• Un Col·legi inclusiu, que pensi en els joves i sigui capaç d’afrontar els reptes de futur, després d’anys de “moltes dificultats”. Aquests són, a grans trets, els principals objectius de la nova junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, que ahir va presentar davant dels col·legiats el seu projecte pels propers quatre anys.

  El proper dimecres, 11 de juliol,  tindrà lloc al Teatret del Serrallo (Moll de Pescadors, 1, Tarragona) la festa de les Petxines de la Informació, que enguany arriba a la vint-i-sisena edició.

  Vols potenciar la teva marca personal i diferenciar-te com a professional de la comunicació? O t’interessa més l'art d'explicar històries a través dels recursos que et proporciona l'storytelling? O potser totes dues coses? Apunta’t als cursos que hem programat per aquest mes de juny.

  La trenta unena edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer s'ha presentat amb un seguit de canvis que pretenen potenciar una major participació, mantenint la qualitat del guardó. La presidenta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodisme de Catalunya, Coia Ballesté, forma part del jurat dels premis.

  Junta Tarragona

  La llista que encapçalava, formada per Esteve Giralt, Josep Baiges, Manel Sastre, Mercè Ribé i Ruth Troyano, va ser l'única que es va presentar.

  La Càtedra Internacional URV/Repsol d'Excel·lència en Comunicació col·labora en el cicle Experiència de Periodista, organitzat per la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes, des de la seva primera edició, l’any 2009.

  Ferran Lalueza

  Als estudiants catalans de quinze anys que aquesta primavera han realitzat les proves de l’estudi PISA 2018, se’ls avalua la capacitat de determinar la veracitat o falsedat d’una informació. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Ferran Lalueza ens dona les 10 preguntes que ens hem de fer per valorar la fiabilitat de les informacions. 

  Manel Domene

  Els avenços de la intel·ligència artificial ens apropen a una imminent substitució de persones per robots, especialment en determinades feines i oficis, incloent-hi el de periodista. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Manel Domene reflexiona sobre allò que es coneix com a robo-periodisme’, periodisme d’algoritme o digital.

  Jordi Rovira

  Des d’una taula del Café Gijón de Madrid, Soledad Gallego-Díaz repassa la seva trajectòria i reflexiona sobre una professió que li ha permès viure a mig món per explicar tot el que hi veia. Aquesta degana del periodisme espanyol, que va exercir durant quasi quatre dècades a El País, segueix en actiu col·laborant en diferents mitjans. La seva mirada, lúcida i crítica, és la d’una persona que ha passat un munt d’anys immersa en un ofici que en poc temps està canviant a marxes forçades.

  Adrián Caballero

  Periodistes graduats que no saben qui és Vázquez Montalbán o Montserrat Roig. Joves a punt d’acabar els estudis sense haver llegit Tom Wolfe o Ryszard Kapuscinski. Aquesta és la nova realitat de les facultats, on els estudiants arriben de l’institut amb menys cultura general i la curiositat dels quals se centra en el dia a dia i en allò que els donarà feina a curt termini. 

  Eudald Coll

  El Col·legi de Periodistes inicia una nova etapa amb el segon mandat de la degana, Neus Bonet, després que s’hagués presentat una única candidatura electoral. En aquests quatre propers anys, la nova Junta de Govern –amb moltes cares noves– haurà d’afrontar els diferents reptes que afecten la professió. Uns anys, aquests, en què caldrà reivindicar un ofici assetjat més que mai per precarietat, interessos i pressions.

  Tarragona

  Carrer Emperador August, 5, 43003 Tarragona
  977 24 54 54
  977 24 54 54
  secretaria-tarragona@periodistes.org
  De dilluns a divendres de 9:00h a 15:00h

  Actes de premsa

  Com crear la teva marca personal

  Edicions obertes:
  Tarragona

  Borsa de treball

  21/06/2018 Sant Cugat del Vallès
  21/06/2018 Escaldes-Engordany
  21/06/2018 Gavà
  18/06/2018 Barcelona