• Demarcacions
 • La Xarxa Santa Tecla Sanitària, Social i Docent i la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya han presentat aquest matí la primera edició del Premi Periodisme Salut i Drets Socials Tarragona.

  El Col·legi Oficial de Metges de Tarragona (COMT) i el Col·legi de Periodistes de Catalunya us ofereixen un curs gratuït per ensenyar els periodistes les nocions bàsiques per practicar una reanimació en cas de parada cardiorespiratòria.

  El Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat, adreçat a joves periodistes del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, ha ampliat el marge d’edat dels participants fins als 35 anys, coincidint amb la convocatòria de la seva setena edició. 

  Torredembarra obre la celebració del Bicentenari del naixement de Joan Mañé i Flaquer amb la presentació aquest dissabte, 18 de març, de la biografia del periodista. És el primer acte del programa commemoratiu que organitza la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra i que es durà a terme durant tot aquest 2023. 

  La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes et presenta dues formacions per aquest primer trimestre de l'any, amb l'objectiu de millorar les teves habilitats i coneixements i de contribuir a l'adaptació professional a un ofici en constant transformació. Els cursos són oberts a tothom, amb preus especials pels col·legiats i col·legiades. 

  La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Xarxa Santa Tecla Sanitària, Social i Docent han signat aquest matí un acord de col·laboració que beneficiarà els professionals de la comunicació i el sistema mediàtic del Camp de Tarragona.

  Jordi Rovira

  Llegir molt, provar nous mètodes narratius o cuidar la vida fora de la feina són alguns consells per a joves periodistes. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, el periodista Jordi Rovira recull algunes recomanacions dels professionals més veterans. 

  Clàudia Fuertes

  Sembla que l’auge de la King’s League, la lliga de futbol de futbol 7 creada per Gerard Piqué que reuneix personalitats destacades del futbol i streamers d’Internet, només ha fet que començar. La Final Four d’aquesta competició es va celebrar al Camp Nou el diumenge 26 de març.

  Anna Clua

  El 1992, amb l’aprovació del Codi deontològic, es van establir les bases de l’autoregulació de la professió. Des de llavors, han canviat moltes coses amb l’arribada de la societat digital. Va ser llavors quan es va entendre la necessitat de repensar el lloc que ocupava l’ètica en els continguts universitaris. Un debat que avui és més necessari que mai. En aquest article, Anna Clua, professora dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC, reflexiona sobre els reptes de l’ètica periodística i la comunicació digital des del punt de vista de la professió i de la docència.

  Jordi Rovira

  Montse Armengou, directora del programa Sense Ficció de TV3, fa trenta-set anys que treballa a la televisió pública catalana, on s’ha fet un nom gràcies a documentals d’investigació històrica, realitzats amb Ricard Belis, com "Els nens perduts del franquisme", "Les fosses del silenci" o "Els internats de la por". En aquestes pàgines, Armengou repassa moments de la seva trajectòria, però també analitza l’evolució de TV3 i l’estat del gènere documental, que actualment viu un moment d’auge a tot el món.

  Susana Pérez-Soler

  Als Estats Units hi ha un fenomen en auge: l’economia de creadors, persones que generen ingressos a partir de la creació i de la distribució de continguts al voltant d’allò que els apassiona. Tot i que la tendència arrenca abans de la pandèmia, el coronavirus n’ha estat un punt d’inflexió: hi ha gairebé cinquanta milions de creadors independents a tot el món. A casa nostra, Ibai Llanos és el màxim exponent d’aquesta tendència. A primer cop d’ull, tot són avantatges. Tanmateix, la dependència de les empreses tecnològiques, la salut mental dels creadors i la concentració dels beneficis en poques mans són els principals reptes d’aquesta economia emergent.

  Tarragona

  Carrer Emperador August, 5, 43003 Tarragona
  977 24 54 54
  667 98 49 38
  secretaria-tarragona@periodistes.cat
  De dilluns a divendres de 9.00 h a 15.00 h

  Actes de premsa

  Borsa de treball

  30/03/2023 Barcelona
  30/03/2023 Barcelona
  29/03/2023 Barcelona
  22/03/2023 Barcelona