• Demarcacions
  • El 12 de juny (20h) ens retrobem al Teatret del Serrallo per celebrar una nova edició de la Festa de les Petxines de  la Informació.

    Un reportatge sobre el dret a la mort digna i un article sobre l’homologació de títols de metges especialistes extracomunitaris s’enduen el II Premi Periodisme Salut i Drets Socials, que s'ha lliurat aquest 9 de maig al Seminari Tarraconense i està organitzat per la Xarxa Santa Tecla i la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes.

    La periodista i guionista prioratenca clourà dijous, 8 de maig (20h), la setzena edició del cicle de xerrades Experiència de Periodista, a la sala Zero de Tarragona. Esteve Giralt, president de la junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, conduirà la conversa

    El CRAI campus Sescelades de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona acull des d’avui l’exposició “Veus silenciades”, un projecte amb el qual el Col·legi de Periodistes vol retre homenatge als periodistes assassinats a Gaza, Líban i Israel. L'exposició itinera per tots els CRAI de la universitat tarragonina.

    Els professionals de la informació que cobreixin la jornada de Sant Jordi a Tarragona a peu de carrer disposaran, per tercer any consecutiu, d'un lloc de treball a l'estand de la llibreria La Capona ubicat a la Rambla Nova.

    Un total de 38 treballs periodístics opten a la segona edició del Premi de Periodisme Salut i Drets Socials, convocada per la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Xarxa Santa Tecla Sanitària, Social i Docent i els guanyadors de la qual es donaran a conèixer el 9 de maig.

    Jordi Rovira

    Més de cinc mil dones periodistes de tot l’Estat han signat un manifest on es denuncia el masclisme imperant en el periodisme. Jordi Rovira ens explica al Report.cat, setmanari digital del Col·legi, la història d'algunes de les pioneres que van aconseguir obrir el camí per totes les que vindrien després. 

    Laura Saula

    Laura Saula ens presenta un rememoratiu de la vida d’Aurora Bertrana. Periodista avançada a l’època, va ser una dona moderna, revolucionària i cosmopolita.

    Laura Saula

    Sovint els periodistes no només són els autors dels documentals, sinó que també en formen part activa davant la pantalla, ja sigui com a protagonistes o bé, d’alguna manera, mostrant les llums i les ombres de la professió. En aquest article analitzem com es retrata l’ofici a través d’aquest gènere que en els darrers anys, gràcies sobretot a l’expansió de les plataformes de continguts, està en auge.

    Elisabet Carvajal

    “La vida és somni”, Calderón de la Barca, 1635. Quasi 400 anys després de la famosa metàfora que dona nom a l’obra de teatre barroca, i amb el mateix recurs literari, es podria dir que “la comunicació és metàfora“. I ho és amb amplitud i diversitat. Des de la comunicació relacional i interpersonal, passant per la pública i corporativa, fins a la periodística i
    social. És la figura retòrica més utilitzada en la comunicació humana, parlada i escrita, sense excepció. Està present tant en el periodisme com en moltes de les eines de la comunicació corporativa i del periodisme de fonts.

    Anna Pruna

    Es compleixen trenta anys del genocidi de Ruanda, un dels episodis més obscurs dels anys noranta. Unes matances que van acabar, en 100 dies, amb el 75% de la població tutsi d’un dels països més petits del continent africà. Una crueltat propiciada i encoratjada, en gran part, per un mitjà de comunicació que no va dubtar a plantar la llavor de la barbàrie: Radio Télévision Libre des Mille Collines, la ràdio de l’odi. El seu és un dels exemples més tristament cèlebres de com aprofitar el ressò mediàtic per ajudar a sembrar mort i destrucció.

    Tarragona

    Carrer Emperador August, 5, 43003 Tarragona
    977 24 54 54
    secretaria-tarragona@periodistes.cat
    De dilluns a divendres de 9.00 h a 15.00 h

    Actes de premsa

    Borsa de treball

    20/05/2025 Girona
    19/05/2025 Barcelona
    19/05/2025 Barcelona
    15/05/2025 Barcelona