorzar informatiu off the record amb el delegat del Govern, Àngel Xifré.

  El jurat del Premi Cavall Fort 2022 ha decidit reconèixer un recull d’articles de temàtica històrica escrits per la periodista Elena Domingo Basora, col·legiada a la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  La junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha presentat la memòria d'activitats corresponent a l'any 2022, en el marc de la tradicional trobada de Nadal amb els col·legiats i col·legiades.

  El primer capítol de «Reus 1970-2020: La transformació d’una ciutat» guanya el Premi Camp de Tarragona; Un treball periodístic sobre la ciutat mexicana de Tijuana obté el Premi de Periodisme Turístic; El de Comunicació Local recau en Lluís Rovira per un article sobre set joves cambrilencs al cim de l’Aneto, publicat a la Revista Cambrils; i El premi de Fotoperiodisme és per a Josep Lluís Sellart per una imatge sobre un desnonament realitzada per a El País.
   

  Solo, el curtmetratge produït pel col·legiat de la Demarcació de Tarragona David Aymerich, opta a guanyar un Premi Gaudí en la categoria de Millor Curtmetratge.

  Marta Santisteban

  Sant Francesc de Sales és el patró dels periodistes i se celebra cada 24 de gener. Aquest paper li va atorgar Papa Pius XI recordant que "els periodistes han de mostrar en qualsevol moment que el rigor sempre ha estat unit a la moderació i la caritat, que era la característica especial de Sant Francesc".

  Marta Alemany

  Des del Report.cat, parlem amb Candela Ollé, Sílvia Martínez i Marina Mora per elaborar una llista que destaquen les tendències més importants d'aquest 2023.

  Anna Clua

  El 1992, amb l’aprovació del Codi deontològic, es van establir les bases de l’autoregulació de la professió. Des de llavors, han canviat moltes coses amb l’arribada de la societat digital. Va ser llavors quan es va entendre la necessitat de repensar el lloc que ocupava l’ètica en els continguts universitaris. Un debat que avui és més necessari que mai. En aquest article, Anna Clua, professora dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC, reflexiona sobre els reptes de l’ètica periodística i la comunicació digital des del punt de vista de la professió i de la docència.

  Jordi Rovira

  Montse Armengou, directora del programa Sense Ficció de TV3, fa trenta-set anys que treballa a la televisió pública catalana, on s’ha fet un nom gràcies a documentals d’investigació històrica, realitzats amb Ricard Belis, com "Els nens perduts del franquisme", "Les fosses del silenci" o "Els internats de la por". En aquestes pàgines, Armengou repassa moments de la seva trajectòria, però també analitza l’evolució de TV3 i l’estat del gènere documental, que actualment viu un moment d’auge a tot el món.

  Susana Pérez-Soler

  Als Estats Units hi ha un fenomen en auge: l’economia de creadors, persones que generen ingressos a partir de la creació i de la distribució de continguts al voltant d’allò que els apassiona. Tot i que la tendència arrenca abans de la pandèmia, el coronavirus n’ha estat un punt d’inflexió: hi ha gairebé cinquanta milions de creadors independents a tot el món. A casa nostra, Ibai Llanos és el màxim exponent d’aquesta tendència. A primer cop d’ull, tot són avantatges. Tanmateix, la dependència de les empreses tecnològiques, la salut mental dels creadors i la concentració dels beneficis en poques mans són els principals reptes d’aquesta economia emergent.

  Tarragona

  Carrer Emperador August, 5, 43003 Tarragona
  977 24 54 54
  667 98 49 38
  secretaria-tarragona@periodistes.cat
  De dilluns a divendres de 9.00 h a 15.00 h

  Actes de premsa

  Perfecciona les teves habilitats com a formador/a

  Edicions obertes:
  Tarragona, Barcelona
  Tarragona, Barcelona

  Borsa de treball

  07/02/2023 Vilafranca del Penedès
  07/02/2023 Barcelona
  06/02/2023 Andorra la Vella
  03/02/2023 Girona