• Demarcacions
 • L’Ajuntament de Torredembarra, la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i Repsol, amb la col·laboració del Port de Tarragona, han presentat aquest matí en roda de premsa la XXXVI edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer, que amb una aportació econòmica de 20.000 euros és un dels guardons de periodisme més ben dotats el país.

  L'Experiència de Periodista us convida el dijous, 18 de maig (20h), a la xerrada de l’streamer i periodista esportiu Gerard Romero a la Sala Zero de Tarragona. L'entrada és lliure* i gratuïta fins exhaurir localitats i reservarem seients pels col·legiats i col·legiades que ens confirmeu l'assistència.

  El divendres, 9 de juny, arriba la 31a edició de la Festa de les Petxines de la Informació. El Teatret del Serrallo tornarà a ser l'escenari per on desfilaran els guanyadors de la Petxina Oberta, Petxina Tancada, Petxina Km. 0 i Petxina Daurada. Ja podeu enviar les vostres propostes per decidir els finalistes.

  Els periodistes Mayka Navarro, Laura Fa, David Ramos i Gerard Romero participaran del 27 d’abril al 18 de maig a la catorzena edició del cicle de conferències Experiència de Periodista, que organitza la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb el patrocini de Repsol i la col·laboració de la Xarxa Santa Tecla Sanitària, Social i Docent.

  Els professionals de la informació que van cobrir la jornada de Sant Jordi a Tarragona a peu de carrer van disposar d'un espai de treball a l'estand de la llibreria La Capona ubicat a la Rambla Nova.

  Els col·legiats i col·legiades disposen d'un 5% de descompte en compres a La Capona -excepte llibres de text- i la reserva de llibres sense cost per a persones col·legiades.

  Núria Segura

  Cada cop més persones decideixen canviar de canal o apagar el televisor quan começa l'informatiu. Els motius són la pandèmia de la Covid, l’actual crisi marcada per la inflació o els conflictes bèl·lics com el d’Ucraïna.

  Varis autors

  Just Cabot és, segons el seu biògraf Valentí Soler, el periodista més intel·ligent i ben informat de la Barcelona dels anys trenta. O com també diria l’escriptor coetani Rafael Tasis, un mestre de periodistes.

  Patricia Ventura

  A final de l’any passat, el Col·legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya (CIC) i les onze universitats catalanes amb estudis de Periodisme van organitzar una jornada sobre ètica periodística amb ponències sobre l’exercici professional, la desinformació o la cobertura informativa de la Covid. Autors d’algunes d’aquelles ponències han escrit els articles que conformen el dossier d’aquest número, com el d’aquestes pàgines de Patricia Ventura, coordinadora d’un estudi del CIC sobre els reptes i les recomanacions per dotar la intel·ligència artificial dels valors ètics del periodisme.

  Elisabet Carvajal

  La psicologia cognitiva i la neurociència han desvetllat més enigmes sobre la ment humana en els darrers vint anys que en tota la història de la humanitat. Encara és més extraordinari saber que bona part de les tècniques d’Imatges de Ressonància Magnètica i Funcional, la neurociència i el descobriment de les neurones mirall aporten una allau d’estudis sobre comunicació. Evidència científica que, posada al servei de la formació de portaveus, permet millorar –i ratificar– les claus per a una comunicació eficaç sense obviar els grans teòrics de la comunicació i de la persuasió. Les emocions inexorablement compartides, la novetat i l’ús d’històries es confirmen com les grans eines per acoblar l’orador amb el públic.

  Anna Clua

  El 1992, amb l’aprovació del Codi deontològic, es van establir les bases de l’autoregulació de la professió. Des de llavors, han canviat moltes coses amb l’arribada de la societat digital. Va ser llavors quan es va entendre la necessitat de repensar el lloc que ocupava l’ètica en els continguts universitaris. Un debat que avui és més necessari que mai. En aquest article, Anna Clua, professora dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC, reflexiona sobre els reptes de l’ètica periodística i la comunicació digital des del punt de vista de la professió i de la docència.

  Tarragona

  Carrer Emperador August, 5, 43003 Tarragona
  977 24 54 54
  667 98 49 38
  secretaria-tarragona@periodistes.cat
  De dilluns a divendres de 9.00 h a 15.00 h

  Actes de premsa

  Borsa de treball

  30/05/2023 Barc
  25/05/2023 Barcelona
  25/05/2023 Barcelona
  16/05/2023 Barcelona