• Demarcacions
 • Una vintena de col·legiats han assistit aquest dijous a la trobada anual per presentar la memòria de l'any 2019.
  La presidenta de la Demarcació, Coia Ballesté, ha explicat que a punt d'arribar a l'equador del mandat s'han acomplert alguns dels principals projectes que teníem en cartera.

  La junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes us convoca a la Trobada de col·legiats i col·legiades, que es realitzarà el dijous, 16 de gener de 2020, a les 20.00 hores a la seu del Col·legi, al carrer August, 5 1er-2a de Tarragona.

  Us presentem el calendari de cursos programats a Tarragona durant el primer trimestre de l'any que ve.

  Un article de Rafa Pérez, publicat a Kamaleon Viajes, sobre la Patagònia s’emporta el de Periodisme Turístic. El de Comunicació Local recau en ex aequo en dos treballs sobre els abusos sexuals a menors publicats al Tarragona Digital.

  Un 98,5% dels usuaris fan una valoració bona o excel·lent de l’aplicació mòbil impulsada per la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i Repsol i desenvolupada per l’empresa Technodac amb l’objectiu d’incloure en una sola plataforma totes les convocatòries de premsa.

  La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya us desitja Bones Festes i Bon Any 2020. Us informem que romandrem tancats fins al 8 de gener.

  Aina Palomer

  Arribar a la paritat als mitjans de comunicació portarà la diversitat de veus i de visions del món en l'opinió pública. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Aina Palomer destaca les conclusions de l'últim informe presentat pel col·lectiu #OnSónLesDones. 

  Redacció

  El Reuters Institute elabora anualment l'informe "Tendències i prediccions sobre el periodisme, els mitjans i la tecnologia". Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, destaquem les cinc principals conclusions de l'estudi. 

  Jordi Rovira

  El 18 de novembre, Leila Guerriero va recollir al Col·legi de Periodistes  el xiv Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán en la categoria de Periodisme cultural i polític. Reconeguda com una de les grans plomes de l’Amèrica Llatina, aquesta argentina és tot un referent del  periodisme narratiu, el que es cou a foc lent i juga amb els recursos de la ficció, aquell que dona qualitat i sentit a la professió.

  Marta Arbós

  L’accés al periodisme, per a les noves fornades que surten de la facultat, no és fàcil, sobretot en els temps actuals, en què la precarietat i la manca d’oportunitats laborals en els mitjans tradicionals compliquen encara més l’entrada a la professió. En aquestes pàgines, oferim una guia pràctica per orientar els més joves en recursos, formació, aplicacions i eines que els poden ser d’utilitat enmig de la incertesa en la qual molts d'ells es troben.

  Jordi Rovira

  Capçalera va reunir al Col·legi de Periodistes representants de dues generacions de professionals per reflexionar sobre l'ofici. D’allò que els separa i d’allò que els uneix. Durant dues hores i mitja es va parlar de molts temes. En alguns estaven d’acord, en d’altres no tant. La conclusió principal, però, és que els temps canvien i la tecnologia sovint transforma les maneres de treballar. Ara bé, allò que és essencial de l’ofici segueix immutable. En aquest text, reproduïm la crònica d’aquella trobada.

  Tarragona

  Carrer Emperador August, 5, 43003 Tarragona
  977 24 54 54
  977 24 54 54
  secretaria-tarragona@periodistes.cat
  De dilluns a divendres de 9:00h a 15:00h

  Actes de premsa