• La seu del Col·legi de Periodistes a Tarragona serà l’escenari, dilluns, 29 d’octubre, de la conferència "Les relacions Catalunya - Espanya, segons el periodista i escriptor Joan Mañé i Flaquer",  que anirà a càrrec de Jordi Bou Ros, doctor en Història Contemporània.

  La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha presentat avui ConvoAPPTGN, una aplicació mòbil que permet incloure totes les convocatòries de premsa del Camp de Tarragona.

  La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes ha programat dues noves propostes formatives basades en les necessitats reals del mercat laboral i amb l'objectiu que els nostres alumnes augmentin les seves competències i habilitats. Els cursos són bonificables i hi ha beques del 100% de l'import per als col·legiats a l'atur.

   

  Temps d’Avellana convida els col·legiats i col·legiades a dos tastos gratuïts en el marc de la Mostra de l’Avellana, que se celebrarà el dissabte, 20 d’octubre, a la Llotja de Reus.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya i el Reus Deportiu han signat un acord de col·laboració que permet gaudir als col·legiats i col·legiades de matrícula gratuïta i descomptes especials.

  El fotoperiodista David Oliete (Tarragona, 1986) ha estat nomenat avui, per unanimitat, vocal de la junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya en substitució de Mercè Ribé, que deixa el càrrec per motius personals. 

  L’Estel era una revista de proximitat que s’editava per primer cop amb pàgines a color, que era gratuïta i que tenia una àmplia difusió. Així doncs, ho tenia tot per convertir-se en un referent. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Irene López ens explica com l'era digital està, a poc a poc, acabant amb les publicacions en paper de tota la vida.

  Mireia Biel

  Un estudi internacional realitzat per l'agència Reuters el 2014, revela que gairebé un 50% dels espanyols consultava les edicions digitals o les aplicacions mòbils dels diaris i accedien a les notícies a través de les xarxes socials. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Mireia Biel ens explica com en l'era digital el periodisme s'ha vist obligat a canviar el seu model de negoci per sobreviure.

  Francesc Ponsa

  En pocs anys, la televisió per Internet ha revolucionat la manera de consumir-la. Plataformes com Netflix, HBO, Filmin o Movistar+, per posar els exemples més coneguts, estan canviant la manera de mirar i consumir televisió, però també l’estructura del sector i els models de negoci propis del cinema i la televisió. Ens trobem, doncs, davant d’un canvi de paradigma en la indústria audiovisual.

  Alberto Gómez

  En una època de canvis tecnològics vertiginosos, els informatius segueixen impertorbables oferint una selecció de notícies en els horaris habituals. Ara bé, seguirà sent així en el futur? Els experts consultats preveuen pocs canvis en la graella però, en canvi, apunten moltes innovacions gràcies a les immenses possibilitats tecnològiques que estan arribant. Informatius amb un pes més fort del directe, amb equips més lleugers i amb un paper clau de YouTube. Aquests són només alguns dels pronòstics dels professionals consultats.

  Laura Saula

  L’augment de l’ús de mòbils i tauletes per mirar continguts audiovisuals, la ferotge competència de les plataformes de televisió a la carta i l’aposta per les retransmissions en temps real han obligat les cadenes de televisió a adaptar-se als nous hàbits dels teleespectadors. I és que, mentre el nombre de minuts davant del televisor davalla cada any, també es detecta un augment d’hores de consum audiovisual. La televisió està en perill o simplement es troba enmig d’un procés de transformació?

  Tarragona

  Carrer Emperador August, 5, 43003 Tarragona
  977 24 54 54
  977 24 54 54
  secretaria-tarragona@periodistes.org
  De dilluns a divendres de 9:00h a 15:00h

  Actes de premsa

  E-mail màrqueting amb Mailchimp

  Edicions obertes:
  Tarragona, Girona
  Tarragona, Girona